Ρέθυμνο: Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Π.Κ.- Κάλεσμα για συζήτηση | 11/11 – ώρα :18:00

11263013_662121857265669_121398340499856537_oΒλέπουμε το αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο ως μια παρέμβαση μέσα στο πανεπιστήμιο που στόχο εχει να αντιτεθεί στους όρους εργασίας που επιβάλει η εταιρία γευσήνους, καθώς και στην λογικη της ιδιωτικοποίησης του πανεπιστημιακού χώρου και της κερδοσκοπίας σε βάρος των φοιτητριών/-ών.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε πλαίσια μακριά απο την εκμετάλλευση, βασισμένα σε πιο συλλογικές και αλληλέγγυες συνθήκες μεταξύ των καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας.Έχουμε στο μυαλό μας το κυλικείο ως μια αυτοδιαχειριζόμενη δομή που αποτελεί εργαλείο στον αγώνα για την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, ενάντια στην εκμετάλλευση, την αποξένωση, την εμπορευματοποίηση και την εξατομίκευση. Με οργάνωση οριζόντια χωρίς ιεραρχίες και αφεντικά θέλουμε να πάμε κόντρα στις εξουσίες και να δημιουργήσουμε πλαίσια ισοτιμίας και αλληλεγγύης με άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια. Τέλος, η γωνιά του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου αποτελεί χώρο αλληλεπίδρασης, επικοινωνίας και συλλογικοποίησης των ιδεών και των αναγκών των υποκειμένων.
Αυτήν την Παρασκευή 11/11 στις 18:00 καλούμε νέα μέλη να συζητήσουμε για τη συνέχεια του εγχειρήματος του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου πανεπιστημίου κρήτης, τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε πως η ύπαρξή του είναι επιτακτική ανάγκη. Η συνάντηση θα γίνει στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων Ρεθύμνου.

πηγή : https://www.facebook.com