46 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Ηράκλειο : Συμβολική κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό απο του φοιτητές του Φυσικού στο 29/11/2011 στις 08:57

    Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με αφορμή την έναρξη έρευνας σε βάρος φοιτητών μετά τις κινητοποιήσεις τον περασμένο Οκτώβριο, στο Φυσικό Τμήμα του Ιδρύματος, εξέφρασαν απόψε με συμβολική κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV φοιτητές του ιδρύματος. Αφού διάβασαν τα αιτήματά τους, αποχώρησαν, από το στούντιο του κεντρικού δελτίου, ειρηνικά.

    http://cretalive.gr/new/62790/crete/Sumboliki_diamarturia_sto_Kriti_TV

    • Κρήτη : Τηλεόραση από τους Πολίτες στο 29/11/2011 στις 02:13

    Ξεκινάμε

    Σας παρουσιάζουμε ένα νέο εγχείρημα στην «τηλεοπτική» κάλυψη των ειδήσεων. Ψάχνουμε άλλους τρόπους και δρόμους για τη δημοσιογραφία. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς διαφημίσεις, χορηγούς και επιδοτήσεις. Μόνο με την οικονομική στήριξη των πολιτών. Αμφισβητώντας τη λογική που ονομάζει «ειδήσεις» μόνο όσα χώρεσαν στα βραδινά δελτία.

    Ξεκινάμε από την Κρήτη αλλά δεν μένουμε γεωγραφικά μόνο σε αυτήν. Δίνουμε βήμα στους ανθρώπους, στις ιδέες, στα προβλήματα του νησιού.

    Το περιβάλλον, τα προβλήματα της γειτονιάς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, οι εργασιακές σχέσεις, οι επιπτώσεις της κρίσης, τα ζητήματα των μεταναστών, μας τραβούν ιδιαιτέρως την προσοχή χωρίς να αποκλείονται και άλλες θεματικές.

    Νομίζουμε πως η σημερινή υπερπληροφόρηση έχει τα ίδια αποτελέσματα με την απόκρυψη των ειδήσεων. Για αυτό παρουσιάζουμε ένα site που έχει λίγα και (ελπίζουμε) καλά θέματα. Κατά κύριο λόγο με πρωτογενές τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Δεν φτιάχνουμε ένα «portal» που έχει εδώ και τώρα όλες τις ειδήσεις. Δημοσιεύουμε τη δουλειά μας με τον ρυθμό που επιτρέπουν οι δυνατότητες της ομάδας παραγωγής.

    Ωστόσο, δεν αφορίζουμε την τηλεόραση, αντιθέτως διαλέγουμε και αναδημοσιεύουμε εκπομπές, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές παραγωγές που αναφέρονται στην Κρήτη και συμβάλλουν στην αληθινή ενημέρωση ενώ χαιρόμαστε όταν δικά μας ρεπορτάζ βρίσκουν το δρόμο προς τα τηλεοπτικά κανάλια.
    Δημοσίευση: 19-11-2011
    Παραγωγή: Νοέμβριος 201

    http://www.politestv.gr/index.php

    • Χανιά : Δεντροφύτευση απο τους κατοίκους στο πάρκο Αμπεριάς στο 28/11/2011 στις 16:47

