21 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Hράκλειο : ΕΛΜΕ εκδηλωση για την ενδοσχολική βία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση 30/11 στο 30/11/2012 στις 10:34

    Η ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Ηρακλείου και το Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο της συνεχούς ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και με στόχο την αναζήτηση αποτελεσματικών εργαλείων για τη διαχείριση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού σχολείου, διοργανώνει:

    Ημερίδα την Παρασκευή 30-11-12 στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου (λιμάνι, απέναντι από ΜΑΡΙΝΑ) και ώρα 18:00, η οποία είναι ανοιχτή στους εκπαιδευτικούς, και

    Βιωματικά Εργαστήρια το Σάββατο 1-12-12 στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του Γυμνασίου Ν. Αλικαρνασσού (Λυμπέρη Λυμπερίου 1), και ώρα 9:00-13:00. Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλεχθεί μετά από αιτήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

    Κεντρικό θέμα της Διημερίδας είναι το σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς τροφοδοτείται και ενισχύεται από το γενικότερο κλίμα βίας που επικρατεί στην κοινωνία μας.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν την ημερίδα της πρώτης ημέρας καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς.

    Δυστυχώς οι θέσεις για τα Βιωματικά Εργαστήρια της δεύτερης ημέρας ήταν, εκ των πραγμάτων, περιορισμένες και οι αιτήσεις των συναδέλφων πολλές. Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου θα επιδιώξει στο μέλλον να επαναλάβει παρόμοιες δράσεις και εγχειρήματα ώστε να καλύψει τη ζήτηση που φαίνεται να υπάρχει.

    Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις καθηγήτριες Οικονομάκη Μ. και Ξεκαρδάκη Μ. (Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού) για την πρωτοβουλία τους και τη συνεργασία τους.

    – Αφίσα –

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (30-11-12)

    18:00- 18:15 Προσέλευση – Εγγραφές

    18:15-18:30 Χαιρετισμοί

    18:30-18:50 Εισηγητής: Κλώκας Κώστας, Διεθνής Οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς βία», μέλος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας «Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία»

    Εισήγηση: «Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία, το διαβατήριο του μέλλοντος»

    18:50-19:10 Εισηγήτρια: Τσαμάνδουρα Ηρώ, Κοινωνική λειτουργός, μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση, υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Ηρακλείου

    Εισήγηση: «Σχολικός εκφοβισμός (bullying) – Η κύρια μορφή ενδοσχολικής βίας: Ένα πολυδιάστατο φαινόμενο με ανησυχητικό παρόν & επίφοβο μέλλον»

    19:10-19:30 Εισηγήτρια: Γιαννάτου Αγγελική, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου.

    Εισηγήση: «Η διαμεσολάβηση συνομηλίκων ως πρακτική πρόληψης της ενδοσχολικής βίας»

    19:30-19:45 Εισηγητές: Η ομάδα διαμεσολάβησης του Γυμνασίου Ν. Αλικαρνασσού, Υπεύθυνες καθηγήτριες Οικονομάκη Μ., Ξεκαρδάκη Μ.

    Εισήγηση: «Έμπιστοι Διαμεσολαβητές»

    19:45-20:30 Εισηγητής: Μόσχος Γεώργιος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

    Εισήγηση – Συζήτηση: «Η Πρόληψη και η Αντιμετώπιση της Βίας μεταξύ μαθητών στο Σχολείο: Διαπιστώσεις και Προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού»

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (1-12-12)

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

    9:00-9:30 Προσέλευση – Εγγραφές

    9:30-12:30 Εισηγήτριες: Γιαννάτου Αγγελική, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου Κωτσέλη Μαίρη, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, πρώην Υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας Δυτικής Αττικής

    12:30-13:00 Κλείσιμο εργαστηρίων – Συζήτηση σε ολομέλεια

    http://www.elmeher.gr/

    • Κρήτη :Ανακοίνωση απο το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ στο 30/11/2012 στις 02:22

    Η απάντησή μας στην από 15/11 πρόσκληση του Περιφερειάρχη, για συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα «Η Ένταξη των Α.Π.Ε. στον Ενεργειακό Σχεδιασμό της Κρήτης».
    Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ αποφάσισε να μην συμμετέχει με εισήγηση στην ημερίδα αυτή.

    Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των β-ΑΠΕ, δεν αποδέχεται την πρόσκληση του κ. Αρναουτάκη, να συμμετάσχει με εισήγηση στην ημερίδα της Περιφέρειας, για τις ΑΠΕ και να εκθέσει τις ήδη γνωστές θέσεις του σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και όργανα της διοίκησης οι οποίοι, ακόμη και αν δεν είχαν ενημερωθεί από εμάς, όφειλαν να τις γνωρίζουν.

    Θεωρούμε, καταρχήν, ότι η απουσία ημερήσιας διάταξης και η ασάφεια ως προς τους στόχους της ημερίδας, στην πρόσκληση που λάβαμε, δείχνουν προχειρότητα και αφήνουν ερωτηματικά ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Περιφέρειας.

    Το γεγονός ότι καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μια ημερίδα με εξοργιστικά πρωθύστερο «ενημερωτικό χαρακτήρα» ενώ τα έργα β-ΑΠΕ, με fast track ή χωρίς, παρά την γενικευμένη αντίδραση και την οργή των πολιτών, «τρέχουν» κανονικά με προειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης και οι περισσότερες βουνοκορφές έχουν ήδη παραδοθεί στις εταιρείες β-ΑΠΕ, δεν αφήνει αμφιβολίες για την χρησιμότητα και την σκοπιμότητα αυτού του προσχηματικού «διαλόγου» και ενημέρωσης για το τι σχεδιάζουν τα αρμόδια υπουργεία και οι φορείς.

    Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μας ζητείται να αρθρώσουμε λόγο «εν τη ερήμω». μεταφορικά και κυριολεκτικά, φιγουράροντας και εμείς στο επίσημο πρόγραμμα και τα Δελτία Τύπου, ανάμεσα σε όσους έχουν προαποφασίσει και ξεπουλούν ήδη τον τόπο μας στις εταιρείες β-ΑΠΕ. Ομοτράπεζοι με την ΡΑΕ, την ΔΕΗ, την Περιφέρεια και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων με τις εταιρείες υπουργείων της κυβέρνησης! Μιας κυβέρνησης που ως μόνο μέλημα έχει την απόλυτη υπακοή στα κελεύσματα των δανειστών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των φυσικών πόρων και του ίδιου του ελληνικού λαού.

    Δεν ξεχνάμε άλλωστε ποιοι είναι αυτοί που μας καλούν και τι ρόλο έχουν παίξει όλα αυτά τα χρόνια. Τι έχει υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει, η Περιφέρεια, τι έχει υπογράψει και τι συνεχίζει να υπογράφει. Όλα αυτά τα κρίσιμα για τον τόπο χρόνια, η περιφέρεια απέφυγε συστηματικά να ξεκαθαρίσει σε τι είδους αναπτυξιακό μοντέλο πιστεύει. Έτσι, από τη μια οι περιφερειακοί άρχοντες διακηρύσσουν την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα και την σύνδεσή του με τον τριτογενή και τον εναλλακτικό τουρισμό και από την άλλη αυτοακυρώνονται προωθώντας σε προγράμματα δρόμους, ως μόνη προτεραιότητα για την «οικονομική ανασυγκρότηση», και επενδύσεις που πάντα αναμένονται να είναι από το εξωτερικό, στον αντίποδα της ενδογενούς ανάπτυξης -που καθόλου δεν την πιστεύουν- και μάλιστα με διαδικασίες fast track!

    Η Περιφέρεια γνωμοδοτεί θετικά και επιλεκτικά για προσχηματικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να εγκατασταθούν βιομηχανικές ΑΠΕ σε κάθε γωνιά της Κρήτης, στα βουνά, σε προστατευόμενες περιοχές, σε παραγωγική γη. Επι πλέον συναινεί στο ξεπούλημα των αεροδρομίων και των λιμανιών μας. Πιστός εντολοδόχος και διεκπεραιωτής των κυβερνητικών αποφάσεων, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί τον κύριο εκφραστή του κομματικού κράτους και όχι το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο στο νησί ως όφειλε.

    Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των β-ΑΠΕ διεκδικώντας να σταματήσει η έγκριση έργων που καταστρέφουν τον τόπο και ακυρώνουν τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα βρέθηκε επανειλημμένως αντιμέτωπο με το αυταρχικό και αντιλαϊκό πρόσωπο της Περιφέρειας.

