Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης : Καταγραφή ρατσιστικών επιθέσεων στα Χανιά.. μέρος β”

antifa06Πριν από τρεις μέρες δημοσιεύσαμε μια πρώτη καταγραφή ρατσιστικών επιθέσεων στα Χανιά που συντάχθηκε από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων. Από τότε έχουμε δεχτεί πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προσθέτουν και άλλες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Η λίστα φαίνεται ότι δεν τελειώνει.. Ενδεικτικά παραθέτουμε μια καταγραφή που έχει γίνει από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι του Πολυτεχνείου Κρήτης για την περίοδο 2009-2011.

●  13 Σεπτεμβρίου 2009: επίθεση στην κατάληψη Rosa Nera την ώρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ.

● 17 Νοέμβρη 2009: εισβάλλουν σε σπίτι μεταναστών εργατών στην Αμπεριά και τους τραυματίζουν την ώρα της πορείας της 17ης Νοέμβρη.

● 21 Νοέμβρη 2009: τραυματίζουν δύο ντόπιους εργάτες με αγωνιστική δράση.

● 8 Δεκέμβρη 2009: συμμορία φασιστοειδών επιτίθεται πισώπλατα με λοστούς και μαχαίρια εναντίον δύο μεταναστών στην πλατεία 1866 και τους τραυματίζουν βαρύτατα. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι από τους επίδοξους δολοφόνους παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες, ώστε να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

● 11 Δεκέμβρη 2009: στο Καστέλι χτυπούν έναν μετανάστη με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

● 13 Δεκέμβρη 2009: στο Καστέλι πυρπολούν δύο μετανάστες με βενζίνη που γλυτώνουν με σοβαρά εγκαύματα.

● 15 Δεκέμβρη 2009: Μεσονύκτια επίθεση με 2 μολότοφ σε σπίτι στο Γαλατά Χανίων, όπου μένει ο πατέρας ενός από τα δυο θύματα της φασιστικής επίθεσης της 21ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτή την τελευταία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, συνελήφθη 20χρόνος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Από την επίθεση στο σπίτι προκλήθηκαν υλικές ζημιές και κινδύνευσαν 5 άτομα, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, που βρίσκονταν μέσα.

● 16 Δεκέμβρη 2009: Εμπρηστική επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, μια μέρα πριν από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για τις πρόσφατες φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στην πόλη. Οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές κι «υπέγραψαν» στον τοίχο με σβάστικες.

● 27 Δεκέμβρη 2009:
Ρατσιστική επίθεση “ομάδας κρούσης” με ρόπαλα του μπέιζμπολ και σιδερογροθιές εναντίον παρέας μεταναστών σε μπαρ των Χανίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών νεαρών και μιας κοπέλας.

● 5 Ιανουαρίου 2010: Αποτυχημένη προσπάθεια εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι δράστες άφησαν την υπογραφή τους με το πέταγμα σαπουνιών .

● 16 Ιανουαρίου 2010: Ολικός εμπρησμός της Εβραϊκής Συναγωγής

● 27 Φεβρουαρίου 2010: Εμπρησμός αυτοκινήτου Πακιστανού οικονομικού μετανάστη

● 28 Φεβρουαρίου 2010: Επίθεση, ξυλοδαρμός και προσπάθεια εμπρησμού μετανάστη φύλακα εγκαταστάσεων στα Κεραμειά.

● 5 Μάρτη 2010: η Xρυσή Αυγή στα Χανιά απειλεί με επιστολή της διευθυντή σχολείου γιατί παρατήρησε μαθητές, που είναι μέλη της, επειδή δηλώνουν ανοιχτά ρατσιστές και φασίστες.

● 9 Μάρτη 2010: περίπου 15 νεοναζί όταν τόλμησαν να βγουν για μοίρασμα φυλλαδίων με τις εμετικές τους ιδέες, και κυνηγήθηκαν απο 200 άτομα όπου τελικά κλειδαμπαρώθηκαν σε ένα μπαρ απ’ όπου και βγήκαν με συνοδεία μπάτσων.

● 15 Μαρτίου 2010: Εμπρησμοί αυτοκινήτων μεταναστών στην πόλη των Χανίων από φασίστες.

● 19 Μαρτίου 2010: Μαθητές λυκείου στα Χανιά «πόζαραν» στο facebook μπροστά από ναζιστικά εμβλήματα. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου στον τοπικό τύπο πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν είχαν παρουσιαστεί μαθητές με ακροδεξιές απόψεις τα προηγούμενα χρόνια. «Κάτι συνέβη φέτος. Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα» είπε χαρακτηριστικά.

