Ενημέρωση απο τις παρεμβάσεις πολιτών στις παρελάσεις της 28/10/11 στην Κρήτη

Ηράκλειο 28/10/11 : Οι συγκεντρωμένοι πολίτες επιτέθηκαν λεκτικά και αποδοκίμάζοντας  τους επισήμους ( βουλευτές του ΗρακλείουΜ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης ,Μ. Σκραφνακη ,υφυπουργό  Π.Τζωρτζάκη και αντιπεριφερειάρχη Ε.Κουκιαδάκη )μέχρι και την εξέδρα , λίγο πριν από την έναρξη της  παρέλασης, οι  επίσημοι τελικά φυγαδεύτηκαν στην περιφέρεια Κρήτης  και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Νεά Αλικαρνασσό Ηρακλείου 28/10/11 : Κατα την διάρκεια της παρέλασης  όταν οι μαθητές έφτασαν στην εξέδρα των επισημων γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές .

Xανιά 28/10/11 : Στα Χανιά απο τις 11 είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης το μικρό πάρκο επι της λεωφόρου δημοκρατίας, δίπλα στο δεσποτικό, Το ραντεβού είχαν δώσει μαθητές-δάσκαλοι και φοιτητές και ακολούθησε πολύς κόσμος που είχε μαζευτεί και απο τις δύο πλευρές του δρόμου συνολικά γύρω στα 200 άτομα. Κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνιση τους μπάτσοι μπροστά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και στην συνέχεια 15-20 φασίστες με μερικές μίζερες ελληνικές σημαίες, κουκουλωμένοι και προκλητικοί. Κατα την διάρκεια της παρέλασης ακούγονταν δυναμικά αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά συνθήματα με ιδιαίτερη γιούχα όταν πέρασε ο στρατός. Τα τάγματα παρέλαυναν γρήγορα-γρήγορα λες και ήθελαν να τελειώσουν μια ώρα νωρίτερα και όταν πέρασε και το τελευταίο σωμα του στρατού, τότε ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο, και ξεκίνησε να τις παίζει με τα ΜΑΤ που απωθούσαν με ασπίδες. Επαιξε ξύλο με τα ΜΑΤ και ο πολύς κόσμος μπήκε σε πoρεία.

Μόλις κατέβηκε ο κόσμος στον δρόμο, κατέβηκαν και τα φασιστοειδή με επιθετική διάθεση προς την παρέμβαση αλλά μόλις είδαν πως η παρουσία τους ήταν εξοργιστική το έβαλαν στα πόδια με τρείς απο αυτούς να παίρνουν ότι τους αξίζει και ο ένας να φεύγει με ασθενοφόρο. Το μπροστά κομμάτι της παρέμβασης για 30-40 μέτρα συνέχιζε να τις παίζει με τους μπάτσους, με τον κόσμο που παρακολουθούσε να τους βρίζει και να πετάει καφέδες και νερά και να ενσωματώνεται στην πορεία. Ακολούθησε πορεία στην λ. δημοκρατίας μέχρι την αγορά απο 1.500 άτομα ίσως και περισσότερα. Η πορεία έκανε μια στάση και μετά συνέχισε με 500-600 άτομα προς παλιό λιμάνι, σαρπηδόνος και κουμ-καπί.

Μια συντρόφισσα χτυπήθηκε στο κεφάλι απο μπάτσο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έγιναν εξετάσεις και ευτυχώς είναι καλά. Κάποια φασιστάκια που έσκασαν στο νοσοκομείο κυνηγήθηκαν και εκεί όπου οι μπάτσοι τους φυγαδευσαν.Πολύς “αγανακτισμένος” κόσμος είχε μαζευτεί απέναντι απο τους επισήμους όπου και τους έκραζε , αλλά και εκεί υπήρχε κορδόνι απο μπάτσους με ασπίδες κτλ. Οι επίσημοι, που ούτε καν γνωρίζουμε ποιοι τριτοκλασσάτοι είχαν έρθει, φυγαδεύτηκαν.Αν κάποιος ήταν σήμερα στην παρέλαση θα μπορούσε να δεί πολύ άνετα πως λειτουργεί το σχέδιο του κράτους “μπάτσοι και φασίστες πηγαίνουν χέρι χέρι ” στα Χανιά τον τελευταίο καιρό.πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1348830

