Ρατσιστικός “προληπτικός” περιορισμός μεταναστών επιβατών στα πλοία της ΑΝΕΚ;;;

Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών επιβατών στο πλοίο ELYROS της ΑΝΕΚ τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη 2010, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά προς τη Σούδα, εκτυλίχτηκε ένα εφιαλτικό επεισόδιο ρατσισμού.

Όπως καταγγέλλουν οι συγκεκριμένοι μετανάστες επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου, υπάλληλος φύλαξης (ίσως Security) του πλοίου προχώρησε σε υποχρεωτική συγκέντρωση 15 μεταναστών επιβατών για Χανιά (μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι) και τους οδήγησε αναγκαστικά και παράνομα σε ειδικό χώρο του πλοίου, με την απειλή να τους κλειδώσει εκεί ή να καλέσει την αστυνομία να τους παραλάβει το πρωί στο λιμάνι, αν τολμούσαν να μετακινηθούν. Πιο πριν είχε φροντίσει να τους αποσπάσει με απειλές και να παρακρατάει παράνομα τα χαρτιά τους.

Όταν άλλος μετανάστης επιβάτης, που αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, ζήτησε εξηγήσεις διαμαρτυρόμενος στον φύλακα, πήρε την εξωφρενική απάντηση ότι οι ενέργειές του αποσκοπούσαν στην αποτροπή κλοπών στο καράβι !!

Ο «υπερβάλλων ζήλος» του σεκιουριτά της ΑΝΕΚ, είτε ενήργησε από προσωπικά ξενοφοβικά και ρατσιστικά κίνητρα, είτε εκτελούσε εντολές, εκθέτει ανεπανόρθωτα την εταιρεία που έχει όλη την ευθύνη για την ασφαλή και αξιοπρεπή μεταφορά όλων των επιβατών της.

Αναμένουμε από την ΑΝΕΚ τις απαραίτητες εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό ρατσιστικό περιστατικό που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κρητικό λαό και τις παραδόσεις του.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα προληπτικό μέτρο, καμιάς εταιρείας, να τσαλακώνει τη ζωή και την ελευθερία μας.

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

πηγή : http://fmkritis.wordpress.com