→ Νοέμβρης 2010 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

 

32 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Φεβρουάριο- Μάρτιο αναμένεται η δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελίου στο 29/11/2010 στις 23:49

    Μπορεί η ευρωπαϊκή Τράπεζε επενδύσεων να είναι θετική στην χρηματοδότηση του έργου του αεροδρομίου Καστελίου, αλλά το υπουργείο προσανατολίζεται στο να το δημοπρατήσει αρχές της Άνοιξης! Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την Αθήνα επιβεβαιώνουν το CRETALIVE που είχε γράψει ότι μετά το Φεβρουάριο θα γίνει τελικά η δημοπράτηση του έργου και δεν υπάρχει δυνατότητα για την 21η Δεκεμβρίου 2010, που ανεπισήμως είχε ορίσει το υπουργείο Υποδομών (χωρίς δηλαδή να έχει αποστείλει επίσημο έγγραφο) ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών – προσφορών από τους ενδιαφερομένους να αναλάβουν τη σύμβαση παραχώρησης των 800 εκατ. ευρώ, πιθανότατα δεν θα τηρηθεί ούτε αυτήν τη φορά, καθώς η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ δεν έχει ετοιμάσει -και άρα ούτε έχει γνωστοποιήσει- το οριστικό κείμενο της σύμβασης, βάσει του οποίου οι εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι θα διαμορφώσουν την οικονομικοτεχνική προσφορά τους. Όπως αναφέρει το euro2day.gr μόνο για τη μελέτη του εν λόγω κειμένου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των κατασκευαστών, θα χρειαστεί διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών. Οπότε, θεωρείται πολύ πιθανό η διεξαγωγή του διαγωνισμού -εφόσον δεν προκύψουν νέες καθυστερήσεις και αναβολές- να γίνει τελικά την άνοιξη του 2011.

    Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών εκ μέρους των υποψήφιων παραχωρησιούχων είχε οριστεί από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Σουφλιά η 9η Φεβρουαρίου 2010 (ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο του 2009, δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών).

    Το νέο υπουργείο Υποδομών, έχοντας στην ηγεσία του τον κ. Δημήτρη Ρέππα, μετέθεσε χρονικά την υποβολή προσφορών για τις 19 Οκτωβρίου 2010, ενώ λίγο πριν από τη λήξη αυτής της προθεσμίας αποφασίστηκε να δοθεί παράταση περίπου δύο μηνών γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η απαραίτητη προετοιμασία εκ μέρους των υπηρεσιών του ΥΠΟΜΕΔΙ.

    Πάντως, δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι να συνδεθεί σε έναν βαθμό με τη διαδικασία που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για την παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές μιας σειράς περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

    Μεγάλο ενδιαφέρον

    Τόσο στο αεροδρόμιο στο Καστέλι όσο και στα υπόλοιπα περιφερειακά κατά πάσα πιθανότατα θα εφαρμοστεί μοντέλο παραχώρησης ανάλογο με εκείνο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου το 55% ελέγχει το ελληνικό δημόσιο και το 45% ιδιώτες επενδυτές που ασκούν παράλληλα και το management.

    Το ενδιαφέρον ιδιωτών να συμμετάσχουν στις νέες αυτές παραχωρήσεις εκτιμάται πως θα είναι μεγάλο, αφού πρόκειται για υποδομές που μπορούν να εξασφαλίσουν σημαντικά περιθώρια κέρδους σε εκείνους που θα τις διαχειριστούν.

    Ήδη, για το αεροδρόμιο στο Καστέλι φέρονται να εκφράζουν ενδιαφέρον όλοι οι μεγάλοι ελληνικοί και πολλοί δυτικοευρωπαϊκοί κατασκευαστικοί όμιλοι.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για τη συγκρότηση σχημάτων από την Ελλάκτωρ μαζί με τη Vinci και την εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία, από την J&P Άβαξ μαζί με τον επίσης γαλλικό οίκο Bouygues και τη διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου του Παρισιού Aeroports de Paris Management, από τη ΓΕΚΤέρνα μαζί με ξένο οίκο, από τους ιδιώτες εταίρους του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος” Hochtief και όμιλο Κοπελούζου, αλλά και από την ολλανδική (ελληνικών ωστόσο συμφερόντων) Archirodon Group μαζί με την αυστριακή Strabag και την εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία.