Ρέθυμνο 28/10/11 : Μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο πριν την παρέλαση και έντονες οι αποδοκιμασίες του κόσμου προς τους επισήμους που από την εξέδρα παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά.Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές – περίπου χίλια άτομα – πραγματοποίησαν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η παρέλαση διαδήλωση και περνώντας μπροστά από την εξέδρα όπου βρισκόταν ο Γ.Γ. Ναυτιλίας, Ν.Λίτινας  που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, η βουλευτής Ο. Κεφαλογιάννη, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου  και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος.«Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», «όχι στη νέα κατοχή»,  ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ οι διαδηλωτές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση. Δεν έλειψαν και αρκετοί που αποφάσισαν να μην παρακολουθήσουν την παρέλαση και μπήκαν στην πορεία.Η διαδήλωση έληξε ειρηνικά και αμέσως μετά ξεκίνησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Οι περισσότεροι μαθητές των γυμνασίων παρελαύνοντας μπροστά από τους επισήμους έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση ή κοιτούσαν μπροστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βυθίζεται η χώρα με τον κόσμο να τους χειροκροτεί για τη στάση τους. Λίγοι ήταν οι μαθητές που κοίταξαν προς τη μεριά των επισήμων.

Παράλληλα την ώρα της παρέλασης, κάποιοι ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου που στεγάζεται η  Εθνική Τράπεζα, δίπλα στο δημαρχείο και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό «Όχι στη φτώχεια που μας επιβάλλετε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση», φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σταδιακά και καθώς η παρέλαση  ολοκληρωνόταν, κόσμος συγκεντρώθηκε ξανά έξω από το δημαρχείο αποδοκιμάζοντας και γιουχάροντας τους επισήμους.«Κλέφτες, φύγετε», και «εμείς στο δρόμο και εσείς να μας κοιτάτε, ντροπή σας», ήταν κάποια από τα οργισμένα συνθήματα που ακούστηκαν.Πηγή : http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,60781,0,0,1,0

Λασίθι 28/10/11 :  Ιεράπετρα : αν και δεν παρευρέθηκε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, μετα το τέλος της παρέλασης παρέλασαν πολίτες φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής ενώ μαθητές είτε φορούσαν μαύρο περιβραχιόνιο είτε δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς τους επισήμους.

 Σητεία : στο ίδιο κλίμα με το στρατιωτικό τμήμα να απέχει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Κάποιοι μαθητές φόρεσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μαύρο περιβραχιόνιο και έστρεψαν το κεφάλι αντίθετα από τους επισήμους.

Άγιος Νικόλάος :δεν παρευρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος απο την κυβέρνηση και η εξέδρα με τους λιγοστούς επισήμους, άκουσε συνθήματα διαμαρτυρίας απο τους συγκεντρωμένους.

Βαθύ Κριτσάς : Σε εξελιξη ειναι η κινητοποιηση των πολιτών απο ολόκληρο το Νομό Λασιθίου και την υπόλοιπη Κρήτη που  έχουν συγκεντρωθεί λίγα μέτρα μακριά απο το ξενοδοχείο “φρούριο” προχωρόντας  στο κλείσιμο της εθνικής οδού,όπου πραγματοποιείται  το διεθνές σοσιαλιστικό συνέδριο  στην περιοχή “Βαθύ” στον Αγιο Νικόλαο,έχουν αναρτήσει πανό και διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική.Τα μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη του χώρου οπου διεξάγεται το συνέδριο είναι δρακόντεια  με δεκάδες δυνάμεις καταστολής να έχουν περικυκλώσει τον χώρο σε απόσταση 500 μέτρων και  να έχουν αποκλείσει κάθε είσοδο.πηγή : http://radiolasithi.gr/

( + ) συμπληρώστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζοντας το άρθρο

4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • πορεία της 28ης στο Ρέθυμνο στο 31/10/2011 στις 17:05

    Βίντεο από την πορεία της 28ης στο Ρέθυμνο
    από ρ 22:40, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
    (Τροποποιήθηκε 23:47, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011)
    θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

    της παρέλασης προηγήθηκε πορεία που κάλεσε η ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Γονέων στο Ρέθυμνο. Ακολουθεί το κάλεσμα και βίντεο. Στην παρέλαση δεν παραβρέθηκε ο αυγουλωθείς βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπουργός προστασίας του πολίτη Όθωνας.

    ΑΠΟΦΑΣΗ
    Της κοινής σύσκεψης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου.

    Στην κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου Στο Στέκι των Καθηγητών συζητήθηκε η παρέμβασή μας στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και αποφασίστηκαν τα εξής:
    1. Πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της παιδείας και για την γενικότερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Το κεντρικό πανό θα φέρει τα συνθήματα «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ».
    2. Η πορεία θα ξεκινήσει πριν από την παρέλαση, ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή. Η προσυγκέντρωση θα είναι στο Κολονάκι (τράπεζα Κύπρου) στις 11:30 π.μ.
    3. Θεωρούμε ότι αυτή η κίνησή μας συμβαδίζει απόλυτα με το ουσιαστικό νόημα της επετείου και ότι στη σημερινή συγκυρία είναι επιβεβλημένο να φωνάξουμε το σύγχρονο «ΟΧΙ».

    Ρέθυμνο, 26/10/2011
    ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

    Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1349442

    • "Σοσιαλιστικό φρούριο" το συνέδριο-Μπλόκο στους καλεσμένους-επεισόδια & χρήση χημικών (Βίντεο) στο 31/10/2011 στις 17:04

    “Σοσιαλιστικό φρούριο” το συνέδριο-Μπλόκο στους καλεσμένους-επεισόδια & χρήση χημικών (Βίντεο)

    “Σοσιαλιστικό φρούριο” το συνέδριο-Μπλόκο στους καλεσμένους-επεισόδια & χρήση χημικών

    Επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ πολιτών και ανδρών των ΜΑΤ, εξελίχθηκαν κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο οπου διεξήχθη το διεθνές σοσιαλιστικό συνέδριο.Παρόν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρεου και πολλά κυβερνητικά στελέχη που έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Λασιθιώτες και όχι μόνο, για διαμαρτυρία.

    mat

    Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας
    Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ειχαν αποκλείσει όλα τα κομβικά σημεία και είχαν δημιουργήσει ένα νοητό “φρούριο” γύρω από το Ξενοδοχείο. Σε απόσταση 800 μέτρων και στην μόνη είσοδο για την περιοχή, είχαν παραταχθεί τουλάχιστον 4 διμοιρίες από ανδρες των ΜΑΤ με σκοπό να μην εισέλθει κανένας στον χώρο του συνεδρίου.

