20 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Πόσες ζωές αξίζει η αόζ; στο 26/02/2013 στις 08:57

    Πόσες ζωές αξίζει η αόζ;

    Ακόμη κι αν πιστέψουμε πως υπάρχουν υδρογονάθρακες σε αυτήν ;

    Πόσες αλήθεια ζωές ;

    Σήμερα το 2013 ενώ έχει συντελεστεί μιά ανθρώπινη καταστροφή με την Ελλάδα σε μια βαθιά κρίση που κοστίζει καθημερινά και σε ζωές και στην ποιότητα ζωής του λαού μας που μαστίζεται από τη φτώχεια . Το πατριωτικό τόξο που το 1996 παραλίγο να σύρρει σε μια μεγάλη καταστροφή το λαό νομίζει ότι μπορεί να πάρει τη ρεβάνς από την «ταπείνωση» που θεωρεί πως υπέστη στις βραχονησίδες Ίμια .

    Τότε η πανικόβλητη εξουσία υποστήριξε πως δεν αξίζουμε άλλον έναν ανόητο πόλεμο . Το πολιτικό σύστημα τρεμάμενο λογικεύτηκε την τελευταία στιγμή ζητώντας με παρακάλια ειρήνη γιατί το κράτος είναι διαλυμένο και ανήμπορο να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος ενός πολέμου .

    Μετά από αγορές σε πολεμικό εξοπλισμό δις $ που έφεραν την χρεοκοπία τώρα το ελληνικό κράτος είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την επεκτατική Τουρκία .

    Τό σύστημα που μας έφερε στη διάλυση και τη χρεοκοπία αναζητά μια επιτυχία που μόνο στο στρατιωτικό πεδίο μπορεί να έχει γιατί σε όλα τα άλλα έχει αποτύχει .Το νομ,ίζει τουλάχιστον .

    Έτσι οι αποτυχημένοι ξεφτίλες πολιτικοί πού μας έφτασαν ως εδώ θα παρουσιαστούν ως επιτυχημένοι ήρωες ενός σχεδιαζόμενου επεισοδίου με τη γείτονα χώρα .

    Ενώ κρατούσαν καλά κρυμμένο πως είναι βαθιά τσαντισμένοι με την Τουρκία και πρέπει να της απαντήσουμε με το μόνο τρόπο που καταλαβαίνει .

    Ενώ οι πολεμικές ετοιμασίες της ελλάδος έμειναν κρυφές τα τελευταία χρόνια κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος στις ετοιμασίες .

    Απέτυχαν στην ειρήνη άραγε θα πετύχουν στον πόλεμο ;

    Έτσι τώρα ξαναβρέθηκε φυσικό αέριο , πετρέλαιο που παρουσιάζεται ως νέο ελντοράντο και οι έλληνες θα πλουτίσουν και χωρίς να δουλεύουν θα ζούν ως εμίρηδες .χά,χά,χά!

    Μόνο εμπόδιο η κακιά τουρκία .

    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους ας μην παρασυρόμαστε από τις σειρήνες του πολέμου .

    Πόσες ζωές αξίζει το υποτιθέμενο πετρέλαιο στο αιγαίο ;

    Ειρήνη μέχρι τέλους πιστεύουμε . ο πόλεμος δεν είναι βιντεοπαιχνίδι .

    Jamavous 22/2/2013

    http://jamavous.wordpress.com/

    • Ρέθυμνο : Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ενημέρωσης και Δράσης για την Υπόθεση Αλεξανδρόπυλου στο 24/02/2013 στις 18:55

    Στις 11 Φλεβάρη 2013 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους για παράβαση καθήκοντος Ιωάννη Παλλήκαρη, Κώστα Λάβδα, Δημήτρη Κοτρόγιαννου και Μαρία Μενδρινού. Το παρακάτω κείμενο συνιστά τη δική μας ερμηνεία στην υπόθεση, τη δική και την ετυμηγορία της.

