15 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Μεξικό: Κινητοποίηση 40.000 ζαπατίστας σε πέντε δήμους στην Τσιάπας στο 28/12/2012 στις 17:29

    «Γεννηθήκαμε από τη νύχτα, σ’ αυτήν ζούμε, σ’ αυτήν θα πεθάνουμε, αλλά το φως θα έρθει αύριο για τους πολλούς.»

    Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα που σύμφωνα με πολλούς τελείωνε το ημερολόγιο των μάγιας και και μαζί με αυτό και ο κόσμος, 40.000 ζαπατίστας κατέβηκαν από τα βουνά και τις κοινότητές τους σε μια τεράστια πορεία σε πέντε δήμους της Τσιάπας -τους ίδιους δήμους που κατά την εξέγερση του 1994 είχε καταλάβει ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN). Υπομένοντας την καταρρακτώδη βροχή και το κρύο, χιλιάδες ιθαγενείς -πάρα πολλοί νέοι και παιδιά- από τις κοινότητες-βάσεις στήριξης του ζαπατιστικού στρατού έκαναν την εμφάνισή τους στην μεγαλύτερη από τις πορείες μετά την εξέγερση το 1994 και σιωπηλά κατέλαβαν τις κεντρικές πλατείες των δήμων Οκοσίνγκο, Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας, Παλένκε, Αλταμιράνο και Λας Μαργαρίτας. H συγκέντρωση των χιλιάδων εξεγερμένων ζαπατίστας ήταν μια χειρονομία δύναμης και οργάνωσης που έλαβε χώρα σε πλήρη σιωπή· το μόνο που μιλούσε ήταν οι αριστερή σηκωμένη γροθιά των συγκεντρωμένων καθώς περνούσαν μπροστά από τις σημαίες του Μεξικού και του EZLN.

    18 χρόνια μετά την εξέγερση, 18 χρόνια καθημερινής οργάνωσης στις κοινότητες και τα Συμβούλια Καλής Διακυβέρνησης, 18 χρόνια αντιμέτωποι με τις καθημερινές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές επιθέσεις, τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις εξαφανίσεις, η παρουσία των ζαπατίστας ήταν η καλύτερη απόδειξη της εσωτερική τους δύναμης και της αποτυχίας των νεοφιλελεύθερων αυταρχικών κυβερνήσεων του Μεξικού να τους εξολοθρεύσουν. Διαδήλωσαν μέσα στη σιωπή. Μια σιωπή που ακούστηκε ωστόσο πολύ δυνατά. Μια σιωπή που αντιπροσωπεύει τα 18 χρόνια οργάνωσης της αυτονομίας τους στην παραγωγή της τροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, τη συλλογική ζωή. Με τον ίδιο τρόπο που τότε σκέπασαν τα πρόσωπά τους για να γίνουν ορατοί, έτσι ακριβώς σιώπησαν για να ακουστούν.

    Η σιωπηλή παρουσία των εξεγερμένων ζαπατιστικών κοινοτήτων στις πέντε κεντρικές πόλεις της Τσιάπας έχει και μια περαιτέρω ιδιαίτερη σημασία για την πολιτική ζωή του Μεξικού. Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για την κοινωνική αντίσταση στο Μεξικό που χαρακτηρίζεται α) από την επιστροφή στην εξουσία του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) και των ακροδεξιών αυταρχικών μεθόδων καταστολής και ελέγχου (γεγονός που φάνηκε από την τρομερή καταστολή της μεγάλης πορείας που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα την 1 Δεκέμβρη 2012 ενάντια στον νέο Πρόεδρο του Μεξικού, Πένια Νιέτο, με δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες συλληφθέντες), β) τον ακραίο αποκλεισμό και την περιθωριο ποίηση όλο και μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού και γ) την κρίση και την αποσύνθεση της θεσμικής αριστεράς, οι ζαπατίστας παρουσιάζονται ως απρόσκλητοι καλεσμένοι στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας. Απέναντι στα νέα μέτρα που αφορούν ευρείες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, στην παιδεία, στα εργασιακά δικαιώματα, σε ό,τι αφορά την εναπομείνασα κοινοτική γη (ejidos), τον εκτοπισμό ιθαγενικών και αγροτικών πληθυσμών και την αρπαγή της γης τους από πολυεθνικές, την καταστολή και την ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας, η κινητοποίηση των ζαπατίστας αποτελεί μια ηχηρή διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η μεξικανική κοινωνία παραμένει πάντοτε εκτός, αποκλεισμένη από τις πολιτικές αποφάσεις. Η προχτεσινή εμφάνιση των ζαπατίστας είναι η φωνή που, με τη σιωπή της, δηλώνει πως και στο Μεξικό ο αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια συνεχίζεται.

    Το μήνυμα που έστειλε στις 21 Δεκέμβρη 2012 η Παράνομη Επαναστατική Ιθαγενική Επιτροπή – Γενική Διοίκηση του Ζαπατιστικού Στρατού για την Εθνική Απελευθέρωση έλεγε τα εξής: (http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2012/12/21/comunicado-del-comite-clandestino-revolucionario-indigena-comandancia-genera l-del-ejercito-zapatista-de-liberacion-nacional-del-21-de-diciembre-del-2012/)

    «Ακούσατε;

    Είναι ο ήχος του κόσμου τους, που καταρρέει.

    Είναι ο ήχος του δικού μας κόσμου, που ξαναγεννιέται.

    Την ημέρα που συνέβη το γεγονός, ήταν νύχτα

    Και νύχτα θα είναι όταν θα έρθει εκείνη η μέρα».*

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    Από τα βουνά του Νοτιοανατολικού Μεξικού

    Για την Παράνομη Επαναστατική Ιθαγενική Επιτροπή – Γενική Διοίκηση του EZLN

    Εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος

    Μεξικό, Δεκέμβριος 2012

    • Λασίθι : Μαθητές συμμετείχαν σε ρατσιστική επίθεση στον Ξηρόκαμπο στο 27/12/2012 στις 20:26

    Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λασιθίου για την επίθεση που δέχτηκε Πακιστανός μετανάστης στον Αγ. Νικολάου:

    «Με φρίκη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε για τη Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε ο παθών. Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.

    Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία.

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης. Επίσης δημιουργούν ρήγματα στις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό έγκλημα και τους πραγματικά ωφελημένους από την κρίση. Είναι γεγονός ότι τέτοιες «ομάδες» έχουν σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν στόματα και να αποτρέψουν εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καλύπτοντας εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν.

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου συναισθανόμενο τις ευθύνες της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση, μετά την έναρξη των μαθημάτων με τη νέα χρονιά, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία.»

    • Ρέθυμνο : Τα κύρια σημεία της δίκης Αλεξανδρόπουλου στο 19/12/2012 στις 19:52

    Τα κύρια σημεία της δίκης 3, 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2012

    Η δίκη συνεχίζεται σήμερα 18 και αύριο 19 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ ανεβάζουμε περίληψη της δίκης των προηγούμενων συνεδράσεων.
    Η βδομάδα 3, 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου αναδείχτηκε ως η σημαντικότερη μέχρι στιγμής ως προς την αποκάλυψη στοιχείων για την υπόθεση και για την ανασύνθεση του ζοφερού κλίματος που επικρατούσε (και συνεχίζει να επικρατεί) στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ολοκλήρωση 13 συνεδριάσεων έχει ήδη δημιουργήσει μια κοινή γλώσσα σε όσους παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα της δίκης, που περιλαμβάνει αρκετά ονόματα, περιστατικά και ημερομηνίες. Θα προσπαθήσουμε στο κείμενο που ακολουθεί να τα μοιραστούμε όσο πιο απλά και περιεκτικά γίνεται. Για ένα πιο εισαγωγικό κείμενο για την υπόθεση, μπορείτε να μεταβείτε εδώ.

