Ενημέρωση απο την Αντιφασιστική Πορεία της 25 Νοέμβρη 2012 στο Ρέθυμνο

Μετά από το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Μετώπου Ρεθύμνου για πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 25 Νοέμβρη, για την επίσκεψη των βουλευτών της Χ.Α., έγινε η προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 18:00. Συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος από τον α/α και ευρύτερο αριστερό χώρο, καθώς και από Λαϊκή Συνέλευση καθώς και μαθητές των σχολείων (περίπου 100-150 άτομα). Περίπου στις 19:00 ξεκίνησε η πορεία στην πόλη, μέσω της κεντρικής λεωφόρου κατευθύνθηκε  στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και στον παραλιακό δρόμο και επέστρεψε στο Δημαρχείο όπου διαλύθηκε.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας με τις γεμάτες καφετέριες και την μηδαμινή συμμετοχή τους σε πορείες, απεργίες και διαδηλώσεις επαναλήφθηκε πάλι. Φαίνεται πως όλοι πλέον περιμένουν από τους λίγους “γραφικούς” να τους υπερασπιστούν, είτε ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα, είτε εναντίον του ανερχόμενου φασισμού. Το εύκολο είναι να κάθεται κάποιος και να γκρινιάζει. Το δύσκολο αλλά αποτελεσματικό είναι να πάρει την ζωή του στα χέρια του και να την διεκδικήσει. Ειδικά σε μια στιγμή που τα πάντα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή, προτιμάν το αραλίκι και την εύκολη κουβεντούλα στις καφετέριες, παρά να ορθώσουν τα ανάστημα τους. Και ο καιρός θα περνάει και οι λίγοι “γραφικοί” είτε θα κουραστούν, είτε θα φύγουν για άλλες πολιτείες και θα μείνουν πάλι με την γκρίνια τους, χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τον πραγματικό φταίχτη για την κατάσταση τους και θα ψάχνουν απεγνωσμένα για σωτήρες.

Γιατί είναι πλέον η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!!! Είναι απίστευτο, το βάρος του αντιφασιστικού αγώνα να πέφτει στις πλάτες λίγων που με κίνδυνο της ζωής τους τολμάνε να ορθώνουν το ανάστημα τους, ενάντια σε οπλισμένους φασίστες (άλλωστε το παραδέχτηκε και ο Κασιδιάρης χθες) και ένα ολόκληρο νησί που θέλει να περηφανεύεται για τους δημοκρατικούς και αντιφασιστικούς του αγώνες να μένει ουσιαστικά αμέτοχο. Η μάχη κατά του φασισμού και του ολοκληρωτισμού δεν είναι μάχη μεταξύ αριστερών – αναρχικών και φασιστών. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο. Και η μη συμμετοχή και η ουδετερότητα, επιβραβεύει μόνο τους φασίστες!!!!

Ας αναλάβει πλέον ο καθένας τις ευθύνες του.

Υ.Γ.  Και για όσους βιαστούν να μιλήσουν για το πως τολμάω να κατακρίνω τους ντόπιους, τους πληροφορώ πως είμαι ένας Ρεθυμνιώτης και Κρητικός που ΤΙΜΑΩ τους αγώνες και των δυο παππούδων μου εναντίον των φασιστών.

πηγή : https://mpalothia.wordpress.com/