    Το παρόν κείμενο αποτελεί προϊόν μιας σύνθετης και πολυεπίπεδης εμπειρίας τεσσάρων μηνών, 26 συνεδριάσεων του δικαστηρίου και αναρίθμητων ωρών συνέλευσης. H Πρωτοβουλία Ενημέρωσης και Δράσης για την Υπόθεση Αλεξανδρόπουλου συστάθηκε από μια φαινομενικά ανομοιογενή ομάδα ανθρώπων, με μεγάλη ηλικιακή απόκλιση, φοιτητών και μη, που πειστήκαμε ότι αυτή η δίκη πραγματευόταν πολλά περισσότερα από όσα αναγράφονταν στο κατηγορητήριο. Παρότι σχεδόν κανείς μας δεν ήταν στο Ρέθυμνο το 2006 που πέθανε ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος, παρόλο που κανείς μας δεν τον γνώρισε εν ζωή, θεωρήσαμε ότι η υπόθεση μάς αφορά και ότι αφορούσε πολλούς ακόμη. Γιατί η βάση της υπόθεσης δεν ήταν άλλη από την ποινικοποίηση της κριτικής και της διαμαρτυρίας, την καταπάτηση της αξιοπρέπειας, ηθικής και εργασιακής, τη διαμόρφωση ανθρώπων πειθήνιων που κοιτούν τη δουλειά τους και δεν μιλούν. Μπορούσε τελικά ένα δικαστήριο να εκδικάσει μια τέτοια υπόθεση;

    Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαν ξαναμπεί σε αίθουσα δικαστηρίου· δεν είχαμε δει την επίσημη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης. Συναντήσαμε μια θεατρική σκηνή με σταθερούς και έκτακτους ρόλους, κι εμείς καθίσαμε στο ακροατήριο. Οφείλαμε να παραδεχτούμε ότι το έργο ήταν κακό κι εμείς δεν επιτρεπόταν να συμπεριφερθούμε ως αξιοπρεπές κοινό, επιδοκιμάζοντας ή αποδοκιμάζοντας τα τεκταινόμενα. Η έντονη αστυνομική παρουσία, κάνοντας εξονυχιστικούς ελέγχους πριν μπούμε στην αίθουσα, ενώ άλλοτε λειτουργώντας αποτρεπτικά στο να εισέλθει κάποιος για να παρακολουθήσει τη δίκη, ερχόταν να συνηγορήσει στις αμφιβολίες μας σχετικά με αυτό που ονομάζεται ελληνική δικαιοσύνη.

    Γνωρίζαμε τις οικονομικές ατασθαλίες του Παλλήκαρη στο πανεπιστήμιο, αλλά αυτά που ακούσαμε στο δικαστήριο ήταν πραγματικά σοκαριστικά. Οι κατηγορούμενοι (επιτρέψτε μας να χρησιμοποιούμε ακόμη τον όρο) είχαν δημιουργήσει ένα απίστευτο κλίμα τρομοκρατίας μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο: απειλές από τη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου προς τους φοιτητές (δια μέσου του Σπανουδάκη), παρεμβάσεις βουλευτών (των Κεφαλογιάννηδων, πατέρα και κόρης), πιέσεις προς τις παρατάξεις, διαγραφές, κόσμος που φοβόταν να βγει το βράδυ από το σπίτι του. Στη διάρκεια της δίκης, αυτό το κλίμα τρομοκράτησης επιβεβαιωνόταν σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου από τα διερευνητικά και προκλητικά βλέμματα του Κοτρόγιαννου που προσπαθούσε να αποτυπώσει τα πρόσωπα των παρευρισκομένων. Μας το επιβεβαίωναν οι σωματικοί έλεγχοι της αστυνομίας που μας αντιμετώπιζε ως εγκληματίες. Μας το επιβεβαίωσε η στοχοποίηση συγκεκριμένων αλληλέγγυων, και ονομαστικά, μέσα και έξω από το δικαστήριο. Και φυσικά, οι εναγώνιες ερωτήσεις των προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που, περιμένοντας την ετυμηγορία, ρωτούσε ο ένας τον άλλο αν είχαν περάσει τα μαθήματα των κατηγορουμένων. «Τι; δεν το έχεις δώσει; Δεν σε βλέπω να παίρνεις πτυχίο». Στο ίδιο διάστημα, το κλίμα επιβεβαιώθηκε και στο χώρο του πανεπιστημίου με απόπειρα τρομοκράτησης συμμετεχόντων σε διαμαρτυρία.