    εντροφύτευση στο πάρκο της Αμπεριάς διοργάνωσαν τα μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής το Σαββατοκύριακο.
    Η δεντροφύτευση ξεκίνησε στις 10 προχθές το πρωί με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών.
    Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν κάτοικοι και μη της Αμπεριάς, καθηγητές και γονείς των σχολείων της περιοχής με τη συνδρομή της ομάδας αρχιτεκτόνων p-public.
    Ετσι από νωρίς προχθές το πρωί ο χώρος του πάρκου (ανατολικά του Γυμνασίου) γέμισε με μικρά παιδιά, που με πολύ μεράκι δούλευαν συλλογικά και φύτευαν δεντράκια σε κάθε γωνιά του πάρκου.
    Στόχος ήταν μέσα από τη συλλογική δουλειά, τη φαντασία και την εθελοντική προσφορά να ολοκληρωθεί η πλακόστρωση των διαδρόμων, η διαμόρφωση της παιδικής χαράς, ο χώρος που τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας του Δημοτικού θα καλλιεργεί, η πέργκολα, η δεντροφύτευση κ.ά.
    Οπως επεσήμαναν τα μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής, το Σαββατοκύριακο ο χώρος που βρίσκεται νότια του 13oυ Δημοτικού Σχολείου και ανατολικά του Γυμνασίου και του Λυκείου, δηλαδή μια ανάσα από την καθημερινότητα 1.500 περίπου παιδιών των σχολείων, είναι γεμάτος μπάζα και αποτελεί εστία μόλυνσης. Γι’ αυτό και θα έπρεπε να διαμορφωθεί με τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος για να γίνουν μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο.
    Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κοινής προσπάθειας, όπως επεσήμαναν τα μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων Αμπεριάς, είναι «η δημιουργία ελεύθερων ανοιχτών χώρων καθώς και εστιών πολιτισμού και αναψυχής, που υπαγορεύονται από τη θεμελιώδη ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας. Επίσης, για κοινά ζητήματα είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων μας, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε, να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε την άμεση λύση προβλημάτων που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε εδώ και αρκετά χρόνια να έχουν λυθεί».
    http://www.haniotika-nea.gr/83738-%CE%94%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%20%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82%20.html

    • Χανιά : Σε απεργία πείνας ξανά δυο μετανάστες της Υπατίας, στο 24/11/2011 στις 20:22

    Σε απεργία πείνας ξανά δυο μετανάστες της Υπατίας, σε Σέρρες και Χανιά
    Σχέδιο απελάσεων κατά των απεργών πείνας της Υπατίας

    Αποδεικνύεται χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον, ότι υπάρχει ρεβανσιστικό σχέδιο ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο να απελαθούν οι περισσότεροι απ’ αυτούς, κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα, με βάναυση παραβίαση των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

    Είναι γνωστή η υπόθεση του καλοκαιριού, με τους τέσσερις πρώην απεργούς πείνας, οι οποίοι συνελήφθησαν δήθεν για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», καθώς ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν για την πατρίδα τους, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που τους δόθηκε με απόφαση Παπουτσή. Οι δύο, που είχαν την ατυχία να πέσουν σε προκατειλημμένο δικαστήριο, καταδικάστηκαν, χωρίς να υπάρχει τίποτα σε βάρος τους. Καταδικάστηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες. Οι άλλοι δύο αθωώθηκαν. Στη συνέχεια, το υπουργείο Προ Πο αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας επιστροφής στους τρεις από τους τέσσερις, με το επιχείρημα ότι έχουν καταδικαστεί. Ο ένας που είχε αθωωθεί επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα, μετά από προσπάθειες που κράτησαν σχεδόν δυο μήνες. Οι άλλοι δύο ακόμη δεν έχουν επιστρέψει. Η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αθωότητάς τους, έτσι όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Ελληνικό Δίκαιο. Οι δυο αυτοί μετανάστες κρίνονται εκ προοιμίου ένοχοι και τους απαγορεύεται η νόμιμη επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ έχουν ασκήσει έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό τεκμαίρονται αθώοι (παράβαση άρθρου 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ). Επίσης, με την απαγόρευση επιστροφής τους στην Ελλάδα τους αφαιρείται το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενώπιον του δικαστηρίου που εκκρεμεί (άρθρο 6 παρ. 3 της ΕΣΔΑ).

    Δυο ανάλογες υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και η εκδικητική και παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών έχει οδηγήσει δυο από τους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας σε νέα απεργία πείνας, στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Σερρών και Χανίων αυτή τη φορά.

