Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά,
θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μονάχα για δουλειά.
Έξι μήνες ύστερα απ’ την προηγούμενη καραντίνα και την προηγούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μάς καλεί να ξαναβάλουμε πλάτη στις κρατικές ανεπάρκειες της διαχείρισης του covid-19.
Οι αγωνιστικές φωνές των υγειονομικών υπαλλήλων, των μαθητών/τριών -μέσω των κινητοποιήσεών τους το προηγούμενο διάστημα- των καθηγητριών και των δασκάλων για την ασφυκτική κατάσταση στα σχολεία, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν επιδεικτικά. Το ίδιο και οι κινητοποιήσεις από τα σωματεία courier και των εργατών/τριών στον τουρισμό. Η κυβέρνηση ορίζει ξανά μέτρα πειθάρχησης και εγκλεισμού.
Το αστυνομικό κράτος με αντι-covid προσωπείο είναι παρόν και ήδη ζούμε μια αστυνομική-στρατιωτική διαχείριση του κοινωνικού συνόλου, η οποία εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε πρόσφυγες και μειονότητες. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Η περαιτέρω υποτίμηση του μισθού και της ζωής μας.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης όπως η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κοινωνικής κρίσης -άρα και υγειονομικής- απεμπολούνται συστηματικά από τον καπιταλισμό, καταδεικνύοντας πως η σημερινή κρίση δεν είναι απλά και μόνο υγειονομική, αλλά ευρύτερα συστημική. Και αυτή η κρίση αναδεικνύει τις καταστροφικές συνέπειες του καπιταλισμού στο σήμερα. Ο περιορισμός των ελευθεριών μας (όχι της ελευθερίας του να καταναλώνουμε, αυτή δεν καταργήθηκε ακόμα) αφορά κυρίως την επίθεση στη δυνατότητά μας να οργανωθούμε αυτόνομα, χωρίς κρατικές μεσολαβήσεις, να αγωνιζόμαστε συλλογικά και να μοιραζόμαστε την ευθύνη αυτού του αγώνα.
Ατομική μας ευθύνη οι συλλογικοί μας αγώνες
Πορεία 17 Νοέμβρη, 18:00 πλατεία αγοράς
Κατάληψη Rosa Nera
11/2020
——————————————————————

Κάλεσμα στην πλ. Αγοράς, 17/11/2020

“Και φτάσαμε στη δεύτερη καραντίνα”
Μετά από εννέα μήνες, μας εξοργίζει να ακούμε το συνεχές αναμάσημα της καραμέλας για ατομική ευθύνη και οι αριθμοί της πανδημίας να εκτοξεύονται: κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η κρατική εξουσία με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συντελεί στη διάδοση της πανδημίας. Η κυβερνητική επιλογή της κατάρρευσης των νοσοκομείων, του στοιβάγματος στα ΜΜΜ, της εξαθλιωσης και φτωχοποίησης και της ακραίας συνταγής ιδιωτικοποίησης των πάντων, οδηγούν στο οριακό σημείο όπου η κοινωνία τραντάζεται από τον επιθανάτιο ρόγχο της και πασχίζει κάτω από τις μάσκες για την επιβίωση της!

Βρισκόμαστε λοιπόν λίγο πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η φετινή πορεία στις 17 Νοέμβρη έχει κάτι το διαφορετικό. Δεν αφορά μόνο στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά πολύ περισσότερο είναι ένα σύμβολο του αγώνα μας για να διατηρήσουμε ζωντανό το δικαίωμα μας στη δημόσια και συλλογική αντιπολίτευση, και εν τελει στη διαδήλωση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ένα δικαίωμα που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες έχουμε μετατραπεί σε βωβούς θεατές μιας σειράς εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης.

Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης “Αν η Σκύλα είναι η θανατηφόρα πανδημία, η Χάρυβδη είναι μια αποχαλινωμένη εκτελεστική εξουσία που νομοθετεί ξέφρενα ενόσω καταργεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, πάντα στο όνομα της “προσωρινότητας” και της “έκτακτης ανάγκης” ”.

Για το αυτονόητο δικαίωμα μας στη ζωή πρέπει να αντισταθούμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να διαδηλώσουμε συλλογικά. Πρέπει να υπάρξουν αντιστάσεις σε αυτές τις πολιτικές, τώρα, στις συνθήκες κατάρρευσης των νοσοκομείων, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της παιδείας, των ελευθεριών μας για να είμαστε εδώ και αύριο!

Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία

Καλούμε την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς

Τηρούμε για την φροντίδα όλων μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά. Συνίσταται στις ευπαθείς ομάδες να μην συμμετέχουν.

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Πηγή:https://www.facebook.com/stekichania/?fref=mentions&__tn__=K-R