→ Φεβρουάριος 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

39 σχόλια

2 pings

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Απεργούν ΔΟΕ-ΟΛΜΕ 22 και 23 Φεβρουαρίου..σήμερα 10/2 η 3ωρη στάση και συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 12 μ... στο 10/02/2011 στις 11:08

    Σε 3ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα 10/2 οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας όλης της χώρας, πραγματοποιώντας παράλληλα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των προβλημάτων στην παιδεία, την υγεία και τις συγκοινωνίες.
    Στο Ηράκλειο οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.
    Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας αποφάσισαν συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση με 2ωρη στάση εργασίας, τις 2 τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου του πρωινού κύκλου και τις 2 πρώτες ώρες του απογευματινού.
    Την κήρυξη 48ωρης απεργίας, μαζί με την ΟΛΜΕ, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, το οποίο καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων να πραγματοποιήσουν τακτικές ή έκτακτες Γ.Σ. προκειμένου να στηριχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του κλάδου.
    Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από δυναμικούς αγώνες και σε συντονισμό με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος αναφέρεται μεταξύ άλλων:
    «Μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση, τη στιγμή που είμαστε οι μοναδικοί που δεν έχουμε καμιά απολύτως ευθύνη γι’ αυτή. Τα μέτρα που προσπαθούν να μας επιβάλουν αλλάζουν δραματικά το εργασιακό τοπίο.
    Τίποτε δε θα είναι το ίδιο αν περάσουν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά και αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές.
    Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος μας είναι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα.
    Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε επικίνδυνος αντίπαλος, να ανατρέψουμε τα άδικα μέτρα του μνημονίου.
    Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να απεμπολεί κανένα από τα διαχρονικά αιτήματα του κλάδου, στην παρούσα φάση, αποφάσισε και διεκδικεί:
    • Νέο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους ίδιων προσόντων. Καμία μείωση μισθών.
    • Να επιστραφούν οι απώλειες των μισθών μας για το 2010.
    • Δαπάνες για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
    • 1.400 € καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
    • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
    • Κατάργηση του Ν. 3848/2010.
    • Αμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    • Ολοήμερο σχολείο σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.
    • Οχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων με οικονομικά κριτήρια.
    • Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
    • Οχι στην κατάργηση των Διδασκαλείων και της Μετεκπαίδευσης.
    • Εισαγωγική επιμόρφωση πριν την έναρξη των μαθημάτων, προγράμματα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς.
    • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι συνάδελφοι που έχουν δουλέψει υπερωριακά και παραμένουν απλήρωτοι».

    http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/02/22-23-3-12.html

    • Ρέθυμνο: εργατικό ατύχημα 7/2/11 στο 10/02/2011 στις 02:21

    Εργαζόμενος 35 χρονών, στο Σύνδεσμο Λιμενεργατών και Λεμβούχων Νομού Ρεθύμνου, προσήλθε στη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, και δήλωσε ότι στις 07/02/2011 γύρω στις 19:15, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ πλοίου. Ο 35χρονος κατά δήλωση του, ενώ βρισκόταν επί Φ/Γ οχήματος σκόνταψε στην προσπάθειά του να ασφαλίσει το φορτίο σιδηρικών που εκφορτώνονταν από το πλοίο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να τραυματισθεί στο αριστερό του πόδι και να μεταφερθεί με ιδιωτικό όχημα σε ιδιωτική κλινική της περιοχής.

    • Ρεθύμνο :ενημερωση απο την πορεία αλληεγγυης στους 300 μεταναστε στο 10/02/2011 στις 02:18

    Πορεία

    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

    Πορεία πραγματοποιήθηκε χθες ( Τρίτη ) στις 7 με 8 το απόγευμα από περίπου 70-80 άτομα. Υπήρχε παλμός γενικά και μοιράστηκαν κείμενα. Κόσμος που συμμετείχε ήταν από το συντονιστικό αντιρατσιστικών ρεθύμνου, α/α και από την κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Στην πορεία συμμετείχαν και μετανάστες.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

    http://athens.indymedia.org

    • Μπάτσοι χτυήσαν μεταναστη στο Ηρακλειο στο 09/02/2011 στις 20:49

    Υπερβάλλοντα ζήλο επέδειξαν λίγο νωρίτερα, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επιχειρώντας να συλλάβουν οικονομικό μετανάστη που καθάριζε τζάμια σε φανάρι, τον καταδίωξαν με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός άνδρας να πέσει στο έδαφος και οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

