Ανακοίνωση της Κατάληψης Rosa Nera με αφορμή τα γεγονότα στις 20 Οκτώβρη του 2011

Στις 20 Οκτωβρίου το ΠΑΜΕ – με εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ και σε συννενόηση με τον υπόλοιπο ζόφο του πολιτικού συστήματος, την ελληνική αστυνομία και τα ΜΜΕ – παρέταξε κρανοφόρα και παλουκοφόρα μέλη του να περιφρουρήσουν τη βουλή. Οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ παρατάχθηκαν με πλάτη προς τα ΜΑΤ και τη βουλή, και με επιθετικό μέτωπο προς όλους τους διαδηλωτές που δεν ανήκαν στη μάντρα του ΚΚΕ. Σε πολλά σημεία τα “κορδόνια” της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ δεν περιφρουρούσαν τίποτα άλλο παρά τους μπάτσους που είχαν από πίσω τους ως δεύτερη γραμμή κάλυψης.

Για ώρες από πολλούς, και διαφορετικής πολιτικής καταγωγής, διαδηλωτές αμφισβητήθηκε το νταβατζητλίκι του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ, παρά τα ψέμματα που λέει, τραμπούκιζε όποιον κόσμο δεν ήταν δικός του, επιλέγοντας να φρουρήσει το καθεστώς που το τρέφει. Και όλα αυτά σε μια μέρα που καταργούνταν με το πολυνομοσχέδιο όλα τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα από τους εργάτες και τις εργάτριες του παρελθόντος. Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε διαδηλωτες που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ (συνδικαλιστές, ανέργους, αναρχικούς, νεολαίους και άλλους) και τους αυτόκλητους μπάτσους του ΚΚΕ είχε ξεκινήσει πολύ πριν από τα επεισόδια που επιλέγουν να δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Όταν τα μέλη του ΚΚΕ άρχισαν να χρησιμοποιούν και τα παλούκια τους απέναντι στον κόσμο άρχισε η γενική σύρραξη που άφησε πίσω της ένα νεκρό από τα δακρυγόνα της αστυνομίας και δεκάδες τραυματίες και από τις δυο πλευρές….

Πριν μιλήσουμε για τα γεγονότα… λίγη θεωρητική τεκμηρίωση

Καμία έκπληξη που το ΚΚΕ ανέλαβε την περιφρούρηση του συστήματος από το οποίο τρέφεται. Το ΚΚΕ δεν αποτελεί απλά δεκανίκι του ελληνικού καπιταλισμού αλλά οργανικό του κομμάτι. Το ΚΚΕ προστατεύει το πολιτικό σύστημα και τα ντόπια του οικονομικά αφεντικά γιατί η στοχοθεσία του, η οικονομική και οργανωτική του ύπαρξη είναι άρρητα δεμένη με αυτά. Οποιοσδήποτε τριγμός στην ιεραρχία του ντόπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος απειλεί να συμπαρασύρει και την ύπαρξη του ΚΚΕ, και τα αφεντικάκια του το ξέρουν καλά αυτό. Ήδη ο Μαϊλης απολύει κόσμο από το “Ριζοσπάστη”, καθώς “δε βγαίνει”: Τα κομματικά μαγαζιά δε μπορούν να επιβιώσουν μόνο με την αυτοχρηματοδότηση. Χωρίς την κρατική ομπρέλλα θα κλείσουν. Εκτός αν συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ντόπια οικονομική μαφία.

Γι’ αυτό τα καθάρματα της ηγεσίας του ΚΚΕ υπονομεύουν όσο μπορούν τα ακηδεμόνευτα κινήματα ή βοηθάνε όσο μπορούν στην καταστολή τους. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ πουλάει χρόνια τώρα εθνικιστικό παραμύθι και σενάρια για εθνικό και “λαϊκό” κίνημα και συμμαχία των μικρών αφεντικών με τους εργάτες. Το ΚΚΕ μιλώντας για “λαϊκό κίνημα” και για το “δίκιο του ελληνικού λαού” στο δημόσιο λόγο, αποκρύπτει συγκεριμένες και σημαντικές ταξικές αντιθέσεις ενώ ταυτόχρονα μιλάει αόριστα για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Γιατί ο συγκεντρωτικός ρόλος της ηγεσίας του ΚΚΕ, ως οργανικό κομμάτι της πολιτικής διαμεσολάβησης, είναι να ελέγχει με ένα αιώνιο εκλογικό ποσοστό 5 με 10% όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία στον κατασκευαστικό τομέα και στη μεταποίηση, υπερασπίζοντας κυρίως τα κλαδικά συμφέροντα ντόπιων μικρο-εργολάβων εκμεταλλευτών και περιορίζοντας τις διεκδικήσεις των ντόπιων και μεταναστών προλετάριων σε μικρά διαχειριστικά αιτήματα και άθλιους συμβιβασμούς.

