ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!

Το βράδυ του Σαββάτου 23/10 και ενώ το πανεπιστήμιο βρισκόταν υπό κατάληψη ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο για την αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση, ομάδα φασιστών πραγματοποίησε εμπρηστική επίθεση στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού. Αφού χρησιμοποίησαν ως προσάναμα βιβλία στρωματα κ.α, τοποθέτησαν δύο γκαζάκια και έβαλαν φωτιά, που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Άφησαν μάλιστα και την υπογραφή τους, σχηματίζοντας με σπρέι ναζιστικά σύμβολα.

Το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι καταλήφθηκε από φοιτητές το 2004 και κατά καιρούς έχει λειτουργήσει ως ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος με βάση τις αρχές της αυτο-οργάνωσης, της αντι-ιεραρχίας και της αντι-εμπορευματικότητας. Τα άτομα όσο και οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται  στο στέκι μετέχουν ενεργά σε διάφορες αιχμές των κοινωνικών αγώνων και δράσεων που γίνονται στο Ρέθυμνο.
Ο εμπρησμός του στεκιού έρχεται να προστεθεί στην κλιμακούμενη δράση των φασιστών σε όλη τη χώρα. Σε τοπικό επίπεδο να θυμηθούμε τα ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους των σχολείων και της πόλης, τους τραμπουκισμούς σε αντιφασίστες μαθητές, μετανάστες και σε άτομα που δεν εντάσσονται στα πρότυπα των «καθαρών» ιδεών τους. Να μην ξεχνάμε τους ξυλοδαρμούς πολιτικοποιημένων φοιτητών, τους εμπρησμούς στα τραπεζάκια φοιτητικών παρατάξεων καθώς και τα υβριστικά συνθήματα στην ομιλία του Μ.Γλέζου και στο περίπτερο του ΣΥΝ. Ανάλογες θρασύδειλες επιθέσεις -που συνήθως δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας- έχουν γίνει πρόσφατα σε πανελλήνιο επίπεδο τόσο σε αντίστοιχους κοινωνικούς χώρους όσο και σε άτομα που δραστηριοποιούνται στη κινηματική διαδικασία.

Μέσα σε συνθήκες ακραίας επίθεσης του κεφαλαίου στη κοινωνία, κράτος, παρακράτος και μ.μ.ε. σε άριστη συνεργασία, προβάλλουν  το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας ώστε να συγκαλύψουν τις αυξανόμενες κοινωνικές αντιθέσεις και να μεταβιβάσουν τις ευθύνες για την ολοένα μεγαλύτερη φτώχεια και επισφάλεια, απ’ τους διαχειριστές και τους κεφαλαιούχους, στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Εντείνουν την καταστολή και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα εν δυνάμει εξεγερσιακά κομμάτια της κοινωνίας.

Τα όρια στενεύουν κάτω από τον κλοιό της κυριαρχίας και η προσπάθεια του φασισμού να κερδίσει έδαφος είναι εμφανής. Να μη σιωπήσουμε σ’αυτή τη φασιστικοποίηση. Να πολεμήσουμε τους κοινούς εχθρούς μας, κράτος, φασίστες και αφεντικά με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση, την αντίσταση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πανεπιστημίου Ρεθύμνου &  κόντρα★μπάντα

 

*Eφημερίδα τοίχου κολλήθηκε προχθές (5/11/10) στο Ρέθυμνο ως αντιπληροφόρηση για τον εμπρησμό του στεκιού.