Ρέθυμνο : Παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον Ν.Ρωμανό

solidarity with Nikos RomanosΡέθυμνο : Σήμερα 1/12 στις 9.00 το πρωί πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (Team fm) εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό.Διάβαστηκε το κείμενο της έναρξης απεργίας πείνας του Ν.Ρωμανού , το κείμενο των συντρόφων σχετικά με τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και το παρακάτω κείμενο .

Πραγματοποιούμε αυτή τη ραδιοφωνική παρέμβαση ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκισης για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό. Η πράξη του αυτή θα πρέπει να νοηθεί μόνο ως πολιτική αφού αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση ενάντια στον κόσμο της κυριαρχίας , της καταπίεσης και της υποδούλωσης και προτάσσει το πάθος για την ελευθερία και την πάλη ενάντια στην κάθε εξουσία.

Ο Ν.Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας απο τις 10/11 για να διεκδικήσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται σύμφωνα με τους νόμους του κράτους,αφού έδωσε εξετάσεις και πέρασε σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα.Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι οτι ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κ.Παπούλιας επιχείρησε να βραβεύσει αυτόν και όλους τους επιτυχόντες κρατούμενους,πράγμα που φυσικά ο Ρωμανος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Την ίδια στιγμή όλες οι αιτήσεις του για άδειες έχουν αγνοηθέι πλήρως χωρίς μέχρι τώρα να παίρνει καμία απάντηση.

Αυτές οι άδειες ισοδυναμούν για εκείνον με μια ανάσα ελευθερίας ,αφού βρίσκεται έγκλειστον στη φυλακή ,η ζωή μέσα στην οποία είναι ανάλογη με θάνατο. Θάνατο όλων των αισθήσεων και της σκέψης ,ενόσω ακόμα ανασαίνει. Γι’αυτό άλλωστε και αποφάσισε να διεκδικήσει όσα δικαιούται χρησιμοποιόντας ώς οδόφραγρμα τοίδιο του το σώμα. Αυτή τη στιγμή διανύει την 21η μέρα απεργίας πείνας του, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Γενηματας. Απειλήται απο καρδιακή και νεφρική ανεπάρκια και οι σφυγμοί του φτάνουν τους 170 πράγμα που σημαίνει οτι ο κίνδυνος για ανακοπή είναι εξόφθαλμος και αναμενόμενος.

Η απάντηση του κράτους απέναντι σε αυτόν τον αγώνα εκφράστηκε μέσω εισαγγελικής απόφασης που προέβλεπε εξαναγκαστική χορήγηση ορού, παραβλέποντας το γεγονός οτι κάτι τέτοιο αποτελεί βασανισμό και δεν δείχνει κανένα σεβασμό στη μάχη των αγωνιστών απεργών πείνας.

Το μέσο που χρησιμοποιεί ο Ν.Ρωμανός για να παλέψει αποτελεί ξεκάθαρα πολιτικό εκβιασμό, έναυσμα για ευρύτερο αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται απο απο αυτοκαταστροφικές τάσεις , ούτε έιναι βέβαια έκκληση για έλεος.

Ευθύνη όλων μας είναι σε αυτόν τον αγώνα να απαντήσουμε με αγώνα.Γι’αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι τόσο στον Ν.Ρωμανό,τον Η.Κωστάρη και τους Γ.Μιχαηλίδη, Α.Δ.Μπουρζούκο και .Πολίτη που με τη σειρά τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους κάνοντας απεργία πείνας, όσο και σε αυτούς που μάχονται για την ελευθερία μέχρι τέλους ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει.

Να σημειώσουμε οτι υπέυθυνοι για ό,τι συμβαίνει και ό,τι πρόκειται να συμβεί στην υγεία του Ρωμανού είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης , ο ειδικός εφέτης ανακριτής Νικόπουλος, το συμβούλιο της φυλακής που αποτελείται απο τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, την διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη και την κοινωνική λειτουργό, καθώς και όσοι εθελοτυφλούν και παραμένουν αδρανείς .

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Εγώ σε σκοτώνω κ. Νίκο Ρωμανέ

Όχι ο μαλάκας ο Σαμαράς, ούτε ο αχυράνθρωπος ο Παπούλιας.

Εγώ! Το ανθρωπάκι. Ο “αθώος” άνθρωπος.
Εγώ, που σκότωσα πολλούς άλλους και θα συνεχίσω να το κάνω
Εγώ, που κοιτάω τη δουλειά μου, έστω κι αν το αφεντικό με γαμάει
Εγώ, που βλέπω την αδικία μόνο όταν χτυπά εμένα – πολλές φορές ούτε τότε
Εγώ, ο επαναστάτης του καναπέ που με διαολόστειλες
Εγώ, που θα μπορούσα να ΄μαι η μάνα σου κι ο πατέρας σου και σε μισώ που στα είκοσί σου χρόνια μου την λες
Εγώ, που δε τολμώ να μιλήσω στο διπλανό μου, δεν τολμώ να ψελλίσω λέξη γενικά
Εγώ, που θέλω να μου λέει τι είναι σωστό ο δάσκαλος, ο παπάς, ο δικαστής
Εγώ, που θέλω να μου λέει τι να κάνω ο καθοδηγητής, ο ηγέτης, ο πρόεδρος
Εγώ, που δεν έμαθα ποτέ να σκέφτομαι, να θέλω, να διεκδικώ
Εγώ, που ούτε η ζωή μου, ούτε ο θάνατός μου θα κάνει καμιά διαφορά για τον κόσμο

Εγώ, σε σκοτώνω κ. Νίκο Ρωμανέ. Γιατί σε φοβάμαι! Όχι ότι θα με σκοτώσεις όταν ληστεύεις την τράπεζα που μ΄έχει καταληστέψει.

Σε φοβάμαι, γιατί εσύ τολμάς να ανταλλάσσεις τη ζωή σου, για την ελευθερία σου. Εγώ ανταλλάσσω τη δική σου ζωή για την ασφάλεια της φυλακής μου.

Θα σ΄αφήσω να πεθάνεις γιατί μου θυμίζεις πως εγώ δεν είμαι κύριος του εαυτού μου. Μου θυμίζεις ότι είμαι το ανθρωπάκι που τρέφει το τέρας.

Θα σ΄ αφήσω να πεθάνεις, και θα προσθέσω άλλη μια ήττα στη μίζερη ζωή μου.

Aναρχικοί/αναρχικές Ρεθύμνου

Πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1535221/