→ Οκτώβρης 2010 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο ).Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

26 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Πορεία εκπαιδευτικών 29/10/10-ωρα:12:00-πλατεία αγοράς Χανιά στο 28/10/2010 στις 14:06

    ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
    Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών
    28-10-2010

    Σε συλλαλητήριο καλεί η ΕΛΜΕ Χανίων αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγοράς.
    Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων ‘εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών με τα μαθητοδικεία να συνεχίζονται (Γιάννενα, Λάρισα, Ορεστιάδα κ.λπ.), αποκαλύπτοντας το πώς βλέπει η εξουσία τη διαπαιδαγώγηση των νέων’.
    Και συνεχίζει:
    ‘Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον 105 μαθητών, που δικάζονται στις 29 Οκτωβρίου (την επαύριο της εθνικής γιορτής) για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους (του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας από 12/10 έως 16/10/2009).
    Επισημαίνουμε ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία με τον πλέον οξυμμένο τρόπο τη φετινή σχολική χρονιά.
    Τη χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει μια οριακή κατάσταση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Νομό.
    Τη σύμπτυξη σε τμήματα με πάνω από 25 μαθητές.
    Την κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια.
    Και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια.
    Επίσης τις τελευταίες μέρες «διέρρευσε» από το Υπουργείο ένα μοντέλο για το Νέο Λύκειο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών (όπως επιτάσσει το μνημόνιο Νο 2) είναι ορατή. Το εργασιακό καθεστώς πολλών συναδέλφων μοιάζει αβέβαιο.
    Για αυτά τα θέματα η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11 – 2 την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς στις 12 το μεσημέρι.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτό το συλλαλητήριο για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτά που συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται’.
    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων σε γενική συνέλευση την Τρίτη 2/11/2010 στις 7.30 το απόγευμα. Η γενική συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Χανίων (πλατεία Αγοράς) πάνω από τα γραφεία της ΕΛΜΕ με θέματα:
    Απολογισμός των αιρετών μας για την προηγούμενη διετία.
    Νέο ενιαίο μισθολόγιο.
    Νέο Λύκειο (νέο πρόγρα??α σπουδών).
    και όποια άλλα θέματα τεθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.
    http://www.haniotika-nea.gr/54789-%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%20%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20.html

    • επίθεση στο Σωματείο Μουσουλμάνων Κρήτης στα Χανιά στο 26/10/2010 στις 21:26

    Απόπειρα πρόκλησης φθορών κατά του κτιρίου του Σωματείο Μουσουλμάνων Κρήτης, από άγνωστους δράστες κατήγγειλε μέλος του σωματείου.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση, “καταγγέλθηκε από 37χρονο υπήκοο Συρίας, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν πέτρα στην οποία είχαν τυλίξει με μονωτική ταινία δύο αναμμένες φωτοβολίδες, με σκοπό να προκαλέσουν φθορές, στο κτίριο που στεγάζεται το Σωματείο Μουσουλμάνων Κρήτης, χωρίς όμως να επιτύχουν το σκοπό τους”.

    Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=217635

    • Η ΡΑΕ έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση-μαμούθ του ομίλου Κοπελούζου στην Κρήτη στο 26/10/2010 στις 09:45

    Μετά τον όμιλο Κοπελούζου έρχεται η σειρά της ΤΕΡΝΑ και η Κρήτη γίνεται ένα απέραντο αιολικό πάρκο! Η ΡΑΕ έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση-μαμούθ του ομίλου Κοπελούζου στην Κρήτη την οποία ο ίδιος ο επιχειρηματίας εδώ και μήνες είχε χαρακτηρίσει το νησί…πράσινο και πρότυπο ανάπτυξης! Τα σχέδια της συγκεκριμένης εταιρείας μαζί με την ΤΕΡΝΑ, την γαλλική EDF και άλλων ξένων εταιρειών ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια!