    Στο έδαφος, ημιλιπόθυμος, κατέληξε ένας οικονομικός μετανάστης, ο οποίος κάθε μέρα είχε “πόστο”, στα φανάρια στη συμβολή της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως με τη Λ. Ικάρου, όπου καθαρίζοντας τα τζάμια των αυτοκινήτων, προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

    Δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έτυχε να διέρχονται από το σημείο επιχείρησαν να συλλάβουν τον οικονομικό μετανάστη, ο οποίος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει.

    Ακολούθησε καταδίωξη στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει στο έδαφος, ημιλιπόθυμος μεν, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, δε!

    http://www.cretalive.gr/new/23775/crete/Imilipothumos__me_cheiropedes_oikonomikos_metanastis_sto_kentro_tou_Irakleiou

    • Κόβει τις κάρτες δωρεάν μετακίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. στο 09/02/2011 στις 09:54

    Κόβει τις κάρτες δωρεάν μετακίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον κ. Καλλέργο Βουλγαράκη το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν εξόφλησε το λογαριασμό που είχε με το ΚΤΕΛ. Έτσι το τελευταίο αναγκάστηκε να κόψει από την Παρασκευή τις κάρτες. Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Με αποκλειστική ευθύνη του το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν εξοφλήθηκε η μεταφορά των ΑμΕΑ για το 2010.
    Σύμβαση για το 2011 δυστυχώς δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή δε θα δέχεται τη δωρεάν μεταφορά με κάρτες του υπουργείου Πρόνοιας. Δωρεάν θα μεταφέρονται μόνο οι τυφλοί, καθώς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα (με αναπηρικό αμαξίδιο)».http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/02/blog-post_5670.html

    • Συζήτηση για το θέμα του Λαφονησίου Χανίων στο 09/02/2011 στις 09:38

    Συζήτηση για το θέμα του Λαφονησίου οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών ‘Λαφονήσι SOS’ σήμερα 9/2/11 στις 20:00, στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων Ν. Χανιών. Παράλληλα ζητεί την υπογραφή του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα πεπραγμένα των ενεργειών και ο παραπέρα προγραμματισμός δράσεων της επιτροπής αγώνα των πολιτών.

    • Σκληραίνουν τη στάση τους οι 300 απεργοί πείνας στο 09/02/2011 στις 01:11

    Την απόφαση να σκληρύνουν την απεργία πείνας, κόβοντας και το τσάι ανακοίνωσαν οι απεργοί μετανάστες σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη.
    Οι μετανάστες ζήτησαν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους, προκειμένου να βρεθεί λύση, να σταματήσει η λασπολογία όπως τόνισαν γύρω από τους απεργούς πείνας και να σταματήσουν επίσης κάποιοι να καπηλεύονται τον αγώνα τους.
    Οι απεργοί μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Ηπείρου είναι φανερά καταβεβλημένοι , έχουν χάσει από 8 μέχρι 15 κιλά, είναι εξαντλημένοι καθώς πολλοί από αυτούς που μένουν στις σκηνές, την προηγούμενη εβδομάδα με το κρύο και τις βροχές, αρρώστησαν και επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τα συμπτώματα της απεργίας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε αμέσως μετά τη σημερινή συνέντευξη τύπου ένας από τους απεργούς.
    Οι μετανάστες απεργοί πείνας είναι αποφασισμένοι και σήμερα δήλωσαν για άλλη μία φορά ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο όπως χαρακτηρίζουν αίτημά τους, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν την απεργία πείνας.

    Παράθυρο

    Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κάποια κινητικότητα σε κυβερνητικό επίπεδο που αφήνει κάποια αισιοδοξία στην επιτροπή, όπως το ζήτημα να εξεταστούν κατά περίπτωση οι 300 απεργοί, να μειωθούν τα ένσημα που απαιτούνται για να ανανεώνονται οι άδειες παραμονής στη χώρα κλπ. Όμως ακόμη και αν κάποιοι δικαιωθούν, η απεργία πείνας δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα όλων των απεργών πείνας. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιοι να νομιμοποιηθούν και να σταματήσουν την απεργία πείνας τόνιζαν μιλώντας στο Σκάι μέλη της επιτροπής, εάν δεν νομιμοποιηθούν όλοι οι απεργοί «δεν βλέπω πως κάποιοι θα σταματήσουν την απεργία χωρίς να θεωρηθεί ότι ξεπουλάν τον αγώνα των συντρόφων τους» τόνιζαν μέλη της επιτροπής.

