Στέκι Μεταναστών Χανίων διοργανώνει το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 27-28 του Σεπτέμβρη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων διοργανώνει το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 27-28 του Σεπτέμβρη.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: “Ας βρεθούμε όλοι εκεί, Έλληνες και μετανάστες, «εμείς» και οι «άλλοι» να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις, να διασκεδάσουμε με τις μουσικές μας, να γευτούμε από τις γεύσεις του κόσμου, να συζητήσουμε την κοινή μοίρα, να ανιχνεύσουμε τα κοινά προβλήματα και να προωθήσουμε την κοινή μας δράση.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– μουσικές από τις κοινότητες των μεταναστών που ζουν στα Χανιά αλλά και τοπικά συγκροτήματα
– 4 θεματικές συζητήσεις για ζητήματα μεταναστών, ρατσισμού, έμπρακτης αλληλεγγύης, εκπαίδευσης, τέχνης, οικολογίας κ.ά.
– Προβολές ταινιών
– Κουζίνα με γεύσεις του κόσμου
– Δρώμενα – γκράφιτι – παιδικό πρόγραμμα – παραστάσεις από θεατρικές ομάδες και ομάδες σύγχρονου χορού – video art – σκάκι
– Εκθέσεις φωτογραφίας, αντιρατσιστικού σκίτσου – κόμικ
– Πάνω από 40 περίπτερα αντιρατσιστικών οργανώσεων, κοινοτήτων μεταναστών, συλλόγων και κοινωνικών χώρων δράσης”.
Να σπάσουμε τα σύνορα που μας διασχίζουν”.
ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Εξάλλου όπως ανακοίνωσε το «Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων» στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων για το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ παρουσιάζει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008, στις 9 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων τη θεατρική παράσταση «Εδώ».
Το «Εδώ» είναι μια θεατρική παράσταση που αφηγείται 8 αληθινές ιστορίες – μαρτυρίες μεταναστών, που δημοσιεύτηκαν σε Αθηναϊκές εφημερίδες, από το δημοσιογράφο και συγγραφέα Γκαζμέντ Καπλάνι (που βρίσκεται στην Ελλάδα 15 χρόνια και έχει καταγωγή από την Αλβανία) και ερμηνεύονται στη σκηνή από 4 πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες ηθοποιούς.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι παρακάτω:
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Κείμενα: Γκαζμέντ Καπλάνι
Παίζουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί:
Αννίτα Καπουσίζη, Σοφία Κεφαλληνού, Βαγγέλης Κοντομούς, Άννα Ψαρρά
Το «Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων» καλεί Έλληνες και μετανάστες να παρακολουθήσουν την παράσταση στηρίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τόσο μια καλλιτεχνική δημιουργία που απευθύνεται σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες όσο και τις δραστηριότητες του Στεκιού στην πορεία του προς το 3ο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.