ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ «ΥΠΟΔΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με την επέτειο του Όχι, -όπως καθιερώθηκε να λέγεται- ο λαός μας φέτος έχει τη δυνατότητα να πει ξανά ΟΧΙ αλλά και ΝΑΙ.

ΟΧΙ στα χρέη που έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του και το αίμα του κάμποσες φορές.
ΟΧΙ στα δάνεια που πηγαίνουν πάντα στις ίδιες τσέπες αντί για τη ανάπτυξη του τόπου και την προκοπή του λαού, αντί για Σχολεία Νοσοκομεία και υποδομές.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα, και μάλιστα αντί πινακίου φακής του τόπου και των υποδομών του.
ΟΧΙ στους πολιτικούς «υπαλληλίσκους» ντόπιων και ξένων συμφερόντων
ΝΑΙ στην λαϊκή αλληλεγγύη. Καιρός να γνωρίσουμε το διπλανό μας στη δουλειά, στη γειτονιά, στο δρόμο και την πλατεία. Θα διαπιστώσουμε με έκπληξη πως ο επόμενος που ίσως μείνει άνεργος μπορεί να είμαστε εμείς, πως και σε μας κινδυνεύει να μας κόψουνε το ρεύμα, ότι και τα παιδία μας μπορεί να φύγουν για την Αυστραλία.
ΝΑΙ στην αυτοοργανωση στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Τα πρωτοβάθμια σωματεία -συνδικάτα του Νομού μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το κύτταρο για την κοινωνική οργάνωση σε υγιείς βάσεις. Το ίδιο ισχύει και για την οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και γενικά μικρής κοινωνίας.
Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ο λαός θα μπορέσει να στηθεί όρθιος και να οργανώσει την κοινωνική του σχέση σε άλλη βάση , απορρίπτοντας τις ατομικές λύσεις που οδηγούν στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Σήμερα ο καθένας από μας και σαν σύνολο βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο που θα πάρουμε. Η στασιμότητα και η παραίτηση σημαίνει κοινωνικό θάνατο.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους και συμπολίτες μας την Παρασκευή 28/10/11 το απόγευμα στις 4,30 μμ σε συγκέντρωση «υποδοχής» του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Gran Melia στο Βαθύ του Καλού Χωριού, όπου μετά το «σώσιμο» της Ελλάδας θα συζητήσουν για το «σώσιμο» του Αραβικού κόσμου με τη σοσιαλιστική διεθνή, τους πρώην συντρόφους του Μπεν Αλή και του Μουμπάρακ.To κάλεσμα είναι ανοιχτό και προς άλλα σωματεία και φορείς της Κρήτης

Προσυγκέντρωση θα γίνει στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ηρακλείου -Λασιθίου προς βαθύ.

Αποφασισμένοι Μεραμβέλλου – Eργατικό Κέντρο Λασιθίου – ΕΛΜΕ Λασιθίου -Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου – Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου και Οροπ. Λασιθίου

3 σχόλια

  1. An impressive reveal, I recently given this on to the friend who was simply performing a little evaluation during this. And then he or she in fact purchased me personally breakfast every day since i have ran across this for him.. smile. So allow me to reword which: Thnx for that deal with! However yeah Thnkx with regard to spending any time to go over this, I find personally highly about this as well as really like reading through concerning this topic. If at all possible, as you grow knowledge, can you mind upgrading your website with a lot additional information? It is very ideal for me. Huge thumb up due to this short article!

    • "Σοσιαλιστικό φρούριο" το συνέδριο-Μπλόκο στους καλεσμένους-επεισόδια & χρήση χημικών (Βίντεο) στο 31/10/2011 στις 17:03

    “Σοσιαλιστικό φρούριο” το συνέδριο-Μπλόκο στους καλεσμένους-επεισόδια & χρήση χημικών (Βίντεο)

    “Σοσιαλιστικό φρούριο” το συνέδριο-Μπλόκο στους καλεσμένους-επεισόδια & χρήση χημικών

    Επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ πολιτών και ανδρών των ΜΑΤ, εξελίχθηκαν κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο οπου διεξήχθη το διεθνές σοσιαλιστικό συνέδριο.Παρόν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρεου και πολλά κυβερνητικά στελέχη που έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Λασιθιώτες και όχι μόνο, για διαμαρτυρία.

    Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας
    Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ειχαν αποκλείσει όλα τα κομβικά σημεία και είχαν δημιουργήσει ένα νοητό “φρούριο” γύρω από το Ξενοδοχείο. Σε απόσταση 800 μέτρων και στην μόνη είσοδο για την περιοχή, είχαν παραταχθεί τουλάχιστον 4 διμοιρίες από ανδρες των ΜΑΤ με σκοπό να μην εισέλθει κανένας στον χώρο του συνεδρίου.

    O αποκλεισμός απο τους διαδηλωτές
    Οι διαδηλωτές, λίγο μετά τις 19.00 απέκλεισαν οι ίδιοι το δρόμο κάνοντας μπλόκο στους προσκεκλημένους για το γεύμα του συνεδρίου.Ετσι, όσοι Βουλευτές, Δήμαρχοι και λοιποί κομματικοί παράγοντες προσπάθησαν να πάνε στο ξενοδοχείο και να τιμήσουν τον Πρωθυπουργό, δεν τα κατάφεραν.

    Επεισόδια και η χρήση χημικών διέκοψαν την κυκλοφορία
    Τα αίματα άναψαν πολύ γρήγορα και λιγο μετά τις 18.00 άρχισαν οι πρώτες συμπλοκές ενώ αργότερα δεν έλειψαν και οι ρήψεις χημικών από τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να εκτελέσουν τις εντολές που είχαν πάρει.Η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο πολλές φορές διεκόπη από τα επεισόδια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Τα σχόλια που ακούγονταν από διερχόμενους οδηγούς στρέφονταν φυσικά κατά της διοργάνωσης του συνεδρίου.

    Λίγο μετά τις 21.00 τα πράγματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο.

    http://radiolasithi.gr

    Βίντεο εδώ :http://radiolasithi.gr/lasithi/epikairotita/item/2662-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9

    • Κρήτη: Κλοιός προστασίας για Γ. Παπανδρέου - Τρέμουν την οργή του κόσμου στο 27/10/2011 στις 17:20

    Τα τελευταία 24ωρα γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στα επιτελεία των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηρακλείου και Λασιθίου εν όψει της καθόδου του Γ. Παπανδρέου στην Κρήτη, την Παρασκευή, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στον Άγιο Νικόλαο…
    Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν προκειμένου ο πρωθυπουργός να φθάσει απρόσκοπτα στο χώρο του ξενοδοχείου όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο, προκαλεί έντονο “πονοκέφαλο” στις αρμόδιες Αρχές, που έχουν αποφασίσει να επιστρατεύσουν δυνάμεις από όλο το νησί, με τις διμοιρίες να παρατάσσονται σε «ευαίσθητα» σημεία της διαδρομής από το Ηράκλειο προς το Λασίθι.

    Οι διωκτικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε «ακτινογράφηση» του δρομολογίου και βασικό τους μέλημα είναι να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο κατά την διέλευση του πρωθυπουργού.

    Λόγω των συγκυριών, γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και ενδεχομένως συγκεντρώσεις από πολίτες και εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων που θα θελήσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, γι’ αυτό ακριβώς στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί δρόμων.

    defencenet.gr

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.