ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το 86ο φύλλο (Σεπτέμβριος 2009) της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη στις πόλεις και τα νησιά του ελλαδικού χώρου και βρίσκεται σε περίπτερα και πρακτορεία εφημερίδων – περιοδικών από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Σύντροφοι/σσες και φίλοι/ες,

Δύσκολοι καιροί.

Για τους διαχειριστές της εξουσίας και τους επίδοξους αντικαταστάτες τους. Δύσκολοι και για την αριστερά (κομμουνιστική και μη) και τους συνοδοιπόρους της. Ακόμα πιο δύσκολοι για τον κόσμο που δέχεται την διαρκώς αυξανόμενη πίεση εκ μέρους του κράτους και των κεφαλαιούχων. Δύσκολες συνθήκες και για το φυσικό περιβάλλον, όπου η καταστροφική μανία των κρατούντων δεν έχει τελειωμό.

Οι νόμοι και οι σχεδιασμοί ανάπλασης κλείνουν πονηρά το μάτι στους εμπρηστές των δασών κι αυτοί με τη σειρά τους ανοίγουν του δρόμους για τη ψήφιση τους. Το ένα χέρι νίβει το άλλο…

Μέσα σε όλη αυτή την ανακατωσούρα ψηφίστηκε στη Βουλή –χωρίς ταρατατζούμ μια και οι βρωμοδουλειές γίνονται πάντα στα μουλωχτά– από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ο διακανονισμός Ελλάδας – ΗΠΑ για την «τρομοκρατία, την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος». Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Η διαρκώς «ασθενής» οικονομία δεν έχει συναντήσει ακόμα αυτούς που θα της προσφέρουν την ευθανασία απαλλάσσοντας και τον κόσμο από την βασανιστική παρουσία της. Αλλά που θα πάει…

Στους δύσκολους καιρούς είναι που οι κοινωνικές αναταραχές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όσο κι αν οι σχεδιασμοί χειραγώγησης βάζουν τα δυνατά τους για να πετύχουν την ακινησία του κόσμου ή την εκτροπή του πάθους του σε ανώδυνες και διαφημιστικές κινήσεις που φέρουν το όνομα της συμβολικότητας.

Αυτά τα ενδεχόμενα «κοινωνικών αναταραχών» είναι που κάνουν τους εξουσιαστές να προκηρύσσουν κατά διαστήματα εκλογές με διάφορα πάντοτε προσχήματα. Επιζητούν να αναζωογονηθούν παίρνοντας την συγκατάθεση των σκλάβων για τους όρους υποταγής που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα γίνονται ακόμα πιο εξοντωτικοί παρά τα κάθε είδους παραπλανητικά επιχρίσματα που τους συνοδεύουν.

Η αναγγελία εκλογών για τον προσεχή Οκτώβριο δεν συνιστά κανενός είδους έκπληξη αφού μελετούνταν μετά τις ευρωεκλογές του Ιούνη.

Αυτές οι εκλογές έδωσαν ένα ανεπανάληπτο κτύπημα στους πολιτικούς εκφραστές του συστήματος σ’ όλο το συνάφι χωρίς κάποια εξαίρεση. Επειδή, ο ρόλος και οι στοχεύσεις όλων τους είναι ίδιες ανεξάρτητα αν πρόκειται για μικρούς ή μεγάλους σχηματισμούς, για τα λεγόμενα αριστερά ή δεξιά από-κόμματα, οικολογικά, εθνικιστικά, επαναστατικά και βάλε.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου μπορούμε να αναδείξουμε, για άλλη μια φορά, την ουσιαστική σχέση ανάμεσα στην ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και την αντικρατική-αναρχική προοπτική.

Κόντρα στα παπαγαλάκια που προπαγανδίζουν την υποταγή με το «επιχείρημα» της «χαμένης ψήφου» οι αγωνιζόμενοι γνωρίζουν πως κάθε ψήφος είναι η χαμένη ή φυλακισμένη στις κάλπες ελπίδα για ένα κόσμο λεύτερο, και ανεξούσιο.

Γι’ αυτό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Και για πάντα…

( πηγή : http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=287&Itemid=1 )