Χανιά: Μικροφωνική αλληλεγγύης στους συντρόφους της ΑΣΟΕΕ

Την Τετάρτη 26\2 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της ΑΣΟΕΕ.

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς μετανάστες μικροπωλητές προσπαθούν να στήσουν τους πάγκους τους έξω από την ΑΣΟΕΕ έχοντας απέναντι διαρκώς κάθε λογής μπάτσους(ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες).Ως ένδειξη στήριξης στην προσπάθεια αυτή των μεταναστών, πραγματοποιείται από τα Χριστούγεννα καθημερινά μικροφωνική στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ από αναρχικούς και αλληλέγγυους. Όμως, βρίσκονται στο στόχαστρο των μπάτσων που επιδιώκουν με μένος την απομάκρυνση τους αλλά και την καταστολή των συντρόφων/ισσών. Οι κατασταλτικές αυτές επιχειρήσεις εντάθηκαν με αποκορύφωμα την Δευτέρα 24/02 όπου ένα σκουπίδι της ασφάλειας με πολιτικά και κράνος της ΕΛ.ΑΣ σταθμεύοντας την μηχανή του μπροστά από τους πάγκους ξεκίνησε να τραμπουκίζει τους μικροπωλητές. Τα αντανακλαστικά των συντρόφων/ισσών ήταν άμεσα σπεύδοντας να τον διώξουν. Εκείνος πανικόβλητος το έβαλε στα πόδια, αυτοεγκλωβίστηκε σε έναν διάδρομο στο κάτω προαύλιο της ΑΣΟΕΕ και έβγαλε όπλο απειλώντας ότι θα το χρησιμοποιήσει στοχεύοντας τους συντρόφους/ισσες, αλληλέγγυους/ες και φοιτητές/τριες που βρίσκονταν στην σχολή. Την ίδια στιγμή, στην θέα του όπλου οι σύντροφοι/ισσες έσπασαν την μηχανή του. Μέσα σε αυτά τα πέντε λεπτά,ενώ κρατούσε το όπλο καλούσε ενισχύσεις. Ύστερα από απόφαση των συντρόφων/ισσών να τον αφήσουν να φύγει, τόσο για την ασφάλειά τους όσο και των φοιτητών, εκείνος πήδηξε τα κάγκελα και αμέσως κατέφθασαν διμοιρίες των ματ σε μια προσπάθεια προστασίας και «διάσωσής» του,ενώ στη συνέχεια ακολούθησε σύγκρουση.

Την επόμενη μέρα καθώς πραγματοποιείται μικροφωνική αλληλεγγύης τα μιάσματα του κράτους,ενώ πνίγουν των χώρο στα χημικά,έχουν το θράσος να εισβάλλουν για άλλη μια φορά στο προαύλιο της σχολής αποτρέποντας τον κόσμο να πλησιάσει και εγκλωβίζοντας όσους βρίσκονταν μέσα, μεταξύ αυτών και κάποιοι ελαφρά τραυματίες. Ταυτόχρονα, καλέστηκε συγκέντρωση στην πλατεία Βικτώριας και ακολούθησε πορεία αλληλεγγύης από συντρόφους/ισσες που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον κόσμο από την ΑΣΟΕΕ. Έπειτα, οι μπάτσοι περικύκλωσαν τα στενά τραμπουκίζοντας και ψάχνοντας περαστικούς.

Την Τετάρτη 25\02 καλέστηκε ΔΣ από τις κομματικές παρατάξεις στο πολυτεχνείο Κρήτης με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Εκεί τα ΕΑΑΚ προσπάθησαν να καπηλευτούν τα γεγονότα και να καρπωθούν πολιτική υπεραξία «ξεχνώντας» να αναφέρουν ποιοι στέκονται αλληλέγγυοι στους μικροπωλητές και βρέθηκαν απέναντι από το όπλο του μπάτσου. Στοχευμένα αποκρύπτουν την πολιτική ταυτότητα των παρευρισκόμενων μιλώντας γενικά και αόριστα για φοιτητές στα πρόσφατα γεγονότα ακυρώνοντας τη δράση των συντρόφων από το στέκι ΑΣΟΕΕ,ενώ από την άλλη οι κυβερνητικές λέρες, σκουπίδια της ΔΑΠ, ως αναμενόμενο δικαιολογούσαν τον μπάτσο.

Έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος καταστολής και αστυνομοκρατίας. Η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας λαμβάνοντας την εξουσία κάνει προσπάθειες επαναφοράς στην «κανονικότητα» στα πλαίσια του δόγματος νόμος και τάξη. Μία κανονικότητα που περιλαμβάνει ξύλο, βασανισμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, χημικά, παρακολουθήσεις, εφόδους σε σπίτια αγωνιστών, συλλήψεις, εκκενώσεις καταλήψεων, κέντρα εγκλεισμού μεταναστών και για άλλη μια φορά μπάτσους δολοφόνους που βγάζουν όπλα. Μια προσπάθεια που θα μείνει για πάντα εκεί, στην προσπάθεια, όσο υπάρχουν αναρχικοί που ξεφτιλίζουν το κράτος και την καταστολή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Αναρχικές/οι

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1603289/