    O αποκλεισμός απο τους διαδηλωτές
    Οι διαδηλωτές, λίγο μετά τις 19.00 απέκλεισαν οι ίδιοι το δρόμο κάνοντας μπλόκο στους προσκεκλημένους για το γεύμα του συνεδρίου.Ετσι, όσοι Βουλευτές, Δήμαρχοι και λοιποί κομματικοί παράγοντες προσπάθησαν να πάνε στο ξενοδοχείο και να τιμήσουν τον Πρωθυπουργό, δεν τα κατάφεραν.

    mat diadilotes

    Επεισόδια και η χρήση χημικών διέκοψαν την κυκλοφορία
    Τα αίματα άναψαν πολύ γρήγορα και λιγο μετά τις 18.00 άρχισαν οι πρώτες συμπλοκές ενώ αργότερα δεν έλειψαν και οι ρήψεις χημικών από τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να εκτελέσουν τις εντολές που είχαν πάρει.Η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο πολλές φορές διεκόπη από τα επεισόδια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Τα σχόλια που ακούγονταν από διερχόμενους οδηγούς στρέφονταν φυσικά κατά της διοργάνωσης του συνεδρίου.

    Λίγο μετά τις 21.00 τα πράγματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο.
    Σχετικά άρθρα

    Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή για τα επεισόδια στην “σοσιαλιστική”
    Πολιορκία διαδηλωτών όλο το βράδυ στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Παπανδρέου στην Κρήτη!
    Δηλώσεις Μ. Καρχιμάκη για την 28η Οκτωβρίου
    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την άφιξη Παπανδρέου στην Κρήτη
    Φόβος για άγριες αντιδράσεις και επεισόδια στην παρέλαση

    Στην ίδια κατηγορία

    Σητεία: Σύλληψη για κατοχή, διακίνηση και εμπορία
    Τη “στήνουν” στον Παπανδρέου

    http://radiolasithi.gr/lasithi/epikairotita/item/2662-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9

    • Λεπτομερείς και ακριβέστερη ενημέρωση για μερικά από τα γεγονότα στα Χανιά στο 29/10/2011 στις 17:34

    Λεπτομερείς και ακριβέστερη ενημέρωση για μερικά από τα γεγονότα στα Χανιά
    από …. 21:18, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

    Έτσι έγιναν.

    Όταν κατέβηκαν οι διαδηλωτές στο δρόμο, (στο απέναντι πεζοδρόμιο και ελάχιστα πιο κάτω ήταν συγκεντρωμένοι οι χρυσαυγίτες) τα ΜΑΤ με τα σπρωξίματα παρατάχτηκαν πλέον κάθετα στο δρόμο. Ηθελαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τους επίσημους και να κερδιθεί χρόνος μέχρι αυτοί να φύγουν. Δεν τους επέτρεπαν προφανώς να ρίξουν χημικά οπότε τα κλομπ έπεφταν κατά βούληση. Να ειπωθεί εδώ ότι οι μαθητές ήταν πολύ μαχητικοί και χώθηκαν στα ίσα.

    Ταυτόχρονα όμως οι χρυσαυγίτες παρατάχθηκαν και αυτοί στο δρόμο προκλητικά στο ΠΙΣΩ μέρος της πορείας. Από μπροστά λοιπόν τα ΜΑΤ να βαράνε και από πίσω οι φασιστες να προκαλούν με χειρονομίες κλπ. Τότε κάμποσοι αναρχικοί της οπισθοφυλακής έκαναν μεταβολή και επιτέθηκαν στούς φασίστες και… τους ισοπέδωσαν. Οι περισσότεροι χρυσαυγίτες τη γλίτωσαν γιατί έβαλαν τα πόδια στην πλάτη και έγιναν καπνός.

    Στο νοσοκομείο δε, μια που τόλμησαν να εμφανιστούν έξι από αυτούς και έφαγαν ξύλο στους διαδρόμους αφού πρόλαβαν και χτήπησαν ένα μετανάστη που ξεμοναχιάστηκε.. Έφυγαν τρεχοντας τρώγοντας φάπες. Δεν πήγαν στον αγύριστο οι μαλάκες αλλά εντοπίστηκαν σε άλλο σημείο του κτιρίου με τον ένα να επιτίθεται με κάποιο πυροσβεστήρα του νοσοκομείου. Αποτέλεσμα να φάνε της χρονιάς τους το ξυλίκι για δεύτερη φορά και να φυγαδευτούνε με περιπολικά από τα φυλαράκια τους.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1348830

    • Τρομοϋστερία στην Κρήτη: Προσαγωγές ανθρώπων στην Εθνική Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου στο 29/10/2011 στις 17:32

    [Athens independent media centre]
    Ελληνικά | English

    .: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ :.