● 24 Φλεβάρη 2010: στην περιοχή της Χαλέπας, δυο θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα τα πρόσωπα και φορώντας γάντια, επιτέθηκαν σε μία χανιώτισσα καθηγήτρια που έκανε μάθημα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών. Αφού την απείλησαν, της χάραξαν με ξυράφι στο χέρι δυο αγκυλωτούς σταυρούς και άλλους τρεις στο μπουφάν που φορούσε. Φεύγοντας της άφησαν σαν ενθύμιο το ξυράφι και της υπενθύμισαν “φιλικά” πως αν συνεχίσει τα ίδια θα την “ξαναζωγραφίσουν”.

20 Απριλίου 2010: δύο φασίστες επιτίθενται σε ανήλικους μαθητές που με την προτροπή του Δήμου έκαναν γκράφιτι με οικολογικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Οι δύο φασίστες με τσαμπουκά και απειλητική διάθεση τραμπούκισαν τους μαθητές ρωτώντας τους ποιος έσβησε την περικεφαλαία που είχαν ζωγραφίσει παλιότερα στον τοίχο. Αξίζει να σημειωθεί πως κάτω από την ζωγραφισμένη περικεφαλαία είχαν γράψει το “ελλάς” με ένα λάμδα.

● 24 Μαΐου 2010: Στο κέντρο της παλιάς Πόλης στα Χανιά σημειώνεται τις βραδινές ώρες νέα ωμή φασιστική εμπρηστική επίθεση εις βάρος μεταναστών με ρίψη μολότοφ στη τζαμένια πρόσοψη ενός ισόγειου σπιτιού που κατοικούν την ώρα που κοιμόντουσαν.

● 3 Ιουνίου 2010: Φασιστική επίθεση σε σύντροφο στο Γαβαλοχώρι όπου οι θρασύδειλοι νεοναζί
περιέλουσαν το εσωτερικό του αμαξιού με πετρέλαιο, του έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν.

● 15 Νοέμβρη 2010: δυο μετανάστες από την Παλαιστίνη ενώ βρίσκονται στην παραλία Καστέλι δέχθηκαν επίθεση από τέσσερις ελληναράδες οπλισμένους με καραμπίνες. Χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτε και χωρίς να ανταλλάξουν μια κουβέντα, οι μετανάστες δέχονται πυροβολισμούς και άγρια επίθεση. Ξυλοκοπήθηκαν και αφέθηκαν αιμόφυρτοι.

● 23 Φλεβάρη 2011: άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον σύνδεσμο Μουσουλμάνων στα Χανιά και τοποθέτησαν δυο γουρουνοκεφαλές έξω απο την πόρτα του συνδέσμου.

● 25 Μάρτη 2011: Συγκέντρωση νεοναζί απέναντι από τους επισήμους και προκλητική πορεία μετά την λήξη της παρέλασης.

● 30 Μάρτη 2011: φασίστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, μιας συλλογικότητας αλληλέγγυας στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας.

● 2 Απριλίου 2011: μετά τα μεσάνυχτα επιτίθενται σε μετανάστες πρώην απεργούς πείνας και τους τραυματίζουν άσχημα.

● 3 Απριλίου 2011: μέλη συμμορίας που συχνάζουν στο περίπτερο στα ΚΤΕΛ επιτίθενται σε μετανάστη που περνάει μπροστά από το περίπτερο και όταν φτάνουν οι μπάτσοι μετά απο την επέμβαση αλληλέγγυων συλλαμβάνονται δύο φασιστοειδή που οδηγούνται στο Μπατσομέγαρο όπου και ακολουθεί συγκέντρωση 200 περίπου ελλήνων και μεταναστών. Ο ένας απο τους δύο νταήδες μυξοκλαίει μπροστά στους μπάτσους και στους μετανάστες ενώ και οι δύο ισχυριζόνται πως τους έχουν παρασύρει “κακές παρέες”. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στο μπατσομέγαρο αλλά και καθόλη την διάρκεια της νύχτας γίνονται επιθέσεις σε μετανάστες στην περιοχή των ΚΤΕΛ πολλοί από αυτούς καταλήγουν στο νοσοκομείο.

● 4 Απριλίου 2011: επιτίθενται σε μετανάστες στην ανατολική τάφρο αλλά ύστερα από την άμεση αντίδραση των μεταναστών και των αλληλέγγυων φυγαδεύονται άρον άρον από τους μπάτσους.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πηγή : http://www.tokaravani.gr