    Πρωτοβουλίες συμπαράστασης

    Ταυτόχρονα η επιτροπή αλληλεγγύης δραστηριοποιείται προκειμένου να κινητοποιήσει κοινωνικούς φορείς, με δράσεις συμπαράστασης για να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ζήτημα

    1. σήμερα είχαν καταλάβει συμβολικά τη ΓΣΕΕ
    2. υπάρχουν ήδη, όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς
    3. Αύριο στο μουσείο διοργανώνουν συναυλία συμπαράστασης στο Μουσείο στις 6 το απόγευμα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, Δεληβοριάς, Ιωαννίδης, Λέκκας, Υπόγεια ρεύματα κλπ
    4. την Παρασκευή έχει οριστεί πανευρωπαϊκή ημέρα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες και θα γίνει πορεία από το Μουσείο προς τη Βουλή
    5. και επίσης έχουν ήδη συγκεντρωθεί 1868 υπογραφές ελλήνων οι οποίοι δηλώνουν συνευθύνη και αυτό σχετίζεται με τις κλήσεις του εισαγγελέα και την αναζήτηση ευθυνών στην μεταφορά των μεταναστών στη Νομική

    skai.gr

    http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19981:2011-02-08-20-14-42&catid=16:2010-03-23-18-38-04&Itemid=115

    • Εικόνες ντροπής ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ στο 09/02/2011 στις 01:04

