Χανιά : Συλλογικότητα Azadι – Αφίσα αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων | Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ  ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Από τον Οκτώβρη του 2017 στις ελληνικές φυλακές τελείται ένας από τους μαζικότερους και σημαντικότερους αγώνες των κρατουμένων, με στόχο την μη ψήφιση των τελευταίων αυστηροποιημένων αναδιαρθρώσεων του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα. Ο ΥΠΕΔ Κοντονής πέρα ότι κάνει λόγο για εξορθολογισμό της αστικής δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος με το νέο πολυνομοσχέδιο έχει το θράσος να δηλώνει ότι ήδη οι συνθήκες κράτησης έχουν βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια .Έχουμε μάθει πολύ καλά τον «ανθρωπισμό» της αριστερής κυβέρνησης όσο ανθρωπιστικά έχει στοιβάξει ανά την Ελλάδα μετανάστριες και μετανάστες, έτσι θα φροντίζει νο «εκσυγχρονίσει» το «σύστημα δικαιοσύνης». Ο αγώνας που διεξάγεται εντός των τειχών είναι και δικιά μας μάχη ενάντια στην καταπίεση και στην ανελευθερία και θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξη μας για την νίκη στον αγώνα των κρατουμένων.

Για τον ποινικό κώδικα οι κρατούμενοι διεκδηκούν: Την κατάργηση της διεύρυνσης της κατηγορίας για «εγκληματική-τρομοκρατική» οργάνωση .Την ελαστικοποίηση των ποινών για διακίνηση μεταναστών (εκτός αν πρόκειται για οργανωμένο δίκτυο δουλεμπόρων) .Την επίσημη οριοθέτηση της αναστολής στα 3/5 και της λήξης ποινής στα 20 χρόνια, χωρίς παγίδες και «ψιλά γράμματα» .Tην παρουσία ενόρκων σε όλα τα δικαστήρια που δικάζουν κακουργήματα ,Έτσι στην απονομή δικαιοσύνης θα εκφράζεται και το κοινωνικό αίσθημα δικαίου που πρέπει να συνυπολογίζουν οι δικαστές .Την απαγόρευση της χρήσης τηλεφωνικών υποκλοπών. Τον έλεγχο των προφυλακίσεων και την χρήση τους ως μέτρο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν μπορεί να εφαρμοστεί άλλος περιοριστικός όρος ως την εκδίκαση της υπόθεσης. Επίσης απαπούμε τπν μείωση του χρόνου προφυλάκισης από 18 μήνες σε 12 μήνες.

Για τον σωφρονιστικό κώδικα οι κρατούμενοι διεκδηκούν: Την άρση του εισαγγελικού βέτο που κόβει τις άδειες των κρατουμένων. Την απόσυρση της ηλεκτρονικής επιτήρησης ή του κατ’ οίκον περιορισμού που αντικαθιστά την τακτική άδεια και την υφ’ όρων απόλυση. Τη θεσμοθέτηση του 1/5 της ποινής για την κανονική άδεια (που σήμερα αποτελεί βίτσιο των διαθέσεων του εισαγγελικού λειτουργού). Την άμεση απόσυρση του άρθρου 11 που επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ’ .Τον τερματισμό της ταπεινωτικής γύμνωσης του κρατουμένου με το πρόσχημα την έρευνας. Την απόσυρση των περιορισμών που εισαγάγει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας στην εκπαίδευση των κρατουμένων .Την κατάργηση του ηλεκτρονικού φακελώματος των προσώπων που επικοινωνούν με τους κρατούμενους. Την απόσυρση της παραγράφου 3, άρθρο 31, που επιτρέπει την υποχρεωτική σίτιση κρατουμένου απεργού πείνας. Την διαγραφή της τιμωριτικής διάταξης στο άρθρο 67 που δίνει το δικαίωμα στο συμβούλιο της φυλακής να αφαιρεί τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Συλλογικότητα Azadι -συντρόφισσες/οι

 

Υ.Γ: Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αναρχικό σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απαγωγή του από τα ΕΚΑΜ. Η ζωή του Ντίνου βρίσκεται σε κίνδυνο, την ώρα που ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου δικαιοσύνης, με πρόφαση γραφειοκρατικά ζητήματα δηλώνει ότι «μπορεί την Παρασκευή να συνεδριάσει η Κ.Ε.Μ.»
Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι παίζουν με τη φωτιά, και θα έρθουν προ των ευθυνών τους.

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής.

Συλλογικότητα Azadι
Φλεβάρης 18′

πηγή : https://azadi.espivblogs.net/2018/03/02/