Ενημέρωση απο την πορεία αλληλέγγυης στον Μάριο Ζέρβα στο Ηράκλειο & ανακοίνωση της κατάληψης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου

Στις 11 Μάρτη, κατά τη διάρκεια της μαζικής απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα, συλλαμβάνεται αναίτια και προφυλακίζεται ο Μάριος Ζέρβας. Σήμερα 15/4 πραγματοποιούνται πανελλαδικά πορείες αλληλεγγύης με στόχο την άμεση απελευθέρωση τους. Στο Ηράκλειο γίνεται πορεία από περίπου 200 άτομα.Θα πρέπει να αναφερθεί οτι από νωρίς το απόγευμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούσαν σρο κέντρο της πόλης με στατικές δυνάμεις καταστολής στο Δημαρχείο και στα Δικαστήρια. Η πορεία ξεκίνησε στις 7μμ από την πλατεία των Λιονταριών και κατευθύνθηκε στην οδό Καλοκαιρινού-Αγ.Μηνά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής απ’την πορεία. Στη διασταύρωση της 1821 και ενώ ο αστυνομικός κλοιός είχε γίνει ασφυκτικός 2 σύντροφοι προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν λεκτικά, ενώ η αστυνομία απάντησε με τη σύλληψη τους . Ακολούθησε επίθεση και ψεκασμός εναντίον των διαδηλωτών με χημικά. Η πορεία ανασυγκροτήθηκε άμεσα στην οδό Αβέρωφ και συνέχισε προς την οδό Δικαιοσύνης. Κατέληξε στα Λιοντάρια, οπού οι διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης .Απο τελευταια ενημέρωση οι 2  συντροφοι  εχουν συλληφθει και εχουν ασκηθει εις βαρον τους πλημελημματικες κατηγοριες .Η κατάληψη της Δημοτικής Πινακοθήκης έληξε αργά το βράδυ και αποφασίστηκε στην συνελευση που πραγματοποιηθηκε συγκέντρωση αυριο Παρασκευή 16/4/10 στα δικαστήρια Ηρακλείου στις 09:30 το πρωι.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ

Κατάληψη Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου

15/4/2010

……………………………………………………………………………



…………………………………………………………………………….

Σχετικά άρθρα :

Πορεία για την απελευθέρωση του Μαριου Ζ. στο Ηράκλειο Κρήτης

– ενημερωση για τις συλληψεις στο Ηρακλειο Κρητης

Ηρακλειο Κρητη. Κατασκευες κατηγορητηριων

Καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν

-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: Μπαράζ καταλήψεων από χθες το πρωί

– Συνεχής ενημέρωση :

Παρασκευή 16/4/10 :Από πολύ νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί αλληλέγγυοι  απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Υπό το φόβο επεισοδίων, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν κυκλώσει το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν και εντός κτιρίου.Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου 2010.