ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 μετά από συνεχείς παρενοχλήσεις οι ειδικές δυνάμεις του Ισραηλινού κράτους, επιτέθηκαν στον στόλο του FREE GAZA που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αποκλεισμένους παλαιστίνιους. Η δολοφονικού χαρακτήρα επίθεση από αέρα και θάλασσα, με πυροβολισμούς, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, που εκτυλίχθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα, κατέληξε, σε τουλάχιστον ένα πλοίο,  σε μάχη με τους αγωνιστές να αμύνονται όπως μπορούν και είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα είκοσι περίπου νεκρούς και ογδόντα τραυματίες.  Στην συνέχεια τα πλοία καταλήφθηκαν από τον στρατό και μεταφέρθηκαν μαζί με το πλήρωμα και τους επιβάτες στα ισραηλινά εδάφη. Οι αγωνιστές συνελήφθησαν, κάποιοι μετά από ξεγύμνωμα, ξυλοδαρμό και ηλεκτροσόκ  μεταφέρθηκαν  σε ειδικούς χώρους κράτησης. Όσοι δέχτηκαν την απέλαση απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στις χώρες προέλευσης τους ενώ εκατοντάδες αγωνιστές από ελλάδα, τουρκία,ισπανία και άλλες χώρες που αρνήθηκαν να υπογράψουν την απέλαση τους μεταφέρθηκαν στις φυλακές του Ισραήλ, όπου θα παραμείνουν αιχμάλωτοι μέχρι να δικαστούν. Αναμεσά τους βρίσκονται και άνθρωποι που έχουν υποστεί διώξεις για την πολύχρονη κινηματική δράση τους, αγωνιστές με προβλήματα υγείας (όπως ο εβδομηνταπεντάχρονος Χρήστος Τσιγαρίδας) για τους οποίους η ενημέρωση είναι ανύπαρκτη. Σαν επίσημη αιτιολόγηση για την σφαγή, το Ισραήλ  με τεράστια προκλητικότητα ανέφερε κάτι γελοιότητες για αυτοάμυνα των κομμάντο, και λαθρέμπορους όπλων.

Το κράτος του Ισραήλ ξεφύτρωσε πριν από εξήντα χρόνια από το πουθενά και καταπατά μέχρι και σήμερα την γη όπου ζούσαν και ζουν οι παλαιστίνιοι. Ουσιαστικά, προσπαθεί να εξοντώσει τον παλαιστινιακό λαό, με την ηθική και υλική υποστήριξη των καπιταλιστικών κρατών, μεταξύ αυτών και του ελληνικού. Συγκεκριμένα τα τελευταία εξηνταδύο χρόνια, επιτελεί τον ρόλο του χωροφύλακα της μέσης ανατολής, σε στεριά, θάλασσα και αέρα για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και των πετρελαιάδων της Δύσης.  Επόμενο είναι λοιπόν το φασιστικό αυτό κράτος να απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία από τις κυβερνήσεις που σήμερα υποκριτικά καταδικάζουν την επίθεση.

Η κρατική συμμορία του Ισραήλ διαχρονικά σφάζει, λεηλατεί και καταστρέφει ανενόχλητη τους παλαιστίνιους, και όχι μόνο, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν έσκυψαν το κεφάλι, και αγωνίζονται με όλα τα μέσα για την ελευθερία τους. Ο ένοπλος αγώνας των παλαιστίνιων είναι το σύμβολο της αξιοπρέπειας τους και έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα του και δείχνουν την αλληλεγγύη τους όποτε χρειαστεί.

Το γεγονός ότι στον στόλο επέβαιναν αγωνιστές από διάφορες χώρες που δεν  δίστασαν να αψηφήσουν τις απειλές ενός πανίσχυρου στρατιωτικού μηχανισμού, σημαίνει ότι αυτή η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στο Ισλάμ ή στην Δύση αλλά  στρέφεται εναντίον της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των λαών. Αυτό είναι που φοβούνται όλα τα αφεντικά όλου του κόσμου. Κανένα κράτος δεν θα διστάσει να υιοθετήσει τις ναζιστικές μεθόδους του Ισραήλ, προκειμένου να προστατέψει την εξουσία του. Την εγκληματική τους φύση την  έχουν αποδείξει άλλωστε όλα τα κράτη στην διάρκεια τις ιστορίας των κοινωνικών κινημάτων.

Από την στιγμή που μαθεύτηκαν οι δολοφονίες και οι αιχμαλωσίες των αγωνιστών, μαζικές συγκεντρώσεις, πορείες πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις του κόσμου. Στην Κωσταντινούπολη και την Αθήνα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις ισραηλινές πρεσβείες και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής. Η υπόθεση της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είναι υπόθεση των προλετάριων όλου του κόσμου  και δεν έχει να κάνει με υποκριτικές δηλώσεις πολιτικάντιδων και αφεντικών  ή διπλωματικές αντιθέσεις εξουσιαστών που τα βρίσκουν κάτω από το τραπέζι.

Η κλιμάκωση των πολύμορφων δράσεων για την αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους του  ισραηλινού κράτους είναι επιβεβλημένη.

ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Αναρχικοί- ες Ηράκλειο Κρήτης