    Η όψιμη δήθεν «μεταστροφή» της Περιφέρειας να μας καλέσει για να ακουστούμε, κατόπιν εορτής, έρχεται σε μια στιγμή που η αγανάκτηση του λαού κατά της κυβέρνησης και των οργάνων της στην περιφερειακή διοίκηση κορυφώνεται. Σε μια στιγμή που τα μέλη του διαλυόμενου κομματικού μηχανισμού που αλώνιζε ως τώρα τον τόπο, αναζητούν εναγωνίως άλλοθι και άφεση αμαρτιών προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους υπό την επερχόμενη νέα κυβέρνηση. Σε μια στιγμή, τέλος, που ο Κρητικός Λαός πλαισιώνει, σχεδόν σύσσωμος, το Δίκτυο Αγώνα κατά των β-ΑΠΕ, που μόλις κατέθεσε στο ΣτΕ την πολυπληθέστερη προσφυγή στην ιστορία της Ελλάδας, κατά των αποφάσεων που εντάσσουν τρεις φαραωνικές και καταστροφικές για τον τόπο «επενδύσεις» β-ΑΠΕ στο fast track. Προσφυγή που αρνήθηκε να προσυπογράψει η Περιφέρεια, όταν το ζητήσαμε.

    Θυμίζουμε στην Περιφέρεια ότι στην ιδρυτική διακύρηξη του Παγκρητίου Δικτύου αγώνα κατά των β-ΑΠΕ (ψήφισμα Πάνορμο 1) την οποία έχουμε δημοσιοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δικτύου, αναφέρεται ρητά ανάμεσα στις θέσεις μας ότι ζητάμε:

    · Να σταματήσουν όλα όσα σχεδιάζονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

    · Να ανακληθούν όλες οι άδειες παραγωγής που έχουν δοθεί για ενεργειακά έργα βιομηχανικής κλίμακας.

    Θυμίζουμε ότι αποτελεί προσβολή για τις τοπικές κοινωνίες αυτό που γίνεται.

    Θυμίζουμε επίσης, ότι τα έργα αυτοπαραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας, που αποδεχόμαστε, είναι αυτά που δεν στηρίζονται, πολιτικά και νομοθετικά, γιατί δεν αποφέρουν συγκεντρωμένο και μεγάλο κέρδος στα μονοπώλια που κάνουν «πάρτυ» με τις β-ΑΠΕ.

    Το Παγκρήτιο Δίκτυο επανειλημμένως, σε κάθε περίπτωση και προς πάσα κατεύθυνση, έχει διακηρύξει, ότι για να συμμετάσχει σε ένα ουσιαστικό και Δημοκρατικό διάλογο με τον οποιοδήποτε (κυβέρνηση και εκπροσώπων της, εταιρείες, περιφέρεια), απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση ακύρωση από τους αρμοδίους, όλων των αδειών β-ΑΠΕ που έχουν δοθεί για το νησί μας και η κατάργηση των αντισυνταγματικών και περιβαλλοντοκτόνων νόμων που επιβάλλουν την άνευ προηγουμένου καταστροφή του τόπου μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού και των παραγωγικών προτύπων μας

    Με τη χώρα μας κάτω από τον έλεγχο των δανειστών και των αγορών και την δημοκρατία κατ’ ουσία να μη λειτουργεί, θεωρούμε ότι η «διαβούλευση» με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τα όργανα της διοίκησης, μέσω συνεδρίων και ημερίδων, μόνη επιδίωξη έχει να μας «εξημερώσει» και να μας αποκοιμίσει.

    Να εκτρέψει τον αγώνα μας σε νομικισμούς και τεχνοκρατικές αντιπαραθέσεις για ένα θέμα που οι εταιρείες και οι υπάλληλοί τους στα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων, προσεγγίζουν με κριτήριο το κέρδος και μείς οι υπόλοιποι από αγάπη για τον τόπο μας.

    ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

    Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς • Επιτροπή Αγώνα Κριτσάς • Επιτροπή Αγώνα Κρούστα • Κίνηση Πολιτών Ασημίου • Κίνηση Πολιτών Εθιάς Αστερουσίων • Κίνηση Πολιτών Μεσαράς για το Περιβάλλον • Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου • Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου • Οικολογική πρωτοβουλία Χανίων • Ομάδα Αλληλέγγυας Συνεργατικής Διαχείρισης, Ηράκλειο • Παγκρήτιο Δίκτυο περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΟικοΚρήτη • Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρουλά Ρεθύμνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα Αμαρίου • Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου • Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ο Επιμενίδης • Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων • Πρωτοβουλία Κατοίκων Πρασέ, Δ. Μουσούρων • Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα • Πρωτοβουλία Πολιτών Δ. Αμαρίου • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ρεθύμνου • Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου • Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Φαραγγιανών • Φοίνιξ ΑΜΚΕ Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης • Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου • Σύλλογος Γεωπόνων Ρεθύμνου, • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου • Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου • Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Ρεθύμνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Θρόνους- Κλησιδίου Δ. Αμαρίου • Πολιτιστικός Σύλλογος Νεύς Αμαρίου, Δ. Αμαρίου • Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακαρίου, Δ. Αμαρίου • Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδούλου, Δ. Αμαρίου • Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρουτών, Δ. Αμαρίου • Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθύμνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρουλά, Δ. Ρεθύμνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Ζουριδίου, Δ. Ρεθύμνου • Κοινωνική Ομάδα Γυναικών Αμαρίου • Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Ρεθύμνου • Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου (ΕΟΣ Ρεθύμνου) • Πολιτιστικός σύλλογος Κρούστα • Κτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Λασηθίου • Γαλακτοκομικός-Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Κριτσάς • Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης • Ορειβατικός Σύλλογος Αγ.Νικολάου Ε.Ο.Σ “ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ” • Ομάδα Διάσωσης Κρήτης (τμήμα ΑΓ.Νικολάου) • Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατόκαμπου “Η ΒΙΓΛΑ” • Λέσχη 4χ4 Λασηθίου • Πολιτιστικό Κίνημα “ΟΡΤΣΕΣ” • Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων Δ. Αμαρίου • Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσού Δ. Αμαρίου • Κρητική αδελφότητα Νομού Σερρών ‘Το Αρκάδι’ • Πολιτιστικός Σύλλογος Καπετανιανών • Αγροτικός σύλλογος επαρχίας Σητείας (Ίτανος) • Πολιτιστικός σύλλογος Μιλάτου • Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός σύλλογος Αμμουδάρας (Δ. Αγ. Νικολάου) • Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου • Πολίτες Εν Δράσει (Ιεράπετρα) • Οικολογική Πρωτοβουλία Ορεινού • Ομάδα αντίστασης Σελίνου • Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού • Συνέλευση Ακρωτηρίου Χανίων • Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κόντρα» Σητείας • Πολιτιστικός Σύλλογος Σπίνας «ο Καπετάν Κουμής» • Πολιτιστικός σύλλογος Ζενίων “Αορήτες” •Πολιτιστικός σύλλογος Κριτσάς “ΛΑΤΩ” • Σύλλογος Κατοίκων και Φίλων Πλάκας (Ελούντα) • Πολιτιστικός σύλλογος Φουρνής “η Ευαγγελίστρια” (Νεάπολη) • Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φουρνιωτών Φουρνής (Αθήνα) • Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Παν/ου Κρήτης • Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κούτσουρα • Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρδατίου -Ρούσσας Λίμνης • Σύλλογος Γυναικών ευρύτερης περιοχής Μακρύγυαλου • Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου • Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου • Πολιτιστικός Λαογραφικος σύλλογος Σταυροχωρίου-Κουτσουρά ‘Το Στραβοδοξάρι’ • Επιτροπή Αγώνα Βραχασίου Κατά των Β – ΑΠΕ • Σύλλογος περιβάλλοντος Σελίνου τα “Λευκά Όρη” • Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής Ιεράπετρας • Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (Τμήμα Κρήτης) • Εταιρία Makuraati Kokoontuu (KREETAN MAKU) ΦΙΛΑΝΔΙΑ • Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων δημοτικού & νηπιαγωγείου Κάτω χωριού Ιεράπετρας • Επιτροπή Αγώνα κατά του υβριδικού σταθμού στο Κράσι • ΕΛΜΕ Λασιθίου • Δημοτική παράταξη «Γόρτυνα – Ανοικτή πόλη» • Ενορία Σελλίων Δ. Άγιου Βασιλείου • Σύλλογος Τυροκόμων Νομού Ρεθύμνου • Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Ταπών • Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής Λασιθίου • Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμεριάκου • Επιτροπή Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ Δ. Αγίου Βασιλείου • Πολιτιστικός Εκδρομικός Σύλλογος Αρμανωγείων •
    Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Ανατολικο-Σεληνιωτών «Το Ψηλάφι».

    https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/

    • Ρέθυμνο : Ειδικός φρουρός κατηγορείται για βιασμό 27 χρονης στο 29/11/2012 στις 23:29

    Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου κατέληξε μία νεαρή Ρεθυμνιώτισσα τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν 29χρονο Ειδικό Φρουρό, που μπήκε στο σπίτι της.

    Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, όταν ο 29χρονος Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Α.Δ. Ρεθύμνου, πήγε στο σπίτι της 27χρονης και άγνωστο με ποιο τρόπο κατάφερε να μπει μέσα.

    Η νεαρή κοπέλα, η οποία κοιμόταν κατάλαβε την παρουσία του στον χώρο, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – η ίδια καταγγέλλει ότι ο 29χρονος, που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Η νεαρή αντιστάθηκε και ο 29χρονος της επιτέθηκε με βία και την γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα η 27χρονη να τραυματιστεί στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος της.

    Η κοπέλα και ενώ ακόμα βρισκόταν στο σπίτι ο 29χρονος ειδοποίησε τηλεφωνικά τον αδελφό της, ο οποίος έφτασε στο σπίτι της και βρέθηκε τετ α τετ με τον δράστη, με τον οποίο συνεπλάκη, όμως ο 29χρονος κατάφερε να ξεφύγει. Έτσι, ο ειδικός φρουρός τράπηκε σε φυγή, αλλά μερικά μέτρα πιο μακριά τράκαρε με το αυτοκίνητο του, πράγμα που ήταν αιτία να συλληφθεί από τους συναδέλφους του, που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί από τους συγγενείς του νεαρού θύματος.

    Οι πληροφορίες σχετικά με το εάν τα δύο άτομα γνωρίζονταν μεταξύ τους είναι συγκεχυμένες, παρότι η 27χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε σχέσεις με τον νεαρό, κάτι που αρνείται η άλλη πλευρά.

    Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

    ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ

    • Ηράκλειο : Πανελλαδική 3ώρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ στις 30 /11/12 στο 29/11/2012 στις 23:27

    Στάση εργασίας αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από τις 11:30 και μέχρι την λήξη του ωραρίου εργασίας. Επίσης από το πρωί θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης και την διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους και να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.
    Στο Ηράκλειο θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο της πόλης για τους υπό απόλυση συναδέλφους τους.
    Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου :
    Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται:
    “Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων και κατ’ εντολή των επικυρίαρχων δανειστών-τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις δημόσιες υπηρεσίες.
    Ήδη, έχουν περιέλθει σε γνώση της ΑΔΕΔΥ 21 διαθεσιμότητες στο ΓΕΣ και 11 στην Αεροπορία.
    Οι τελευταίες εξελίξεις απαιτούν να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη μαζί με τις Ομοσπονδίες που αντιστέκονται στην ανθρωποφαγική πολιτική των απολύσεων, που αφήνει πίσω της κοινωνικά ερείπια.
    Σε αυτό το πλαίσιο, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, προχωρώντας σε πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας.
    Από το πρωί της ίδιας ημέρας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν πληρέστερα για τα κυβερνητικά σχέδια και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
    Στο Ηράκλειο θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο της πόλης για τους υπό απόλυση συναδέλφους μας. Να μην περάσουν οι απολύσεις!
    Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη στάση εργασίας και το συλλαλητήριο είναι αποφασιστικός παράγοντας αντίστασης απέναντι στα αντεργατικά, αντιλαϊκά και ανάλγητα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών”.

    • Χερσόνησος : Συμπλοκή μεταναστων & Χρυσαυγιτών μαθητών στο 27/11/2012 στις 10:21

    Παρατράγουδα ακόμα και στα σχολεία είχε η επεισοδιακή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο καθώς άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου της περιοχής.
    Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μαθητές ανάρτησαν κάποια σχόλια στο Facebook σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Τα σχόλια αυτά έγιναν η αφορμή για να ξεσπάσει άγριος καυγάς μεταξύ Ελλήνων και Αλβανικής υπηκοότητας μαθητών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς στον καυγά προστέθηκαν στη συνέχεια και άλλα άτομα με αποτέλεσμα δυο μαθητές να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.
    Δεν είναι πρώτη φορά που στο εν λόγω σχολείο σημειώνονται τέτοια περιστατικά. Πριν από περίπου ένα μήνα άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ένας Έλληνα και ενός Αλβανού, μαθητών του λυκείου. Οι δυο πιάστηκαν στα χέρια καθώς ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε οτι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή.

    http://irakliotikosteki.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6730.html

    • Ηράκλειο : ΜΑΤ έσπασαν την καταληψη στο γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο 27/11/2012 στις 10:19

    Σημερα το πρωι δυναμεις των ΜΑΤ άνοιξαν την πόρτα για να σπάσουντην κατάληψη στο γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της οδού Αλμυρού και προσήχθησαν τρία άτομα .

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.