20 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Λασίθι : Υπόθεση Τοπλού και ο Δούρειος Ίππος της ανάπτυξης στο 22/07/2013 στις 08:39

    Υπόθεση Τοπλού και ο Δούρειος Ίππος της ανάπτυξης
    Μεγάλη αναταραχή στην τοπική κοινωνία του δήμου Σητείας και όχι μόνον έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού έβγαλε σε πλειστηριασμό τον οικισμό – ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εστιατόριο « Μετόχι Βάι» που βρίσκεται στην είσοδο της περιοχής του Φοινικόδασους Βάι.

    Χωρίς στην ουσία να προηγηθεί κάποια επίσημη ενημέρωση στην τοπική κοινωνία, εκτός από μια ανακοίνωση που έκανε ο παπάς στην εκκλησία του Παλαικάστρου την Κυριακή λίγη ώρα πριν το πλειστηριασμό!. Ούτε καν σε τοπική εφημερίδα της Σητείας ώστε να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που είναι οι κάτοικοι πρωτίστως του Παλαικάστρου και της Σητείας.

    Το ενδιαφέρον όμως δεν έγκειται στην νομιμότητα αλλά στο ηθικό κυρίως πρόβλημα που δημιουργείται, όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εκτός βέβαια από τους σημερινούς ενοικιαστές που είναι δυο οικογένειες από το Παλαίκαστρο, όλος τυχαίως στην δημοπρασία παρίστατο και η περιβόητη, γνώριμη μας πλέον Αγγλική εταιρεία Minoan Group Plc !!

    Η εταιρεία όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, πλειοψήφησε, κατοχυρώνοντας την επιχείρηση για 20 ολόκληρα χρόνια με αντίτιμο 27.500 ευρώ τον χρόνο, δηλ. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει για όσους γνωρίζουν καλά την υπόθεση.

    Τίθεται λοιπόν εύλογα το μεγάλο ερώτημα.

    Τι συμβαίνει και τι κρύβεται πίσω από τα σχέδια του ηγουμένου και της εταιρείας που φιλοδοξούσε να κάνει την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη Μεσόγειο με 2500 διαμερίσματα και 7000 κλίνες, γήπεδα γκολφ και άλλα διάφορα, που θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας όλης της Κρήτης;
    Μήπως κατάλαβαν ότι δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια και τη στήριξη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ώστε να κάνουν την επένδυση και αρκέστηκαν σε πρώτη φάση να «εισβάλουν» στο Βάι διεκδικώντας τις επιχειρήσεις, σήμερα το «Μετόχι Βάι» και αύριο το εστιατόριο στο Βάι, το πάρκινγ και ότι άλλο κερδοφόρο υπάρχει στη περιοχή;
    Ενημερώνουμε επίσης ότι με αίτηση τους και με υπογραφή του προέδρου τους, επισήμως είχαν ζητήσει από τον τ. δήμαρχο Γιάννη Περάκη να τους παραχωρήσει την εκμετάλλευση του εστιατορίου στο Βάι. Οι προθέσεις άλλωστε είχαν φανεί αρκετά νωρίς.

    Σίγουρα είναι ένα καλό σενάριο για τα μέτρα και την οικονομική επιφάνεια της εταιρείας διότι το Βάι ως ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της Κρήτης μπορεί να αποφέρει αρκετά κέρδη και ζεστό χρήμα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη για την επιβίωση της εταιρείας τους.