    Η μοναδικότητα της πειθαρχικής παραπομπής του Αλεξανδρόπουλου. Αυτό το στοιχείο ανέδειξε τη Δευτέρα 3/12 η κατάθεση του κ. Ηλία Νικολακόπουλου, καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσωπικού φίλου του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, ως προς τα εξής:
    ñ Σύμφωνα με το κείμενο της πειθαρχικής παραπομπής (εδώ το πλήρες κείμενο) ο Αλεξανδρόπουλος κατηγορείται για “αναξιοπρεπή συμπεριφορά βαρέως απάδουσα στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τρωθεί το κύρος του Ιδρύματος”. Η ορολογία προέρχεται από το άρθρο στο οποίο βασίζεται η δίωξη (Σημείωση: Το κείμενο του άρθρου 326 του ν. 5343/1932 λέει τα ακόλουθα: «Εάν τακτικός ή έκτακτος καθηγητής του Πανεπιστημίου παραβαίνη τα εαυτού καθήκοντα, εάν επιδεικνύη ραθυμίαν ή κουφότητα ασύγγνωστον περί την εκπλήρωσιν αυτών, εάν επιδεικνύη διαγωγήν απάδουσαν εις την αξιοπρέπειαν του Πανεπιστημιακού λειτουργού, εάν αυτοβούλως εγκαταλείψη την θέσιν αυτού, τιμωρείται πειθαρχικώς δι` εγγράφου επιπλήξεως, δια προστίμου ουχί κατωτέρου του δεκάτου ουδ` ανωτέρου ολοκλήρου του μηνιαίου μισθού, δια προσωρινής απολύσεως από ενός μηνός μέχρι ενός έτους ή δι` οριστικής απολύσεως».). Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Νικολακόπουλου, πρώτη φορά ορίζεται ως “βαρέως απάδουσα συμπεριφορά” η άσκηση δημόσιας κριτικής. Συνήθως αφορά εκτεταμένη λογοκλοπή ή μη πλήρωση διδακτικών καθηκόντων. Όπως ο ίδιος τόνισε, είναι τόσο καταχρηστική η ερμηνεία του όρου με αυτόν τον τρόπο, που φτάνει τα όρια της παραβίασής του.
    ñ Κατέδειξε ως πρωτοφανές ως προς τη διαδικασία τη μη κλήση του Αλεξανδρόπουλου σε προηγούμενη ακρόαση πριν την επίδοση του κειμένου της παραπομπής.
    ñ Ως πρωτοφανή ανέδειξε επίσης την επίδοση της δίωξης τη Μεγάλη Τετάρτη, ώστε να έχει να αντιμετωπίσει ο Αλεξανδρόπουλος ένα κλειστό πανεπιστήμιο για δυο βδομάδες (η υπεράσπιση τόνισε ότι ο τότε πρύτανης Ιωάννης Παλλήκαρης είχε στείλει την παραπεμπτική επιστολή ήδη από την Παρασκευή πριν τις διακοπές, αλλά θεωρούμε πως η διαφορά είναι τόσο μικρή ώστε είναι ανάξια λόγου).
    Ο ίδιος είχε συμβουλέψει τον Αλεξανδρόπουλο μια μέρα πριν τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που έμελλε να είναι η αφορμή του θανάτου του, να μην παραβρεθεί στη συνέλευση του τμήματος και να κατεβεί με δικηγόρο, καθώς μόνο έτσι μπορούσε να αντιμετωπιστεί “τέτοια κακοήθης συμπεριφορά”. Τόνισε επίσης ότι το πειθαρχικό συμβούλιο συνιστά βαρύτατο πλήγμα για έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο.

    “Χειραγωγήσιμα” και άρα “διάτρητα” τα κριτήρια επιλογής για το μεταπτυχιακό. Ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος καλούνταν να κάνει συνεχείς συγκρίσεις μεταξύ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του αντίστοιχου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θεωρεί λοιπόν ότι σαφώς υστερεί το δεύτερο και εμμέσως επέδωσε ευθύνες για αυτή την κατάσταση στους κατηγορουμένους (Σημείωση: Υπενθυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι για υπέρβαση καθήκοντος, ενδεχόμενο δόλο και βλάβη κατά τρίτων είναι η τότε επιτροπή επιλογής στο μεταπτυχιακό που αποτελούνταν από τους Κώστα Λάβδα (τότε αντιπρύτανη), Δημήτρη Κοτρόγιαννο (τότε πρόεδρο του τμήματος) και Μαρία Μενδρινού (τότε διευθύντρια του μεταπτυχιακού του τμήματος), καθώς και ο Ιωάννης Παλλήκαρης (τότε πρύτανης του πανεπιστημίου) για τη μη σύννομη πειθαρχική δίωξη του Αλεξανδρόπουλου). Τόνισε ότι η αυστηρή ποσοτικοποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης δεν οδηγεί σε αντικειμενικότητα, ενώ η απόλυτη έλλειψη διαφάνειας συνηγορεί στο ύποπτο της διαδικασίας. Θα συμπληρώναμε ότι το ίδιο δείχνει και η μη επίδοση της λίστας αναλυτικής μοριοδότησης που τόσο επισταμένα ζητούσε ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος.

    “Η επάρκεια σε μια γλώσσα είναι επάρκεια.” Για την υπερβολική έμφαση που έχει δοθεί στο ζήτημα τη γλώσσας στο κατηγορητήριο, όπου φαίνεται ότι άτομα με Lower στα αγγλικά βαθμολογήθηκαν περισσότερο από άτομα που είχαν proficiency (!), ενώ υπήρξε και μια κάποια διαφοροποίηση μεταξύ ατόμων που είχαν proficiency από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ σε σχέση με του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο κ. Νικολακόπουλος δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη και μισή μονάδα διαφορά για τη βαθμολογία ενός πτυχίου επάρκειας ξένης γλώσσας.

