XANIA : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καταγγέλλει την δίωξη που έχει ξεκινήσει η Ασφάλεια Χανίων με υποβολή δικογραφίας στον Εισαγγελέα εναντίον 9 αγωνιστών για την κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων από τις 10 μέχρι και τις 16 Φλεβάρη 2012.

Θυμίζουμε ότι η κατάληψη έγινε κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας στις 10 και 11 Φλεβάρη. Μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση  της 10ης Φλεβάρη, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, καταλήφθηκε το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, όπως και δεκάδες άλλα κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Η κατάληψη έληξε στις 16/2/12 χωρίς να προκληθεί καμία φθορά στο εσωτερικό του κτιρίου, με έλεγχο μάλιστα από τους υπαλλήλους σε όλους τους χώρους.

Θεωρούμε την δίωξη πολιτική, με στόχο να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι και η νεολαία, που βλέπουν να εξαθλιώνεται η ζωή τους. Θέλουν να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας, να φοβίσουν κάθε πολίτη που αντιστέκεται με κάθε τρόπο, να μας κάνουν ανθρώπους με σκυμμένο κεφάλι, πειθήνια όργανα σε κάθε τι που αποφασίζουν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ μαζί με τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Θέλουν με τη δίωξη να στοχοποιήσουν επιλεγμένους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης.

Ζητάμε την παύση της  δίωξης των αγωνιστών, που στο πρόσωπό τους κατηγορείται ολόκληρο το κίνημα των Χανίων. Τονίζουμε ότι οι διωκτικές αρχές θα βρουν απέναντί τους και ενωμένους όλους τους πολίτες των Χανίων, που αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ                                                  

 πηγή: www.stekichania.gr