    Ενδεχομένως μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού να έχουν προστεθεί και άλλα σχήματα -ελληνικά και ξένα- στη λίστα των υποψήφιων αναδόχων για το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης.

    ΠΗΓΗ euro2day.gr

    • Αποχή συσσιτίου στις φυλακές Αλικαρνασσού στο 29/11/2010 στις 18:46

    Αποχή συσσιτίου ξεκίνησε σήμερα στις φυλακές Αλικαρνασσού. Σε συνολο 327 κρατουμένων, αποχή συσσιτίου πραγματοποίησαν οι 279. Επιπλέον, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με ψυχολόγο της κοινωνικής υπηρεσίας. Η ενημέρωση ήταν πολύ σύντομη. Περισσότερες πληροφορίες ελπίζουμε να έχουμε αύριο.https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1229614

    • Πειθαρχική δίωξη του Δημήτρη Πατέλη στο 29/11/2010 στις 11:35

    Ο έκπτωτος πλέον πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γρυσπολάκης, βασικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του ακαδημαϊκού καπιταλισμού στα ελληνικά ΑΕΙ, έχει δρομολογήσει πειθαρχική δίωξη του Δημήτρη Πατέλη, του ανθρώπου που με σθένος αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια εναντίον των νεοφιλελεύθερων πρακτικών εντός του Πολυτεχνείου. Εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι στο Δημήτρη Πατέλη αναγγέλθηκε η πειθαρχική δίωξη χωρίς μέχρι τώρα να του έχει ανακοινωθεί για τι συγκεκριμένα κατηγορείται.

    Η περίπτωση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική. Πρόκειται για απόπειρα άμεσης καταστολής κάθε φωνής αντίστασης στο καθεστώς του ακαδημαϊκού καπιταλισμού που επιχειρούν να επιβάλλουν στα Πανεπιστήμια.

    Με τους φοιτητές των Πολυτεχνείων να τραβούν κουπί στη γαλέρα της ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας και αρκετούς καθηγητές να συμπεριφέρονται ως επιχειρηματίες –αφεντικά, στάσεις σαν κι αυτή του Δημήτρη Πατέλη υπονομεύουν το κυρίαρχο καθεστώς και δίνουν παράδειγμα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας, το οποίο υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλοι.

    Η σύγκρουση του Δημήτρη Πατέλη με τον Γρυσπολάκη και τους παρατρεχάμενούς του είναι γνωστή εδώ και καιρό. Δεν είναι επίσης πρώτη φορά που καταβάλλεται προσπάθεια να φιμωθεί ο «ενοχλητικός» καθηγητής. Δεν πέρασε καιρός που τον τιμώρησαν με την άρνηση μιας οριακής πλειοψηφίας αρμόδιου εκλεκτορικού σώματος, (μέλος του οποίου ήταν και ο Γρυσπολάκης) να εγκρίνει την εξέλιξή του στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

    Τώρα επιχειρούν να σύρουν το Δημήτρη Πατέλη στο πειθαρχικό συμβούλιο των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χωρίς μάλιστα να του έχουν ανακοινώσει τους λόγους.
    Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μας κάνουν να σωπάσουμε, να δεχθούμε μοιρολατρικά τις αθλιότητες που μας ετοιμάζουν.

    Κάθε πλήγμα στο Δημήτρη Πατέλη είναι πλήγμα στο πανεπιστημιακό κίνημα φοιτητών και καθηγητών ενάντια στις δυνάμεις του καπιταλισμού εκτός και εντός των ΑΕΙ.

    Η αλληλεγγύη στον διωκόμενο καθηγητή πρέπει εκδηλωθεί με τον πλέον αποφασιστικό και αγωνιστικό τρόπο. Αν περάσουν τέτοιες πρακτικές αύριο θα είναι αργά για όλους μας.

    ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ

    http://www.omilos.tuc.gr

    • Μαθητική πορεία Πέμπτη 25/11/10-ώρα 09:00-Νομαρχία Ηρακλείου στο 24/11/2010 στις 20:57

    Απο αυριο οι μαθητες του αθλητικου γυμανσιου και λυκειου Ηρακλειο θα κανουν καταληψη,με αιτημα που εδω και χρονια εχουν την δυσκολη εως αδυνατη μεταφορα τους στα σχολεια.Αυριο θα γινει στις 9 παρασταση διαμαρτυριας εξω απο την νομαρχια,ενω μαθητες και καθηγητες θα συναντηθουν με τον νομαρχη.