    Εικόνες ντροπής με βυθισμένα… φορτηγά, λαμαρίνες και μπόλικο γύψο εντός της θάλασσας, αλλά και με κομμάτια αμιάντου, μαζί με μπάζα, διάσπαρτα στην ξηρά αντίκρυσαν έκπληκτα τα μέλη του Συλλόγου ‘Φίλοι του Βυθού’, που επισκέφθηκαν προχθές την περιοχή του Ορμου Στομίου στον Δήμο Κισάμου.
    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Καραβαράκης, μιλώντας στα «Χ.Ν.», τόνισε ότι «χρειάζεται άμεσα να παρέμβει η πολιτεία, να αποκατασταθεί το περιβάλλον στο σημείο αυτό, να γίνουν τα απαραίτητα έργα για να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες. Και δεν ξέρω», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Καραβαράκης, «τη σκοπιμότητα της άδειας, την οποία μαθαίνω ότι έχει δώσει ο κ. Καρούντζος, για να συνεχιστεί η χρήση του χώρου αυτού και να γίνει ακόμα ένα νταμάρι εκεί, με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον».
    Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Αγώνα της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του Λαφονησίου και της ευρύτερης περιοχής «Λαφονήσι SOS» καταγγέλλει ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάσης Καρούντζος «δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας για δημόσιο διάλογο, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών» για το θέμα της μη έγκρισης μέχρι σήμερα του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του πρώην Δήμου Ιναχωρίου.
    Η Πρωτοβουλία Πολιτών διοργανώνει ανοιχτό διάλογο για το θέμα, με τους φορείς και κατοίκους του Νομού Χανίων, «στα πλαίσια μιας σωστής ενημέρωσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα οι κύριοι Κυριάκος Κογχυλάκης και Γιώργος Τσέκος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων, θα ανακοινωθούν τα πεπραγμένα των ενεργειών και ο παραπέρα προγραμματισμός των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα.
    ΟΙ ‘ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ’
    Ο κ. Καραβαράκης περιέγραψε στα «Χ.Ν.» όσα αντίκρυσαν τα μέλη του Συλλόγου «που βρεθήκαμε στο Στόμιο, μετά από πρόσκληση του συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Βάθης Κυριάκου Κογχυλάκη, για να διαπιστώσουμε τι κατάσταση επικρατεί στον βυθό της περιοχής, εκεί ακριβώς που είναι το εργοστάσιο γύψου. Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος. Βγάλαμε και αρκετές φωτογραφίες από τον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, που δείχνουν τον ‘σεβασμό’ που η προηγούμενη διοίκηση του χώρου αυτού, του εργοστασίου, έδειξε για το περιβάλλον. Περιβάλλον που είναι ενταγμένο στο Δίκτυο ‘Natura 2000’, είναι μια προστατευόμενη περιοχή και έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο».
    Ο κ. Καραβαράκης υπογράμμισε ότι «αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα υπολείμματα του αμιάντου, τα οποία είναι σκορπισμένα σε όλη την περιοχή, ακόμα και στη θάλασσα, στην οποία εντοπίσαμε… φορτηγά, λαμαρίνες, γύψο σε μεγάλη έκταση. Η λάσπη και το ίζημα του γύψου είναι διασκορπισμένα σε όλη την περιοχή. Απ’ ό,τι μπορέσαμε να δούμε και μιλώντας με κατοίκους της περιοχής, διαπιστώσαμε ότι ενώ πρώτα δεν υπήρχε καθόλου χλωρίδα στη θαλάσσια περιοχή, είχε εξαφανιστεί δηλαδή κάθε μορφή ζωής όσον αφορά τα φύκια και τα άλλα φυτά της θάλασσας, αρχίζουν δειλά – δειλά και ξαναβγαίνουν αυτά, κάτι πολύ ενθαρρυντικό, μια που η φύση με τους μηχανισμούς που έχει μπορεί σιγά – σιγά και επανακάμπτει. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί η φύση σε καμία περίπτωση να κάνει είναι να αποβάλλει τα φορτηγά, τις λαμαρίνες και όλη αυτή τη βρωμιά. Χρειάζεται, λοιπόν, άμεσα να παρέμβει η πολιτεία, να αποκατασταθεί το περιβάλλον στο σημείο αυτό, να γίνουν τα απαραίτητα έργα για να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες. Και δεν ξέρω τη σκοπιμότητα της άδειας, την οποία μαθαίνω ότι έχει δώσει ο κ. Καρούντζος για να συνεχιστεί η χρήση του χώρου αυτού και να γίνει ακόμα ένα νταμάρι εκεί, με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον», κατέληξε ο κ. Καραβαράκης.
    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
    Σε χθεσινή της ανακοίνωση για την αυριανή ενημερωτική εκδήλωση η Επιτροπή Αγώνα της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του Λαφονησίου υπογραμμίζει ότι «στα πλαίσια των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση της εσπευσμένης παράνομης αδειοδότησης λειτουργίας λατομείου γύψου, στην περιοχή Όρμου Στομίου από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απαιτούμε την άμεση υπογραφή του ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ιναχωρίου ως έχει κατατεθεί.
    Σχετικά με τη μη επαρκή ενημέρωση των πολιτών για τα ως άνω θέματα, ευθύνονται τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων όσο ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας για δημόσιο διάλογο, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών.
    Ο γενικός γραμματέας επικαλείται και επιδιώκει τη λειτουργία λατομείων γύψου στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένα ιδιωτικά συμφέροντα, γι’ αυτόν τον λόγο 14 μήνες τώρα δεν υπογράφει το ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ιναχωρίου και κατ’ επέκταση παρεμποδίζει την υπογραφή της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του Λαφονησίου».
    http://www.haniotika-nea.gr/60755-%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82%20%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82%20.html

    • Ηράκλειο-Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στη σύστασησυλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στο 08/02/2011 στις 09:58

    Μετά το μνημόνιο και τον ερχομό της τρόικας οι αριθμοί σπάνε όλα τα ρεκόρ. Τα επίσημα στοιχεία μιλάνε για ανεργία της τάξης του 20% μέσα στο 2011 σε όλη την χώρα ενώ και στην Κρήτη έχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση:

    * Είμαστε πρωταθλητές πανελλαδικά στους ρυθμούς ανάπτυξης της ανεργίας (από 5,3% πήγαμε στο 12% το 2010) λόγω της διάλυσης του αγροτικού τομέα, των λουκέτων στις επιχειρήσεις και της κρίσης στον τουρισμό.
    * Μόνο στο Ηράκλειο οι δηλωμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ είναι 20.000 ενώ οι εκτιμήσεις μιλάνε για συνολικά 35.000 άνεργους. Αν προσθέσουμε και τη μαύρη εργασία που δεν φαίνεται πουθενά ή τις δουλειές του ποδαριού το κοντέρ θα σπάσει.
    * Οι άνεργοι πτυχιούχοι μέσα στο 2010 έφτασαν τα 8.928 άτομα σε όλη την Κρήτη…