Το ΚΚΕ υπονομεύει τους αυτόνομους και ενωτικούς ταξικούς αγώνες γιατί του είναι πιο εύκολο να τους περιορίζει και να τους ξεπουλάει σε κλαδικά μαντριά. Με αντάλλαγμα το πλασσάρισμα της κομματικής του ιεραρχίας στα κέντρα αποφάσεων, το ΚΚΕ θα συμμαχεί εναλλακτικά με την ελληνική δεξιά, το ντόπιο κεφάλαιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ χωρίς ποτέ να αμφισβητεί ουσιαστικά τα θεμέλια του μαφιόζικου πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας.

Φυσικά το κόμμα μπορεί να κάνει κωλοτούμπες όταν το επιτρέπουν οι συσχετισμοί και είναι ανώδυνα τα πράγματα για το ντόπιο καπιταλισμό. Έτσι το ΚΚΕ δεν είχε πρόβλημα να συμμετέχει στα εκπαιδευτικά του 2006, ενώ τώρα υπονόμευσε τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του 2011, απέναντι σε ένα πολύ πιο καταστροφικό νομοσχέδιο. Γιατί τώρα, οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη αντίσταση, ακόμα και συντεχνιακή, μπορεί να απειλήσει σοβαρά τη θέση και την κατάταξη που έχει δώσει το ντόπιο κεφάλαιο στα πολιτικά του φερέφωνα.
Πάντα όταν σοβαρεύουν τα πράγματα, το ΚΚΕ ρίχνει τις αντισυστημικές μάσκες και απροσχημάτιστα δηλώνει πως το πολιτικό σύστημα είναι όχι μόνο κλειστό, αλλά έχει και ως βασική συνιστώσα του αυτό το ίδιο το κόμμα. Το υποτίθέμενα αντικαπιταλιστικό. Ας μη ξεχνάμε τη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, αλλά και την τρομαγμένη στάση της ηγεσίας του Συριζα, στην εξέγερση του 2008.
Στην εξέγερση του 2008, εμφανίστηκε ένα αυτόνομο κίνημα καταλήψεων δημόσιων οργανισμών και κτιρίων και ευθείας αμφισβήτησης των κατασταλτικών και ιδεολογικών μηχανισμών τους κράτους. Αμφισβητήθηκαν, τόσο στο πεδίο της ηθικής όσο και στο δρόμο, οι αντικοινωνικές αξίες της κατανάλωσης, της διαμεσολάβησης και της υποταγής.
Οι τρεις εβδομάδες της εξέγερσης του 2008 μέσα από μια οργανωμένη έκρηξη επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικά κομμάτια της κοινωνίας τρόμαξαν τις ηγεσίες τόσο των δεξιών όσο και των αριστερών κομμάτων που το μόνο που κατάφεραν να ψελλίσουν ήταν πως οι ¨νέοι σήμερα δεν έχουν αιτήματα, πρέπει να οργανωθούν” και άλλα τέτοια ωραία. Ο δε “Ριζοσπάστης” δημοσιεύσε μάλιστα και ένα μικρό διήγημα στο οποίο όχι μόνο ωραιοποιεί τον Κορκονέα, αλλά θεωρεί και την επιλογή του να πυροβολήσει δικαιολογημένη.