    Ο Ελμπασίρ Φικρί συνελήφθη στις Σέρρες για μικροαδίκημα που διέπραξε. Δικάστηκε από Μονομελές Πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή. Ενώ, όμως, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών συνέχισε την κράτησή του και εξέδωσε απόφαση απέλασής του, μολονότι έχει ανανεώσει την αναβολή της απέλασης (το γνωστό «χαρτί» που πήραν οι απεργοί πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης) μέχρι το Μάρτη του 2012 (δεύτερο συνεχές εξάμηνο). Δηλαδή, ακύρωσαν την αναβολή της απέλασης, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα από το νόμο, δεδομένου ότι η καταδίκη του είναι σε ποινή μικρότερη των τριών μηνών. Αυθαίρετα, ετσιθελικά, εκδικητικά και παράνομα.

    Ο μετανάστης από τις 16 Νοέμβρη έχει υποβάλει, μέσω της συνηγόρου του, αίτηση θεραπείας, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να επιστρέψει στο νομικό στάτους που είχε. Αντί να διορθώσουν άμεσα την παρανομία, του ανακοίνωσαν ότι θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να απελαθεί άμεσα, κατόπιν συνεννόησης με την πρεσβεία του Μαρόκου. Ετσι, ο Ελμπασίρ Φικρί ξεκίνησε απεργία πείνας από την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας που έχει καταθέσει, να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να αφεθεί ελεύθερος.

    Ακόμα πιο προκλητική είναι η περίπτωση του Ελχαφέντ Χαντούτσι. Αυτός συνελήφθη στο σπίτι του στις Καλύβες Χανίων, μετά από μηνυτήρια αναφορά Ελληνίδας (σχετική με… αυστηρά προσωπικές σχέσεις). Παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων στις 14 Νοέμβρη, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο. Σε βάρος του, δηλαδή, δεν εκκρεμεί τίποτα, εκτός από μια δικογραφία που σχημάτισε το ΑΤ Βάμου, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά της Ελληνίδας (προφανώς, παρά τη σύλληψή του εντός των ορίων του αυτόφωρου, τα στοιχεία δεν κρίθηκαν από τον Εισαγγελέα επαρκή για να τον παραπέμψει στο Αυτόφωρο).

    Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όμως, έσπευσε να εκδώσει Διαπιστωτική Πράξη απέλασής του, επικαλούμενο το σχηματισμό δικογραφίας από το ΑΤ Βάμου (!), καθώς και ένα «άκρως απόρρητο – προσωπικό – ειδικού χειρισμού» έγγραφο, που εκδόθηκε από την υπηρεσία με τα ακατανόητα σε μας αρχικά «Α.Ε.Α./Κ.Α.Τ./Δ.Κ.Α./Τμήμα Β», με ημερομηνία 08-02-2011! Πρόκειται για έγγραφο που εκδόθηκε όταν ο συγκεκριμένος μετανάστης συμμετείχε στην απεργία πείνας των 300. Ισως πρόκειται για έγγραφο που αφορά και τους 300, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών κατασταλτικών ενεργειών που γίνονταν τότε. Κι ενώ αυτό το –άγνωστο σε όλους και στον συγκεκριμένο μετανάστη– έγγραφο δεν εμπόδισε να του δοθεί η γνωστή αναβολή της απέλασης το Μάρτη και να ανανεωθεί το Σεπτέμβρη, ανασύρεται τώρα και χρησιμοποιείται αναδρομικά για να αποφασιστεί η απέλασή του!

