Ανακοίνωση του 15μελές Συμβουλίου του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου Χανίων για τον χαμό του 19χρονου μαθητή μετά από καταδίωξη απο μπάτσους για τροχαία παράβαση

” Οι μαθητές του σχολείου μας είμαστε συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό του συμμαθητή και φίλου μας, του Στράτου.Συμπαραστεκόμαστε πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά του, η οποία δοκιμάζεται από το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, την απώλεια. Είναι βαθιά ανθρώπινη η απόφασή της να δωρίσει τα όργανα του φίλου μας, ώστε να ζήσουν και να σωθούν άλλοι άνθρωποι. Είμαστε πιο ήσυχοι ξέροντας ότι η καρδιά του φίλου μας εξακολουθεί να χτυπά στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου.
Θέλουμε, επίσης, να ξεκαθαρίσουμε και το εξής: Ο θάνατος του φίλου μας ήρθε μετά από καταδίωξη για τροχαία παράβαση, που δεν ξέρουμε πόσο σύντομη ήταν.
Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι όλοι έτσι. Καταλαβαίνουμε ότι και κάποιοι από εμάς κάνουν μια σειρά παραβάσεις, τις οποίες πρέπει να σταματήσουμε για να περιφρουρήσουμε τη ζωή μας!
Οπως, απαιτούμε σεβασμό της ζωής, της προσωπικότητας και όλων των δικαιωμάτων μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε βιαιότητες και παρανομίες σε βάρος μας.Ολα πρέπει να αλλάξουν για να μην ξαναθρηνήσουμε όπως τώρα! “