Να θυμήσουμε επίσης το εξής. Τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008, ένα άλλο νεαρό παιδί πυροβολήθηκε προφανώς από αστυνομικούς, όπως τεκμηριώνουν οι μαρτυρίες, στο Περιστέρι. Η αστυνομία συγκάλυψε το γεγονός καθώς δεν εμφανίστηκε παρά μόνο όταν οι δράστες είχαν χρόνο να εξαφανιστούν. Ο νεαρός πυροβολήθηκε την ώρα που συζήταγε με μέλη μαθητικού συμβουλίου του σχολείου του. Καθώς ο νεαρός μαθητής ήταν μέλος της μαθητικής νεολαίας του ΚΚΕ, το κόμμα φρόντισε να θάψει το γεγονός κάτω από ήπιες έως γελοίες αντιδράσεις. Έτσι, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα γινόταν χαμός από ένα τέτοιο περιστατικό, στην περίπτωση του νεαρού περιστεριώτη το γεγονός συγκαλλύφθηκε, η αδράνεια της αστυνομίας να ερευνήσει ποιος πυροβόλησε δικαιολογήθηκε. Το γεγονός ξεχάστηκε και θάφτηκε, με τις ευλογίες του κόμματος. Το φιλο-κορκονέϊκο δημοσίευμα στο Ριζοσπάστη και η στάση του ΚΚΕ στο Περιστέρι είναι δυο μικρά παραδείγματα για το πόσο ανεκτική έως φιλική είναι η στάση του κόμματος απέναντι στους ένστολους δολοφόνους, όπως είναι ενδεικτικά παραδείγματα και για τη συστράτευση του ΚΚΕ με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς προστασίας της ντόπιας ολιγαρχίας.
Ο ρόλος του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, ο μονόλογος του οποίου αναπαράγεται μονοπωλιακά στα ΜΜΕ είναι ο ρόλος της υπονόμευσης των αυτόνομων εργατικών κινημάτων, άσχετα από το τι τρελίτσα πουλάνε στα κομματικά φυλλάδια και τα προγράμματα τους.
Μόνο όταν πιέζεται πολύ το κόμμα από την κοινωνία ή από τη βάση του θα πάρει φιλεργατικές θέσεις.
Ποιος ξεχνάει την αρχική υπονόμευση του αγώνα των 300 μεταναστών εργατών από το ΚΚΕ, ως “υποκινούμενων”; Ποιος ξεχνάει τη μηδενική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και την ιδεολογική κάλυψη που προσέφερε το κόμμα στην καταστολή και την άρση ασύλου στη νομική, απέναντι σε μια ειρηνική και δίκαιη διαμαρτυρία προλεταρίων σε κτίρια αχρησιμοποίητα; Και ποιος ξεχνάει την εκ του ασφαλούς κωλοτούμπα υποστήριξης του ΠΑΜΕ, όταν πλέον είχε φουντώσει πανελλαδικά το κίνημα αλληλεγγύης και όταν το κόμμα πιέστηκε από μεταναστευτικά κομμάτια της βάσης του;

Και, αλήθεια, είναι το ΚΚΕ φίλος της ειρήνης και ενάντια στη βία;

Να θυμίσουμε μόνο τις αγάπες και την ιδεολογική κάλυψη του ΚΚΕ στους σφαγείς του μαφιόζικου καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Όταν οι σέρβοι φασίστες προχωρούσαν σε σφαγές αμάχων στη Βοσνία, το ΚΚΕ όπως και το ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη σχεδόν η ελληνική αριστερά και δεξιά δεν μίλησαν καθόλου στην κατεύθυνση της ειρήνης. Όπως όλος ο εθνικός κορμός, έτσι ακριβώς και το ΚΚΕ είχε πάρει το μέρος των ορθόδοξων αδελφών σφαγέων, καθώς αυτό συνέφερε τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που είχε χρόνιες συμφωνίες με το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Το ΚΚΕ μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα σιγόνταρε τους Μιλόσεβιτς και τους Αρκάν, προσφέροντας έτσι και ιδεολογική κάλυψη στους “εθελοντές” που έστειλε το ελληνικό κράτος για να βοηθήσουν στην εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων της Βοσνίας και στη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Και όταν στη συνέχεια ανέλαβαν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ (ανάμεσα τους και το ελληνικό κράτος) να κάνουν τους νταβατζήδες του πλανήτη συνεχίζοντας πολέμους και φέρνοντας τη στρατιωτική κατοχή στα Βαλκάνια, το ΚΚΕ θυμήθηκε τον εκ του ασφαλούς φιλειρηνικό του ρόλο. Φυσικά βγάζοντας διακριτικά το σκασμό ή ψελλίζοντας μόνο κάτι ψιλά για τα μάτια του κόσμου, σχετικά με τον εκμεταλλευτικό ρόλο των ελληνικών τραπεζών, των ελλήνων στρατιωτών και των ελληνικών οικονομικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια μετά τις σφαγές.

