Ενημέρωση απο την πορεία ,ενάντια στο νέο νόμο “πλαίσιο” για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ,στα Χανιά

Σήμερα 24/8/11  ημέρα ψήφισης του ν/σ της Διαμαντοπούλου με τον νέο νόμο “πλαίσιο” για την τριτοβάθμια το πολυτεχνείο Κρήτης είχε κλείσει με απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Π.Κ. . Επίσης είχε καλεστεί συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης απο τον σύλλογο. Η πορεία ξεκίνησε στις 12.30 με περίπου 150 – 200 περίπου άτομα στην πλειοψηφία τους φοιτητές με έντονη την παρουσία μαθητών, και με μερικούς καθηγητές απο το πολυτεχνείο και σχολεία και κάποιου αλληλέγγυου κόσμου. Υπήρχαν δύο πανό, το ένα του συλλόγου φοιτητών στην κεφαλή και ένα του α/α χώρου που συγκροτούσε μπλόκ των 30-40 περίπου ατόμων. Η πορεία έκανε την κλασσική διαδρομή απο τα νέα καταστήματα στρίβοντας στην πλατεία 1866 και επιστρέφοντας στην αγορά μέσω του δημαρχείου. Το αντιεξουσιαστικό μπλόκ είχε μια αξιοπρεπή και δυναμική παρουσία σε σχέση με τα πεσμένα πνεύματα του συλλόγου φοιτητών, με συνθήματα που αφορούσαν το εκπαιδευτικό, την καταστολή και τα εργασιακά σε όλη την διάρκεια της πορείας. Αισιόδοξο είναι πως κάποιοι περαστικοί μπήκαν στην πορεία μαζί με τα παιδιά τους ενώ χαρακτηριστική είναι η παρουσία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης που ακολουθούσε την πορεία με μια διμοιρία που συνοδεύονταν απο αρκετές μηχανές και πεζούς ασφαλήτες και περιπολικό που ακολουθούσε την πορεία απο μικρή απόσταση. Μπάτσοι και ασφαλήτες που υπεραναλογούσαν της πορείας και των διαθέσεων των διαδηλωτών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το καθεστώς της μπατσοκρατίας και της κρατικής τρομοκρατίας στα Χανιά τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα στην αγορά για το μέλλον των κινητοποιήσεων με διαφορετικό κόσμο και πολλές ιδέες, απόψεις και σκέψεις.

Όλοι στην συνέλευση του ενιαίου συλλόγου φοιτητών στο πολυτεχνείο κρήτης την δευτέρα 29/8/11 στις 12.00 για την συνέχιση του αγώνα ενάντια στον νόμο πλαίσιο και την εξαθλίωση των ζωών μας.

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1327336

1 σχόλιο

  1. Its like you research my mind! You seem to find out so much about this, like you wrote the guide in it or something. I think which you can perform with some pics to generate the message home only a little bit, but other than that, that is great blog.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.