    Ή μήπως προετοιμάζουν το έδαφος για την επικυριαρχία τους στην επίμαχη περιοχή των 26000 στρεμμάτων που έχουν ήδη προσυμφωνήσει για την μεγάλη επένδυση και δεν θέλουν και άλλους στα πόδια τους;
    Εμείς όπως ήδη έχουμε ξανατονίσει με δελτία τύπου και άρθρα μας για το τεράστιο αυτό θέμα που απασχολεί τις τοπικές μας κοινωνίες και έχει θέσει στην κυριολεξία σε αναπτυξιακή ομηρία όλη την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, δεν πιστέψαμε ποτέ στη πρόθεση τους για τουριστικές επενδύσεις που μακρο-μακροπρόθεσμα ενδεχομένως να αποκομίσουν κάποια κέρδη.
    Οι σκέψεις μας, μάλλον σε σκοτεινά γεωστρατηγικά σχέδια πηγαίνουν και αυτό ενισχύει τις απόψεις και τους φόβους μας από την επιτακτική εμμονή του Βρετανού πρέσβη, που πρόσφατα μάλιστα επισκέφτηκε την περιοχή και όπως και ο προκάτοχος του, με επιμονή τόνισαν την αναγκαιότητα και την στρατηγική σημασία της επένδυσης για τα συμφέροντα της χώρας τους.
    Εκφράζουμε επίσης την αγανάκτηση μας, θεωρώντας εμπαιγμό για την τοπική κοινωνία την προμελετημένη μεθόδευση εισβολής και νομιμοποίησης μιας ασήμαντης για εμάς ομάδας καιροσκόπων, που τζογάροντας στο χρηματιστήριο υψηλού ρίσκου του Λονδίνου τη γη των παππούδων μας, στερεί από ντόπιους οικογενειάρχες την δυνατότητα της δημιουργίας, της εργασίας, να ζουν να ονειρεύονται και να απολαμβάνουν τους μόχθους τους στον δικό τους τόπο, χωρίς να αισθάνονται ιθαγενείς στον τόπο τους.
    Η μη συμμόρφωση της ομάδας αυτής των ανθρώπων που προσποιείται την εταιρεία
    που θα σώσει τον τόπο, συμβάλλοντας και στην οικονομία της Ελλάδας γενικότερα, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που φρέναρε τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους για τουριστικές επιχειρήσεις μαμούθ εντός προστατευόμενων αρχαιολογικών τόπων και περιοχών Νατούρα, ας προβληματίσει όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους ντόπιους.

    Είναι ηλίου φαεινότερο πλέον ότι η εισβολή ετοιμάζεται με πονηρούς και ύποπτους τρόπους και η μη αντίδραση, ιδίως των τοπικών κοινωνιών, ισοδυναμεί με αποδοχή και υποταγή σε ύποπτα μεγαλόσχημα κερδοσκοπικά συμφέροντα με στόχο την καταλήστευση της γης μας, των φυσικών, πολιτισμικών, ιστορικών και οικονομικών μας πόρων.

    Ας θυμηθούμε την ξεχασμένη ομηρική ιστορία μας. Η Τροία δεν θα μπορούσε ποτέ κατακτηθεί αν δεν είχε επινοηθεί ο Δούρειος Ίππος!.

    Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου

  1. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματά μας και της εκπαίδευσης ίσως δεν είναι τα μεγαλύτερα.

    Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάνω από 1.500.000 άνεργοι και ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν εργασιακές συνθήκες παρόμοιες με αυτές του 1850. Ξέρουμε ότι σκοτεινό μέλλον της νέας γενιάς δηλαδή των μαθητών μας είναι σε συντριπτικά μεγάλους αριθμούς η ανεργία ή η μετανάστευση. Δεν θέλουμε να περιγράψουμε άλλη μια φορά την κατάσταση που ζούμε και καταλαβαίνουμε όλοι μας. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας ψάχνουν τώρα στα σκουπίδια για τροφή, άλλοι φεύγουν μετανάστες, άλλοι πέφτουν σε κατάθλιψη και κάποιοι «παράξενοι» (περίπου 4.000 λένε οι στατιστικές) έχουν ήδη αυτοκτονήσει. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται καθημερινά στα νοσοκομεία, η ασφάλιση τινάζεται στον αέρα και η κάθε οικογένεια επιβιώνει κόβοντας απαραίτητα πράγματα ή μετρώντας και το τελευταίο ευρώ.

    Γνωρίζουμε ότι όλη αυτή την κατάσταση – που αφορά όλους μας στον ένα ή στον άλλο βαθμό – την επιβάλλουν ξένοι κυβερνήτες και τραπεζίτες (τρόικα ΕΕ,ΔΝΤ και Ε.Τ. τους έχουμε συνηθίσει) και εγχώριοι πλούσιοι και πολιτικοί σωτήρες.

    Γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα όλοι αυτοί πλήττουν καίρια την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία αλλά και το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

    Έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα (με τις πολλές ίσως αδυναμίες μας) αγώνα συλλογικό για την ανατροπή αυτής της κατάστασης αλλά και ατομικό για να κρατήσουμε όρθιο το σχολείο.

    Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη απόλυση δυόμιση χιλιάδων συναδέλφων μας μέσα στο καλοκαίρι (σ.σ. ας επιχειρούσαν κάτι τέτοιο με ανοικτό το σχολείο!), όπως και χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους.

    Όσον αφορά το σχολείο μας, καταγγέλλουμε την προσπάθεια ουσιαστικής αποσάθρωσής του με την επιδίωξη κατάργησης του Τομέα Γραφικών Τεχνών, δηλαδή του 1/3 του σχολείου και την απόλυση των καθηγητών που τον στελεχώνουν!

    Καταγγέλλουμε πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι δεκάδες μαθητές μας το Σεπτέμβρη (εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα) θα στερηθούν την κατεύθυνση σπουδών που επέλεξαν. Αυτοί θα πρέπει, όπως και χιλιάδες άλλοι μαθητές σε όλη τη χώρα, να πληρώσουν σε ιδιωτικά σχολεία και σχολές ή να αλλάξουν εκβιαστικά ειδίκευση ή να μείνουν εκτός εκπαίδευσης!

    Κατανοούμε ότι έπονται και άλλες, χιλιάδες απολύσεις, αφού ο Υπουργός Παιδείας μίλησε για 7.500 «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς.

    Συμπεραίνουμε ότι όλα αυτά είναι ένα ακόμα βήμα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και όχι βέβαια βήμα της απαιτούμενης αναβάθμισής της.

    Επομένως:

    Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ώστε αυτά τα σχέδια να μην γίνουν πράξη. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα της χώρας που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά και το δικαίωμα στην εργασία για όλους.

    Αντιτάσσουμε στη λογική του ατομισμού, της αδιαφορίας και της παραίτησης τις αξίες της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της συλλογικότητας.

    Καλούμε όλους και ιδίως τους γονείς των μαθητών μας σε κοινή προσπάθεια ώστε το Σεπτέμβρη το σχολείο να είναι πάλι με όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του!

    Κάνουμε καθαρό σε όλους ότι η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής και επίμονη. Οι επιχειρήσεις «Σοκ και δέος», οι ψυχολογικές τεχνικές προπαγάνδας ή η ανοικτή βία κάθε μορφής δε θα μας πτοήσουν. Να ξέρουν όσοι αποφασίζουν ότι εμείς ως σώμα πολιτών είμαστε οι κυρίαρχοι και εμείς τελικά αποφασίζουμε.

    Υ.Γ. Θέλουμε να αφιερώσουμε στον κ. Πρωθυπουργό προσωπικά δυο στίχους του Ελύτη:

    «…Την οργή των νεκρών να φοβάστε

    Και των βράχων τ’ αγάλματα…»

    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

    http://www.tokaravani.gr/2013/07/anakinosi-ton-ekpedeftikon-tou-epal-akrotiriou-chanion/

  2. Συγκέντρωση και μουσική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας διοργανώνουν την Τρίτη 16/7/13 στις 20.00 η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λασιθίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

    Η κυβέρνηση προχωράει ασταμάτητα στην διάλυση ολόκληρης της κοινωνίας, στο ξεπούλημα της Χώρας μας. Τα κύματα απολύσεων και η διάλυση της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαδέχονται το ένα μετά το άλλο από μια κυβέρνηση ορκισμένη να κάνει τα όρη, σώπατα! Η Αντίσταση μας είναι αναγκαία, το μέλλον μας εξαρτάται από τον ανένδοτο αγώνα μας μέχρι την ανατροπής τους! Να ανατρέψουμε την πολιτική διάλυσης της χώρας μας και της ζωής μας! Να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη πορεία των αναγκών, της αξιοπρέπειας και της πραγματικής δημοκρατίας.

  3. Η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών- συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την μεταπολίτευση και έπειτα
    εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

    Η πολιτική των μνημονίων της μονόπλευρης λιτότητας της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας , των απολύσεων, της διαθεσιμότητας-κινητικότητας φέρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στους Έλληνες.