    Πελατειακές σχέσεις κατηγορουμένων με ΠΑΣΠ και ΔΑΠ. Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, τότε λέκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης που κατέθετε επί τρεις μέρες, ανέφερε ότι φοιτητές της ΔΑΠ είχαν μεταφέρει σε αυτόν και άλλους καθηγητές ότι δέχονταν πιέσεις ακόμη και από τα γραφεία των Κεφαλογιάννηδων (“πατέρα και κόρης”) για να ψηφίσουν συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις διοίκησης του τμήματος, ενώ ο Κοτρόγιαννος είχε αναλάβει προσωπικά την εκκαθάριση της ΠΑΣΠ από διαφωνούντες, καθώς έγιναν διαγραφές με δική του παρότρυνση. Τα μέλη της ΠΑΣΠ προτρέπονταν να πάρουν τα μαθήματα συγκεκριμένων καθηγητών όπου θα τύγχαναν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

    Ιδιωτικές συνομιλίες. Ο κ. Βερναρδάκης μετέφερε στο δικαστήριο δύο ιδιωτικές συνομιλίες με τον Κοτρόγιαννο. Η μία έγινε σε μια καφετέρια στην Αθήνα το Μάιο-Ιούνιο 2005, όπου ο Κοτρόγιαννος φέρεται να ανέφερε στη Μαρία Μενδρινού, παρουσία του κ. Βερναρδάκη, τρία συγκεκριμένα ονόματα υποψηφίων που έπρεπε να κοπούν από το μεταπτυχιακό. Είπε χαρακτηριστικά ότι “σ’ αυτές τις επιλογές θέλω να δώσω μηνύματα”. Η δεύτερη συνομιλία έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Βερναρδάκη μετά την επίμαχη συνέλευση όπου ο Αλεξανδρόπουλος αποκάλυψε την πειθαρχική του δίωξη στο τμήμα. Στην ιδιαίτερη αυτή συνομιλία με τον Κοτρόγιαννο, ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε του φόβους του για το χειρότερο (στο δικαστήριο είπε ότι ήταν τέτοια η ψυχολογική φόρτιση του Αλεξανδρόπουλου που φοβόταν ότι μπορούσε ακόμη και ν’ αυτοκτονήσει) και ο Κοτρόγιαννος είπε “άστο, δεν πειράζει”. Σε αυτό το σημείο η υπεράσπιση απείλησε με μήνυση, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του μάρτυρα.

    Παραποίηση εγγράφων. Ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε ότι θα έπρεπε να κατατεθεί το ηλεκτρονικό αρχείο της αναλυτικής μοριοδότησης των εξετάσεων των μεταπτυχιακών φοιτητών για να αποκαλυφθούν οι τυχόν τροποποιήσεις, καθώς θεωρεί ότι στοιχεία που δεν βγάζουν νόημα (ποιος βαθμολογήθηκε με τι και γιατί) συνιστούν “μεταγενέστερες εκλογικεύσεις” (δηλαδή έγινε απόπειρα εκ των υστέρων να βγει κάποια αναλυτική βαθμολογία με βάση τους μέσους όρους και όχι το αντίθετο) και ότι η λίστα δεν δόθηκε ποτέ γιατί “άλλαζε συνεχώς”. Επίσης παρατήρησε πως η επιχειρηματολογία ότι η λίστα αναλυτικής μοριοδότησης περιείχε προσωπικά δεδομένα και γι’ αυτό δεν δινόταν στον Αλεξανδρόπουλο δεν υπήρχε εξαρχής στις επιστολές των κατηγορουμένων, αλλά αναπτύχθηκε πολύ αργότερα (ο ίδιος έθεσε μετά το θάνατο του Αλεξανδρόπουλου ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που αποφάνθηκε ότι οι διδάσκοντες του τμήματος μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα).
    Επίσης έθεσε υπό αμφισβήτηση την ημερομηνία της εντολής διερεύνησης στον Πυργιωτάκη (Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες του Αλεξανδρόπουλου να θέσει το ζήτημα στο τμήμα και στη σύγκλητο, γίνεται ερώτηση στη Βουλή, και το υπουργείο Παιδείας στέλνει στις 4/11/2005 σύσταση στο πανεπιστήμιο να διερευνήσει το θέμα. Στις 18/11 υπάρχει επιστολή του Παλλήκαρη που αναθέτει τη διερεύνηση της υπόθεσης στον καθηγητή του Παιδαγωγικού, Ιωάννη Πυργιωτάκη). Η ημερομηνία δείχνει ότι ο πρύτανης ενήργησε άμεσα. Ωστόσο ο κ. Βερναρδάκης διέθετε έγγραφο της ίδιας ημερομηνίας όπου η υπογραφή του Παλλήκαρη είναι διαφορετική, υπονοώντας ότι μία από τις δύο δεν ανήκει στον Πρύτανη και ότι η εντολή δόθηκε πολύ μεταγενέστερα στον Πυργιωτάκη (στη συνέχεια ο Παλλήκαρης αναγνώρισε και τις δύο υπογραφές ως δικές του). Υποστήριξε την υπόθεση με βάση επιστολές που είχαν γραφτεί τον Ιανουάριο του 2006 και ενώ αναφέρονταν σε όλα τα σχετικά έγγραφα για την υπόθεση δεν έκαναν αναφορά στην εντολή Πυργιωτάκη.
    Τέλος έθεσε το ζήτημα της πλημμελούς τήρησης πρακτικών στις συνελεύσεις του τμήματος και ότι δεν υπήρξε ποτέ έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνελεύσεων, πράγμα που θέτει υπό αίρεση ακόμη και τα υπάρχοντα έγγραφα.

    Η συνέλευση επικύρωσης των αποτελεσμάτων. Στο ερώτημα του δικαστηρίου γιατί δεν ζητήθηκε από τον Αλεξανδρόπουλο περισσότερος χρόνος για την επικύρωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στο μεταπτυχιακό, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι πιέστηκε η συνέλευση από την επιτροπή αξιολόγησης (τους κατηγορουμένους δηλαδή) να ολοκληρώσει τη διαδικασία και ιδιαίτερα ο Κώστας Λάβδας ρώτησε αν υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης προς την επιτροπή. Η συνέλευση δεν έθεσε τέτοιο θέμα, οπότε τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν υπό την αίρεση ότι όποιος θέλει μπορεί να δει τα πλήρη στοιχεία. Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε επίσης ότι η ίδια η σύνθεση της συγκεκριμένης συνέλευσης ήταν παράτυπη, καθώς συμμετείχαν δυο μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν οριστεί τις προηγούμενες μέρες ως εκπρόσωποι των μεταπτυχιακών από τον ίδιο τον Δημήτρη Κοτρόγιαννο!

    Ανενημέρωτο το τμήμα. Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι το τμήμα δεν είχε καμία ενημέρωση για τη σύσταση του υπουργείου Παιδείας να διερευνηθεί το ζήτημα των μεταπτυχιακών παρότι η επιστολή ανέγραφε ότι έπρεπε να κοινοποιηθεί προς το τμήμα. Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε ούτε για τη διερεύνηση Πυργιωτάκη ο οποίος περιορίστηκε στα έγγραφα και δεν ζήτησε την κατάθεση κανενός (ούτε φυσικά και του Αλεξανδρόπουλου). Δεν ενημερώθηκε ούτε για την έκθεση Πυργιωτάκη αφότου ολοκληρώθηκε η έρευνά του, αλλά ούτε και για την πειθαρχική δίωξη του Αλεξανδρόπουλου. Η Γενική Συνέλευση του τμήματος άκουσε πρώτη φορά για την δίωξη στη συνεδρίασή της πριν το θάνατο του Αλεξανδρόπουλου.

