Ρέθυμνο : Ενημέρωση από το παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (25/11)

rethymno-25-11-14Με συμμετοχή πλέον των 500 διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο.Η προσυγκέντρωση έγινε στο δημαρχείο της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν φοιτητές και αλληλέγγυοι από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 19:00 και πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.Μπροστά πήγαινε το πανό και το μπλοκ της κατάληψης του πανεπιστημίου Ρεθύμνου, ακολουθούσαν το μπλοκ της κατάληψης βιολογικού πανεπιστημίου Ηρακλείου και το μπλοκ του πολυτεχνείου Χανιών. Μετά ήταν η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και έκλεινε την πορεία το μπλοκ του α/α χώρου ήταν περίπου 60 άτομα και ήταν ιδιαίτερα δυναμικό.

Η διαδήλωση πέρασε από όλους τους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου και σε όλη την διάρκεια φωνάζονταν συνθήματα, πετάγονταν τρικάκια, γίνονταν γκράφιτι, γράφονταν συνθήματα και γίνονταν φασιστικά συνθήματα. Περνώντας μπροστά από τα γραφεία της νδ, πετάχτηκαν αυγά στο μπαλκόνι και τα παράθυρα.

Ακούστηκαν πολλά συνθήματα για την παιδεία, κατά της αστυνομίας, αντιφασιστικά και από το α/α μπλοκ πολλά συνθήματα αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τους μετανάστες.Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο μετά από 2 ώρες, όπου και διαλύθηκε γρήγορα πλέον καθώς ξεκίνησε να βρέχει.Η παρουσία της αστυνομίας ήταν εντελώς διακοσμητική (για να σταματάει τη κυκλοφορία) και διακριτική – κάποιοι λίγοι ασφαλίτες εντοπίστηκαν μόνο.

Σαν ουρά σε όλη την διάρκεια της πορείας ακολουθούσε η ΜΑΣ. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η προσπάθεια των καθοδηγητών τους να κρατάνε απόσταση «ασφαλείας» άνω των 20 μέτρων από τα υπόλοιπα μπλοκ – μόνο μεζούρα δεν είχαν βγάλει. Ελπίζουμε να έκαναν καλή βόλτα αφού σήμερα θα ψηφίσουν υπέρ του τερματισμού της κατάληψης, όπως έκαναν και στις προηγούμενες γενικές συνελεύσεις.

Πηγή : http://mpalothia.wordpress.com