Ρέθυμνο : Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο| Πρόγραμμα 27/11

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου για 3η εβδομάδα!!!!

katalipsi panepisthmio rethymnoyΎστερα από φοβερή τρομοκρατία και αντικινηματική προπαγάνδα που δέχθηκε η κατάληψη και ο φοιτητικός κόσμος του Ρεθύμνου και από προσπάθειες δαπιτοπασπιτών να συνεργασθούν μεταξύ τους προκειμένου να βγάλουν ένα μπλοκ αντικατάληψης, η κατάληψη συνεχίζεται.

Ζήσαμε μια 8ωρη γενική συνέλευση όλων των σχολών, στην οποία τα ακροδεξιά στοιχεία του παν/μίου (κυρίως δαπ) είχαν ανεβάσει επάνω διάφορα κομμάτια απολίτικων που προσπαθούν να επηρρεάσουν, φασιστοκύπριους φοιτητές, καθώς και φασιστάκια και μπράβους της πόλης για να ασκήσουν εκφοβισμό. Στη συνέλευση, συμμετείχαν και κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι “αυτόνομη πρωτοβουλία”, οι οποίοι είχαν τις ευλογίες του Εθνικού Μετώπου για να ανοίξουν το πανεπιστήμιο και γενικά ο φασιστικός λόγος έδινε και έπαιρνε.

Παρόλα αυτά, οι ξεκάθαρες αντιφασιστικές και ταξικές θέσεις και αιχμές που τέθηκαν από τους περισσότεριους, επικράτησαν τελικά και η κατάληψη συνεχίζεται για 3η εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι στην οργανωμένη συμμετοχή του α/α χώρου στις συνελεύσεις, επιτέθηκαν και φασιστοδεξιοί, αλλά και το άλλο αντικινηματικό κομμάτι των πανεπιστημίων το ΜΑΣ, ξεσκονίζοντας και χρησιμοποιώντας ακόμα και την υπόθεση Μαρφίν για τους πολιτικαντισμούς τους. Βέβαια, πήραν την απάντηση που τους άρμοζε και από τους συντρόφους που τοποθετήθηκαν στη συνέλευση και από τους αριστερούς και από το ευρύτερο φοιτητικό κίνημα.

Για μία ακόμη φορά το σύνθημα που ακούστηκε μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και έκανε τους κάθε λογής φασίστες να χωθούν στις τρύπες τους ήταν ¨η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών” …Πηγή : https://athens.indymedia.org/

Όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη. Η συνέλευση διήρκεσε 8 ώρες και οι παρατάξεις πασπ και δαπ ανέβασαν στο πανεπιστήμιο ότι ακροδεξιό και συντηρητικό στοιχείο, μπόρεσαν να μαζέψουν αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην ψηφοφορία που ακολούθησε την γενική συνέλευση. Η κατάληψη στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου συνεχίζεται για 3η εβδομάδα!!!!!!!

Επίσης και το ΤΕΙ Ρεθύμνου τελεί υπό κατάληψη.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών

πηγή : http://mpalothia.wordpress.com