Ενημέρωση για τις Πορείες αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας στην Κρήτη

Ηράκλειο 27/1/2011 : Πορεία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, και ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των παρατρεχάμενων του έγινε σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο. Η πορεία που είχε γύρω στα 150 άτομα (α/α, αριστερά, ανένταχτοι), ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 και ακολούθησε την κλασσική διαδρομή Καλοκαιρινού-Αγ.Μηνά-πλ.ελευθερίας-Δικαιοσύνης. Περνώντας από τα γραφεία του Μπατσόκ, πετάχθηκαν κάποιες πέτρες. Στο τέλος της πορείας και εν αναμονή των εξελίξεων από Αθήνα, έγινε κάλεσμα για μικροφωνική συγκέντρωση αύριο 28/1/11 το πρωί (Παρασκευή) στις 11 στα λιοντάρια και νέα πορεία στις 6 το απόγευμα.

Χανιά 27/1/11 :Mετα τη χθεσινη αποφαση αρσης του ασυλου στη νομικη και τον αποκλεισμο της απο μπατσους καλεστηκε μεσω τηλεφωνων συγκεντρωση στις 19:00 στην αγορα.Mαζευτηκε αρκετος κοσμος γυρω στους 200-300 και εγινε πορεια στο κέντρο οπου κατεληξε εξω από το δημαρχείο με συνθηματα αλληλεγγυης στους μεταναστες, αντιμπατσικα και για το ασυλο.Eνω ο κοσμος ηταν συγκεντρωμενος εξω απο το δημαρχειο και ειχε αρχισει να σπαει, προσπαθησαν τα ματ να περασουν και να μας διωξουν απο την πορτα. ο κοσμος αντεδρασε κυκλωνοντας τους, σπρωχνοντας και κραζοντας. αυτοι αρχισαν να βαρανε με γκλομπ και πεταξαν φυσουνιες και ασφυξιογονο με αποτελεσμα λογω ελλειψης εξοπλισμου ο κοσμος να σπασει.επεσε πολυ ξυλο στο φευγιο. μια κοπελα που επεσε την βαραγανε με κλωτσιες και γκλομπιες και συντροφος που την τραβαγε να τη σηκωσει εφαγε και αυτος κλωτσιες.O κοσμος συγκεντρωθηκε ξανα στην αγορα οπου αποκλειστηκε ο δρομος για καποια ωρα και βγηκε και μικροφωνικη.στη συνεχεια ακολουθησε συνελευση οπου αποφασιστηκε για πορεια σημερα 28/1/11 στις 18:00 στην αγορα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ρέθυμνο 27/1/11 : Γύρω στις 6:30 το απόγευμα μαζεύτηκαν έξω απ το δημαρχείο ρεθύμνου περίπου 60 άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους (αντιρατσιστικό συντονιστικό, αντιεξουσιαστές, ανένταχτοι κλπ) και αφού έγινε ανοιχτή συνέλευση, γράφτηκε κείμενο και έγινε πορεία στην παλιά πόλη. Στη διαδρόμη μοιράστηκε το κείμενο, γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθήματα. Η πορεία, που είχε δυναμικό παλμό, κατέληξε στην πλατεία 4 μαρτύρων. Όποιος έχει το κείμενο που μοιράστηκε ας το ανεβάσει.

πηγή : https://athens.indymedia.org/

1 σχόλιο

    • Χανιά: Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική της Αθήνας 27/01/2011 στο 28/01/2011 στις 11:48

    Χανιά: Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική της Αθήνας
    27/01/2011

    Ένταση δημιουργήθηκε απόψε στα Χανιά κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου συμπαράστασης για τους μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Νομικής σχολής στην Αθήνα. Ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πραγματοποίησε στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών.

    Όταν η πορεία έφθασε έξω από το δημαρχείο κάποιοι από τους συμμετέχοντες κινήθηκαν προς την είσοδό του όπου υπήρχαν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις που ήταν εκεί εκτίμησαν ότι οι διαδηλωτές θα προχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχείου και έτσι δημιούργησαν μια ανθρώπινη «αλυσίδα» μπροστά από το κτίριο και με περιορισμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

    Στο κέντρο, αλλά και σε αλλά σημεία της πόλης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις η παρουσία των οποίων θα είναι έντονη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=796835&srv=95

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.