    Αυτά λένε οι επιστήμονες και οι αριθμοί. Η πραγματικότητα τι λέει; Άγχος για το αν θα φτάσει ο μισθός μέχρι τα μισά του μήνα, άγχος για το αν θα ανανεωθεί η σύμβαση και το επόμενο δίμηνο, άγχος κάθε φορά που ανοίγεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ, άγχος μην ακούσεις την ατάκα “έχει πέσει ο τζίρος τους τελευταίους μήνες και πρέπει να…”, άγχος, άγχος, άγχος…

    Ακούμε καθημερινά οτι πρέπει να κάνουμε θυσίες για την “σωτηρία της πατρίδας” και την “ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”. Όλα αυτά για εμάς σημαίνουν: κατάθλιψη και ταβανοθεραπεία, μετανάστευση όπως τη δεκαετία του ’50, δουλειά σε συνθήκες γαλέρας. Και οι πιο “τυχεροί” μπορούν να επιστρέψουν στο πατρικό σπίτι. Διαλέγεις και παίρνεις…

    Είναι καιρός να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε!

    Η ομάδα νέων εργαζομένων και ανέργων “Δικαίωμα” παίρνει την πρωτοβουλία για τη σύσταση συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στο Ηράκλειο, όπου μέσα από αυτόν οι άνεργοι και οι ελαστικοί εργαζόμενοι θα συγκροτήσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης και θα παλεύουν για τα δικαιώματα τους σε μία αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

    Καλούμε όλους τους ανέργους, όλους τους ευέλικτα εργαζόμενους, όλους όσους εργάζονται χωρίς σταθερότητα ή κοινωνική ασφάλιση στο Ηράκλειο στην ανοιχτή συνέλευση που διοργανώνουμε την:

    Τετάρτη 9 Φλεβάρη, στις 19:00

    στο θέατρο “ΟΜΜΑ Studio” (Ευαγγελίας Φραγκάκη 13, απέναντι από τα Jumbo)

    Έλα τώρα σε επαφή με την ομάδα Δικαίωμα

    και οργάνωσε τη δράση σου:

    τηλέφωνα: 6974 398910, 6942 052685

    http://www.dikaioma.gr

    dikaioma.ira@gmail.com

    • χανιά-ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς (3/2) στο 04/02/2011 στις 13:56

    η συγκέντρωση ήταν καλεσμένη για τις 18:00 στην πλατεία της αγοράς. Παρ’ όλη τη συνεχή βροχή μαζεύεται αρκετός κόσμος. Με πρώτο ένα μπλοκ μεταναστών ξεκινά η πορεία. Από την αγορά κατευθύνεται προς 1866 και φτάνει μέχρι τα όρια της νέας χώρας. Στα φανάρια της κισσάμου επιστρέφει από την κυδωνίας. Το μπλοκ της συνέλευσης αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους μετανάστες είχε περίπου 50 άτομα. Η πορεία στο σύνολό της είχε περίπου 130 άτομα.

    Από ένα σημείο και έπειτα, στην επιστροφή, διμοιρίες ΜΑΤ με ασφαλίτες ακολουθούν την πορεία. Έξω από τα δημαρχείο υπάρχει για πρώτη φορά παρατεταγμένη διμοιρία. Η πορεία καταλήγει και διαλύεται στην αγορά. Ένα από τα κείμενα που μοιράζονταν είναι εδώ