    Η έκθεση Πυργιωτάκη. Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε τα εξής σημεία της έκθεσης: αναγνωρίζει ότι έγινε πολύ βιαστικά η διαδικασία. Αναφέρει ότι δεν δόθηκε η αναλυτική λίστα μοριοδότησης γιατί δεν είχε καθαρογραφτεί και σε ένα σημείο γράφει ότι κάποιοι φοιτητές κακώς μπήκαν στο μεταπτυχιακό ενώ κάποιοι άλλοι κακώς έμειναν απ’ έξω και σε αυτό το ζήτημα θα επανερχόταν “παρακάτω”, πράγμα που δεν συνέβη. Οπότε η έκθεση δεν απαντά στο βασικό ερώτημα που τέθηκε προς διερεύνηση. Η υπεράσπιση ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Βερναρδάκη με τον Πυργιωτάκη αλλά την επόμενη μέρα παρουσίασε έγγραφο που έδειχνε ότι ο Πυργιωτάκης είναι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα ήταν δύσκολο να παραβρεθεί (συνηθίζει η υπεράσπιση να πετάει τέτοιου είδους πυροτεχνήματα που στη συνέχεια προσπαθεί να μαζέψει)…

    “Άθλιο νομικό κείμενο το κείμενο της παραπομπής”. Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι παρεμπιπτόντως είχε συζητήσει με τον Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση, οι οποίοι είχαν δει το κείμενο της παραπομπής και το χαρακτήρισαν ως “άθλιο νομικό κείμενο”. Το πυροτέχνημα της υπεράσπισης να κληθούν και οι δύο για να βεβαιώσουν τα λεγόμενα μαζεύτηκε την επομένη.

    Η μοιραία συνέλευση. Στην τελευταία συνέλευση πριν το θάνατο του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, όπου ήθελε να ενημερώσει του συναδέλφους του για την πειθαρχική του δίωξη, ο Κοτρόγιαννος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε απαρτία, ενώ στην πραγματικότητα έλειπαν μόνο δύο διδάσκοντες, και με αυτή τη δικαιολογία δεν του έδωσε το λόγο! Όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, ο Αλεξανδρόπουλος έτρεμε μέσα στη συνέλευση και ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

    Για συμπληρωματική κατάθεση η κα. Παπαδοπούλου; Όπως φάνηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Σουζάνα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία είχε ανατεθεί (μαζί με τους Γραμματικάκη και Οικονόμου) από τη Σύγκλητο η διενέργεια έρευνας για το θέμα μετά το θάνατο του Αλεξανδρόπουλου, είχε εξεταστεί ενώ έλειπαν από τη δικογραφία οι τελευταίες σελίδες του πορίσματός της. Η πολιτική αγωγή και η εισαγγελέας έχουν ζητήσει να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, αίτημα που έχει απορρίψει η υπεράσπιση.

    Απάδουσα η συμπεριφορά των κατηγορουμένων. Ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος παρατήρησε ότι στο πειθαρχικό συμβούλιο θα μπορούσαν να είχαν παραπεμφθεί οι σημερινοί κατηγορούμενοι για τις μη διαφανείς διαδικασίες που ακολούθησαν κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις και όχι ο Αλεξανδρόπουλος για την άσκηση δημόσιας κριτικής.

    Προσβολές στους μάρτυρες και στο ακροατήριο. Κλείνοντας να σημειώσουμε τη στρατηγική της υπεράσπισης για υποβίβαση των καταθέσεων μέσω της υποβίβασης των μαρτύρων, τους οποίους προσβάλλουν συνεχώς. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης δεν έχουν διστάσει να προσβάλουν ακόμη και τα μέλη της οικογένειας του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, καθώς και το ακροατήριο. Και όλα αυτά υπό την πλήρη ανοχή της προέδρου του δικαστηρίου.

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ
    Δικαιοσύνη στον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο

    http://protovoulia-alexandropoulou.blogspot.gr/

    • Λασίθι : Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου: "Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα" στο 19/12/2012 στις 19:49

    Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου: “Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα”

    Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη μη διακοπής της ηλεκτροδότησης σε κανένα σπίτι είναι οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου, που καλεί τη ΔΕΗ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και να μην εισπράττει το “χαράτσι”.

    Η ανακοίνωση

    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 1101/2012 απόφασή του, έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την είσπραξη του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
    Η απόφαση αυτή, που είναι άμεσα εκτελεστή και αφορά ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές
    “ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την ΔΕΗ
    • να μην διακόπτει την παροχή ρεύματος σε καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι
    • να δέχεται την καταβολή από τους καταναλωτές του αντιτίμου των λογαριασμών που εκδίδει αφαιρουμένου του αναγραφόμενου ποσού του χαρατσιού
    • να μην ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει το χαράτσι
    – ΑΠΕΙΛΕΙ σε βάρος της ΔΕΗ χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε μία επί μέρους παραβίαση των παραπάνω, ανά καταναλωτή, αλλά και κατά ημέρα .
    – ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το δικαίωμα των καταναλωτών να αξιώσουν μεμονωμένα αποζημίωση για κάθε μία από τις παραπάνω βλαπτικές συμπεριφορές της ΔΕΗ”

    Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η εφαρμογή του Συντάγματος, των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων είναι το αυτονόητο.

    Στη δική μας δημοκρατία (;;;) ο διορισμένος τραπεζίτης – υπουργός οικονομικών – σύμβουλος του Σημίτη την εποχή του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, του περιβόητου swap της Goldman Sachs για να μαγειρευτούν οι αριθμοί εν όψει της εισόδου μας στην ευρωζώνη, διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας πριν τη πώλησή της στη Credit Agricole, με μια επιστολή του, παρακάμπτει την δικαστική εξουσία και καλεί την ΔΕΗ να μην εφαρμόσει την απόφαση, αλλά να συνεχίσει παράνομα να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της.

    Η ‘Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας , με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει “ απαράδεκτο το γεγονός , μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μην συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις , παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη , ευνομούμενη Πολιτεία .”
    Ακόμα η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι “ είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφόσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου”.

    Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναστολής της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ στις 17/12/12 απορρίφθηκε η αίτηση του ΥΠΟΙΚ για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της.

    Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, αφορά όλους τους καταναλωτές και οφείλουν όλοι να την εφαρμόσουν.

    Η ΔΕΗ, τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι της, εφόσον εκτελούν παράνομες αποφάσεις έχουν ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια παράνομη εντολή υπουργού.

    Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους!

    Τα άδικα, βάρβαρα , αντισυνταγματικά χαράτσια, θα καταργηθούν με τους αγώνες των πολιτών.

    Καλούμε την κυβέρνηση των τροϊκανών

    • Να σταματήσει πια τον εκβιασμό των πολιτών, που με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των εισοδημάτων, την φορολογική λαίλαπα , τις αυξήσεις τιμών και την ανεργία που καλπάζει, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και την καθημερινή τους επιβίωση .

    • Να σταματήσει τις πιέσεις και την τρομοκρατία για την είσπραξη του χαρατσιού, την στιγμή που ο αριθμός εκείνων που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και μόνο το ρεύμα που καταναλώνουν, αυξάνει δραματικά κάθε μέρα.

    • να ξεχάσουν κάθε σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο λαός δεν αντέχει άλλα χαράτσια και φόρους.

    • Να μην ξεχνούν πως το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το στερήσει από κανένα, με οποιοδήποτε τρόπο.
    Καλούμε τη ΔΕΗ

    – Να σταματήσει άμεσα τις διακοπές ρεύματος σε όσα νοικοκυριά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα , προβλήματα υγείας, σε ανέργους και γενικά , όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής.

    – Οι διακανονισμοί να γίνονται με βάση κοινωνικά κριτήρια και ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε καταναλωτή.