    Ο συγκεκριμένος μετανάστης δεν έχει συλληφθεί να διαπράττει οποιοδήποτε αδίκημα. Εχει μηνυθεί από Ελληνίδα πολίτη, με την οποία ενδεχομένως θα λύσει τις διαφορές τους σε κάποιο δικαστήριο, ενδεχομένως και όχι (πόσες υποθέσεις τέτοιων προσωπικών διαφορών δεν διευθετούνται εξωδικαστικά;). Κι αν βρεθεί κατηγορούμενος σε δικαστήριο, ενδεχομένως να αθωωθεί. Κι αν καταδικαστεί, θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι τότε τεκμαίρεται αθώος κι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά του, όχι μόνο με βάση το άρθρο 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ, αλλά ακόμη και με βάση την Πράσινη Βίβλο της Κομισιόν για το τεκμήριο αθωότητας [COM (2006) 174]. H Aστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όμως, αποφάσισε την απέλασή του, όχι μόνο παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητάς του, αλλά και αφαιρώντας του το δικαίωμα να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γεγονός που αποτελεί επίσης ανθρώπινο δικαίωμά του.

    Και ο Ελχαφέντ Χαντούτσι υπέβαλε αίτηση θεραπείας, μέσω της συνηγόρου του, στις 22 Νοέμβρη. Αντί, όμως, να αφεθεί αμέσως ελεύθερος, για να διορθωθεί η παρανομία, του ασκούνται πιέσεις να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα δέχεται την εθελοντική απέλασή του. Γι’ αυτό και από σήμερα, Πέμπτη 24 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας του, να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

    Φαίνεται καθαρά, λοιπόν, ότι εκτυλίσσεται εκδικητικό σχέδιο απελάσεων ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας. Κατά παράβαση της νομιμότητας. Με βίαιη καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, που υποτίθεται ότι είναι κατοχυρωμένα.

    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=14882&pos=4&cat_id=48

    • Λασίθι : κειμενο καταπέλτης εναντια στους φασίστες στην Ιεράπετρα στο 23/11/2011 στις 10:04

    Οι Χρυσαυγήτες Λασιθίου μας ανακοίνωσαν ότι στις 6 Νοέμβρη άνοιξαν γραφεία , που αλλού; …στην Ιεράπετρα !! .Δηλαδή στη πόλη που κάνουν πιάτσα οι περισσότεροι μετανάστες εργάτες του Νομού για ν΄ αρχίσουν τις γνωστές κραυγές τους , έξω οι ξένοι από την Ελλάδα και τέτοια γνωστά που φέρνουν μαχαιρώματα.

    Συνήθως έτσι «σκάνε μούρη» οι φασίστες σε συνθήκες .. «δημοκρατίας». Γράφουν προκλητικά ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους , προκαλούν επεισόδια , συμμετέχουν σε ξυλοδαρμούς διαδηλωτών μαζί με την αστυνομία , όπως την ημέρα της 28ης Οκτωμβρίου στη συγκέντρωση στο Βαθύ , που βοηθούσαν την Προεδρική Φρουρά και μετά …ανακοινώνουν επισήμως την οργάνωσή τους , διαψεύδοντας γεγονότα και κάνοντας τις αθώες περιστερές.

    Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής του Νομού κος Άρης Δασκαλάκης στο άρθρο του της 12-13/11-011 της ΑΝΑΤΟΛΗΣ , απειλεί τον καθηγητή Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λασιθίου κο Καλιμάντζαλη Βασίλειο ,που καταδίκασε τις καταστροφές στους τοίχους και την αναγραφή των εμετικών ναζιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου από μέλη της Χρυσής Αυγής , γνωστή προβοκατόρικη τακτική που ακολουθούν σε όλη την Ελλάδα κυρίως κατά την περίοδο των καταλήψεων.

    Το άρθρο του «έξυπνο» και «θεωρητικό» ,γραμμένο με ανεπαίσθητα ορατή λεπτή απειλητική γραφίδα – ως κόψη ξυραφιού, αποπνέει όλη την αρρωστημένη ψυχοσύνθεση των απανταχού ανά τη Γη δομημένων φασιστοειδών . Όσοι γνωρίζουν από ιστορία ανατριχιάζουν.