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1256185

    • Οχι λατομειο στο λαφονησι Χανιων στο 04/02/2011 στις 10:51

    ‘Η μη θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου και η έγκριση της δημιουργίας λατομείου γύψου αποτελεί «Δούρειο Ιππο» για το Λαφονήσι και για τη Δυτική Κίσαμο’.
    Επισημάνσεις, όπως αυτές, ακούστηκαν στην ενημερωτική συνάντηση, που οργάνωσε στο Καστέλλι Κισάμου η Επιτροπή ‘Λαφονήσι SOS’ προκειμένου να συζητήσει με κατοίκους -και όχι μόνο- τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Ανοίγοντας τη συζήτηση το μέλος της Επιτροπής, Γ. Τσέκος, αφού ανέφερε πως τα μεγάλα συμφέροντα, που προωθούν το λατομείο, ‘επισπεύδουν τις διαδικασίες, ώστε να προλάβουν την προσφυγή στο ΣτΕ’, υπογράμμισε την ανάγκη ‘να αγωνιστούμε, ώστε το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου να μείνει ως έχει. Προστατεύει το φυσικό κάλλος της περιοχής και εξασφαλίζει ήπια ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και όχι μιας μειοψηφίας’. Ο ίδιος κάλεσε τους Κισαμίτες να μετάσχουν στην Επιτροπή, στη συλλογή υπογραφών και να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια προσφυγής στα Ανώτατα Δικαστήρια.
    Στόχος μας είναι η κινητοποίηση της κοινωνίας’, ανέφερε ο κ. Κ. Κογχυλάκης, πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βάθης, ενώ ο κ. Γ. Ζουρίδης τόνισε πως το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου εκπονήθηκε μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία και με βάση τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού της περιοχής. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως, παρότι ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Μανιάτης και άλλοι πολιτικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ πριν από τρια χρόνια είχαν συμφωνήσει με τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής Ιναχωρίου, σήμερα δεν ασχολούνται καν με το θέμα. ‘Εμείς ως Ιναχωριανοί έχουμε συνειδητοποιήσει τι δεινά θα προκληθούν στην περιοχή μας, αν δεν εφαρμοστεί το ΣΧΟΟΑΠ’, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Β. Μαρτσάκης.

    Ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ο τέως δήμαρχος Ιναχωρίου, κ. Κ. Κουκουράκης, αφού παρατήρησε πως για 16 μήνες το Δ.Σ. ζητούσε συνάντηση με τον γ.γ. της Περιφέρειας κ. Καρούντζο και ο τελευταίος ‘απέφευγε ακόμα και να απαντήσει’ κωδικοποίησε σε τρία ζητήματα τους λόγους για τους οποίους μπαίνουν φραγμοί στη θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ:
    – Δεν επιτρέπει την τσιμεντοποίηση της περιοχής.
    – Δεν επιτρέπει λατομείο γύψου στο Στόμιο, πάνω από τον μοναδικό παραθαλάσσιο δρόμο της περιοχής και πάνω από την παραλιακή ζώνη.
    – Στερεί από ορισμένους επιχειρηματίες την πρόθεσή τους να φτιάξουν σνακ μπαρ πάνω στην παραλία του Λαφονησίου.
    Το ζήτημα είναι τι θέλουμε εμείς ως κοινωνία και ως πολίτες. Να «ξεσκίσουμε την περιοχή» για χάρη του κοντόφθαλμου κέρδους ή να την προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού διασφαλίζοντας για τις επόμενες γενιές πραγματική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον;’, ήταν το ερώτημα που έβαλε ο κ. Κουκουράκης.
    Ακολούθησαν ερωτήματα από κατοίκους προς τον κ. Κουκουράκη αναφορικά με το ΣΧΟΟΑΠ, τους λόγους που ο κ. Καρούντζος τάχθηκε υπέρ του λατομείου κ.ά. Παρεμβαίνοντας ο κ. Μ. Σκουντριδάκης είπε πως ‘η μη θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου και η έγκριση της δημιουργίας λατομείου γύψου αποτελεί «Δούρειο Ιππο» για το Λαφονήσι και για τη Δυτική Κίσαμο’. Ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. Ιναχωρίου, κ. Κ. Χαρτζουλάκης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα λειτουργίας του εργοστασίου γύψου και ‘στα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή’. Για ανάγκη κινητοποίησης όλων των Κρητικών, ακόμα και αυτών της Αθήνας, για το ζήτημα του Λαφονησίου, τόνισε ο κ. Μ. Κογχυλάκης, ενώ ο κ. Σ. Τσουρουνάκης παρατήρησε πως ‘ο κόσμος μπορεί να σώσει την περιοχή με τον αγώνα του. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σηκώσει το βάρος’.
    Για τη σημασία της πραγματοποίησης συνεδριάσεων της Επιτροπής ‘Λαφονήσι SOS’ εναλλάξ στα Χανιά και στην Κίσαμο, μίλησε ο Στ. Κουνελάκης. Ο αντιδήμαρχος Κισάμου, κ. Α. Σχετάκης, σε σχετικό ερώτημα που διατυπώθηκε από τον κ. Χορευτάκη, για τη συνάντηση που είχε η Δημοτική Αρχή με τον κ. Καρούντζο στο Ηράκλειο, απάντησε ότι έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου και για θέματα που αφορούν τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.goodnet.gr

