Επίθεση εργολάβου σε μετανάστη εργάτη στο Ρέθυμνο

To Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλει εργολάβο πως χειροδίκησε σε βάρος εργαζομένου στον οποίο χρωστάει δεδουλευμένα, όπως και ένσημα για εργασία που έχει προσφέρει.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει και καταδικάζει τον εργολάβο «διότι με προκλητικό τρόπο επιτέθηκε στον συνάδελφο Χαλίντ Αλ Σαΐντ, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, ενώ του χρωστάει δεδουλευμένα και ένσημα. Τον έχει απολύσει -χωρίς να τον πληρώσει- πάνω από 6 μήνες και με αόριστες υποσχέσεις στην ουσία αποφεύγει να πληρώσει τα χρωστούμενα, ενώ ο συνάδελφος έχει περιέλθει σε άθλια οικονομική κατάσταση, λόγω ανεργίας.

Ανάγκασε τον συνάδελφο να καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασία την οικονομική τους διαφορά, αλλά και πάλι -χωρίς ν’ αρνείται ότι χρωστάει- δεν προσήλθε να ξεχρεώσει. Σε συνάντησή του στο δρόμο με τον συνάδελφο τον χτύπησε. Για τον συγκεκριμένο εργολάβο εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις-καταγγελίες, στην Επιθεώρηση Εργασίας, για χρωστούμενα, δεδουλευμένα ημερομίσθια σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους. Το Συνδικάτο Οικοδόμων όχι μόνο καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές και σαφώς στηρίζει το δίκιο κάθε συναδέλφου, αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει θεατής σ’ αυτές τις εξελίξεις».