    Ποιος είναι αυτός που δεν διδάχτηκε από την ιστορία; …που δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που τότε και τώρα ζητάν να μας διαλύσουν , και χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνει κ΄ το όνομά του; …

    Ειρωνεύεσαι κε Άρη Δασκαλάκη τον καθηγητή Αγωνιστή Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κο Καλιμάντζαλη με αυτήν του την εκπαιδευτική ιδιότητα και τον απειλείς εσύ ως σκοταδιστής και τον διατάσσεις ως «Γκαουλάϊτερ» να επανέλθει στα καθήκοντά του και κρύβεσαι πίσω από ωραίες ιδέες , την Πατρίδα , τη Θρησκεία , την Οικογένεια , το ΟΧΙ του Μεταξά που όλα τα εξοντώσατε ;

    Μου θυμίζετε τον Χίτλερ που λίγο πριν δώσει εντολές για τα κρεματόρια , όπου θρήνησε σύσσωμη η ανθρωπότητα , μπροστά στους φακούς και στις κάμερες του Γκέμπελ χάϊδευε κεφάλια μικρών παιδιών που του έδιναν ανθοδέσμες και έκανε τον ευαίσθητο….

    Και όση πείνα και δυστυχία είχε τότε η Γερμανία ../ Άννα μην κλαίς /Στο ντουλάπι δεν υπάρχει ψίχα ψωμί ..(Μπρέχτ) κι΄αν αλλιώτικα την διοχέτευσαν στο Λαό , πως τάχα είν΄ ανώτερη -φυλή Αρείων , κι΄αν δικαιολόγησαν τους φόνους , τους βιασμούς , τους βασανισμούς στην ίδια τη Γερμανία και σ΄όλη την Ευρώπη , αυτοί οι δικοί σου τάκαμαν όλα και εδώ στην Ελλάδα με περισσή σπουδή .

    Έκαψαν χωριά , αφάνισαν το καλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού , το πιο περήφανο.

    Έλεος !! δίπλα σου είναι τα καμένα χωριά της Γεράπετρος και της Βιάνου.

    Κι΄ αν αυτοί οι δυστυχείς και πεινασμένοι Γερμανοί παραμυθιάστηκαν από τα πρότυπά σου πως είναι Αρεία φυλή που μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο , Άρειος !! το όνομά σου μπορείς να απειλείς.

    Κι΄αν τώρα ήρθαν πάλι για μια δεύτερη κατοχή κι΄αν άρχισαν να καίνε πάλι οι Άρειοι τους Έλληνες στη Γερμανία , Άρειος !! το όνομά σου μπορείς να απειλείς.

    Ποιός επιζών Έλληνας θα βρεθεί να συνταχθεί μαζί σας; ;… Ά !! θα σηκώσουμε και τους νεκρούς μας . Ναι !! οι νεκροί του Αγώνα μας θα σας πάρουν στο κατόπι .

    Οι Έλληνες τράβηξαν τόσα πολλά που πιά δεν σας φοβούνται.

    Όλα τα δώσαμε γι΄ αυτήν «την άρρωστη συνέχεα Πατρίδα» , κι΄ όπως φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος και ξεκινάμε πάλι απ΄ την αρχή.

    /Μνήμη της Πέτρας και δάκρυα της Οργής/ και Σκοπευτήρια μιάς άλλης Εποχής/ όλα φτηνά κι΄ απ΄όλους ξεχασμένα , / έτσι απλά γιατ΄ είναι περασμένα.

    Όλα και πάλι δύσκολα και τόσο επικίνδυνα γιατί ξεχνούμε εύκολα.

    Μ. Φιλιππάκης
    πηγή : http://merambellonews.blogspot.com/

    • Γενική Απεργία στις 1η Δεκέμβρη 2011 απο ΓΣΕΕ κ στο 23/11/2011 στις 09:58

    Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα καθώς η ΓΣΕΕ προκύρηξε 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την 1η Δεκέμβρη «κατά των μέτρων που περιγράφονται στον προϋπολογισμό του 2012».