    επιλέξτε μέσο

    Μετάβαση στο άρθρο με αριθμό

    .: ΑΡΧΕΙΟ :.

    Προσπελάστε το αρχείο του IMC-Athens ομαδοποιημένο κατά θεματικές ενότητες

    Προσπελάστε τα άρθρα και τις συλλογές πολυμέσων του παλιού IMC-Athens 2005-2006
    άρθρα – συλλογές πολυμέσων
    .: ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ :.
    Απολυσεις 2010
    συγκεντρωμένες οι απολύσεις του 2010
    .: ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ :.
    κοινότητα συμμετέχετε ενεργά στην αντιπληροφόριση

    IRC
    Άμεση συνεννόηση για τρέχοντα νέα

    δημοσιεύστε
    ανεβάστε ήχους, βίντεο, εικόνες ή κείμενα, κατευθείαν από τον browser σας

    ειδήσεις
    μέχρι στιγμής κάλυψη διαδηλώσεων και θεμάτων

    επικοινωνία
    .: ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ :.
    98 FM
    1431AM
    radio revolt
    radio katalipsi
    radio radiourgia
    105fm
    Αυτόνομο Ράδιο Ιωαννίνων
    .: ΑΛΛΑ SITE :.
    Contra Info
    Διαμοιρασμός οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού
    .: ΑΛΛΑ IMC(s) :.

    http://www.indymedia.org

    Projects
    print
    radio
    satellite tv

    Africa
    ambazonia
    canarias
    estrecho / madiaq
    kenya
    south africa

    Asia
    japan
    india
    korea
    philippines

    Canada
    maritimes
    quebec

    Europe
    abruzzo
    alacant
    antwerpen
    athens
    austria
    barcelona
    belarus
    bristol
    brussels
    bulgaria
    calabria
    emilia-romagna
    estrecho / madiaq
    euskal herria
    galiza
    germany
    grenoble
    hungary
    ireland
    istanbul
    italy
    la plana
    liege
    liguria
    lille
    linksunten
    lombardia
    london
    madrid
    malta
    marseille
    nantes
    napoli
    netherlands
    nice
    northern england
    norway
    nottingham
    oost-vlaanderen
    paris/île-de-france
    piemonte
    portugal
    roma
    romania
    russia
    scotland
    sverige
    switzerland
    torun
    toulouse
    ukraine
    united kingdom

    Latin America
    argentina
    bolivia
    chiapas
    chile
    chile sur
    cmi brasil
    cmi sucre
    colombia
    ecuador
    mexico
    peru
    puerto rico
    qollasuyu
    rosario
    santiago
    uruguay
    venezuela

    Oceania
    aotearoa
    melbourne
    perth
    sydney

    United States
    arizona
    austin
    austin indymedia
    baltimore
    big muddy
    binghamton
    boston
    buffalo
    chicago
    colorado
    columbus
    hawaii
    houston
    hudson mohawk
    los angeles
    michigan
    philadelphia
    rochester
    rogue valley
    saint louis
    saint-petersburg
    san diego
    san francisco
    san francisco bay area
    santa cruz, ca
    seattle
    urbana-champaign
    washington dc
    western mass
    worcester

    West Asia
    beirut
    israel
    palestine

    Topics
    biotech

    Process
    fbi/legal updates
    mailing lists
    process & imc docs

    συνεισφέρετε νέο άρθρο | στείλτε το άρθρο με e-mail

    Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες | ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
    1348934
    Τρομοϋστερία στην Κρήτη: Προσαγωγές ανθρώπων στην Εθνική Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου
    από @ 21:41, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
    (Τροποποιήθηκε 15:22, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011)
    θεματικές: Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

    Η ενημέρωση είναι από το τηλέφωνο οπότε δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. Συμπληρώστε όσοι/ες γνωρίζετε περισσότερα πράγματα.

