ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ : Παρέμβαση αλληλεγγύης στο Μεσολόγγι

Untitled-1alpha_zps6880a806Την Δευτέρα 26 Αυγούστου τις πρώτες πρωινές ώρες ένστολοι αστυνομικοί, (ταγματ)ασφαλίτες μαζί με τσιράκια του πρόεδρου του ΤΕΙ Καπλάνη έκαναν έφοδο στο κατειλημμένο κτίριο της Βαλβείου . Αφού κατάσχεσαν όλα τα πανό , επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια φίμωσης που επιτάσσει αυτό το σάπιο σύστημα , σφράγισαν τον χώρο . Εκτός των άλλων «εις ένδειξη της ηθικής» που τους διακατέχει δεν δίστασαν να κατασχέσουν ακόμα και το πανό που είχε αναρτηθεί εις μνήμην της απολεσθείσας συντρόφισσας Μαρίας . Οι ιδέες δεν εκκενώνονται. Αργότερα την ίδια μέρα άτομα της Κίνησης άνοιξαν το χώρο συνεχίζοντας την προσπάθεια που γίνεται εδώ και 2,5 μήνες να λειτουργεί η Βάλβειος ως ανοιχτό ελεύθερο κοινωνικό κέντρο . Στις 21:30 κατά τη διάρκεια της συνέλευσης οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας τρομοκρατεί και προσάγει 12 άτομα . ‘Επειτα απο 3 ώρες και χωρίς να προσάψουν κατηγορία σε κανέναν αφεθήκαν ελεύθεροι.

Όπως στην Ηγουμενίτσα , την Πάτρα , την Αθηνά και κάθε αυτοοργανωμένο χώρο έτσι και εδώ οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν την προσπάθεια διασφάλισης της ακεραιότητας του φασιστικού καθεστώτος .Οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι πηγές αντίστασης και δημιουργίας , σημεία ελεύθερης έκφρασης , ανταλλαγής ιδεών και αυτομόρφωσης . Είναι δομές κοινωνικής εξέγερσης . Είναι τα πρώτα βήματα για μια κοινωνία συνειδήσεων .

Η άλλοτε κρατική άλλωστε παρακρατική τρομοκρατία δεν αρκεί για να κλείσει τις φωνές μας . Κανένας φασίστας δεν θα μας κρύψει τον ήλιο .

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ

Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