    Ο Όμιλος Κοπελούζου, όπως γράφει σήμερα η ‘Πατρίς’, ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη ενός κολοσσιαίου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με επίκεντρο και πάλι την Κρήτη. Πρόκειται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ισχύος 3.000 μεγαβάτ στο Σουέζ, προς εκμετάλλευση των μουσώνων της περιοχής, οι οποίες θα συνδεθούν μέσω γραμμών μεταφοράς και υποβρύχιου καλωδίου με τη μεγαλόνησο, σε μια φιλόδοξη επένδυση που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Μετά τα 1000 Μεγαβάτ με αιολικά πάρκα που εξασφάλισε η εταιρεία του Κοπελούζου αναμένεται να δοθεί άδεια και για την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που έχει στα σκαριά ανάλογο σχέδιο…Το πόσο εντυπωσιακές σε μέγεθος είναι αυτές οι επενδύσεις φαίνεται από το γεγονός ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αδειοδότησε 3.400 MW ΑΠΕ, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο των αδειοδοτημένων έργων ΑΠΕ της προηγούμενης 15ετίας.

    Το σχέδιο του Ομίλου Κοπελούζου προβλέπει την εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων στην Κρήτη και διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Το καλώδιο αυτό θα καταλήξει στην Πελοπόννησο και από εκεί η ενέργεια θα μεταφερθεί στην κεντρική Ελλάδα. Σε παράλληλη τροχιά κινείται και το σχέδιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με σημαντικές επενδύσεις σε αιολικά πάρκα στην Κρήτη και διασύνδεση για τη μεταφορά ενέργειας με την ηπειρωτική Ελλάδα.

    Τα σχέδια αυτά πάντως τα είχε αναγγείλει ο ίδιος ο Κοπελούζος καιρό τώρα όταν είχε ‘πατήσει’ πάνω στα ενεργειακά προβλήματα του νησιού. Οι παλαιοί πετρελαϊκοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, παρότι ιδιαίτερα ρυπογόνοι, είναι εγκατεστημένοι στα όρια του οικιστικού περιβάλλοντος όπως στα Λινοπεραμάτα και στα Χανιά, ενώ για τη λειτουργία τους έχουν επιβληθεί στο παρελθόν υψηλά πρόστιμα» τόνισε και ζητούσε την έγκριση «για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.002MW αντιμετωπίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τόσο την ανεπάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το έργο έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προβλέπει απόλυτα αρμονική κατανομή των αιολικών πάρκων κατά μήκος του νησιού. Η τοποθέτηση τους θα γίνει σε δυσπρόσιτες βουνοκορφές, μακριά από περιοχές τουριστικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η χωροθέτηση των αιολικών πάρκων ικανοποιεί στο ακέραιο το σύνολο των κριτηρίων του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ. Επιπρόσθετα, έχει επιλεγεί η χρήση ανεμογεννητριών σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να εγκατασταθούν οι λιγότερες δυνατές ανεμογεννήτριες»

    Στην πρόταση του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ περιλαμβάνεται και η υλοποίηση ενός οράματος πολλών ετών, αυτού της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Χώρα. Αυτό θα γίνει μέσω υποβρύχιου καλωδίου που θα εκκινεί από την περιοχή Κίσσαμου Χανίων, θα φτάνει στη Νεάπολη Πελοποννήσου και εν συνεχεία μια χερσαία γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος θα καταλήγει στο ΚΥΤ Αχαρνών Αττικής.

    Το συγκεκριμένο έργο θα ωφελήσει πολλαπλά τόσο την Κρήτη, όσο και την Ελλάδα γενικότερα.

    Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου θα είναι:

    *

    Η μακροπρόθεσμη εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης.
    *

    Η μόνιμη επίλυση των συνεχών διακοπών ρεύματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς – τουριστικούς μήνες.
    *

    Απαλλαγή από την λειτουργία των παλαιών και επιβλαβών για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων πετρελαϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
    *

    Οι Δήμοι και οι κάτοικοι των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν τα Αιολικά Πάρκα θα ωφεληθούν οικονομικά. Αναλυτικότερα αναμένονται σημαντικά οικονομικά έσοδα της τάξης των € 4 εκ. για τους Δήμους ετησίως, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες πρόκειται να εγκατασταθούν τα αιολικά πάρκα, εκτιμάται ότι δεν θα πληρώνουν λογαριασμό ρεύματος στη ΔΕΗ.
    *

    Ενίσχυση της τοπικής απασχόληση τόσο στο στάδιο κατασκευής του έργου όσο και στο στάδιο λειτουργίας των αιολικών πάρκων. Στη φάση κατασκευής του έργου εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 ντόπιοι εργαζόμενοι, ενώ θα αξιοποιηθούν και τοπικοί εργολάβοι για την εκτέλεση των έργων.

    cretalive.gr

    • Νέο εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στο Ηράκλειο στο 26/10/2010 στις 09:38

    35χρονος οικοδόμος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, μετά από πτώση, χθες το μεσημέρι από ταράτσα οικοδομής, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, την ώρα της εργασίας του.

    Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε αμέσως, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ τώρα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

    Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν παραμένουν άγνωστες.

    • Νεκρά όρνια στο αιολικό του Λέντα! στο 25/10/2010 στις 00:37

    Για άλλη μια φορά οι ανεμογεννήτριες έκαναν τη…δουλειά τους! Κοντά στο αιολικό πάρκο του Λέντα βρέθηκαν σκοτωμένα όρνια. Τα οποία προφανώς ‘τράκαραν’ στις ανεογεννήτριες και έπεσαν από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκαν. Κάτι πρέπει να γίνει!
    http://cretalive.gr/new/11181/polites/Nekra_ornia_sto_aioliko_tou_Lenta

    • Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο στο 22/10/2010 στις 10:38

    Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τις προβληματικές εγκαταστάσεις και την ανυπαρξία εξειδικευμένου εξοπλισμού. Παράλληλα οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στις πορείες που διοργανώνονται σήμερα και αύριο με αφορμή τη σύνοδο πρυτάνεων όπου το “παρών” θα δώσει η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

    • Να γίνει πάρκο στην κρήνη στου Κορώνη Μαγαρά στο 19/10/2010 στις 09:31

    Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσει κανείς την κρήνη στου Κορώνη Μαγαρά εάν δεν έχει σαφείς οδηγίες για το πώς θα κινηθεί σε μια περιοχή η οποία παραπέμπει σε αστική… ζούγκλα.

    Οι ψηλές καλαμιές, οι ελιές μπερδεμένες με συκιές, η βλάστηση με αγριάδες και ανάμεσά τους ξερά χόρτα, ζιζάνια και ποσότητες σκουπιδιών δεν βρίσκονται μακριά από την πόλη του Ηρακλείου αλλά στο κέντρο μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια γνώρισε μια ραγδαία οικιστική ανάπτυξη.

    Η ελεύθερη περιοχή αρκετών στρεμμάτων επί της οδού Ηρακλή -μια οδό με τις δικές τις προβληματικές προδιαγραφές- κρύβει μέσα στις καλαμιές ένα μνημείο. Κρύβει μια κρήνη από την οποία, έως και πριν από τρεις δεκαετίες, έτρεχε πόσιμο νερό, ξεδιψώντας τους κατοίκους του Ατσαλένιου και του Μασταμπά που έφθαναν ως εκεί με αυτόν το σκοπό.

    «Είχανε έρθει πριν από καιρό από το δήμο με υποσχέσεις, όπως και αυτοί και από την Αρχαιολογία, ότι θα καθάριζαν, θα αναστήλωναν το μνημείο. Έφυγαν οι τηλεοράσεις, ξεχάστηκε το θέμα» λένε στην «Τ» οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι έχουν πλέον μάθει να μην δίνουν βάση στις υποσχέσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται άμεσα από πράξεις.

    «Θέλουμε πάρκο»

    Οι κάτοικοι προβληματίζονται όχι μόνο για τη σταδιακή αποσύνθεση του μνημείου -οι πλίνθοι του τρούλου έχουν μετατοπιστεί από τη θέση τους και στοιχεία της πρόσοψης έχουν πέσει- αλλά για την εικόνα που παρουσιάζει ο ευρύτερος χώρος.

    Μια τόσο μεγάλη έκταση μένει αναξιοποίητη την ίδια στιγμή που οι ελεύθεροι και οι κοινόχρηστοι χώροι στου Κορώνη Μαγαρά είναι ανύπαρκτοι.

    «Γιατί να μην γίνει εδώ ένα πάρκο να παίζουν τα παιδιά; Όλα τους μαζεύονται στο σχολείο αλλά γιατί να μένει ανεκμετάλλευτη αυτή η έκταση;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι.

    «Ο δήμος πρέπει να βρει τα χρήματα για την παρέμβαση. Ακούμε ότι έχουν δεσμευτεί τα στρέμματα από ιδιώτες. Να αποζημιωθούν οι άνθρωποι και να γίνει κάτι καλό» αυτή είναι η ευχή τους.

    Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό θα έρχονται αντιμέτωποι με μια άβολη και εκνευριστική κατάσταση. Οι λάσπες από τα χώματα που τρέχουν στην οδό Ηρακλή κάθε που βρέχει, τα σύννεφα σκόνης που μπαίνουν στα νοικοκυριά τους αλλά και τα κάθε λογής ζωύφια και μικρά ζώα που βρίσκουν καταφύγιο και αναπαράγονται στην περιοχή «δοκιμάζουν» τις αντοχές τους.

    Κάποιες φορές στο παρελθόν είχαν κοπεί τα καλάμια, η περιοχή είχε καθαρίσει αλλά, όπως συμπληρώνουν οι κάτοικοι, «τα καλάμια είναι καλάμια και… ξαναμεγαλώνουν!».

    • "Όχι Μαρίνα στο Κούμ Καπί" λέει η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων στο 18/10/2010 στις 00:27

    Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων εκφράζει την αντίθεσή της στην πρόταση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και άλλων επτά επαγγελματικών φορέων της πόλης για την δημιουργία μαρίνας στην παραλία του Κουμ Καπί.

    Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων:

    “Το πιο ανησυχητικό μάλιστα είναι, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της 15/10, ότι η πρόταση ‘είχε την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού’. Η παραλία αυτή, που αναβαθμίστηκε εξαιρετικά την τελευταία δεκαετία, χρησιμοποιείται από πλήθος πολιτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου – αντίθετα από ότι λένε οι προτείνοντες- , αφού προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς την χρήση αυτοκινήτου. Φαίνεται ότι η τρέχουσα Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, είναι εντελώς αδιάφορη για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας αλλαγής χρήσης της περιοχής στους ίδιους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
    Για την μαρίνα, έχει προταθεί ήδη θέση στο λιμάνι της Σούδας. Πόσες μαρίνες χρειάζονται σ’ αυτήν την πόλη;”

    neatv.gr

    • Μονολογοι για την Γαζα 16-17/10/10 στο 14/10/2010 στις 23:07

    Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες.
    Σας περιμένουμε όλους στις πλατείες στα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα!
    Εκδηλώσεις, ταυτόχρονες σε όλο τον κόσμο στις 17 Οκτωβρίου!

    Εκδηλώσεις στην Κρήτη

    Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010,
    Στο Ηράκλειο, 17:00 – 20:00

    * ΛΟΤΖΙΑ- «Το κλεμμένο χαμόγελο» (Πλατεία Λιονταριών)

    Ένα βιωματικό εργαστήριο δράσης και διάδρασης για εφήβους, με άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα : Μονοπάτια ελπίδας σ’ ένα “σπασμένο” άγγιγμα, σε μια ιστορία που έχει μείνει ατέλειωτη, σε μια παγωμένη εικόνα, για μια φωνή που θέλει ν’ ακουστεί, για το κλεμμένο μας χαμόγελο.

    * «Γάζα- Ας σπάσουμε τα τείχη» (Έξω από τη Βασιλική Αγίου Μάρκου)

    Εικαστική αναπαράσταση του τείχους όπου θα αναγράφονται συνθήματα που έχουν ως στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής για ένα μέλλον γεμάτο εμπιστοσύνη στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Μεικτές τεχνικές- κατασκευή: άδεια βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών που θα περιέχουν φωτογραφίες παιδιών της Γάζας.

    * «Τα παιδιά έχουν δικαιώματα» (Αγία Αικατερίνη)

    Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από παραμύθι και θεατρικό παιχνίδι. Με αφορμή τη Γάζα, θα δώσουμε έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών και χρώμα σε αξίες της ζωής που απλά προσπερνάμε. Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γονείς.
    « Ένα καράβι που το έλεγαν Ενεργός Πολίτης»

    Φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα, συζήτηση με αφορμή ιστορίες αληθινές από τη Γάζα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να γράψουν σκέψεις, προβληματισμούς, μηνύματα, συναισθήματα.

    * «Παιχνίδι για εμάς ο πόλεμος…» (Πλατεία Νίκαιας – Ατσαλένιου- Δειλινών)

    Μέσα από την κίνηση & το χορό, το θέατρο & το παιχνίδι, τη μουσική & το τραγούδι, τα χρώματα & τις εικόνες, θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά και τη συμπαράστασή μας για τα παιδιά της Παλαιστίνης!