    – Να σταματήσει να ενσωματώνει και να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε δικαστικά για την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών.

    Δε μας φοβίζουν! Δε μας τρομοκρατούν!

    Με Αντίσταση και Αγώνα θα επιβάλουμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και θα καταργήσουμε τα χαράτσια στην πράξη!

    Αυτό το χειμώνα δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένα συμπολίτη χωρίς υποστήριξη.

    http://merambellonews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3374.html

    • Ρέθυμνο: Εκδήλωση-“Αμφισημίες στη λατινοαμερικανική ιστοριογραφία της βίας: “οι περιπτώσεις των δικτατοριών της Αργεντινής & της Χιλής στο 17/12/2012 στις 19:18

    Διάλεξη του καθηγητή Ιστορίας Daniel Inclán Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), με θέμα: “Αμφισημίες στη λατινοαμερικανική ιστοριογραφία της βίας: “οι περιπτώσεις των δικτατοριών της Αργεντινής και της Χιλής”
    Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012, στις 20.30, στο ΙΜΣ :Νικηφόρου Φωκά 126, στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

    http://www.ims.forth.gr/index_main.php?l=g&c=19&i=91

    • Ρέθυμνο: Έντεκα μετανάστες από τη Λιβύη εντοπίστηκαν στην περιοχή του Πλακιά στο 17/12/2012 στις 19:12

    Έντεκα μετανάστες παλαιστινιακής καταγωγής που ξεκίνησαν από τη Λιβύη, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Πλακιά, και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Δαμνόνι, στα νότια παράλια του Ρεθύμνου το πρωί της Κυριακής, λίγη ώρα αφού είχαν αποβιβαστεί σε παραλία της περιοχής. Τους βρήκαν κάτοικοι της περιοχής να περιπλανώνται σε πολύ άσχημη κατάσταση και ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1443376

    • Kρήτη : Όχι στην καταστροφή της Κρήτης από τις βιομηχανικές ΑΠΕ στο 15/12/2012 στις 17:26

    Όχι στην καταστροφή της Κρήτης από τις βιομηχανικές ΑΠΕ
    ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ
    ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ.
    Η ώρα της απόφασης του ΣΤΕ για τις προσφυγές που κατέθεσε το
    Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βΑΠΕ ενάντια στα τρία έργα που
    εντάχθηκαν στο Fast Track, πλησιάζει.
    Για να ενισχύσουμε αυτό τον αγώνα και να αυξήσουμε την πολιτική
    πίεση που χρειάζεται για το σκοπό μας, χρειαζόμαστε την υποστήριξη
    όλων των πολιτών της Κρήτης, της Ελλάδας και του Κόσμου. Υπογράψτε
    την καμπάνια μας στον παρακάτω σύνδεσμο και διαδώστε το σε
    όλους τους γνωστούς και φίλους σας.
    http://www.gopetition.com/petitions/οχι-στην-καταστροφή-της-
    κρήτη.html
    «Εμείς οι υπογράφοντες αυτή τη διαδικτυακή κινητοποίηση ζητούμε
    από την Ελληνική Κυβέρνηση και τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών
    Επενδύσεων, την άμεση ανάκληση των αδειών για τα τρία έργα
    βιομηχανικών ΑΠΕ εγκατεστημένης ισχύος 2.151 MW που προβλέπονται
    για την Κρήτη και την απένταξη τους από τον αντισυνταγματικό νόμο για
    την επιτάχυνση των επενδύσεων Fast Track.
    Τα έργα αυτά που δεν παίρνουν υπόψη τους τις πραγματικές
    ενεργειακές ανάγκες του νησιού, που δεν καλύπτονται από κανένα
    ουσιαστικά χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, που δεν τέθηκαν σε
    καμία διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, για εμάς είναι παράλογα,
    παράνομα και συνεπώς ανεπιθύμητα.
    Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους επικεφαλής των συναρμόδιων
    Υπουργείων αντί να προωθούν με διαδικασίες αδιαφανείς και έναντι
    πινακίου φακής την εκποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου του
    τόπου μας, να αφουγκραστούν τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής
    κοινωνίας και να πράττουν στο πλαίσιο της λογικής, του μέτρου και του
    δίκαιου.
    Ζητούμε, αντί της άνευ-όρων παραχώρησης όλων σχεδόν των
    κορυφογραμμών, κάμπων, προστατευόμενων περιοχών αλλά και
    ιδιωτικών περιουσιών, στους μεγαλοεπενδυτές αιολικών, υβριδικών –
    αντλησιοταμιευτικών, φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών σταθμών, να
    υποστηριχθεί έμπρακτα η εγκατάσταση ΑΠΕ για αυτοπαραγωγή-
    αυτοκατανάλωση (έτσι ώστε να υπάρξει διάχυση των όποιων
    πλεονεκτημάτων τους στις τοπικές κοινωνίες), παράλληλα με την
    εξοικονόμηση ενέργειας και την υποστήριξη των παραγωγικών
    δραστηριοτήτων.»

    • Χανιά : Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων για την ζήτηση στοιχείων για φοίτηση αλλοδαπών μαθητών στο 13/12/2012 στις 20:53

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 19ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

    Πριν λίγες μέρες δυο « άγνωστοι» και «ατσαλάκωτοι» με ακριβό μαύρο αυτοκίνητο πλησίασαν γύρω στις 7.30 το πρωί άτομο που ασκεί διοικητικά καθήκοντα στο 19ο Δημοτικό Σχολείο επί της Παπαναστασίου και του εζήτησαν στοιχεία για φοίτηση αλλοδαπών μαθητών .Σε αντίδραση του παραπάνω ατόμου του δήλωσαν ότι «δε θα χάσει» αν τους δώσει τα σχετικά στοιχεία, υπονοώντας χρηματισμό.

    Σαν Γενική Συνέλευση Γονέων στηρίζουμε τις ενέργειες του Συλλόγου Διδασκόντων του παραπάνω σχολείου αλλά και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ανοίξει τέτοιο θέμα

    Οι Έλληνες, λαός που κατά κόρον έχει ζήσει τη μετανάστευση επί τρεις και πλέον αιώνες δεν μπορεί να διακατέχονται από ξενοφοβικές ή ρατσιστικές τάσεις. Ο Ελληνικός λαός επίσης που έχει πληρώσει ακριβά το φασισμό στον τελευταίο πόλεμο και μνήμη έχει και εμπειρία να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

    Χανιά 10-12-2012

    Για το ΔΣ

  1. Μια νέα γενιά αστέγων, αποκαλύπτει η έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ΚΛΙΜΑΚΑ”, που πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012 στην Αθήνα….

    Συγκλονιστικά στοιχεία για το προφίλ των αστέγων στην Αθήνα. Πώς ζούσαν και πού δούλευαν πριν βρεθούν στο δρόμο. Τι δείχνει η μεγάλη έρευνα της ΜΚΟ “ΚΛΙΜΑΚΑΣ”

    Μια νέα γενιά αστέγων, αποκαλύπτει η έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ΚΛΙΜΑΚΑ”, που πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012 στην Αθήνα.

    Πρόκειται για ανθρώπους, που μέχρι πριν λίγους μήνες είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και τώρα είναι χωρίς στέγης.