    • Νεα επίθεση της πρυτανείας στο στέκι - Ρεθυμνο στο 24/11/2010 στις 03:11

    ο αντιπρύτανης του παν/μιου κρητης καλει “συζήτηση” για το ποίος θα πρεπαι να μπαινει και ποίοσ οχι στην πανεπιστημιούπολη

    Σήμερα στο πανεπιστήμιο Γάλλου στο Ρέθυμνο, παρατηρήθηκαν αφισάκια που καλούν σε ανοιχτή συζήτηση τους φοιτητές, για το θέμα της ελεύθερης προσβασιμότητας στο πανεπιστήμιο, υπογεγραμμένα από τον αντιπρύτανη Φιλαλήθη.

    Ανάμεσα στο φοιτητικό κόσμο του Ρεθύμνου είναι ήδη γνωστές οι δράσεις του αντιπρύτανη, ο οποίος δεν έχασε ποτέ ευκαιρία για να λοιδορήσει το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι παν/μιου , κατηγορώντας το για οτιδήποτε μπορεί να συνέβαινε κατά τη διάρκεια πάρτι και εκδηλώσεων, ακόμα και όταν δεν τα οργάνωνε το ίδιο το στέκι.

    Έγιναν , επίσης, γνωστές και οι προσπάθειες του να σαμποτάρει το διήμερο για την οικονομική ενίσχυση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού (που κάηκε πριν ένα μήνα, και ενώτο παν/μιοτελούσε υπό κατάληψη) στις 19-20 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας όποιο μέσο μπορούσε, αναγκάζοντας το προσωπικό να διαπληκτίζεται , χωρίς τη θέληση του, και να έρχεται σε αντιπαράθεση με φοιτητές και κόσμο που ήθελε να περάσει την πύλη, καλώνταςασφαλίτες να αράζουν τυχαία απ’ έξω κτλ.

    Φυσικά, οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό και οι εκδηλώσεις του διημέρου έγιναν κανονικά και χρήματα μαζεύτηκαν για την ανοικοδόμηση του στεκιού. Έτσι, προφανώς, ο ίδιος ο αντιπρύτανης και κάποιοι άλλοι κομματικοί κύκλοι που δρουν ανενόχλητα μέσα στο πανεπιστήμιο, έβαλαν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο το στέκι. Βλέποντας πως οι ελεύθεροι χώροι, οι ελεύθεροι άνθρωποι και οι ελεύθερες ιδέες δεν φιμώνονται ούτε με φωτιές, ούτε με εκφοβισμό, φόρεσαν το δημοκρατικό τους προσωπείο και κάλεσαν αυτή τη συζήτηση αποσκοπώντας στην άτυπη νομιμοποίηση για την λήψη μέτρων εναντίον του πανεπιστημιακού ασύλου και της ελευθερίας του ατόμου να εκφράζεται μέσα από συλλογικές και αντιιεραρχικές δομές. Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι είναι ο μόνος ελεύθερος κοινωνικόςχώρος στο Ρέθυμνο.

    Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ανοιχτός σε όλους και όχι το χωράφι του κάθε πρύτανη, αντιπρύτανη και των οικονομικοπολιτικών τους συμφερόντων.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1227770

    • Συμβολική κατάληψη λεωφορείου από φοιτητές για τα ακριβά εισιτήρια στο 24/11/2010 στις 02:23

    Συμβολική κατάληψη λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ κατέλαβε σήμερα ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπέρογκο κόστος που επωμίζονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για καθημερινό εισιτήριο ύψους 1,40 ευρώ. Οι φοιτητές μοίρασαν φυλλάδια στους επιβάτες του λεωφορείου, γνωστοποιώντας τα αιτήματά τους, τα οποία όλοι κατανόησαν. Ο οδηγός του λεωφορείου, αναγκάστηκε προς στιγμήν να σταματήσει το λεωφορείο, κατόπιν πιέσεων όμως αλλά και λόγω της κατανόησης που και ο ίδιος επέδειξε απέναντι στη διάχυτη οικονομική δυσπραγία, μετέφερε τελικά τους φοιτητές, δωρεάν, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Όμοιες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για κάθε εβδομάδα, με αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, ενώ πιθανότατα θα δοθεί και κάποιο κεντρικό ραντεβού, πιθανότατα στην Περιφέρεια Κρήτης.

