Ηράκλειο : 17 Χρόνια απο την Κρατική δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη | 5/12/2003-Ενα μικρό χρονικό των γεγονότων των ημερών…

Ηράκλειο Κρήτης : Στις 5/12/2003 ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ(22 ετων) δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, που του προκαλεί διαμπερές τραύμα και τον καθιστά κλινικά νεκρό .Οι άντρες των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου επιτίθενται με όπλα σ’αυτόν και τους 2 φίλους του, που δε σταματούν σε σήμα τους κοντά στις Γωνιές Μαλεβυζίου. Την επομένη, 6/12/2003  εξαγριωμένο πλήθος ξεσπά στο κτίριο της ασφάλειας Ηρακλείου όπου “κρατούνται” οι δολοφόνοι. Ακολουθούν συλλήψεις 6 ατόμων, οι οποίοι τελικά παραπέμπονται σε δίκες.

Πρωτόδικα οι δολοφόνοι του Ηρακλη Μαραγκάκη καταδικαζονται από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων σε ισόβια κάθειρξη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Δημητρακάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22άχρονου, που ήταν επικεφαλής του μπλόκου του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων -ΤΑΕ- Ρεθύμνου, έπεσε στα «μαλακά» στη δεύτερη δίκη του  από το Κακουργιοδικείο Πειραιά αφού οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 του επέβαλαν ποινή φυλάκισης  5,5 ετών προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος.Σήμερα οι δολοφόνοι του Ηρακλή είναι ελεύθεροι.

Ενα μικρό χρονικό των γεγονότων των ημερών…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/03 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ , ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΤΡΑΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ Τ.Α.Ε ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΛΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ , ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ , ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12/03 Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΣΩΝ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΗΘΟΥΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ . Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 20.00 Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ , ΑΠΟ 80-100 ΑΤΟΜΑ(ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΦΙΛΟΙ  ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ) , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ  ΠΟΥ ΗΤΑΝ  ΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ  ΤΟΥ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΘΟΡΕΣ  ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠ’ ΕΞΩ .

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ , ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΟΡΓΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ,ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΞΙ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ , ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ .ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ  6  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/12/03 ΠΡΟΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ  ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ. ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΩΣ ΥΠΟΠΤΩΝ  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΑ ΜΑΤΙΑ  ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 ,ΕΝΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ 10 ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ,(ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ , ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ,ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Κ. Α ).

ΤΡΙΤΗ 9/12/03 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ , ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ  ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Η  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ(ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ )ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΙΘΑΝΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ. ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΝΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004( και ξανά για τις 19 Μάη 2005 και…..)

ΣΗΜΕΡΑ οι δολοφόνοι του Ηρακλή είναι ελεύθεροι.Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων σε ισόβια κάθειρξη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Δημητρακάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22άχρονου ,Στη δεύτερη δίκη όμως ο αρχιφύλακας, που ήταν επικεφαλής του μπλόκου του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων -ΤΑΕ- Ρεθύμνου, έπεσε στα «μαλακά» από το Κακουργιοδικείο Πειραιά αφού οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 5,5 ετών προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος.

Μπάτσοι -δικαστές και ειδικοί φρουροί ολοι θα πληρώσετε το αίμα του Ηρακλή !

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ  ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ -ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

 (((●))) Candia :: Alternativa

*το παραπάνω άρθρο αποτελεί απόσπασμα κειμένου της περιόδου εκείνης που μοιράστηκε  στο Ηράκλειο