    Σε ποσοστό περίπου 80% είναι άτομα παραγωγικών ηλικιών, ενώ παρατηρείται ότι έχουν καλύτερο μορφωτικό επίπεδο σε σχέση με παλαιότερες μελέτες.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας “Η έλλειψη στέγης στην Ελλάδα του 2012”, που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου από τους υπευθύνους της “ΚΛΙΜΑΚΑ”, σε δείγμα 214 αστέγων, που ρωτήθηκαν, 64,8% είναι άστεγοι για λιγότερο από δύο χρόνια, δηλαδή από τα τέλη του 2010, περίοδο που ταυτίζεται με την έναρξη της κρίσης.

    Σε ποσοστό 89,7% είναι Έλληνες και 10,3% αλλοδαποί. Σε ποσοστό 82,2% είναι άνδρες, 60,7% ανήκουν στις ηλικίες μεταξύ 41 -55, ενώ 26,40% είναι μεταξύ 26-40. Ένας στους πέντε έχει ανώτερο ή ανώτατο μορφωτικό επίπεδο και 40% έχουν τελειώσει το Λύκειο.

    Τι δουλειές έκαναν πριν βρεθούν στο δρόμο

    Σε ό,τι αφορά την εργασία τους, 24,8% εργάζονταν σε τεχνικά επαγγέλματα ή / και στον κατασκευαστικό τομέα, κλάδους, που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, 22% ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι, 18% ελεύθεροι επαγγελματίες και 16% εργάζονταν στον τουριστικό τομέα.

    Ποσοστό 30,2% έχουν περάσει τουλάχιστον μία νύχτα στη φυλακή, εκ των οποίων 58,1% για οικονομικούς λόγους.

    Σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση, 33% είναι διαζευγμένοι και 47,2% έχουν παιδιά. Το 63,5% των οικογενειών τους είναι ενήμερες για την κατάστασή τους, αλλά 67,5% των οικογενειών είναι εχθρικές ή αδιάφορες. Σε ποσοστό 45,2% δηλώνουν ότι δεν έχουν κανέναν φίλο, ενώ 34,3% πως έχουν ερωτικές σχέσεις και σεξουαλική ζωή.

    Ποσοστό 18,1% έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν τουλάχιστον μία φορά. Συχνή χρήση αλκοόλ δηλώνουν ότι κάνουν σε ποσοστό 38,1%, ενώ 20,4% έχουν οικογενειακό ιστορικό ψυχικής νόσου.

    Οι μισοί ζουν με 20 ευρώ το μήνα

    Για περισσότερους από τους μισούς (52,4%) η εξασφάλιση τροφής δεν αποτελεί ένα καθημερινό πρόβλημα, ενώ αντίστοιχα δεν αποτελεί πρόβλημα για το 47,1% η ένδυση. Για 41% όμως, είναι πρόβλημα η εύρεση χώρου για να κάνουν μπάνιο. Οι μισοί ζουν με 0 έως 20 ευρώ το μήνα.

    Ως σημαντικότερες ανάγκες τους κατατάσσουν τη στέγαση (85,6%), την ιατρική περίθαλψη (83,1%), την εργασία (76,5%) και τη φροντίδα υγιεινής (75%).

    Ποσοστό 58,1% δεν έχουν κανενός είδους ιατρική ασφάλιση, γεγονός που σύμφωνα με την ΚΛΙΜΑΚΑ είναι το σημαντικότερο πρόβλημα μετά τη στέγαση.

    “Σημαίνει ότι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, ενώ αρκετοί άστεγοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορούν ούτε φάρμακα να πάρουν, ούτε εξετάσεις να κάνουν. Είναι τεράστιο ζήτημα. Καθημερινά ζούμε με την αγωνία πώς θα τους φροντίσουμε” δηλώνει η Άντα Αλαμάνου της “ΚΛΙΜΑΚΑ”.

    Ιδιαίτερη δυσκολία, επίσης, έχει ο χειρισμός των ψυχικά ασθενών και, όπως αναφέρει η Όλγα Θεοδωρικάκου, “η κατάσταση έχει επιστρέψει μία εικοσαετία πίσω. Τους ψυχικά ασθενείς δεν τους κρατούν τα ψυχιατρεία, όταν υπάρχει κάποια βελτίωση, αλλά επειδή δεν υπάρχει στήριξη από τις υπόλοιπες δομές, λόγω κρίσης, καταλήγουν άρρωστοι στους δρόμους”.

    Οι περισσότεροι από τους μισούς κινούνται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ πολλοί είναι και στον Πειραιά. Οι μισοί δεν αισθάνονται καθόλου ασφαλείς. Κατά την εκτός στέγη διαβίωση, το 1/3 εξ αυτών έχουν κακοποιηθεί σωματικά τουλάχιστον μία φορά, 21,05% των γυναικών έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και 44,1% έχουν πέσει θύματα ληστείας.

    Σε ποσοστό 29,8% θεωρούν ότι βρίσκονται εκτός στέγης, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ 17,3% λόγω ανεργίας. Ακολουθούν -με το ίδιο ποσοστό- εκείνοι που δηλώνουν “ανεπαρκή οικογενειακή στήριξη”.

    Ελπίζουν και ζητάνε βοήθεια

    Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε ποσοστό 79,8% πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν την κατάστασή τους, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει για να μη βρίσκονται οι άνθρωποι εκτός στέγης, σε ποσοστό 71,7% απαντούν ότι θα πρέπει να υπάρξει κρατική πρόληψη.

    Σε σχέση με τον αριθμό των αστέγων, που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΚΛΙΜΑΚΑ, δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 20.000 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων στην Αθήνα, που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης στέγης. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ότι υπάρχει σαφής αυξητική τάση, περίπου στο 25%.

    Πηγή: ΑΠΕ

  2. Με μαρτυρίες – φωτιά για το κλίμα συναλλαγής μεταξύ φοιτητών και καθηγητών στο πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλήκαρη και ακόμα τριών καθηγητών για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου.
    Ο αείμνηστος καθηγητής είχε καταγγείλει παρατυπίες στην επιλογή φοιτητών για μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών το 2005 και για το λόγο αυτό είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό του Πανεπιστημίου. Λίγες ώρες μετά την παραπομπή του πέθανε από ανακοπή στο γραφείο του στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

    Βερναρδάκης: Όργιο συναλλαγής
    prod_112590_1355223806_1Για όργιο συναλλαγής στο πανεπιστήμιο έκανε λόγο στην κατάθεσή του την εβδομάδα που πέρασε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και συνάδελφος τότε του Αλεξανδρόπουλου, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής μίλησε για δίκτυο συναλλαγής που είχε στηθεί στο πανεπιστήμιο όταν ακόμα οι εκλογές για την ανάδειξη των καθηγητών σε υψηλότερες βαθμίδες γίνονταν και με τη συμμετοχή των φοιτητών.
    Ο κ. Βερναρδάκης μίλησε για στενές σχέσεις των κατηγορουμένων καθηγητών Κοτρόγιαννου και Λάβδα με την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ αντίστοιχα, που οδήγησε σε αποκλεισμούς άξιων φοιτητών από τα μεταπτυχιακά προκειμένου να προωθηθούν άλλοι «αρεστοί» φοιτητές, προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες παρατάξεις.
    Όπως τόνισε ο κ. Βερναρδάκης, από την πλευρά των κατηγορούμενων καθηγητών του είχε τονιστεί με νόημα πως κόπηκαν τρεις συγκεκριμένοι φοιτητές από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα όχι επειδή δεν ήταν άξιοι, αλλά «για να σταλεί ένα μήνυμα».
    Σχετικά με την επίμαχη λίστα της αναλυτική μοριοδότησης την οποία ζητούσε επίμονα ο Αλεξανδρόπουλος προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους αποκλεισμένους φοιτητές, ο κ. Βερναρδάκης είπε πως αυτή δεν του δόθηκε ποτέ καθώς συνεχώς άλλαζε προκειμένου να «εκλογικευτεί», δηλαδή τα κριτήρια να ταιριάζουν με τις επιλογές φοιτητών από τους καθηγητές.