    cretalive.gr

    • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο στο 22/11/2010 στις 18:58

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, πραγματοποίησαν σήμερα 22/11/2010 στο Ηράκλειο, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.
    Οι εκπαιδευτικοί, 200 από τους οποίους υπηρετούν στο νομό Ηρακλείου, ενημέρωσαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και ζήτησαν να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους αναπληρωτές, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα είναι παρόντες όλοι οι Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.
    http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=780623&srv=94

    • Πανελλαδικό – Παν-αναπηρικό κάλεσμα στο Συλλαλητήριο της 3ης Δεκέμβρη 2010, ώρα 10:00, στην Πλατεία Συντάγματος. στο 22/11/2010 στις 12:33

    Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με ή χωρίς αναπηρία να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μεγάλο Πανελλαδικό – Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν την 3 Δεκέμβρη 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ώρα 10:00 το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία και σε όλη την Κοινωνία για την αναγκαιότητα θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.

    Τη φετινή 3η Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές και επώδυνες επιπτώσεις από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι τα άτομα με αναπηρία σε ανάλογες παρελθούσες περιόδους είναι οι πρώτοι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί, γιατί τώρα πια εμείς, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες μας, έχουμε φέρει με συντονισμένα και σταθερά βήματα σημαντικές αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτισμικό σκηνικό της χώρας. Οι πολύχρονοι συλλογικοί αγώνες που έχουμε δώσει και οι κατακτήσεις τους πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο. Αυτό καλούμαστε να διεκδικήσουμε, τα άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, νέοι και ηλικιωμένοι, τα μέλη των οικογενειών τους, από κάθε γωνιά της χώρας, στο Συλλαλητήριο της 3ης Δεκέμβρη 2010 στην Πλατεία Συντάγματος, στις 10 το πρωί.

    Διεκδικούμε:

    τη λήψη οικονομικών μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,
    την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει διαχρονικά τα άτομα με αναπηρία και λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις
    τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών που θα οδηγεί σε αξιοπρεπή ζωή τα άτομα με αναπηρία, με πρώτο μέτρο την επαναφορά των δώρων και επιδομάτων αδείας σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρίακαι των εργαζομένων με αναπηρία,
    την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών, ορθοπεδικών, θεραπευτικών μέσων
    τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ανάπτυξη του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, την ίδρυση και αναβάθμιση των μονάδων χρονίων πασχόντων, κέντρων αποκατάστασης, την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης κ.λπ,
    τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των προνοιακών δομών
    την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησηςμε τη λήψη άμεσων και διακριτών μέτρων
    Όλοι στις 3 Δεκέμβρη 2010 και ώρα 10:00 στην Πλατεία Συντάγματος! Η προστασία του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή είναι υπόθεση όλων μας!

    http://irakliotikosteki.blogspot.com/2010/11/3-2010-1000.html

    • Φούλαραν ξανά οι φυλακές της Αλικαρνασσού στο 22/11/2010 στις 12:32

    Οι συλληφθέντες για μικροπαραβάσεις από την πρόσφατη «σκούπα» που έκανε προεκλογικά ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μεταφέρθηκαν και κρατούνται τις τελευταίες ημέρες στην ήδη «υπερφορτωμένη» φυλακή της Αλικαρνασσού, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα μεταξύ των κρατουμένων αλλά και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος.

    Ανάμεσά σε αυτούς τους ανθρώπους που καλούνται να μοιραστούν τους ίδιους χώρους με βαρυποινίτες και ισοβίτες ήταν κι ένας έμπορος που συνελήφθη για παράβαση ωραρίου! Επρόκειτο για έναν αλλοδαπό ο οποίος συνελήφθη επειδή λειτουργούσε το κατάστημά του ημέρα Κυριακή.

    Του επιβλήθηκε φυλάκιση λίγων ημερών, προσπάθησε να πληρώσει το πρόστιμο, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα αλλά για άγνωστο λόγο δεν τα κατάφερε και ήρθε με μεταγωγή στην Κρήτη. Ο ερχομός του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού πριν από μερικές ημέρες άφησε άφωνους τα μέλη της διεύθυνσης της φυλακής αλλά και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είδαν ότι θα έπρεπε να οδηγήσουν στο ίδιο κελί με ισοβίτες έναν βιοπαλαιστή που απλώς έκανε μία αγορανομική παράβαση και είχε καταδικαστεί με φυλάκιση 20 ημερών!

