Χανιά : Ενημερώσεις από την συγκέντρωση της 17/11

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σήμερα που ξημέρωσε 18 Νοέμβρη στα Χανιά

Προφανώς στα «δημοκρατικά» Χανιά τα τοπικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αμάσητα τα αστυνομικά διαγγέλματα, αναφέροντας πως η ειρηνική συγκέντρωση που απαρτίζονταν από 50 άτομα, έληξε μετά από λίγο και πως κόπηκαν 7 διοικητικά πρόστιμα.

Τα παραπάνω αποτελούν το προϊόν του φαντασιακού καθεστώτος που ονειρεύονται οι άρχοντες, οι προύχοντες, τα media και οι μπάτσοι στα Χανιά. Αποστειρωμένες διαμαρτυρίες και στην περίπτωση της απαγορευμένης κατ εντολής Χρυσοχοΐδη συγκέντρωσης, 50 γραφικούς που αστυνομία τους έκανε συστάσεις να διαλυθεί ησύχως.

Η αλήθεια είναι πως από της 17:00 το απόγευμα η προσυγκέντρωση απαρτίζονταν από δυνάμεις της αριστεράς, του αναρχικου-αντιεξουσιαστικού χώρου,μαθητές/τριες και ανένταχτους/ες/ με σκοπό να κινηθούν προς την πλατεία της αγοράς για την προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 18:00. Οι μπάτσοι κατέβηκαν άμεσα γύρω στις 17:15 βρίσκοντας στην αρχή γύρω στα 150 άτομα που λίγο αργότερα ξεπέρασαν τα 300. Έτσι η συγκέντρωση κατάφερε καταλάβει την Νικηφόρου Φωκά από την οδό Μίνωος μέχρι τη οδό Κύπρου. Στην συνέχεια λίγο μετά τις 18:30 η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το στάδιο μέσω της οδού Κύπρου, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βενιζέλου κλίνοντας την κυκλοφορία και φωνάζοντας συνθήματα, αντίκρυ με σχεδόν όλες τις δυνάμεις καταστολής των Χανίων και όχι μόνο, να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Η συγκέντρωση αυτοδιαλύθηκε λίγο μετά τις 19:00 και μέχρι και εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία προσαγωγή ή επιβολή προστίμου.

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις – Σ.Ο. Χανίων

Πηγή: https://apatris.info/gia-tin-apokatastasi-tis-alitheias-sim/


Εδώ να προσθέσουμε ότι η συγκέντρωση στο πίκ της έφτασε τα 450+ άτομα (μετρημένα με την μέθοδο των δεκάδων).

Επίσης να σημειωθεί πως οι διμοιρίες οπισθωχώρησαν μερικά μέτρα από την συγκέντρωση μας, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν σε όλες τις μεριές γύρω από την πορεία.

Συγκινητικό το γεγονός ότι στην πλ. Αγοράς (που ήταν καλεσμένη η πορεία), προσέγγισαν και κάτσανε στην πλατεία περίπου 50 άνθρωποι. Κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι δεν γνωρίζαν για την άλλη συγκέντρωση λίγο πιο δίπλα. Δεν αποχωρήσαν από την πλατεία παρ’ολη την αστυνομική πίεση και δώσαν κι εκείνοι το παρόν στον δρόμο.

Κάποιες φωτογραφίες από την αρχική συγκέντρωση και την σύντομη πορεία για να φύγουμε συντεταγμένα.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1608633/


Χανιά 17/11/2020 : Συγκέντρωση πραγματοποιείται τώρα στα Χανιά. Συγκεντρωμένα είναι περίπου 100-150 άτομα έξω από το ξενοδοχείο Κρήτη. Απέναντι είναι παρατεταγμένοι οι μπάτσοι(5:34 μμ.)

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το ξενοδοχείο Κρήτη, καθώς η πλατεία Αγοράς είναι αποκλεισμένη από δυνάμεις καταστολής. Η πρόσβαση στην συγκέντρωση εκεί προς το παρον φαίνεται να είναι άνετη.

Σταματάνε κόσμο στη γωνία Κοραή και Βενιζέλου. κάνουν εξακρίβωση και ελέγχουν χαρτιά, μετά τους αφήνουν.

Η συγκέντρωση συνεχίζεται για λίγα λεπτά ακόμα και αναμένεται να σπάσει σύντομα

Η συγκέντρωση λήγει σιγά σιγά. Έχει ξεκινήσει να φεύγει τώρα ο κόσμος με μικρό πορειάκι και κατευθύνεται στη βενιζέλου. Το μπλοκ της Rosa Nera ειναι περίπου 150 άτομα. Στο δρόμο είναι επίσης και ΚΚΕ μ-λ, ανταρσύα.

Το πορειάκι έχει σταματήσει στη συμβολή των οδών Κύπρου και Βενιζέλου. Έχει αναρτηθεί πανό στο στάδιο “ατομικη μας ευθύνη, οι συλλογικοί αγώνες” με υπογραφή Rosa Nera.

O κόσμος σπάει. Η συγκέντρωση και το μικρό πορειάκι που ακολούθησε τέλειωσε.(6:44 μμ.)

Άπατρις

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1608591/


Χανιά 17/11/20: -Ώρα:18:00 -Αυτή τη στιγμή: σπάει ο στρατιωτικός νόμος της (και καλά) κυβέρνησης.. είμαστε συγκεντρωμένοι στο ωδείο με αποστάσεις και μέτρα (συλλογικής και ατομικής) προστασίας .. σε αντίθεση με τα ματ που που έστειλε η κυβέρνηση για να προστατέψουν από τον ιό, τα οποία δημιουργούν αλυσίδες μετάδοσης.

-Ματ και ασφαλιτες χωρίς αποστάσεις στη Νικηφόρου Φωκα, Διαδηλωτές με αποστάσεις αυτοπροστασίας απο τη διασταύρωση της Μινωος προς Κουμ Καπι.

-Η αστυνομία ενημερώνει ότι μετα τις 18.00 πιθανώς να δημιουργήσει η ίδια υγειονομική βόμβα δηλαδή να κινηθεί ΠΡΟΣ ΤΟΥς ΔΙΑΔΗΛΩΤΈΣ… ΑΥΤΌ ΑΦΉΝΕΤΑΙ να εννοηθεί…
ΠΡΙΝ ΤΙς 18.00 δεν απαγορεύεται μετά τις 18.00 απαγορεύεται μάλλον,αντιλαμβανόμαστε ότι θέλουν το σκοτάδι σύμμαχο.

Χανιά, πριν λίγο. Δυο βήματα πίσω, ένα εμπρός: να μην περάσει ο αυταρχισμός, η καταστροφή υης υγείας και της παιδείας, η φτώχεια, η υποτίμηση της ζωής. Ενάντια στις απαγορεύσεις του πολιτικού προαωπικού των ρατσιστών και των εκμεταλευτών. Όλα συνεχίζονται.

Πηγή:https://www.facebook.com/kpaxradio/  & https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNera/?hc_ref=ARS42Fz8yeM7vIBsz5untarGr5IafOgIGPAIhJprcTnDDIZ2By6wZS_D7wRdzKPQOc4&fref=nf&__tn__=kCH-R