    * «Εκείνη τη Μέρα που…. μια Άλλη μέρα…» (Τάλος)

    Όταν στη ζωή υπάρχουν εικόνες, ήχοι, συναισθήματα, συνθήκες που δεν μπορούν οι άνθρωπο ν’ αντέξουν, τότε υπάρχουν τα όνειρα. Όνειρα για πράγματα της ζωής που για κάποιους είναι αυτονόητα. Και τότε γίνονται κραυγή που περιμένει ν’ ακουστεί. Μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, βιώνοντας άλλους κόσμους, άλλες ζωές, όσοι συμμετέχουν θα δώσουν τη δική τους εικόνα, τις δικές τους λέξεις σ’ αυτή την κραυγή. Για να ακουστεί. Μια κραυγή ζωής.

    Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
    Στο Ηράκλειο στις 12:00

    * Πλατεία Λιονταριών

    Θα παρουσιαστούν οι μονόλογοι που έγραψαν μαθητές από τη Γάζα από τις θεατρικές ομάδες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, το Εργαστήρι Εφήβων Δήμου Καζαντζάκη και την ομάδα Αmusic Freeater Kids and Teens. Παράλληλα οι μαθητές του μουσικού σχολείου Ηρακλείου θα μας βοηθήσουν με τους ήχους και τους ρυθμούς τους να στείλουμε όλοι μαζί μια μελωδία Ειρήνης στη Γάζα. Μια συμβολική λωρίδα από χαρτί θα ξεκινάει από τα Λιοντάρια και με τις υπογραφές και τα μηνύματά σας ψάχνει να βρει την έξοδο στη θάλασσα για να ταξιδέψει στον υπόλοιπο κόσμο… Αποσπάσπασματα των δράσεων που θα πάρουν ζωή με τη συμμετοχή όλων μας το Σάββατο, θα παρουσιαστούν στα Λιοντάρια την Κυριακή και θα συγκεντρωθούν, ώστε να σταλούν στα παιδιά που έγραψαν τους μονολόγους.

    Εκδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις

    Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
    Η παρουσίαση των μονολόγων θα γίνει από μαθητές και νέους ηθοποιούς:

    * Αθήνα: 11π.μ. στο Θέατρο Νέου Κόσμουκαι στις 6μ.μ. στην Πλατεία στο Μοναστηράκι
    * Θεσσαλονίκη: 11π.μ.στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
    * Ηράκλειο:12μ. στην Πλατεία Λιονταριών.
    * Σέρρες:11π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ και στον πεζόδρομο
    * Πρέβεζα: 11 π.μ. στο Κάστρο Αγίου Ανδρέα
    * Χίος: 5μ.μ. στην Πλατεία Φρουρίου στο Κάστρο Χίου
    * Κέρκυρα: 12μ. στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης & στη Λευκίμμη στις 7μ.μ.
    * Ρόδος: 5μ.μ. στο Θόλο απέναντι από το ΑΚΤΑΙΟ

    Όλες οι εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν με εθελοντική προσφορά και εργασία και η είσοδος είναι ελεύθερη.
    Δωρεές-χορηγίες στο λογ. ALPHABANK202-00-2002-000277 με τη σημείωση «Μονόλογοι»

    Με τη συνεργασία & υποστήριξη:

    · ΟΛΜΕ
    · Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ)
    · Θέατρο του Νέου Κόσμου
    · ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας & Σερρών
    · Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
    · Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου–UNIMA Hellas
    · Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα
    · Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων -ΠΕΕΠΟΘΕ
    · Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
    · Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων
    · Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας
    · ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Σερρών, Χαλκιδικής
    · Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”
    · Κινηματογραφικές Λέσχες Πρέβεζας & Σερρών
    · Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών “Ένα σχολείο για τη Γάζα»
    · Δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης –Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού
    · Δήμος Ροδίων
    · Πρωτοβουλία «για τα παιδιά στη Γάζα»
    · Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
    · Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου
    · Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Ν. Χίου
    · Ρ/Σ & Εφημερίδα “ΑΛΗΘΕΙΑ” Χίου
    · ΕΡΑ Σερρών
    · Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

    Τοπικοί Συνεργαζόμενοι Φορείς

    · ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    · ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    · ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    · ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    · ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ -ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
    · EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    · ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    · ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΞΑΣΤΕΡΙΑ
    · ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    · ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
    · ΑΜUSIC FREEATER KIDS AND TEENS
    · ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ EΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΟΝΙΤΟR
    · ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    • Στον εισαγγελέα 3 ατομα επειδη εξυβρισαν ειδικούς φρουρούς στο 13/10/2010 στις 00:25

    Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τρεις νεαροί απο τα Χανια (25, 21 και 20 ετών), οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού καθώς και υλικές ζημιές σε όχημα της αστυνομίας.

    Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου κατά την διάρκεια περιπολίας τους, επιχείρησαν να ελέγξουν έναν 20χρονο, ο οποίος όμως πρόβαλλε αντίσταση, απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς, αρνούμενος τον έλεγχο. Δύο άλλοι νεαροί συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς προσπαθώντας να αποτρέψουν και να ματαιώσουν τη σύλληψη του 20χρονου.

    Την ώρα της συμπλοκής στο σημείο κατέφθασαν και άλλοι αστυνομικοί από το Α.Τ. Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη και των τριών νεαρών, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, εξύβρισης, πρόκλησης σωματικών βλαβών και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

    • Καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία στο 12/10/2010 στις 08:27

    ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
    Καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία
    12-10-2010

    Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η ανασφάλιστη εργασία σε ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες του Νομού Χανίων καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.
    Αυτό επισημάνθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, η οποία συζήτησε μια σειρά από σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
    ‘Η ανασφάλιστη εργασία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Προσπαθούμε μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ να κάνουμε κάτι αλλά δεν υπάρχει προσωπικό ούτε αυτοκίνητο για να κινηθούν δεν έχουν. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει φόβος και τρομοκρατία και οι συνάδελφοι φοβούνται να μιλήσουν’, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Μανώλης Μπαμιάκης. Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε υπάρχουν ξενοδοχοϋπάλληλοι που δουλεύουν 2 – 3 μήνες χωρίς ασφάλιση και μόλις το Σωματείο και οι Υπηρεσίες πηγαίνουν για έλεγχο στην επιχείρηση ‘μας λένε ότι ξεκίνησα σήμερα δουλειά. Μα έτσι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς. Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας. Βέβαια και κάποιοι συνάδελφοι δεν μπορούν να δουλεύουν και να είναι στο Ταμείο Ανεργίας· δεν μπορούν να παρανομούν και οι ίδιοι’.
    ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
    Μεγάλο είναι και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων. ‘Πάνε να τις καταργήσουν και να πάμε σε ατομικές συμβάσεις ο καθένας μόνος του. Αυτός θα είναι ο θάνατός μας. Εχουμε γίνει λάστιχο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εμείς ως Σωματείο έχουμε 4 υποθέσεις στα Δικαστήρια με εργοδότες γιατί δεν προσέλαβαν άτομα και δεν επαναπροσέλαβαν γυναίκες που είχαν γεννήσει. Υπήρξαν συνάδελφοι που δεν έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του Σωματείου και τους απέλυσαν μετά από 20 χρόνια εργασίας και τώρα δεν δικαιούνται αποζημίωση. Για αυτό και όλες οι αιτήσεις επαναπρόσληψης πρέπει να γίνονται μέσα από το Σωματείο’, τόνισε ο κ. Μπαμιάκης.
    Αναφορικά με τους μαθητευόμενους από άλλες χώρες της Ευρώπης που απασχολούσαν πολλές τουριστικές μονάδες χωρίς ασφάλιση και με χαμηλούς μισθούς ο κ. Μπαμιάκης επεσήμανε πως ‘μπήκε μια τάξη σε αυτόν τον τομέα. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά μπήκε ένα όριο 17% στα ξενοδοχεία έναντι 10% που ζητούσαμε εμείς. Ενα ξενοδοχείο δηλαδή με 100 εργαζομένους θα μπορεί να έχει 17 μαθητευόμενους που θα πρέπει να συνοδεύονται με έγγραφα ότι είναι φοιτητές σε Τουριστικές Σχολές. Γιατί υπήρχε το φαινόμενο οι περισσότεροι να ήταν από άλλες Σχολές που έρχονταν εδώ, έπαιρναν 300 ευρώ, ήταν ανασφάλιστοι και κρατούσαν μια θέση εργασίας. Από 1/1 θα ισχύσει ο νόμος’.
    Εντονα απασχολεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και το θέμα της ασφάλισής τους και της υγειονομικής τους κάλυψης μετά την κατάργηση του ταμείου τους.

    http://www.haniotika-nea.gr/53730-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%20.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.