    • Hράκλειο : ένοπλη καταδίωξη δικυκλου απο του μπάτσους επειδη δεν σταματησε σε μπλοκο στο 22/11/2011 στις 22:41

    Καταδίωξη με τραυματισμό αστυνομικού στο κέντρο του Ηρακλείου!
    Όταν ο οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας δεν σταμάτησε σε έλεγχο που του ζητήθηκε από αστυνομικούς στην παραλιακή λεωφρόρο του Ηρακλείου.

    Καταδίωξη με τραυματισμό μπάτσου στο κέντρο του Ηρακλείου!

    Μπάτσοι της ΔΙΑΣ στην παραλιακή εκαναν σήμα σε οδηγό μηχανής που δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας για να σταματήσει ,εκεινος πιθανόν να μην τους ειδε και αρχισαν να τον καταδιώκουν με αποτελεσμα να τον συλλάβουν εκείνο και τον συνεπιβάτη!Το περίεργο ειναι πως τραυματίστηκε ο ενας εκ των μπάτσων απο όπλο ?τυχαία εκπυσοκρότηση?έβγαλαν όπλα για να συλλάβουν μια μηχανή επειδή δεν σταμάτησε στο σήμα?η χουντα επιβαιβαιωνεται καθε μερα!!!!

    • Ρέθυμνο : Ρατσιστικές επιθέσεις στο Πέραμα Μυλοποτάμου στο 22/11/2011 στις 01:18

    Στο Πέραμα Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο έχουν ξεσπάσει ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες. Αφορμή αποτελεί η δολοφονία 76χρονης στα Λιβάδια από δυο Αφγανούς.

    Στο Πέραμα Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο έχουν ξεσπάσει ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες. Αφορμή αποτελεί η δολοφονία 76χρονης στα Λιβάδια από δυο Αφγανούς.

    To βράδυ της Παρασκευής 18/11, στο Πέραμα Μυλοπόταμου στο Ρέθυμνο ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο σπίτι 3 Πακιστανών και τους ξυλοκόπησε άγρια με ξύλα προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο υγείας Περάματος και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύονται.

    Το βράδυ του Σαββάτου 19/11 άγνωστοι πυρπόλησαν και έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο Πακιστανού που μένει στην περιοχή.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1355822

    • Ιεράπετρα :έναρξη λειτουργίας της ομάδας μπάτσων της ΔΙΑΣ στο 21/11/2011 στις 20:47

    μπατσοι της ΔΙΑΣ και στη Ιεραπετρα !!!Την έναρξη λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ και στο Δήμο Ιεράπετρας από τις αρχές του επόμενου μήνα ανακοινώνει σήμερα το Υπουργείο Προπο.
    http://www.anatolh.com/lasithi-news/ierapetra/item/25522-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-

    • Ηρακλειο :ξαναρχίζουν οι διαδικασίες για το πάρκινγκ στο Πάρκο Γεωργιάδη στο 18/11/2011 στις 12:43

    ξαναρχιζει να συζητιεται το παρκινγκ στην ελευθερίας κπου συμφωνα με το αρχικό σχέδιο θα καταστρέψει και το πάρκο γεωργιαδη στο Ηράκλειο ανεβαζω σχετική ανακοινωση :

    Πρόσω ολοταχώς και πάλι για το υπόγειο πάρκινγκ στην πλ.Ελευθερίας
    Με απόφαση του Εφετείου, ανακτάται καταπατημένος χώρος

    Ενημερώθηκε: 17.11.2011 // 21:47
    Πρόσω ολοταχώς και πάλι για το υπόγειο πάρκινγκ στην πλ.Ελευθερίας

    Με τελεσίδικη Απόφαση του Εφετείου Κρήτης ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΤΑΗ δικαιώθηκαν στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν από καταπατητές, το Δημόσιο χώρο 7.324 μέτρων που βρίσκεται βορείως του αγάλματος Βενιζέλου και νοτίως της ιδιοκτησίας «Καστρινάκη», στον οποίο σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη του Ηρακλείου, προβλέπεται να δημιουργηθεί ο Υπόγειος Σταθμός Αυτοκινήτων της πλατείας Ελευθερίας.