    • Η Οικολογική Ιεράπετρας για το νοσοκομείο στο 04/02/2011 στις 10:49

    Ο αγώνας για το νοσοκομείο μας είναι στο ξεκίνημά του.

    Αυτά που υποσχέθηκαν να δώσουν στο Ηράκλειο, είναι μηδαμινά σε σχέση με τις απαιτήσεις μας.

    Η αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι αίτημα αδιαπραγμάτευτο για τους Γεραπετρίτες.

    Η συζήτηση για τη διοίκηση του νοσοκομείου την παρούσα χρονική στιγμή είναι παραπλανητική.

    Στηρίζουμε την Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων. Τους καλούμε να συνεχίσουν τις προσπάθειες για κλιμάκωση του αγώνα, για μεγαλύτερη μαζικοποίηση, για επαγρύπνηση, για ξεσηκωμό των Γεραπετριτών.

    Οι λύσεις βρίσκονται στη δύναμη του αγώνα μας.

    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

    • Συντονιζόμαστε για να οργανώσουμε τη δράση μας-3/2/2011-ώρα:19:00 στο 03/02/2011 στις 12:40

    “Συντονιζόμαστε για να οργανώσουμε τη δράση μας”

    Η επιτροπή ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων στο αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου καλεί σε ανοιχτή συνάντηση την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο ίντερνετ καφέ του Δήμου Ηρακλείου στην Παλιά Λαχαναγορά.
    Αυτές τις μέρες, η κίνηση μας προβλήθηκε και ευαισθητοποίησε την ηρακλειώτικη κοινωνία. Μαζεύτηκαν υπογραφές ενώ φτιάχτηκε και ηλεκτρονική σελίδα για τη συλλογή υπογραφών. Έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας ενώ παρουσιάσαμε τις θέσεις μας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αρκετές φορές.
    Πρέπει να πυκνώσουμε τις προσπάθειες μας ενάντια στις εξωφρενικές τιμές των εισιτηρίων. Είναι αδιανόητο για έναν συνταξιούχο, έναν φοιτητή, έναν άνεργο να ξοδεύει 1,50 και 1,10 ευρώ για μία διαδρομή αυτήν την περίοδο.
    Το επόμενο διάστημα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ενάντια στο υψηλό κόστος μετακίνησης. Τέλος, είναι κομβικής σημασίας η αποφασιστική πίεση στους αρμόδιους είτε αυτοί είναι κρατικές είτε αυτοδιοικητικές αρχές είτε η διοίκηση του τοπικού αστικού ΚΤΕΛ.

    επικοινωνία:

    oxiakriboeisithrio@gmail.com
    6973 784935
    6984 708109

    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ3 & 4/2/11 στο 03/02/2011 στις 01:24

    ΠΕΜΠΤΗ 3/2/2011-ΩΡΑ21:00-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΕΣ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/2/2011-ΩΡΑ:21:00-ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

    • Αποκλεισμένο μαθητές λογω απληρωτου οδηγου του ΚΤΕΛ στο 02/02/2011 στις 09:49

    Αποκλεισμένοι.. στα σπίτια τους είναι τρεις μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου από τις Αρχάνες, το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό!

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου που είχε αναλάβει, μετά από συμφωνία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, σταμάτησε να τους εξυπηρετεί γιατί παραμένει εδώ και μήνες απλήρωτος!

    Το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν αφορά σε ένα μονάχα οδηγό αλλά, συνολικά, στη μετακίνηση των μαθητών του νομού αφού το ΚΤΕΛ δεν έχει ακόμα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το κράτος με αποτέλεσμα οι οδηγοί να απειλούν ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα σταματήσουν να μεταφέρουν τους μαθητές.
    http://www.cretalive.gr/new/22760/crete/Kopana_apo_to_scholeio_…_logo_KTEL

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.