Καταστρέφουν το περιβάλλον με Επέκταση των ξενοδοχειακών μονάδων και στην Κρήτη σε υψόμετρο 800 m

minidsc_7351Ηδη τα παράλια της βόρειας Κρήτης εχουν κατασραφεί απο την ανεξέλεγκτη επέκταση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ,τώρα θελουν να καταστρέψουν και το ορεινό τμήμα της!


Ως εδώ με τα πολιτικά & οικονομικά συμφεροντα  ξένων και ντόπιων  επιχειρηματιών  και βουλευτάδων που καμιά σ χέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του τόπου και των κατοίκων του .Φτάνει πια η ανελέητη κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη που στο βωμό του κέρδους και της “ανάπτυξής τους “καταστρεφουν τεράστιες εκτασεις γης αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον του τόπου.Ακολουθεί άθρο απο τοπικό περιοδικο:

c@

3326463839_3d33f8d7b2Ποιους ενδιαφέρει η άρση του κορεσμού στην Κρήτη για την επιχορήγηση πεντάστερων ξενοδοχείων και για υψόμετρο 800 m. όλων των κατηγοριών Πρόσφατα με διυπουργική απόφαση τέθηκε σε ισχύ η άρση του κορεσμού για επιχορήγηση α) ίδρυσης νέων και επέκτασης ξενοδοχειακών μονάδων τουλάχιστον 5 αστεριών και β) όλων των κατηγοριών ξενοδοχείων σε υψόμετρο -τουλάχιστον 800 m και άνω , στην Κρήτη. Αυτή η άρση είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα στον τουριστικό κλάδο. Κατ’ αρχάς οι υφιστάμενες μονάδες 5* και lux έχουν τη δυνατότητα επέκτασης τους με αυτές τις προδιαγραφές, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα. ‘Έως τώρα ίσχυε επιχορήγηση μόνο για εκσυγχρονισμό για αυτές τις κατηγορίες. Μικρότερης κατηγοριοποίησης μονάδες μπορούν να αναβαθμιστούν σε αυτήν την κατηγορία όμως και να επεκταθούν δημιουργώντας υποδομές,. Επίσης, νέες μονάδες μπορούν να ιδρυθούν σε αυτές τις υψηλές προδιαγραφές.

147825355_4a33f1b9fcΓια το υψόμετρο των 800 m και άνω το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο τμήμα της Κρήτης και ειδικά ημιορεινούς και ορεινούς όγκους, μπορούν να δημιουργηθούν μονάδες, όλων των Hotels – Project Ρέθυμνο κατηγοριών και ειδικά αγροτουριστικές και εναλλακτικές τουριστικές μονάδες με τις προδιαγραφές του ΕΟΤ ανά κατηγορία -αστεριών.

Επίσης μπορούν να επεκταθούν οι ήδη υφιστάμενες και να αναβαθμιστούν αλλά και να αυξήσουν την δυναμικότητα τους άρα και την βιωσιμότητά τους.

Η επιχορήγηση τους αγγίζει το 40% και είναι πολύ σοβαρό ποσοστό επιδότησης. Σημασία έχει βέβαια να γίνουν ποιοτικές και βιώσιμες οικονομικά μονάδες που θα στηρίζουν τον επιχειρηματία και την τοπική οικονομία αλλά και θα διευρύνουν το τουριστικό προϊόν και την αντίστοιχη τουριστική σαιζόν της Ελλάδας.
(πηγή :http://www.easy-project.eu/el/articles/saturation-withdrawal.asp)

by Ilias