    Ο χώρος, είναι πλέον ελεύθερος από κάθε βάρος ή διεκδίκηση.
    http://cretalive.gr/new/61105/crete/Proso_olotachos_kai_pali_gia_to_upogeio_parkingk_stin_pl.Eleutherias

    • Χανιά :κάθε βράδυ στις 20.00- στην Πλατεία Αγοράς απο τους Αγανακτισμένους στο 17/11/2011 στις 11:24

    Συσσίτιο σε περίπου 80 έως 100 άπορους προσφέρουν εδώ και πέντε μήνες –κάθε βράδυ στις 20.00- στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς οι «Αγανακτισμένοι» των Χανίων.

    Η αγορά των τροφίμων γίνεται με χρήματα που συγκεντρώνουν οι «Αγανακτισμένοι» από εράνους, ενώ υπάρχουν και αρκετές προσφορές τροφίμων από διάφορους επαγγελματίες των Χανίων.

    Στο συσσίτιο η πλειονότητα των ατόμων που προσέρχονται είναι αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες και έτσι –όπως σημειώνουν οι «Αγανακτισμένοι – συμβάλλουν και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας από πλευράς αυτών των αλλοδαπών που δεν έχουν τα προς το ζειν.

    neatv.gr – Β.Κ.

    • Ηράκλειο : Απεργία πείνας κανει για την αποφυλακιση του στο 17/11/2011 στις 11:22

    Απεργία πείνας για … να αποφυλακιστεί
    35χρονος ζητάει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του και να επιστρέψει στην πατρίδα του
    Ενημερώθηκε: 17.11.2011 // 08:26
    Απεργία πείνας για … να αποφυλακιστεί

    Χωρίς νερό και φαγητό για ένατη μέρα σήμερα παραμένει 35χρονος κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος κάνει απεργία πείνας μέχρι τελικής …πτώσης.

    Χθες ο γιατρός που τον παρακολουθεί συνέστησε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε γιατί δε θέλει, όπως είπε, να του χορηγηθεί ορός.

    Ο 35χρονος είναι Ρουμάνος και σύμφωνα με κύκλους της φυλακής, δείχνει αποφασισμένος να φύγει από ‘κει νεκρός ή ζωντανός.

    Η περίπτωση του είναι αρκετά ιδιάζουσα καθώς αν και έχει δικαστική απόφαση απέλασης με την έκτιση της ποινής, το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίπτει τις αιτήσεις του για υφ’ όρων απόλυση.

    Ο κρατούμενος ήδη έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστεία και άλλα αδικήματα. Μπήκε στην φυλακή σχεδόν ανήλικος. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια του εγκλεισμού του διέπραξε αρκετά πειθαρχικά, τα οποία όμως σήμερα έχουν παραγραφεί.

    Η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 25 χρόνια. Όπως αναφέρεται, με την έκτιση των 15 ετών, έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.

    Όμως, όπως αναφέρεται, το αίτημα του δεν γίνεται δεκτό λόγω των παλαιότερων πειθαρχικών που είχε καθώς θεωρείται ότι δεν έχει «σωφρονιστεί» και άρα θα πρέπει να παραταθεί ο χρόνος εγκλεισμού του.

    «Ο 35χρονος θα έπρεπε να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στην χώρα του, όπως προβλέπεται από την επίμαχη δικαστική απόφαση» υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι.
    http://cretalive.gr/new/61025/crete/Apergia_peinas_gia_…_na_apofulakistei

    • Ρέθυμνο: Ματαιώθηκε η στρατιωτική βολή στους Αρμένους Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων στο 15/11/2011 στις 21:07

    Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων
    Ενημερώθηκε: 15.11.2011 // 21:04
    Ματαιώθηκε η στρατιωτική βολή στους Αρμένους

    Δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική βολή που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στους Αρμένους. Μετά την έντονη αντίδραση των κατοίκων και την απόφασή τους για κινητοποιήσεις, ο διοικητής του 547 ΑΤΠ, Στέλιος Σαριδάκης είχε χθες επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Γεωργαλή αλλά και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Γιώργο Κολυβάκη, κατά την οποία ξεκαθαρίστηκε ότι ματαιώνεται η σημερινή βολή στη θέση «Παράδεισος» των Αρμένων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν έντονα την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την εκτέλεση της στρατιωτικής βολής, επικαλούμενοι τους κινδύνους που εγκυμονούνται, καθώς, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, όπως τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς των δασκάλων και των αστυνομικών, αλλά και κοντά στις κατασκηνώσεις των προσκόπων.

    http://cretalive.gr/new/60784/crete/Mataiothike_i_stratiotiki_boli_stous_Armenous

    • Κρήτη : Αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας στο 15/11/2011 στις 21:06

    Αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας στην Κρήτη
    Περιορίζονται τα περιστατικά λόγω χρήσης ουσιών – Τί “μαρτυρούν” τα στατιστικά στοιχεία του ΕΚΑΒ Κρήτης
    Ενημερώθηκε: 15.11.2011 // 19:07
    Αυξάνονται οι απόπειρες αυτοκτονίας στην Κρήτη
    Ανησυχητική είναι η αύξηση των περιστατικών στα οποία καλείται να παρέμβει το ΕΚΑΒ Κρήτης, με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης να καταγράφεται στις απόπειρες αυτοκτονίες.

    Ανατολική Κρήτη

    Οι 8 απόπειρες που σημειώθηκαν το 2010, έχουν αυξηθεί (μέχρι στιγμής) στις 11, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 500%. Τεράστια αύξηση σημειώνουν και τα περιστατικά οξείας μέθης (61 το 2010, 298 το 2011) που ανέρχεται σε ποσοστό 488%!

    Αύξηση σημειώνεται επίσης στις ανακοπές (από 42 σε 97 περιστατικά,δηλ. 230%), στα καρδιολογικά επεισόδια (από 582 σε 790 περιστατικά, δηλ. 136%), τα Τροχαία που αυξάνονται κατά 136% από πέρυσι μέχρι φέτος (από 810 σε 1101 περιστατικά).

    Τα 8 εργατικά ατυχήματα του 2008 είναι ήδη 12 φέτος, με την αύξηση να αγγίζει το 400%. Την ίδια στιγμή, ωστόσο μειώνονται τα περιστατικά που καταγράφονται λόγω χρήσης ουσιών (κατά 45%) αλλά και πνιγμών (κατά 35%).

    Δυτική Κρήτη

    Κατά 260% αυξήθηκαν, από πέρυσι οι αερομεταφορές (από 8 σε 21 περιστατικά). Οι ανακοπές αυξήθηκαν κατά 190% (από 23 σε 45 περιστατικά), τα 88 περιστατικά οξείας μέθης άγγιξαν, φέτος τα 229 (+260%), τα περιστατικά πνιγμών ξεπέρασαν κατά 38, τους 22 πνιγμούς του 2010 (αύξηση 270%). Αύξηση της τάξης του 113% σημειώνεται στα τροχαία (από 607 σε 686 περιστατικά), ενώ τα 15 περιστατικά αυτοκτονίας που σημειώθηκαν το 2010, αυξήθηκαν κατά 220% το 2011, φθάνοντας τα 34.

    http://cretalive.gr/new/60824/crete/Auxanontai_oi_apopeires_autoktonias_stin_Kriti

    • Ρέθυμνο : Αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο στο στεκι των πολιτιστικων ομαδων στο 15/11/2011 στις 20:47

    Απο σημερα 14/11 και καθε μερα απο τις 5μμ μεχρι τις 10μμ θα λειτουργει αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο ! Σας περιμενουμε για καφε στο στεκι των πολιτιστικων ομαδων ! http://politistikes.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.