    Όλα τα παραπάνω ήταν η βάση της υπόθεσης. Γιατί σε αυτή την καθοριστική ηλικία διαμόρφωσης των 18-22 ετών, κάποιοι επιδιώκουν την πλήρη εμπέδωση του «συστήματος». Σε αυτή τη διαδικασία, νομιμοποιείται η διαπλοκή και η διαφθορά ως ο σιγουρότερος και συντομότερος δρόμος προς την άνοδο με κάθε κόστος, την άνοδο επί πτωμάτων· εσωτερικεύεται η απάθεια μπροστά στην αδικία, προς εμάς ή προς τους άλλους, γιατί η διαμαρτυρία δεν συμβάλλει σε τίποτα στις σπουδές μας, που αποκλειστικό στόχο έχουν το πτυχίο (το οποίο ωστόσο –ιδιαίτερα για το Ρέθυμνο με τις σχολές ανθρωπιστικών επιστημών– δεν περιλαμβάνεται στα «χρήσιμα» προσόντα για την αγορά εργασίας)· μαθαίνουμε να υποτασσόμαστε στο φόβο προς τον ισχυρότερο και να μην προκαλούμε το θυμό του· διαμορφώνουμε εκείνη την επιθυμητή για αυτούς προσωπικότητα που θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή: στην εργασία (αν βρούμε), στην οικογένεια (αν κάνουμε με αυτές τις συνθήκες), στη σύνταξη των 200 ευρώ ή άλλου νομίσματος (αν πάρουμε ποτέ σύνταξη). Εκπαιδευόμαστε να υποτασσόμαστε σε κάθε είδους εξουσιαστές: αν κοπήκαμε στο μάθημα, εμείς φταίμε που διαμαρτυρηθήκαμε· αν δεν περάσαμε στο μεταπτυχιακό, εμείς φταίμε γιατί δεν μπήκαμε στο «σύστημά» τους· αν μας απέλυσαν από τη δουλειά μας, εμείς φταίμε γιατί ζητήσαμε να πληρωθούμε τις υπερωρίες· αν μας έδειραν, μας βίασαν ή μας σκότωσαν, εμείς τους προκαλέσαμε.

    Με λύπη παρατηρήσαμε ότι ο φόβος ή η με κόπο κατασκευασμένη αδιαφορία των φοιτητών στους οποίους απευθυνθήκαμε (ακόμη και για απλή ενημέρωση) βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με μια αντίστοιχη συμπεριφορά των καθηγητών, τότε και τώρα. Είναι ενδεικτικό ότι κανείς εν ενεργεία διδάσκων του τμήματος δεν προσφέρθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Είναι αποκαλυπτικό ότι κάποιοι διδάσκοντες (και φοιτητές) θεώρησαν την υπόθεση ως «εσωτερικό ζήτημα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης». Είναι εντυπωσιακό ότι κάποιοι μεταπτυχιακοί είπαν ότι αυτά αφορούν όσους έζησαν τότε τα γεγονότα. Τότε, το 2007, ήταν τουλάχιστον σκανδαλώδης η ανακοίνωση της συγκλήτου που παρότρυνε τους πάντες να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αφήσουν πίσω τους την υπόθεση για το καλό της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος και του πανεπιστημίου, δίνοντας στους κατηγορουμένους πλήρη κάλυψη για ό,τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «συμπεριφορά βαρέως απάδουσα σε πανεπιστημιακούς δασκάλους» (για τέτοια κατηγορούνταν άδικα ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος στην πειθαρχική δίωξη που έγραψε ο Παλλήκαρης). Ήταν ένοχη η στάση του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, τότε και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα πρόεδρος του τμήματος είναι ο Κώστας Λάβδας. Και τότε όπως και τώρα η σιωπή είναι συνενοχή. «Όποιος σιωπά συνένοχος, όποιος ξεχνά καταδικασμένος», έγραφε ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος στις τελευταίες χειρόγραφες σημειώσεις του.

    Μέσα στο δικαστήριο γίναμε μάρτυρες της σύγκρουσης δυο κόσμων, τότε και τώρα. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν από τους λίγους ακαδημαϊκούς που συμμετείχαν θαρραλέα από την πρώτη στιγμή στην υποστήριξη της μεταναστευτικής διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική δολοφονία του Έντισον Γιαχάϊ το 2006. Την ίδια περίοδο, οι τέσσερις κατηγορούμενοι μαγείρευαν (εκτός από την πειθαρχική δίωξη του Αλεξανδρόπουλου) τη συνεργασία του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης με στρατιωτικούς θεσμούς και καλούσαν την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ, Δέσποινα Αφεντούλη, για τη συνεργασία/ανάπτυξη προγραμμάτων με το τμήμα τους… Στη δίκη, από τις καταθέσεις των μαρτύρων, από τις αμοραλιστικές, προκλητικές και αμετανόητες απολογίες των κατηγορουμένων, καθώς και από τη χυδαιότητα και τον κυνισμό των ανθρώπων που επέλεξαν για δικηγόρους τους, αποκαλύφθηκε ο πολιτικός πολιτισμός και ο ακραίος αριβισμός των κατηγορουμένων.

    Πολλοί μάς ρωτούν αν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτή τη δίκη, εν μέρει για να νομιμοποιήσουν τη δική τους μη συμμετοχή. Η απόφαση, μας έλεγαν, ήταν προδιαγεγραμμένη εξαρχής. Ίσως να είχαν δίκιο. Άραγε απέχουν και από τις διαμαρτυρίες κατά της μείωσης των μισθών τους; των απολύσεών τους; του εξευτελισμού της δημόσιας υγείας και τόσων άλλων; Ποια κατά τη γνώμη τους είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί και ποια, ως δευτερεύουσα ή ασήμαντη, πρέπει να αφεθεί στην τύχη της;

    Μεγαλώσαμε σε εκείνη τη σύντομη φάση του καπιταλισμού, το κράτος πρόνοιας. Όσο διήρκησε, προσπάθησαν να μας πείσουν (ίσως και να τα κατάφεραν) ότι το κράτος επιδιώκει την ευημερία των πολιτών, ότι ο νόμος χρησιμεύει για την καταδίκη των ενόχων. Φαίνεται πως επιστρέφουμε στον κανόνα την ανθρώπινης ιστορίας: ο νόμος υπάρχει για να προστατεύει τους ισχυρούς και τους «ωφέλιμους». Το δικαστήριο για τη δίκη της υπόθεσης Αλεξανδρόπουλου δεν ήταν παρά ακόμη μια απόδειξη της απογύμνωσης της ψεύτικης φιλελεύθερης νομιμότητας και της διεύρυνσης των ατιμώρητων εγκλημάτων. Είναι ενδεικτικό το ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου συνεχώς επαναλάμβανε ότι «και εμείς περάσαμε από πανεπιστήμια και ξέρουμε». Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι οι δικαστές κατάλαβαν την ουσία της υπόθεσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν επαρκή για την έκδοση καταδικαστικής απόφασης. Επέλεξαν να μην το κάνουν και να παραδώσουν σε αυτό που ονομάζεται ελληνική δικαιοσύνη ένα ακόμη προηγούμενο επιβράβευσης της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κατηγορούμενοι δήλωναν με παρρησία μετά την ετυμηγορία ότι είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν είναι συμπτωματικό που παρουσιάζονται να επικαλούνται τη νομιμότητα ή την εφαρμογή της νομιμότητας στο δημόσιο λόγο τους. Δεν αμφιβάλλουμε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν πολιτικές βλέψεις και θα ταίριαζαν άριστα στο υπάρχον πολιτικό τοπίο. Φαίνεται πως έχουν μάθει καλά το μάθημά τους από τους κατάπτυστους πολιτικούς τους συμμάχους που επικαλούνται την ίδια νομιμότητα και τάξη.

    Θεωρούμε ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά ένα τμήμα, ένα πανεπιστήμιο, το εκπαιδευτικό σύστημα ή τους κρατικούς θεσμούς, αλλά την ύπαρξη ενός συστήματος με πολλές προεκτάσεις σε όλους τους χώρους, το οποίο παίρνει θέση, παρατηρεί, επιτηρεί και τέλος συμμορφώνει με πρακτικές που, ακόμη κι αν δεν περιλαμβάνουν τη σωματική επαφή, γνωρίζουν πώς να ακρωτηριάζουν την ψυχική δύναμη, την αξιοπρέπεια, την ηθική, επιδιώκοντας την προώθηση τους συμφέροντος και το τέλος κάθε διαμαρτυρίας.

    Δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι η πολιτική στα πανεπιστήμια ή οι παρατάξεις. Αντίθετα με αυτό που υποστήριξε ο Λάβδας στο δικαστήριο, αλλά και στο δημόσιο λόγο του, ότι δήθεν υπηρετεί μια καθαρή επιστήμη απαλλαγμένη από πολιτική, θεωρούμε ότι η επιστήμη και η εκπαίδευση συνιστούν βαθιά πολιτικές διαδικασίες. Πιστεύουμε ότι οι κατηγορούμενοι ασκούν πολιτική στο πανεπιστήμιο, εκπροσωπώντας νεοφιλελεύθερες θεωρήσεις και πρακτικές, προωθώντας τον αριβισμό και τις πελατειακές σχέσεις, και χρησιμοποιώντας τους θεσμούς για να εξυπηρετήσουν ό,τι κάθε φορά θέλουν να προωθήσουν. Σε αυτή τη δίκη μάθαμε ότι η εντιμότητα και τα κότσια δεν σχετίζονται απαραίτητα με το τι μέρος του πολιτικού φάσματος εκπροσωπεί ο καθένας, καθώς άτομα και από το εσωτερικό των κυρίαρχων παρατάξεων αγωνίστηκαν τότε κατά του κλίματος ευνοιοκρατίας μέσα στο πανεπιστήμιο. Στη διάρκεια της δίκης, μας το έδειξε και η συγκροτημένη απουσία της οργανωμένης αριστεράς (κι ας μας χαρακτήριζε «βόδια του Συριζα» ο Γεωργίου, δικηγόρος των Κοτρόγιαννου και Λάβδα). Ζητούμενο είναι η κατάκτηση μιας πολιτικής ηθικής, που αποκλείει κάποιες πρακτικές ως δυνατές και αποδεκτές. Ζητούμενη είναι η ύπαρξη κοινωνικών σχέσεων τέτοιων που, σε χώρους όπως το πανεπιστήμιο, δεν θα επιτρέπουν τη χυδαιότητα, τον κυνισμό και τη διαφθορά να γίνονται μέρος της ακαδημαϊκής ζωής.

    Στο δικαστήριο παρατηρήσαμε την κατάχρηση του όρου της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Οι κατηγορούμενοι έκαναν τον όρο λάστιχο για να δικαιολογήσουν συνολικά όλη τη συμπεριφορά τους στο πανεπιστήμιο. Θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: αν η έννοια της ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν περιλαμβάνει την κριτική, απλά αυτοακυρώνεται. Θα ήταν ωστόσο ενδιαφέρον να μας στείλουν οι κατηγορούμενοι έναν ορισμό της έννοιας, για να δούμε πώς εντάσσουν σε αυτόν αδιαφανείς και εν κρυπτώ διαδικασίες.

    Θεωρούμε ενδιαφέρουσες επίσης τις επιλογές των σημερινών ιθυνόντων του πανεπιστημίου. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τη συγγραφή συνθημάτων στους τοίχους του πανεπιστημίου, ίσως θα συνηγορήσει στην εξής ενδιαφέρουσα διαπίστωση: ενώ συνθήματα όπως «κρεμάλα στους αριστερούς ακαδημαϊκούς» και «ψόφα Γλέζο» (με αφορμή την επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στο πανεπιστήμιο) παρέμειναν για ένα μήνα περίπου στους τοίχους του πανεπιστημίου, για τα συνθήματα που γράφτηκαν την βδομάδα μετά τη δίκη της υπόθεσης Αλεξανδρόπουλου οι αρχές του πανεπιστημίου επέδειξαν πρωτοφανή επιμέλεια στη διατήρηση της καθαριότητας και της τάξης. Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο αυτόν τον ζήλο.

    Η υπόθεση έχει άμεση σχέση με την κοινωνία και το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε. Ένα πανεπιστήμιο δημόσιο, δωρεάν, αξιοκρατικό, με άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την άσκηση κριτικής. Ένα πανεπιστήμιο που να μην απαγορεύει την κριτική, αλλά να δίνει τα εφόδια για τη βάσιμη και εμπεριστατωμένη άσκησή της. Ένα πανεπιστήμιο που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των φοιτητών, που να είναι σπίτι κι όχι μαγαζί, φιλικό κι όχι εχθρικό, αλληλέγγυο και όχι αριβιστικό, χώρος ελευθερίας και όχι κέρδους, που να προωθεί τη ζωή και όχι την επιβίωση, τη δικαιοσύνη και όχι τη διαφθορά. Ένα πανεπιστήμιο όπου όλοι όσοι το συνθέτουν, θα μπορούν να συνεργάζονται και να συναποφασίζουν για τα ζητήματά του, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες, όπου θα προωθείται η αυτοοργάνωση και η δράση μέσα από τις συλλογικότητες. Ένα πανεπιστήμιο που θα εργάζεται για να διευρύνει τις έννοιες, το περιεχόμενο και τις πρακτικές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για όλους και όχι για κάποιους.

    Για μας τίποτα δεν τέλειωσε. Όχι μόνο γιατί οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να είναι ένοχοι στις συνειδήσεις μας. Όχι μόνο γιατί θα μας κόψουν στο μάθημα γιατί πήγαμε στη δίκη τους. Για μας είχε και έχει σημασία αυτή τη δίκη. Όχι τόσο γιατί είχαμε προσδοκίες για δικαιοσύνη, αλλά γιατί φτιάξαμε μια συλλογικότητα που προβληματίστηκε, συζήτησε, έγραψε, αποφάσισε και συνεχίζει.

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ

    Δικαιοσύνη για το Στέλιο Αλεξανδρόπουλο

    http://protovoulia-alexandropoulou.blogspot.gr/

  1. Χάζευα χθες (07/02) ειδήσεις. Μίλαγε για την Ισπανία και τη κατάσταση εκεί. Δεν πολυέδινα σημασία. Κλείνοντας το ρεπορτάζ ο εκφωνητής λέει:
    “345.000 υπογραφές μαζεύτηκαν με την απαίτηση να φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία”
    Και περνάει σε άλλη είδηση!
    Πουλημένοι σκύλοι! Με τέτοιες ειδήσεις μπανανόφλουδες προσπαθείτε να επηρεάσετε την κοινή γνώμη!
    Και εξηγούμαι.
    O συνολικός πληθυσμός του κράτους είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, 45.525.002 κάτοικοι! Συνεπώς δεν είναι είδηση να πεις ότι 345.000 υπέγραψαν να φύγει η κυβέρνηση, είναι γελοίο.
    Γιατί το κάνουν είδηση; Απλούστατο! Γιατί αν ο άλλος είναι λίγο κουρασμένος και δε φιλτράρει αυτά που ακούει, όταν ο εκφωνητής σε 20 δευτερόλεπτα του λέει πως 345.000 επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης, μοιραία σκέφτεται “Λίγοι”. Και είναι πέρα για πέρα αλήθεια.
    Η αντανακλαστική σκέψη είναι πως ο λαός εκεί δεν διαμαρτύρεται, τι είναι 345.000 μπροστά σε 45.000.000; Τίποτα.
    Έτσι ο τηλεθεατής εφησυχάζεται κατά κάποιο τρόπο και είναι πιο δεκτικός αλλά και παθητικός στην ανηλεή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ.
    Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Αν γινόταν εδώ στην Ελλάδα, και έχει γίνει δηλαδή πολλές φορές, μια συγκέντρωση υπογραφών για πτώση της κυβέρνησης και μαζευόντουσαν 200.000 θα ήταν ακριβώς το ίδιο. Αυτού του τύπου οι δημοσκοπήσεις κατά τη γνώμη μου γίνονται εκ του πονηρού. Πολύ επικίνδυνες.
    Αν εδώ μέσα από το facebook όμως οργανώσουμε μια τέτοια προσπάθεια και την προωθήσουμε στους φίλους μας ίσως αποκτήσει δύναμη η άποψη μας.
    Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση 3.500.300 Έλληνες έχουν λογαριασμό στο Facebook δηλαδή συνολικά το 70.42% των Ελλήνων χρηστών του Internet.
    Σκεφτείτε λίγο, αν καταφέρναμε να μαζέψουμε σε ένα groyp του facebook ας πούμε 1.000.000 συμμέτοχες για την απομάκρυνση της κυβέρνησης δε θα ήταν ένα δυνατό όπλο;
    Δε ξέρω τεχνικά αν το facebook υποστηρίζει τέτοιο αριθμό χρηστών σε ένα group αλλά λέω τώρα.
    Για αυτό πήρα το θάρρος να φτιάξω ένα γκρουπάκι με τίτλο “ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΆΜΕΣΑ!”
    Είναι ανοιχτό, ψήνεστε να το δοκιμάσουμε; Ποιος ξέρει τι μπορεί να βγει.
    Αν σας φαίνεται ενδιαφερουσα προσέγγιση προώθήστε το παρακαλώ, διαδώστε το.

    Σας φιλώ στη μούρη
    Κώστας ο Παρείσακτος.

    http://kostasoutsider.com

  2. Πρόγραμμα Φεστιβάλ Ο.Κ.Μ. “Περιβάλλον-Κρίση-Ανάπτυξη” 22/23/24.02.2013

    Παρασκευή 22 Φεβ.2013
    Κινημ/τρο ΡΕΞ, ώρα 21:30

    ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
    από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Νικολάου
    Ακόμα και η Βροχή
    Tambien la Lluvia
    της Ισιάρ Μπολέιν

    Ισπανία, 2010, Εγχρωμο
    Παραγωγή: Χουάν Γκόρντον
    Σκηνοθεσία: της Ισιάρ Μπολέιν
    Σενάριο: Πολ Λάβερτι
    Φωτογραφία: Άλεξ Καταλάν
    Μοντάζ: Ανχέλ Χερνάντες Ζόιδο
    Μουσική: Αλμπέρτο Ιγκλέσιας
    Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία
    Μπερνάλ, Λουίς Τοσάρ,
    Κάρα Ελεγιάλντε, Βιτσέντε Ρομέρο
    Διάρκεια: 103′

    Σάββατο 23 Φεβ.2013
    Κλειστό Γυμναστήριο Ξηροκάμπου, Άγιος Νικόλαος

    12:00 ΠΡΟΒΟΛΗ: Η Εποχή των Ηλιθίων
    Κ.Π.Ε. Νεάπολης & Ιεράπετρας
    13:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μινωϊκά μνημεία στο δάσους του Κρούστα
    Σ.Μπέκμαν, Αρχαιολόγος
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Δημιουργική Γραφή
    Περιβαλλοντική Ομάδα 1ου ΓΕΛ
    13:30 έως 15:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    Διαχείριση Απορριμμάτων
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μαρία Λαζαράκη-Περιβαλλοντολόγος Δήμου Αγ.Νικολάου, Αριστείδης Παπαδάκης-μέλος του ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ, Παύλος Δασκαλάκης-Υπεύθυνος ΚΠΕ Ιεράπετρας &Νεάπολης, Μανώλης Δασενάκης-πρόεδρος Συνεταιρισμού Κουτσουρά «Φοίνικας», Μανώλης Παπαδημητρόπουλος -Κατασκευαστής κάδου κομποστοποιήσης, Μ.Λιονουδάκης-Ειδικές κατασκευές
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γεωπάρκα
    Φυσικό Πάρκο Σητείας
    14:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία
    Τμήμα Κρήτης
    15:00 έως 17:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    Δόμηση
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Δάφνη Χρονάκη-Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μανόλης Πιπεράκης-Μάστορας πέτρας, Γιώργος Σακελλάρης-Μέλος της Ομάδας Φυσικής Δόμησης Κρήτης
    ΠΡΟΒΟΛΗ: Μέρες Γης
    Περιβαλλοντική Ομάδα 1ου ΓΕΛ
    16:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Φωτογραφίες: Χερσόνησος “Κάβο Σίδερο”
    Η ανέγγιχτη ομορφιά της Κρήτης. Μ. Τσαντάκης, Φωτογράφος
    17:00 ΠΡΟΒΟΛΗ: Golfland
    Ν. Ψαρρού, Πολιτικός Επιστήμων
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Παρασκευή Σαπουνιού
    Δ.Μαθιουδάκη, Ειδική Οικ. Οικονομίας
    18:15 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Παραγωγή Βιοντίζελ
    Κ.Μαστοράκης & Μ. Σταυρουλάκης
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Υγρότοποι & η αξία τους
    WWF, Μύθι Μύθι Παραμύθι
    18:30 έως 21:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    Τουρισμός
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Φώντας Σπινθάκης-Υπεύθυνος της Creta adventure, Μ.Λουκάκης-Χημικός, Καλούστ Παραγκαμιάν-Βιολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης WWF, Κωνσταντίνος Ντούνας-Βιολόγος/ΕΛΚΕΘΕ, Σαμπίνε Μπέγκμαν-Αρχαιολόγος, Μιχάλης Προμπονάς-Δρ Φυσικός/Περιβαλλοντολόγος/Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μανώλης Περυσινάκης -Υπεύθυνος Αγροτουριστικού Καταλύματος «Λασινθος», Χρυσούλα Μαυρόκωστα-Σπηλαιολογικός όμιλος Κρήτης, Βαγγέλης Περάκης – Φυσικό Πάρκο Σητείας, Τσαντάκης Μανόλης – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου, Συλλα Παπαγιαννοπούλου – Οικοτουρισμός, Αλέξανδρος Στεφανάκης-Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κρήτης, Νέλλυ Ψαρρού – Πολιτικός επιστήμων
    19:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Το Χαρούπι
    Δ.Μαθιουδάκη,Ειδική Οικ. Οικονομίας
    21:00 Μουσική Συναυλία
    με τοπικά συγκροτήματα & τραγουδιστές