    Με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απαξίωση του κοινωφελούς έργου των εργαζομένων στους Δήμους, την κατάργηση τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κυκλοφορία των ονομαστικών «καταλόγων ντροπής» για όσους τίθενται σε διαθεσιμότητα, βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση βιαιότητας και βάρβαρης συμπεριφοράς που τρομοκρατώντας αποσκοπεί στην ισοπέδωση του Ελληνικού λαού.

    Η ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 την Τετάρτη 17/7 και συνδιοργανώνει συλλαλητήριο με το ΕΚΗ, την ΕΛΜΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Λιονταριών στις 13.00 ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

  4. ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ – Κυνηγήθηκε και πολιορκήθηκε ο Βενιζέλος στα Χανιά. Δεν τον άφησαν να πλησιάσει ούτε στην πόλη!

    Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ’ όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
    Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος, κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδι της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την “υποδοχή” που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη.
    Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί. Οι διαμαρτυρόμενοι, “πολιόρκησαν” και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!

    Πώς φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος

    Παρά την παρουσία των ΜΑΤ σε όλες τις πύλες του ΜΑΙΧ, ο αντιπρόεδρος δυσκολεύτηκε να αποχωρήσει. Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 οπότε, με τους χώρους του ΜΑΙΧ βυθισμένους στο σκοτάδι για να μη φαίνονται πρόσωπα, αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του Αντιπροέδρου
    κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας, που δεν άφησε τους αγανακτισμένους να πλησιάσουν.

    Τον κυνήγησαν ακόμα και στην ταβέρνα που έτρωγε

    Λιγο αργότερα κι ενώ το πλήθος είχε αποχωρήσει, μαθεύτηκε ότι ο Βενιζέλος έτρωγε με τους συνδαιτημόνες του σε ταβέρνα έξω από την πόλη, έτσι όσοι το ήξεραν έκαναν “περασάδες” με τα αυτοκίνητά τους έξω από την ταβέρνα κορνάροντας συνεχώς.

    Βενιζέλος: “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”

    Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος μπροστά σε ελάχιστο ακροατήριο κατηγόρησε όπως συνηθίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία καθώς στο πνεύμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκεται το κόμμα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι από τα κόμματα μόνο το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα όμως, η κινητοποίηση υποκινήθηκε από το ίδιο το….ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι από τους απολυμένους που συγκεντρώθηκαν είναι πρώην ψηφοφόροι του!
    Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους πάνω σε θεμέλια διαφάνειας αλλά και στο θέμα της διαθεσιμότητας και στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε χαρακτηριστικά:
    “Κανείς κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”
    Υπό δρακόντεια μέτρα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος άκουσε τα προβλήματα του τόπου από εκπροσώπους φορέων (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος κλπ), ενώ ο κόσμος στις τρεις θύρες του ΜΑΙΧ φώναζε συνθήματα. Επίσης ακούστηκε και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
    Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αγανακτισμένους πολίτες να στρέφονται ενάντια σε συμπολίτες τους (απλά μέλη κυβερνώντος κόμματος), γεγονός που προμηνύει άσχημες εξελίξεις για τον τόπο. Πάντως, η εκδίωξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τα Χανιά αποτελεί κρίσιμο σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις, τον αντιμνημονιακό αγώνα και το “μέλλον” της κυβέρνησης.

    Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του χώρου ομιλίας του κ. αντιπροέδρου, αναφορά στον Ελευθέριο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων. Αναλυτικά αναφέρει:
    «Η σημερινή εκδήλωση – ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα Χανιά, μετακινήθηκε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), γιατί πρωτίστως δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί η ομαλότητα στην πόλη μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, από τυφλές και αδιέξοδες επιλογές δυνάμεων που καθοδηγούνται και υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία και την ελεύθερη έκφραση.
    Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν είτε όχι ήταν και παραμένει δύναμη προόδου για την πατρίδα μας.
    Ο εύκολος δρόμος της αντιμνημονιακής δημαγωγίας δεν εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας.
    Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα μας, της ομαλότητας και της δημοκρατίας.
    Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Υπάρχει μόνο μία και μόνη επιλογή, αυτή της δημοκρατικής ευθύνης.
    Όπως είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος: η αξία για έναν πολιτικό άνδρα είναι να μην είναι μοιρολάτρης, αλλά να διαθέτει θάρρος, να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για την σωτηρία της πατρίδας του».

    http://chania-politis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_13.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.