δελτίο τύπου του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Την προηγούμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, έγινε επίθεση στην κατάληψη Ρόζα Νέρα στα Χανιά, από ομάδα φασιστών και ρατσιστών, μόνο και μόνο επειδή παλεύουν κατά του φασισμού, επειδή έχουν συμβάλει πάρα πολλές φορές στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και ήταν παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις που έκαναν οι μετανάστες στην πόλη.

Εμείς, τα μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης καταδικάζουμε έντονα αυτή τη φασιστική επίθεση, και δηλώνουμε ότι όπως η Ρόζα Νέρα συμπαραστέκεται στον αγώνα μας ενάντια στο ρατσισμό, με τον ίδιο τρόπο και εμείς στεκόμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι στον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό.

Ο αγώνας στους δρόμους δεν είναι έγκλημα, και το να συζητάμε το γεγονός της επίθεσης μέσα σε ένα κτήριο είναι ένα είδος ήττας.

Αυτή η ανεύθυνη πράξη των φασιστών δεν μας φοβίζει και δεν μας κάνει να υποχωρήσουμε, αλλά μας δίνει κι άλλο αίμα στις φλέβες μας να συνεχίσουμε και να φτάσουμε στους στόχους μας.

Καλούμε κάθε μετανάστρια/η , κάθε χανιώτισσα/η, κάθε προοδευτικό άνθρωπο αυτής της πόλης στην πορεία της Παρασκευής , 25-9-2009, 6:00 το απόγευμα στην Αγορά

Χανιά 23-09-09

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης