Ανακοίνωση των Αlternative fans του Εργοτέλη για την δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο

Θλίψη, Ανατριχίλα, Οργή και Αγανάκτηση προκαλεί το δυσάρεστο γεγονός για το θάνατο 21χρονου οπαδού, σε ραντεβού θανάτου στην πόλη μας!Θλίψη και ανατριχίλα γιατί ένα νέο παιδί φεύγει από τη ζωή τόσο μα τόσο άδικα, σε μια ΑΚΟΜΑ οπαδική συμπλοκή για τα χρώματα μιας ομάδας! Οργή και αγανάκτηση, γιατί αυτό το πράγμα το ξέραμε οτι θα ερχόταν, γιατί αυτό το γεγονός προετοιμάζονταν από καιρό. Η βία μεταξύ οπαδών δεν γεννήθηκε χθές στην παραλιακή του Ηρακλείου. ‘Εχει γεννηθεί εδώ και χρόνια και αυτή η βία έχει υπεύθυνους, κύριε Κουράκη και κύριε Γερουλάνε και αντί να κατηγορείτε μόνο τις λέσχες οπαδών ως κύριες υπαίτιες, ψάξτε λίγο και στο ίδιο σας το σπίτι, που είναι εξουσία και διαμορφώνει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια.
Γιατί οι κύριοι υπαίτιοι είναι αυτοί!
Οι μεγαλοπαράγοντες-μαφιόζοι, που με την ανοχή και όχι μόνο, των πολιτικών ηγεσιών του τόπου και την απαραίτητη χειραγώγηση από πολλά ΜΜΕ, χρησιμοποιούν τον φίλαθλο κόσμο σαν οπαδικό στρατό. Τους βάζουν να πιστεύουν οτι η ανώνυμη εταιρεία τους είναι ιδέα , για την οποία πρέπει να πεθάνεις, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Οι έμποροι ναρκωτικών, τα φασιστοειδή και κάθε είδους περίεργα στοιχεία, που συχνάζουν σε λέσχες οπάδων και διακηρύττουν το ρατσισμό, την βία μεταξύ οπαδών και αποχαυνώνουν την νεολαία, κάνοντάς τη να μισεί τον συνάνθρωπο, που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με αυτόν.
Η πολιτεία, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σπρώχνει τη νεολαία στην ανεργία, στη φτώχεια και στη κατάθλιψη, διαλύοντας και ξεπουλώντας πλέον και την παιδεία της.Κλείνει όλους τους δρόμους, ανοίγωντάς της την πόρτα των ναρκωτικών, του χουλιγκανισμού,της παραίτησης.
Μα πάνω από όλα φταίμε εμείς οι οπαδοί, που βλέπουμε σαν εχθρό την διαφορετική φανέλα, αντί να ΕΝΩΘΟΥΜΕ και να διώξουμε όλους αυτούς που γεμίζουν με φτώχεια, αίμα και άσπρη σκόνη τις γειτονιές και τις εξέδρες των γηπέδων. Τους μαφιόζους των ΠΑΕ, τους ρατσιστές, τα “μεγάλα κεφάλια” των συνδέσμων, το σάπιο πολιτικό σύστημα, που περιθωριοποιεί την νεολαία!
Εμείς ως Αlternatives θα πρωτοστατήσουμε σε αυτό το πράγμα. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να γίνει πράξη το σύνθημα που κάναμε πανό μετά από ένα ακόμη ραντεβού θανάτου στην πόλη μας και καλούμε τους απανταχού οπαδούς να το ενστερνιστούν και να το εφαρμόσουν…
ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Αlternative fans of Ergotelis
πηγή : www.alter-ergotelis.gr

* να σημειωθεί οτι ο σκοπός της  ανάρτησης αυτού του άρθρου, έγινε καθαρά για την κοινωνικό -πολιτική στάση που περιέχει η εν λόγω ανακοίνωση και η επιλογή του δεν εχει καμιά σχέση με γηπεδικά – ομαδικά -οπαδικά κριτήρια & συμφέροντα ,που το μόνο που γενούν ειναι ο φανατισμός-ο χουλιγκανισμός – ο ρατσισμός και η τυφλή βία.  (((●))) Candia :: Alternativa

1 σχόλιο

  1. Περί βίας…
    Κάθε φορά που η βία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο γεμίζει ο κόσμος από διάφορους “σοκαρισμένους” που “πέφτουν από τα σύννεφα”, “θλίβονται” το ένα λεπτό και το αμέσως επόμενο ζητάνε ή υπόσχονται “μέτρα”, «κάθαρση», «μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο» και άλλα φαιδρά. Η έξαρση της βίας δεν είναι παρά αποτέλεσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης, της πολιτικής κατάρρευσης, του σκοτεινού παρόντος αλλά και ενός μαύρου μέλλοντος που φαντάζει σίγουρο.

    “Το όπιο του λαού”
    Η βία στα γήπεδα είναι ένα κομμάτι της συνολικής βίας που παράγει η κοινωνία. Το ότι συναντά πρόσφορο έδαφος στους “οπαδούς” οφείλεται στο γεγονός ότι το ποδόσφαιρο σκόπιμα λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης των μαζών στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια. Δεν είναι υπερβολικό να αναφέρουμε πως το ποδόσφαιρο αποτελεί κομμάτι του μηχανισμού χειραγώγησης τον οποίο το σύστημα χρησιμοποιεί ειδικά σε δύσκολες περιόδους κοινωνικών αναταραχών. ( Π.χ.: ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟ επί χούντας, “αποκάλυψη” της μαφίας των στημένων εν μέσω κρίσης)

    “Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί σκοτώνονται για τις ομάδες”
    Όχι. Σκοτώνονται για τις ομάδες γιατί ο κόσμος πάει κατά διαόλου. Η αιτίες οι οποίες οδηγούν ένα νέο άνθρωπο στη βία του “μαγικού κόσμο του ποδοσφαίρου” είναι οι ίδιες που γεννούν τα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα Η απογοήτευση ενός νέου στις μέρες μας βλέποντας τα χειρότερα να έρχονται, τον οδηγεί στην εξατομίκευση, στον ψυχολογικό εγκλεισμό. Η εξατομίκευση οδηγεί στην πραγματική ανάγκη για ένταξη σε ένα σύνολο με κοινά χαρακτηριστικά. Η αναζήτηση ταυτότητας κάτω την “ομπρέλα” του οπαδισμού αποτελεί διέξοδο.

    “Καλώς ήρθες στο Σύνδεσμο…”
    Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, το γήπεδο αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας και εκεί μέσα μπορεί κανείς να συναντήσει πληθώρα ιδεών, αντιλήψεων, πρακτικών κλπ. Ένα από τα σημεία όμως που το διαφοροποιεί (σε σχέση με αλλά κοινωνικά πεδία), είναι η ζωντάνια, ο ενθουσιασμός, η παθολογική και ανιδιοτελής (όχι πάντα) αγάπη για τη φανέλα, ο (καλός ή κακός) «φανατισμός», και πολλά άλλα. Τα πέταλα των οργανωμένων, φαντάζουν για χιλιάδες νέους οάσεις, ενασχόλησης με κάτι όμορφο, με κάτι παραγωγικό μέσα στην μαυρίλα του σήμερα. Από τη δημιουργία “έργων τέχνης” στα πανό, τις χορογραφίες στην κερκίδα, μέχρι και τη σύνθεση και εκτέλεση μουσικής και στίχων στα συνθήματα. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που ένας πιτσιρικάς θα επιλέξει την μπάλα για την ¨κοινωνικοποίηση¨ του, που θα ¨μπει στη φάση¨ και θα γίνει μέλος ενός συνδέσμου.

    “ΠΑΕ, Χαζοί, Νεοναζί …”
    Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών (όλων σχεδόν των ομάδων) κρύβονται πολλές παγίδες. Είναι γνωστό, αρκετά χρόνια τώρα, ότι το γήπεδο αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικό πεδίο «παρέμβασης» οργανωμένων ακροδεξιών , νεοναζιστικών, παρακρατικών ομάδων . Είναι ο μοναδικός χώρος (αφού η κοινωνία τους έφτυσε) που τους παίρνει να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και τη μισανθρωπιά τους. Μέσα από πρακτικές στρατικοποίησης (μαγκιές, τσαμπουκάδες, “κέρατα”) και αυστηρής ιεραρχίας (ανάθεση «αποστολών» στους νέους, αρχηγιλίκια από τα “μεγάλα κεφάλια”) προσελκύουν και ¨ψαρεύουν¨ πιτσιρίκια, τραβώντας τα στον φασιστικό τους οχετό.
    Αυτούς τους οργανωμένους στρατούς έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον και οι παράγοντες/ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, προς εξυπηρέτηση φυσικά ιδίων συμφερόντων. Τους έχουν στηρίξει, τους έχουν υποθάλψει και είναι γνωστά και πολλά τα παραδείγματα.

    Εnd of The Show
    Τα τελευταία τραγικά γεγονότα τυφλής βίας στο Ηράκλειο (δεν είναι η πρώτη φορά) με αποκορύφωμα τον θάνατο ενός νέου μετά από σύγκρουση με άλλους συνομηλίκους του με πρόφαση το “οπαδιλίκι” ανέδειξαν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατούσε τους τελευταίους μήνες στους δρόμους της πόλης .
    Αναλύσεις για τους λόγους και τα αίτια μπορούν να γίνουν πολλές. Τις αφήνουμε στο μιντιακό συρφετό των τηλε-περσόνων που θα ασκηθούν πάλι σε μακροβούτια στη θάλασσα της σπέκουλας, του ψεύδους και της υποκρισίας.
    Το αποτέλεσμα το ίδιο: Ένας στο χώμα, πολλοί στη φυλακή.

    Υπάρχουν όμως στις τάξεις των οργανωμένων (και όχι μόνο) οπαδών και φιλάθλων, πολλοί που έχουν μια διαφορετική οπτική για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, το οπαδικό κίνημα και την κοινωνία γενικότερα. Αντιλαμβανόμαστε πως η μοναδική μας ελπίδα για να τα καταφέρουμε ως κοινωνία να αντεπεξέλθουμε στην κρισιμότητα των συνθηκών και να αντισταθούμε σε όσα μας ετοιμάζουν, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, είναι να βρούμε όσα μας ενώνουν και να αφήσουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν.

    – Στις κερκίδες αντίπαλοι, στους δρόμους μαζί –

    Αφιερωμένο:
    Χρεωμένος μια λαθραία ηλικία έπ’ αόριστον
    Χαμάλης κάποιας βραχνιασμένης άπαιχτης φωνής

    Με μια θολούρα δεν τελειώνει σύνδρομο αχώριστο
    Τα όνειρα σου πάγωσες
    Και τα όνειρά σου πάγωσες στην αγωνία μιας πληγής
    Και τα όνειρα σου πάγωσες στην αγωνία μιας τυφλής αναμονής

    Ψάχνοντας για λεύτερους και ζωντανούς ανθρώπους

    Κρατάς κρυμμένα αποθέματα μοναξιάς

    Κρυμμένος πίσω από βιταλια τρίφυλλα που γυρίζουν

    Την αμνησία κυνηγάς
    για μόνη λύση σιγουριάς

    https://omilistas.wordpress.com/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.