Κυκλοφόρησε από το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών η ατζέντα για το έτος 2021 | Ηράκλειο: Διάθεση 25/12, ώρα: 15.00-21.00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

Κυκλοφόρησε από το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών η ατζέντα για το έτος 2021. Μέσα από την ανασκόπηση κάποιων κομβικών γεγονότων, προσπαθούμε να καταγράψουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της δεκαετίας 1991-1999. Είναι προφανές, πως σε μία ατζέντα δεν μπορεί να χωρέσει ολόκληρη η ιστορία των αγώνων, επιχειρούμε ωστόσο να αναδείξουμε την πολυμορφία και τη συχνότητα αυτών και να δώσουμε ένα ενδεικτικό και ελπίζουμε χρήσιμο αρχείο σε κάθε αγωνιζόμενο και αγωνιζόμενη.

Μέσα στο εύφλεκτο κοινωνικό περιβάλλον αυτής της δεκαετίας, γεννιούνται πολύμορφες αντιστάσεις που συχνά ξεπερνούν τα όρια της αστικής νομιμότητας. Μαζικές διαδηλώσεις που διέπονται από συγκρουσιακές λογικές σε αντιπαράθεση με το ρεφορμισμό. Εξεγέρσεις σε φυλακές με αιτήματα για τον “εξανθρωπισμό” τους, που συχνά καταλήγουν σε συμπλοκές με δεσμοφύλακες και τα ΜΑΤ. Συμπλοκές με φασίστες και παρακρατικούς. Η παρουσία ένοπλων οργανώσεων τη δεκαετία του ’90 συμβάλλει στο βάθεμα της σύγκρουσης με το Κράτος και το Κεφάλαιο στήνοντας ανάχωμα στις εκσυγχρονιστικές τάσεις του Κεφαλαίου και αμφισβητώντας έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο στη βία. Τη δεκαετία του ’90, το αναρχικό κίνημα κάνει αισθητή την παρουσία του με σταθμό την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’95, αλλά και με τη διαρκή και συνεχώς αυξανόμενη συγκρουσιακή διάθεσή του απέναντι στην εξουσία. Με εκατοντάδες εμπρηστικές επιθέσεις δηλώνει παρόν στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που έχει κηρύξει η τάξη των πλουσίων. Με καταλήψεις άδειων σπιτιών που μετατρέπονται σε εστίες αντίστασης και αγώνα. Με τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις, απεργίες και συγκρούσεις αποτελεί αδιαμφισβήτητα το κοινωνικό νεύρο που έχει ευαίσθητους αισθητήρες και αντανακλαστικά απέναντι στην κοινωνική αδικία και την ταξική εκμετάλλευση. Αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό χώρο με πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές, γεγονός που υποδηλώνει την ασυνθηκολόγητη στάση του απέναντι στο Κράτος, στάση και πρακτική που εκφράζεται με συνέπεια και συνέχεια με αποτέλεσμα ως κορύφωση την εξέγερση του 2008.

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους αγωνιστές ηθικά-υλικά-πολιτικά

Για τη διάθεση της ατζέντας επικοινωνήστε στο: tameio@espiv.net

πηγή : https://www.tameio.org/?p=552


Ηράκλειο : Κιτάπι – ομάδα βιβλίου/αρχείου από την κατάληψη Ευαγγελισμού

ΑΝΟΙΓΜΑ του Χώρου Βιβλίου  | Παρασκευή 25/12, 15.00 με 21.00

Αυτή την Παρασκευή 25/12, το κιτάπι σας περιμένει στον Χώρο Βιβλίου της κατάληψης Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18) για την διάθεση της ατζέντας 2021 του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών και Αγωνιστριών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ με κάθε μέσο, ΥΛΙΚΑ-ΗΘΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

πηγή:https://www.facebook.com/pages/category/Book/-2337152799892492/