    Νικολακόπουλος: Παράτυπη η παραπομπή
    prod_112590_1355223901_nikolakopoulosΕπιβαρυντική για τον πρώην πρύτανη ήταν και η κατάθεση του καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε παράτυπη και στα όρια της νομιμότητας την παραπομπή του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου στο πειθαρχικό. Η παραπομπή του έγινε εκδικητικά και με τη συμπεριφορά του να βαπτίζεται ως «βαρέως απάδουσα των θεσμών του πανεπιστημίου», κατηγορία που αποδίδεται συνήθως σε καθηγητές υπόλογους για περιπτώσεις εκτεταμένης λογοκλοπής, ή όταν δεν πληρούν τα διδακτικά καθήκοντά τους, είπε ο κ. Νικολακόπουλος, τονίζοντας πως η μάχη του Αλεξανδρόπουλου για την αποκάλυψη της αλήθειας δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί από τέτοιους όρους.
    Όπως είπε, ο ίδιος είχε συμβουλέψει τον Αλεξανδρόπουλο να μην εμφανιστεί καν να καταθέσει στο Πειθαρχικό για να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία του μια καταφανώς παράτυπη διαδικασία. Ακόμα περισσότερο ο κ. Νικολακόπουλος καταδίκασε την όλη πρακτική που ακολουθήθηκε από την τότε ηγεσία του πανεπιστημίου εις βάρος του Αλεξανδρόπουλου, καθώς σε κανένα στάδιο της διαδικασίας ο άτυχος καθηγητής δεν κλήθηκε για να καταθέσει την άποψή του. Στην ουσία καταδικάστηκε χωρίς καν δικαίωμα απολογίας είπε ο κ. Νικολακόπουλος.
    Από το βήμα του μάρτυρα είχε περάσει τις προηγούμενες ημέρες και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος τόνισε πως πράγματι είχαν βρεθεί φοιτητές που είχαν ευνοηθεί και οι οποίοι είχαν και τη συνδικαλιστική ιδιότητα. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν μάλιστα σε ό,τι αφορά την παραπομπή του Αλεξανδρόπουλου στο πειθαρχικό. «Οι αντιδράσεις της πρυτανείας ήταν αψυχολόγητες. Ήταν επιθετικές, ενώ θα έπρεπε να υπάρξει καταλαγή στο Πανεπιστήμιο. Μετά την παραπομπή του Αλεξανδρόπουλου, επειδή ένιωσα έκπληξη, επικοινώνησα με δυο αντιπρυτάνεις για να ρωτήσω τι έγινε, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μόνο ο στενός κύκλος του πρύτανη γνώριζε» είπε επί λέξει ο κ. Γραμματικάκης.

    Κλίμα τρομοκρατίας
    Η δίκη για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου πραγματοποιείται μετά από συνεχείς αναβολές σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο. Γι’ αυτό έχουν φροντίσει κυρίως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δημιουργώντας καθημερινά ζήτημα ως προς τη φύλαξη της αίθουσας.
    Ο συνήγορος του καθηγητή Λάβδα, Στέλιος Γεωργίου, ζήτησε τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων όσοι εισέρχονται στην αίθουσα υποστηρίζοντας ότι σε φοιτητές που εισήλθαν στην αρχή της δίκης είχαν βρεθεί σάπια φρούτα τα οποία προορίζονταν προς… εκσφενδονισμό. Πλέον, οι παριστάμενοι στο ακροατήριο υφίστανται καθημερινά σωματική έρευνα.
    Το κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Ενημέρωσης και Δράσης για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου, η οποία έχει συσταθεί από πρώην φοιτητές αλλά και πολίτες στο Ρέθυμνο. Η Πρωτοβουλία καταγγέλλει τα κρούσματα συναλλαγής φοιτητών-καθηγητών αλλά τονίζει πως το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να έχει τα μέσα και τους μηχανισμούς να απομονώνει και να καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές.

    πηγή: http://www.e-dromos.gr

  3. Οσμή… νέου σκανδάλου για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

    Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη που αφορά τις καταγγελίες του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου για “στημένα” μεταπτυχιακά, μία νέα καταγγελία περί λογοκλοπής κίνησε διαδικασίες Ε.Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο, με το Πειθαρχικό Συμβούλιο να καλείται πλέον να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

    Το ζήτημα αφορά καταγγελία σε βάρος της Μαρίας Βλαχάδη, λέκτορος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, η οποία διορίστηκε το 2009, με την υπ’ αριθμ. 10306/7-10-09 Πράξη του πρύτανη, στο γνωστικό αντικείμενο ‘Μειονότητες και πολιτική’.
    Η καταγγελία έγινε για πρώτη φορά με επιστολή ομάδας πολιτών με την ονομασία ‘Πανεπιστημιακή Διαφάνεια’.

    Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 η ομάδα αυτή απευθύνθηκε στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, αλλά και στον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Κωνσταντίνο Λάβδα (κατηγορούμενο σήμερα στην υπόθεση Αλεξανδρόπουλου).

    Στην επιστολή, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους καθηγητές του Τμήματος και στον Σύλλογο φοιτητών, η “Πανεπιστημιακή Διαφάνεια” αναφέρει:
    «Κύριε πρύτανη, κύριοι καθηγητές,
    είμαστε μία κίνηση σκεπτόμενων πολιτών που ενδιαφερόμαστε για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο Πανεπιστήμιο.
    Βρήκαμε στα βιβλία της κυρίας Μαρίας Βλαχάδη, λέκτορος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, κείμενα πανομοιότυπα με άρθρα από εφημερίδες, από βιβλία, αλλά και από το Διαδίκτυο.

    Επισυνάπτουμε ορισμένα από αυτά.
    Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε, ώστε να μην επαναληφθεί. Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται προστασία».

    ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

    Η επιστολή -μαζί με τα συνημμένα έγγραφα- στάλθηκε πρόσφατα και στα Χανιώτικα Νέα, τα οποία -ως όφειλαν- διασταύρωσαν την εγκυρότητά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τ, για την υπόθεση διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών Δ.Ε.Π., το οποίο καλείται να αποφασίσει, αν όντως η συγκεκριμένη καθηγήτρια έχει πραγματοποιήσει λογοκλοπή ή αν οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.

    Πληροφορίες μας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και από την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, ανέφεραν πάντως ότι:

    «οι συγκεκριμένες καταγγελίες είναι αρκετά σοβαρές και πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση, ιδιαίτερα επειδή αφορά το συγκεκριμένο Τμήμα που πορεύεται τα τελευταία χρόνια στη σκιά των καταγγελιών του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου και της δίωξής του».