    Τρέμουν και τον ίσκιο τους οι εξουσιαστές.

    Σήμερα στην Κρήτη, εκτός από τις αποδοκιμασίες των παρελάσεων σε όλο σχεδόν το νησί, θα γίνει και η σοσιαληστική διεθνής. Η συνάντηση δηλαδή όλων των σοσιαληστών ηγετών, στην οποία θα παραβρεθεί και το δικό μας κάθαρμα, ο Παπανδρέου.

    Ο στρατός κατοχής ήρθε στο νησί από χθες, για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του κόσμου που έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στάβλο που θα τους φιλοξενήσει.

    Πράγματι 200-300 άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατοχή και μοιράζοντας κείμενα. Στη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν εντάσεις και σπρωξίδια με τους μπάτσους οι οποίοι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

    Προηγουμένως όμως, όπως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά, έγιναν προληπτικές προσαγωγές 10 τουλάχιστον ατόμων που κρατούνται μέχρι τώρα στο ΑΤ Αγ. Νικολάου, χωρίς να τους επιτρέπουν να δουν τους δικούς τους, αφού Διάδες και ασφαλίτες περιφρουρούν το τμήμα.

    Αυτό που γνωρίζουμε μόνο είναι ότι χωρίς κανένα λόγο πριν από κάποια ώρα οι μπάτσοι σταμάτησαν 2 τυχαία αυτοκίνητα στην εθνική Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου και προσήγαγαν τους επιβάτες τους στο τμήμα.

    Όποιος έχει ενημέρωση για το τι συμβαίνει τόσο στην διαμαρτυρία όσο και σχετικά με τους κρατούμενους ας ενημερώσει.

    Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

    ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
    1348948
    Κάποιες φωτό
    από .. 22:14, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

    .

    1348949
    Attachment
    από .. 22:14, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

    1348950
    Attachment
    από .. 22:14, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

    1348970
    σπρέι
    από πιπέρι? 23:03, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

    η συγκέντρωση έχει διαλυθεί εδώ και κάποια ώρα.. απ’ ό,τι κατάλαβα απο τηλ. υπήρχε τρελή μπατσοκρατία.. για τις 10(+?) προσαγωγές ισχύει και ακούστηκε ότι θα τους αφήσουν αν και μάλλον δεν υπάρχει πολύς αλληλέγγυος κόσμος να πιέζει.. μια απο αυτές έγινε στη λήξη της φάσης από 5-6 λήτες και με αρκετό ξύλο.. γενικά υπήρχε αρκετή ένταση και στο τέλος πέσαν κάποια δακρυγόνα αλλά η έκπληξη (για μένα τουλάχιστον) είναι ότι μου είπαν ότι χρησιμοποιήθηκε και πέπερ σπρέι εξ επαφής σε συγκεντρωμένους, που δεν έχω ξανακούσει να χρησιμοποιείται από μπάτσους σε καμία πορεία ή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.. αν ξέρει κανείς λεπτομέρειες ας επιβεβαιώσει ή ας με διορθώσει..

    υγ. γενικά η φάση δεν ήταν τίποτα τρομερό για τα δεδομένα του τελευταίου καιρού πανελλαδικά, αλλά για το λασίθι που έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά “πίσω” κινηματικά κάτι ήταν.. βέβαια θα ήταν ακόμα καλύτερα ο κόσμος εκεί κάτω να μην περιμένε σοσιαλιστικές διεθνείς και πρωθυπουργούς για να αντιδράσει..

    1348993
    ελεύθεροι
    από ακαμπ 0:10, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

    μετά από 5 ωρίτσες στο α.τ είμαστε έξω και οι 10.περισσότερα αργότερα.