    Κυριακή 24 Φεβ.2013
    Κλειστό Γυμναστήριο Ξηροκάμπου, Άγιος Νικόλαος

    10:30 ΠΡΟΒΟΛΗ: Εν αρχήν ην ο Σπόρος
    Πελίτι
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Hydrobot «Αμφιτρίτη» – Υποβρύχιες Μελέτες
    Β. Ορφανάκης & Ν. Καρτεράκης, Καθηγητές
    11:00 έως 13:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    Αγροτική ανάπτυξη
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Αλέξανδρος Στεφανάκης-Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κρήτης, Ανδρέας Δανδράκης- Συλλογή Nτόπιων Σπόρων, Δ.Καροφυλλίδης-Φυσικός Καλλιεργητής, Στέλλα Χατζηγεωργίου-Γεωπόνος/Πελίτι, Βασίλης Γκισάκης- Πληροφόρηση/Παρατηρητήριο Βιοτεχνολογίας, Καλλή Χριστοδουλοπούλου-Παπαδάκη- Οικο-καλλιεργητής, Ιωάννα Ατσαλή -MSc Βιολογική Καλλιέργεια, Κατερίνα Μονιάκη-Αρχαιολόγος/Αρχαιοβοτανολόγος
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Διαχείριση νερού & αστικών λυμάτων
    Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Υγρότοποι & η αξία τους
    WWF, Μύθι Μύθι Παραμύθι
    13:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πιθάρι κομποστοποίησης
    Μ. Παπαδημητρόπουλος, Φυσικός Καλλιεργητής
    ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Ζωγραφίζοντας τα δώρα της φύσης
    Π.Θραψανιώτη, Εικαστικός
    13:15 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πελίτι
    Μ. Βαρδάκης
    13:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Καλλιέργειες
    Ζιζάνια – Ομάδα Καλλιέργειας Παν. Κρήτης
    14:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Λαχανόκηποι
    Περιβαλ.Ομάδα Καλλιτεχνικού Σχολ. Ηρακλείου
    14:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Το Καερέτι & η δράση του Δικτύου
    Σύλλογος ΙΣΤΟΣ
    15:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αφρικάνικες κατασκευές από χόρτο & ξύλο
    Ν. Τσεπέτης
    15:15 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Η φύση στο δημοτικό τραγούδι
    Γ. Λαγκαδινός
    15:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Περιβάλλον & Πολιτισμός
    Ν. Γιγουρτάκης
    ΠΡΟΒΟΛΗ: Green Project
    Ομάδα Χορού Φυσαλίδα
    16:00 έως 18:30 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    Ενέργεια & Φυσικοί πόροι
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Γιώργος Λαγκαδινός-Τοπική Επιτροπή Κρούστα Ενάντια στις ΒΑΠΕ, Βάνα Σφακιανάκη-Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ξηρουχάκης Σταύρος-Βιολόγος/Ορνιθολόγος

    18:30 έως 20:30 Κεντρική Συζήτηση
    ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Γιάννης Μακριδάκης, Συγγραφέας & Βάνα Σφακιανάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός

    20:30 Μουσική Συναυλία
    με τοπικά συκροτήματα & τραγουδιστές

    Παράλληλες Εκθέσεις

    Έκθεση Φωτογραφίας, Περιηγητική Λέσχη Αγίου Νικολάου
    Έκθεση βιβλίων από τα βιβλιοπωλεία του Αγίου Νικολάου
    Έκθεση με περίπτερα

    Φορείς – Σύλλογοι – Δίκτυα που συμμετέχουν:
    Δήμος Αγ. Νικολάου, ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ, ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης, Συνεταιρισμός Κουτσουρά «Φοίνικας», Ομάδα Φυσικής Δόμησης Κρήτης, ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης, Πελίτι, WWF, ΕΛΚΕΘΕ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Τοπική Επιτροπή Κρούστα Ενάντια στις ΒΑΠΕ, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία, Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, Περιηγητική Λέσχη Αγίου Νικολάου, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου, Φυσικό Πάρκο Σητείας. Σπηλαιολογικός όμιλος Κρήτης, Ομάδα Χορού Φυσαλίδα, Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, ΙΣΤΟΣ, Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς, Ζιζάνια, Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες Μασταμπά Ηρακλείου, Ανταλλακτικό δίκτυο ΚΑΕΡΕΤΙ

    *Μπουφές, αναψυκτικά και ποτά διατίθενται σε χαμηλό κόστος για τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

    http://ecomirabello.blogspot.gr/

    • Χανιά :Κάλεσμα σε αγροτικές κινητοποιήσεις 17/2/13 στο 18/02/2013 στις 11:54

    Κάλεσμα σε αγροτικές κινητοποιήσεις
    ΚΑΛΕΣΜΑ
    Η OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

    Σε καλεί να πάρεις μέρος στις αγροτικές κινητοποιήσεις από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 10 π.μ. με προσυγκέντρωση στη γέφυρα Κλαδισου και στη συνεχεία στο Πλατάνι επί της εθνικής οδού.
    Σε καλεί με τη μαζική σου συμμετοχή να ανατρέψεις την ανάλγητη και αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό της υπαίθρου
    ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
    – Την άμεση απόσυρση όλων των φορομπηχτικών μέτρων και ειδικότερα τη φορολόγηση γης.
    – Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες
    – Χάραξη εθνικής αγροτικής πολίτικης που θα σταματήσει το κατήφορο της γεωργίας, θα μειώσει το κόστος παράγωγης, θα χτυπήσει τα καρτέλ kαι την νοθεία των αγροτικών προϊόντων
    – Την αλλαγή του νομού ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου
    – Όχι στην κατάργηση των ΤΟΕΒ
    – Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών τον αγροτών και διαγραφή τον τόκων υπερημερίας
    – Την στήριξη των προϊόντων μας ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΕΙΔΟΕΙΔΗ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ, ΑΛΙΕΙΑ με εξασφάλιση του εισοδήματος τον παραγώγων.

    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
    ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ
    OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

    http://xwriabdk.blogspot.gr/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.