    “ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ”

    Στην επιστολή της ‘Πανεπιστημιακής Διαφάνειας’, που στάλθηκε και στα ‘Χ.Ν.’, γίνεται λόγος για «πανομοιότυπα κείμενα» της Μαρίας Βλαχάδη συγκριτικά με κείμενα (άρθρα και βιβλία) που έχουν δημοσιευτεί σε προγενέστερες ημερομηνίες από τα πονήματα της λέκτορος.

    Μεταξύ άλλων, παρατίθενται τα εξής αποσπάσματα:

    •”Δικαιώματα και Μετανάστευση – Παλιννόστηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση’, Μαρία Βλαχάδη 2010. Καταγγελία για λογοκλοπή από το άρθρο ‘Η μετανάστευση και ο Διεθνής ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ινστιτούτο Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Ερευνας’.
    ’Ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση’, Μαρία Βλαχάδη, 2007. Καταγγελία για λογοκλοπή από άρθρο του Γ.Β. Δερτιλή δημοσιευμένο στο ‘Βήμα’ στις 29/4/2000.
    ’Μετανάστευση – Κοινωνικός Αποκλεισμός και Πολιτικές Ενταξης στην Ελλάδα’, Μαρία Βλαχάδη, 2009. Καταγγελία για λογοκλοπή από το ‘Κοινωνικός Αποκλεισμός: Παλαιές και νέες «αναγνώσεις» του κοινωνικού προβλήματος’, Γεωργία Πετράκη, λέκτορας Παντείου Πανεπιστημίου, πρακτικά 6ου Επιστημονικού Συνεδρίου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 27 – 30 Νοεμβρίου 1996.
    •’Ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση’, Μαρία Βλαχάδη, 2007. Καταγγελία για λογοκλοπή από ‘Αναζητώντας την Ευρώπη’, Γιώργος Κόκκινος, 2000.

    ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

    Η κα Βλαχάδη συνεχίζει από την ημέρα που έγινε η καταγγελία να διδάσκει κανονικά στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και την οριστική λύση πλέον καλείται να δώσει το Πειθαρχικό μελών Δ.Ε.Π.

    Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα καθώς ήδη το Τμήμα έχει στην ‘πλάτη’ του τις καταγγελίες του αείμνηστου Στέλιου Αλεξανδρόπουλου για τα στημένα μεταπτυχιακά και ένα νέο σκάνδαλο μόνο… καλό δεν κάνει στη φήμη του Τμήματος.

    Αναφορικά με την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου η δίκη συνεχίζεται στο Ρέθυμνο.

    πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

  4. Στοιχεία για τους αλλοδαπούς που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά στη Κρήτη ζητά η Χρυσή Αυγή!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έγγραφο που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νησιού, η Χρυσή Αυγή ζητά να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών που έχουν ζητήσει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα ή να στήσουν πάγκους στις αγορές της Κρήτης, καθώς και τις χώρες προέλευσής τους.
    Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ζητείται από τους δήμους να απαντήσουν αυθημερόν ( ! ) στα ερωτήματα της Χρυσής Αυγής, ενώ επισυνάπτονται προς τους δήμους τόσο η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργου Γερμενή, όσο και του αντίστοιχου εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου Β13-169/2-11-2012 που έφτασε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την σχετική εντολή για τη συλλογή των στοιχείων.

    Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

    Έπειτα από το ανωτέρο σχετικό έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 3403/24-10-2012 ερώτηση του βουλευτή κ. Γερμενή Γεωργίου, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο της εν λόγω ερώτησης και παρακαλούμε να μας απαντήσετε αυθημερόν με fax στα εξής σημεία: α) πόσες άδειες υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή ευθύνης σας, β) πόσες εξ αυτών κατέχουν αλλοδαποί και γ) πόσες ανά χώρα προέλευσης.
    Το θέμα έχει θορυβήσει τους τοπικούς παράγοντες αλλά και άλλους φορείς που ενημερώθηκαν για το θέμα, ενώ δεν λείπουν και οι επιφυλάξεις για τους σκοπούς της ενέργειας αυτής. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Χρυσή Αυγή επιχειρεί, μετά τα στοιχεία για τα παιδιά αλλοδαπών που πηγαίνουν στα σχολεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια, να ενημερωθεί και για τον αριθμό των αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου στη Κρήτη.

    Το πήρα από το left, αλλά είναι πολύ σοβαρό και καλύτερα να μείνει στα τοπικά νέα.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1440744

  5. ΕΛΜΕ-Πορεία διαμαρτυρίας Τετάρτη 5/12/12 -ΏΡΑ : 12:00 -ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες, στη Δευτεροβάθμια Δ/νση Εκπαίδευσης Ηρακλείου, στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης και τις διαβεβαιώσεις για άμεση πρόσληψη καθηγητών που παίρναμε από τους υπεύθυνους, η κατάσταση συνεχίζει να είναι απογοητευτική.
    – 150 περίπου κενά σε καθηγητές, στα σχολεία του Ν. Ηρακλείου.
    – 2.000 κενά εκτιμά η ΟΛΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.
    – Στη μέση της σχολικής χρονιάς (Δεκέμβρης!) δίνονται εντολές για συγχωνεύσεις τμημάτων. Ουσιαστικά καταργούν κάθε μαθησιακή και παιδαγωγική αρχή, καθώς αναγκάζουν μαθητές και καθηγητές να αλλάξουν τμήμα, περιβάλλον και εκπαιδευτικό προγραμματισμό.
    – Πιέζουν ώστε οι συνάδελφοι να δεχθούν υπερωριακή απασχόληση χωρίς τη θέληση τους. Φτάνουν στο σημείο να μειώνουν (!) ακόμη και τις ώρες διδασκαλίας σε μαθήματα, προκειμένου να “εξοικονομήσουν” ώρες για άλλα.
    – Αδιαφορούν πλήρως για τα μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων και τα μαθήματα Ειδικοτήτων σε ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. που χάνονται και αφορούν μαθητές που σε λίγους μήνες θα δώσουν εξετάσεις για να λάβουν πτυχίο.
    – Οριζόντιες περικοπές παντού . Μουσικά , καλλιτεχνικά, ειδικής αγωγής , εσπερινά , Λύκεια .

    Φέτος, οι ελλείψεις δεν οφείλονται σε κακό σχεδιασμό, όπως συνηθίζουν να λένε, αλλά είναι απόρροια της πολιτικής της λιτότητας, των περικοπών και της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Από τη μνημονιακή αυτή “καταιγίδα μέτρων” δεν μπόρεσε να γλυτώσει ούτε η δημόσια εκπαίδευση”

  6. Nέα αυτοκτονία λογω οικονομικών δυσκολιων στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Κουντούρα Χανίων ενας 40 χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα ,μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά οι γιατροί απλα διαπιστώσαν το θάνατο του , σε σχετικό σημείωμα που αφησε εξηγουσε την δυσκολη οικονομική κατασταση που βρισκοταν οπου και ηταν ο λογος για να παρει αυτη την απόφαση.

  7. ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ.

    ΜΕ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ) ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΑΝ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩ
    Ν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

    ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
    ΔΕΓΛΕΡΗ 4- ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    ‘ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΔ 1’
    9:00 π.μ.
    05 – 12 – 2012

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.