Ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου μετά τις προ ημερών καταγγελίες Γρυσπολάκη για την εικόνα εγκατάλειψης του Μεγάρου Παπαδοπέτρου στα Χανιά

Απάντηση στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, έδωσε ο Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά τις προ ημερών καταγγελίες Γρυσπολάκη για την εικόνα εγκατάλειψης του Μεγάρου Παπαδοπέτρου. Στην ανακοίνωση  επισημαίνεται  ότι ο πρύτανης  ξεπέρασε για ακόμη μια φορά κάθε όριο, τονίζοντας πως ο κ. Γρυσπολάκης «κατηγορεί τους καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και κατ’ επέκταση το σύλλογο φοιτητών του ιδρύματος για χρήση ναρκωτικών ουσιών, κλοπή δημόσιας περιουσίας, καθώς και ότι έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση του κτιρίου τους τελευταίους μήνες».

Aπο  την 1η Ιουνίου του 2006, ο σύλλογος φοιτητών αποφάσισε «να καταλάβει το κτήριο ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις δραστηριότητες του συλλόγου». Παρά τις αντιδράσεις, το κτίριο παραμένει στα χέρια των φοιτητών έως τις 23 Δεκεμβρίου του 2009, όταν «ο πρύτανης αποφασίζει να εισέλθει στο κτήριο με τις δυνάμεις καταστολής, να καταπατήσει παράφορα το άσυλο και να μετατρέψει το κτήριο σε γιαπί».

Ο σύλλογος φοιτητών κατηγορεί τον πρύτανη πως «προτιμά να παραδώσει το κτήριο στους αρουραίους, από το να παραχωρήσει το Παπαδοπέτρου στον πραγματικό του κληρονόμο, τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης».Η ευθύνη για τα υποτιθέμενα ναρκωτικά και για τη σημερινή κατάσταση του κτηρίου, βαραίνει «αποκλειστικά και μόνο» τον κ. Γρυσπολάκη.

Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου  Κρήτης