    Τελικώς με τις ενέργειες των εργαζομένων του σωφρονιστικού καταστήματος ο άνθρωπος αυτός μπόρεσε να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 220 ευρώ και να αποφυλακιστεί.

    Ανησυχία

    Την ίδια στιγμή η Ένωση των Υπαλλήλων της Φυλακής Αλικαρνασσού με έγγραφό της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της αύξησης των κρατουμένων το τελευταίο διάστημα.

    Τα μέλη της Ένωσης απέστειλαν έγγραφο προς τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μ. Σκανδάμη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί τελευταία. Στο έγγραφό αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είναι συνεχής και επικίνδυνη η αύξηση των εισερχόμενων κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

    «Μετά το πρόσφατο παρελθόν το κατάστημα της Αλικαρνασσού βίωσε οδυνηρά την εσχάτη ανωμαλία της υπερπληρότητας (420%) και τη μετατροπή του από σωφρονιστικό κατάστημα σε χωματερή ανθρωπίνων ψυχών.

    Το Δ.Σ της Ένωσης και το σύνολο των μελών τότε εκφράσαμε δυναμικά την αντίδρασή μας και αντιστρέψαμε το δυσβάσταχτο κλίμα με επερωτήσεις βουλευτών, ρεπορτάζ των ΜΜΕ κοκ, με αποτέλεσμα να επανέρθει η ομαλότητα. Κρούουμε τον Κώδωνα του Κινδύνου για την ανωμαλία που ξανά εξελίσσεται στην Αλικαρνασσό με την υπερπλήρωση (300%) να μας ανησυχεί, και να φέρνει στις μνήμες μας τις ημέρες εξαθλίωσης και αδυναμίας πρόληψης, την αύξηση της εγκληματικότητας στο σωφρονιστικό κατάστημα».

    Ανάλογη αναφορά έχει κάνει προς τον κ. Σκαρδάμη και ο αρχιφύλακας της Αλικαρνασσού κ. Ντέγκας ο οποίος μάλιστα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες δε γίνεται σωφρονισμός αλλά τσουβάλιασμα ανθρώπινων ψυχών!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες 20 ημέρες στην Αλικαρνασσό έχουν μεταχθεί περίπου 60 άτομα – κυρίως από την Αθήνα- δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στους κρατουμένους που είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα λίγων εκατοστών κελιά.

    Σημειώνεται ότι η κατάσταση στη φυλακή της Αλικαρνασσού πριν από λίγο καιρό μετά από πιέσεις της διεύθυνσης και της Ένωσης των Υπαλλήλων είχε αποσυμφοριστεί, όμως το τελευταίο διάστημα η εικόνα που παρουσιάζει και πάλι δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους εργαζομένους οι οποίοι φοβούνται αντιδράσεις από τους κρατουμένους.

    Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο στην Αλικαρνασσό κρατούνται περισσότερα από 300 άτομα, ενώ προβλέπεται περίπου 100. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ανάμεσα σε κατάδικους για σοβαρά αδικήματα όπως φόνοι, ληστείες κοκ, βρίσκονται και άτομα που έχουν κάνει μικροπαραβάσεις αλλά αδυνατούσαν να εξαγοράσουν την ποινή που τους όρισε το δικαστήριο.

    http://www.patris.gr/articles/191242?PHPSESSID=8deei6m4unf3adlcmedrg09f96

    • 24ωρη απεργία των δασκάλων στο 22/11/2010 στις 12:30

    Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τη μη πληρωμή των εκπαιδευτικών αναπληρωτών που προσελήφθησαν εδώ και δυο μήνες μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και καταγγέλλουν την τριτοκοσμικού χαρακτήρα σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν.

    Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ, κατά τη συνάντηση της 25ης του Οκτώβρη, ότι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη θα πληρωθούν οι συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς. Αντίθετα ζητείται από τους συναδέλφους μας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τριτοκοσμικού χαρακτήρα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής, κλπ). Ύστερα από αυτή την κατάσταση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι συνάδελφοί μας, το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη χθεσινή του συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 22/11/2010, ώρα 12:00 συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 22/11/2010 για τους συναδέλφους – αναπληρωτές του ΕΣΠΑ. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι να πάρουν μέρος τόσο στη συγκέντρωση στην Αθήνα, όσο και σ’ αυτές τις περιφέρειας το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει στις 22/11/2010 δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις δυο πρώτες του απογευματινού).

    http://www.patris.gr/articles/191199?PHPSESSID=8deei6m4unf3adlcmedrg09f96

    • Ηράκλειο:αυτοφωρο για τους αφισοκολλητες! στο 22/11/2010 στις 12:27

    Αυστηροποιούνται τα μέτρα για τους παραβάτες που θα συλλαμβάνονται να αφισοκολλούν παράνομα στο Ηράκλειο. Στο εξής, για τους “παραβάτες” θα ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.
    Κ.Μ

    • Νέο εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο στο 19/11/2010 στις 02:13

    Με τραύματα στο χέρι νοσηλεύεται ένας 40χρονος Αλβανός οικοδόμος, ο οποίος το μεσημέρι έπεσε από ύψος έξι μέτρων περίπου την ώρα που εργαζόταν σε οικοδομή στην οδό Κονδυλάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει κίνδυνο για τη ζωή του. Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι. Ο άντρας βρισκόταν στην οικοδομή που εργάζεται και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για άγνωστους λόγους έχασε την ισορροπία του και ενώ βρισκόταν σε ύψος 6 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί. Οι συνάδελφοι του ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε τραυματισμένος, έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αντιμετωπίζουν τα τραύματα του. Το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου ενεργεί την προανάκριση και λαμβάνει καταθέσεις από τους συναδέλφους του, καθώς και από τους υπευθύνους του έργου της οικοδομής.
    goodnet.gr-A.K.

    • Απεργία πείνας από ξενοδοχοϋπάλληλο που ζητά τα....δεδουλευμένα του στο 19/11/2010 στις 01:27

    Σε αδιέξοδο βρίσκεται ένας 52χρονος Ηρακλειώτης ξενοδοχοϋπαλληλος, ο οποίος, σήμερα, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας, μέσα στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται, αλλά, όπως καταγγέλει, δεν έχει πληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

    Όπως τονίζει, δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμενα τους, εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ο ίδιος είναι πατέρας 4 παιδιών, το ένα εκ των οποίων σουδάζει στη Λαμία.

    http://cretalive.gr/new/14160/crete/Apergia_peinas_apo_xenodocho%CF%8Bpallilo_pou_zita_ta….dedouleumena_tou

    • Το Καρνάγιο της Σητείας και η Κρίση στο 19/11/2010 στις 01:12

    Το Καρνάγιο της Σητείας και η Κρίση Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
    Αντώνης Ανηψητάκης , Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010
    Θα ήταν ενδιαφέρον αντικείμενο διπλωματικής εργασίας οικονομικού Πανεπιστημίου ή και Πολυτεχνείου να καταγραφούν τα λιμενικά έργα που έγιναν στο Λασίθι τα τελευταία 24 χρόνια, 1986-2010, από το πρώτο δηλαδή κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ως το 4ο που απορροφούμε (sic) σήμερα…
    Θα ήταν ενδιαφέρον αντικείμενο διπλωματικής εργασίας οικονομικού Πανεπιστημίου ή και Πολυτεχνείου να καταγραφούν τα λιμενικά έργα που έγιναν στο Λασίθι τα τελευταία 24 χρόνια, 1986-2010, από το πρώτο δηλαδή κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ως το 4ο που απορροφούμε (sic) σήμερα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μέσα σε ποιο σχεδιασμό εντάσσονταν, πόσο στοίχισαν, ποια τέλειωσαν και πόσα τα πήρε η θάλασσα (Γρα Λυγιά, Ιεράπετρα, Μόχλος) και αν βγήκε κάποιο πόρισμα για τις ευθύνες.

    Την ιδέα μου την έδωσε χθεσινή σύσκεψη στο Δήμο Σητείας για το λιμενικό της Σητείας και ειδικότερα για το καρνάγιο του. Τη σύσκεψη προκάλεσαν ντόπιοι αλιείς, μέλη ιστιοπλοϊκού ομίλου και κάτοικοι των Κοκκίνων, της συνοικίας που βρίσκεται πάνω απ’ το Λιμάνι, που βλέπουν ότι το καρνάγιο θα εξυπηρετεί μόνο μεγάλα σκάφη, τα οποία όμως δεν υπάρχουν στη Σητεία, μετατρέποντας την άλλοτε γραφική θαλάσσια είσοδο της πόλης σε μικρό Σκαραμαγκά με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς θορύβου, ρύπανσης και τουριστικής “προβολής”.