    1349050
    συγκέντρωση Αγιου Νικολάου Κρήτη
    από Γιωργοσ Τ. 5:30, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

    είναι εν μέρει ακριβές οτι ήταν μόνο 200-300 άτομα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διαστα’υρωση με το ξενοδοχείο. Πολύς κόσμος, παρότι η αστυνομία απέτρεπε τα αυτοκίνητα να περάσουν απο το σημείο, που περνούσε με αυτοκίνητα, μόλις αντιλαμβανόταν περι τνος επροκειτο, σταθμευε πιο πέρα και συμμετειχε στην συγκέντρωση. Υπήρχαν λοιπόν ,πέρα απο εναν σταθερο πυρήνα ανθρώπων, κόσμος που ερχόταν και συμμετειχε για λιγο, ενα συνεχες πηγαινε ελα δεδομένου οτι και ενημέρωση δεν υπήρχε(σιγα μην το ανακοινωναν στα ραδιοφωνα) και ηταν και αρκετες οι ώρεσ που διαρκούσε η συγκέντρωση.

    1349097
    enas apo tous 10…
    από Jah 12:20, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

    Ta skulia mas stamatisane ligo prin to agio nikolao. enw eixame tautotites k meta apo psaksimo se emas k sta 2 amaksia opou den vrethike tpt apofasisan na mas pane gia eksakrivwsi stoixeiwn?!! (apo ton asurmato akoustike para polles fores i frasi “atoma tou gnwstou xwrou”)

    Mas pigan loipon sto tmima k mas kratisan 5 wres xwris nero. Fusika epese polu trollarisma sti diarkeia auti. eidame k pollous asfalites na pigenoerxontai (deigma tou poso erasitexnes itan).

    I TROMOKRATIA SAS DEN MAS FOVIZEI, MAS EKSORGIZEI… I WRA SAS ERXETE…

    1349124
    σοσιαληστρικη διεθνης στο λασιθι
    από nasta 15:16, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

    υπηρχαν σε ολη την εθνικη οδο γυρω στους 2500 μπατσοι και καμια 500 ασφαλιτες με μηχανες γιαμαχα με πολιτικα αυτοκινητα ,γυρω στις 5 δοιμιρες ματ ,2 στην εισοδο του resort παρακαλω και 3 περιπου στους κομβους πριν το βαθυ που βρισκεται το 27 αστερων ξενοδοχειο που μαζευτηκαν οι τυραννοι με τον αρχιτυραννο με φατσα αγελαδας …ημασταν γυρω στα 200 ατομα ισως και περισσοτεροι.με συμμετοχη ευτυχως απο κοσμο απο ηρακλειο ..απο τις 2.00 έως τις 6.30(μετα εφυγα ) ακουγουνταν συνθηματα πιεσαμε λιγο τους ματατζηδες που παραταχτηκαν στην πυλη ..κλεισαμε για λιγο το δρομο με τους διερχομενους καμια φορα να κατεβαινουν για συμμετοχη…το λαθος ηταν οτι αφεθηκαν οι δικτατορες να περασουν στο ξενοδοχειο ..μπορουσαμε να τους προλαβουμε …ηταν μια αχτιδα ελπιδας γι αυτον τον πασοκομπατσοκρατουμενο τοπο οπου καθε οικογενεια εχει κι εναν μπατσο και το μπατσοκ πηρε στις τελευταιες εκλογες 60%…δηλωτικο της κοινωνιας αυτης…σημερα ευκαιρια να κλεισουν τις εξοδους ωστε να μην μπορουν να φυγουν …κινητικοτητα των χιλιαδων μπατσων στην εθνικη ..πιθανον αυτη την ωρα μετα το περιδρομιασμα να ξεκινησουν να τσακιζονται απο δω ..μπορουμε να τους εμποδισουμε …τωρα!

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1348934

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.