Ηράκλειο : 3η ανακοίνωση & Πρόγραμμα εκδηλώσεων της κατειλημμένης βασιλικής του Αγ.Μάρκου |Εκδήλωση 1/4- ώρα : 17:30 – Πορεία 2/4 – ώρα : 18:00

heraklio krhths-katalipsi-dhmotikhs pinakothikhs 30-3-153η ανακοίνωση κατειλημμένης Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

Διανύουμε την 31η μέρα απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων. Η υγεία των απεργών επιδεινώνεται. Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος αυτών βρίσκεται σε νοσοκομεία. Ωστόσο,  ο υπουργός δημοσίας τάξης Γ. Πανούσης, προκειμένου να διατηρηθεί το κράτος δικαίου, εξαγγέλλει την πολιτική της μη-ανοχής απέναντι στους «κουκουλοφόρους», τους αναρχικούς και όλους αυτούς που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Συγχρόνως αυτή η συνέχιση της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους εξοντώνει, τόσο ηθικά όσο και φυσικά, τους πολιτικούς κρατούμενους. Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η εκδικητική εισαγγελική απόφαση που αρνήθηκε την απελευθέρωση της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου. Ταυτόχρονα, ο Μ. Νικολόπουλος, μέλος της Σ.Π.Φ., είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στην ανακοπή καρδιάς, ενόσω ο Σύριζα έστηνε το δικό του θέατρο στη βουλή.

Παράλληλα, σύντροφοι που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών δέχονται από χθες αλλεπάλληλες κρούσεις για εκκένωση με αποκορύφωμα το κάλεσμα για αντισυγκέντρωση από τον ίδιο τον πρύτανη. Από χθες έχουν ξεκινήσει συλλήψεις περιμετρικά του κτιρίου, που έχουν φτάσει τις δέκα. Στη Θεσσαλονίκη επίσης προσήγαγαν 16 άτομα έξω από την κατάληψη Radio Revolt ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στην προσυγκέντρωση της πορείας.

Συνεχίζοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, η αριστερή κυβέρνηση περιθωριοποιεί ξεκάθαρα τον αγώνα των απεργών πείνας, προσπαθώντας να διαλύσει τις εστίες αντίστασης που έχουν δημιουργηθεί.

Σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους-ισσες μας, συνεχίζουμε να κρατάμε τη βασιλική του Αγίου Μάρκου κατειλημμένη, λειτουργώντας τη σα κέντρο αγώνα. Γνωρίζοντας τη βαρύτητα της πολιτικής και ιστορικής συγκυρίας που διανύουμε, καθώς και τη σημασία των αιτημάτων που διακυβεύονται στον αγώνα αυτό, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ανυποχώρητα εντείνοντας τις δράσεις μας, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Ούτε βήμα πίσω.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Tετάρτη 1 Απριλίουheraklio-katalipsi-dhmotikhs pinakothikhs 30-3-15 2015 :

– ώρα : 17:30 : Εκδήλωση για τους τρομονόμους,τα κατασταλτικά μέτρα και την εφαρμογή τους.Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας,σχετικά με τις εξελήξεις των τελευταίων ημερών και της απεργίας πείνας.

– Αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης-επικοινωνίας : θα ακολουθήσει συνέλευση της κατειλημμένης βασιλικής του Αγίου Μάρκου για την οργάνωση περαιτέρω δράσεων αλληλεγγύης.

απεργιαΠέμπτη 2 Απριλίου 2015 : 

– Συγκέντρωση/Πορεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας – ώρα : 18:00 – Πλατεία Λιονταριών.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΊΝΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΈΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Kατάληψη Βασιλικής Αγ.Μάρκου