    Για ποιον λοιπόν έγινε αυτό το έργο, ποιος άλλαξε την αρχική μελέτη που προέβλεπε μικρό καρνάγιο; Πόσο στοίχισε η αυθαίρετη τροποποίηση της μελέτης και κατασκευής; Ποιοι ενέκριναν, ποιοι κέρδισαν, ποιοι πλήρωσαν;

    Σημειώνω ότι το καρνάγιο με την αρχική μελέτη προβλέπονταν επιφανείας 200μ² περίπου και δυνατότητας να επισκευάζει ένα σκάφος το πολύ 15μ μήκους. Με την αυθαίρετη αλλαγή της τεχνικής μελέτης προβλέπονταν επέκταση προς τη θάλασσα για να καταλάβει μια έκταση περίπου 8 στρεμμάτων, ώστε να έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 2 σκαφών ταυτοχρόνως μήκους 45μ και 1700 τόνων το καθένα. Aυτήν την επέκταση σε επιφάνεια (40 φορές μεγαλύτερη) και σε δυναμικότητα (6 φορές μεγαλύτερη, αν συγκρίνομε τα μήκη των σκαφών που μπορούν να εξυπηρετηθούν) οι υπηρεσίες την βάφτισαν απλή μετάθεση του υπάρχοντος καρνάγιου για να αποφύγουν μια νέα MΠE.

    Και μια απλή αντιπαραβολή του αρχικού σχεδίου με το σημερινό αρκεί για να συλλάβει ο καθείς το μέγεθος του σκανδάλου. Ανάλογο μέγεθος είχαν οι ύβρεις και οι συκοφαντίες σε όσους αντιδράσαμε, προσφύγαμε στο ΣτΕ και φυσικά δικαιωθήκαμε. Αποτέλεσμα: ξανατροποποίησαν τη μελέτη για να γίνει ο Στειακός Σκαραμαγκάς μισός, αλλά πάλι τεράστιος, ανώφελος και βλαπτικός για την τοπική κοινωνία.

    Όποιος θέλει να καταλάβει πως φτάσαμε στο μνημόνιο και στη χρεοκοπία μπορεί να βάλει δίπλα στις ψευδείς δηλώσεις για ζώα, δέντρα και εκτάσεις, δίπλα στις στρεβλές επιδοτήσεις που έγιναν χασισόδεντρα, 4Χ4, πισίνες, καλάσνικοφ και σφαίρες και τα λεφτά που μέσω υπερδιαστασιολογημένων και αχρείαστων έργων πετάχτηκαν στη θάλασσα.

    Σήμερα οι αντιδράσεις των Σητειακών που αντιλαμβάνονται καθυστερημένα την κοροϊδία πέφτουν στο γραφειοκρατικό τείχος όσων θέλουν να ολοκληρωθεί το παράλογο έργο στο όνομα της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης και της απορροφητικότητας ώστε να αποκτήσει επιτέλους και η Σητεία το Σκαραμαγκά της.

    Αντώνης Ανηψητάκης
    πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.
    επικεφαλής της
    Ανεξάρτητης Περιφερειακής Κίνησης
    Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος

    Δασκαλογιάννη 1
    72300 Σητεία

    http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=6911

    • Απολύσεις 30 εργαζομένων στην Ολυμπιακή στο Ηράκλειο Κρήτης στο 18/11/2010 στις 15:10

    Απολύσεις 30 στην Ολυμπιακή στο Ηράκλειο Κρήτης Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 Αναβρασμός επικρατούσε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς η Ολυμπιακή, όπως αποκλειστικά μετέδωσε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της η τηλεόραση Creta, προχωρά σε απολύσεις τουλάχιστον 30 εργαζομένων παρά τις διαβεβαιώσεις Βγενόπουλου όταν ανέλαβε την εταιρία ότι θα προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Την Πέμπτη έφτασαν στο Ηράκλειο δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας και ανακοίνωσαν την απόλυση στους πρώτους δέκα εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απολυθούν συνολικά 30 άνθρωποι μέχρι τη Δευτέρα.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1226490

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.