Το ΚΚΕ πρόσφατα μίλησε μεν για ελληνικό ιμπεριαλισμό, πάντα όμως του πρόσφερε ιδεολογική κάλυψη. Στο λόγο του κόμματος το αντικείμενο ήταν πάντα το εθνικό συμφέρον. Στο λόγο του κόμματος το υποκείμενο ήταν μια εξιδανικευμένη εικόνα του υπερταξικού και κανιβαλικού “ελληνικού λαού”. Ένας εθνικιστικός λόγος σε μια χώρα όπου η σύνθεση της εργατικής τάξης είναι πολυεθνική, με το μεταναστευτικό κομμάτι της να είναι αποκλεισμένο από στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, είναι βούτυρο στο ψωμί του ντόπιου καπιταλισμού αλλά και του ντόπιου φασισμού.

Ας μην εκπλήσσονται λοιπόν κάποιοι με την άνοδο της άκρας δεξιάς. Το ΚΚΕ έπαιξε προπαγανδιστικό ρόλο καθώς ο εθνικιστικός – λαϊκιστικός του λόγος ευθυγραμμίστηκε με το λόγο του ΛΑ.Ο.Σ όπως και τον εθνικιστικό – ρατσιστικό λόγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των ΜΜΕ. Αν υπάρχουν ακόμα απορίες σχετικά με το τελευταίο, για πρόσφατα παραδείγματα ας θυμηθεί κανείς το λόγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην πρόσφατη απεργία πείνας των 300, αλλά και τη συστράτευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τις ρατσιστικές αφηγήσεις και πολιτικές του υπουργείου των μπάτσων στο αντι-μεταναστευτικό καλοκαίρι του 2009 – επί θητείας Μαρκογιαννάκη, που έληξε με το σκάνδαλο Βλαστού.

Για τα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου και την περιφρούρηση της βουλής από το ΠΑΜΕ

Στις 20 Οκτώβρη το ΚΚΕ δεν περιφρούρησε καμία διαδήλωση, ούτε καν των δικών του ανθρώπων. Αποτέλεσε την πρώτη γραμμή άμυνας της βουλής, μπροστά από τα ΜΑΤ και σε συνεχή συννενόηση με την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας. Όταν μέλη άλλων οργανώσεων ή απλοί διαδηλωτές πλησιάζαν τους ΚΚΕδες φρουρούς της βουλής, οι αυτόκλητοι μπάτσοι του ΠΑΜΕ τους έφραζαν το δρόμο με αλυσίδες, τους έβριζαν, έλεγχαν ταυτότητες και τους έψαχναν τις τσάντες, θεωρώντας πως η προδοτική τους στάση, η οποία απολάμβανε και τα εύσημα των ΜΜΕ, θα παραμείνει ανεκτή.

Φυσικά το μπάχαλο ήταν αναπόφευκτο. Αυτό που δεν έδειξαν τα κανάλια, ήταν πως επί ώρες υπήρχαν λεκτικές αντεκλήσεις και τσαμπουκάδες, ανάμεσα σε διαδηλωτές και μέλη του ΠΑΜΕ, που εμπόδιζαν οποιονδήποτε να αμφισβητήσει το μονοπώλιο του ΚΚΕ στο πως θα εξελιχθεί η διαμαρτυρία μπροστά στη βουλή. Όταν τα αίματα άναψαν για τα καλά – μετά από πιέσεις αρχικά από το μπλοκ των “Δεν πληρώνω” και στη συνέχεια από το αντιεξουσιαστικό μπλοκ – έγινε το αναπόφευκτο και μάλλον κρατικά σχεδιασμένο μπάχαλο. Ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ να συγκρούονται με κάθε μέσο κυρίως με το μπλοκ των αναρχικών αλλά και με άλλους διαδηλωτές και σύντομα να επιτίθονται λυσσαλέα σε ΌΛΟ τον υπόλοιπο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει. Ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, ηλικίας και φύλου.

Όταν το ΠΑΜΕ άρχισε να χάνει τον έλεγχο μια και ο οργισμένος κόσμος ήταν χιλιάδες, έσπευσαν σε βοήθειά του τα αραχτά μέχρι τότε ΜΑΤ, για να ολοκληρώσουν μαζί, σε άψογη συνεργασία, το κατασταλτικό σχέδιο της περιφρούρησης της βουλής. Ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε μετά από καταφανέστατη συνεννόηση μεταξύ πρωθυπουργού – διοίκησης των μπάτσων – πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ και καναλαρχών. Ένα σχέδιο που περιλάμβανε και την περιφρούρηση σχεδόν όλων των κρατικών κτιρίων των νομαρχιών και περιφερειών σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι όλοι αυτοί οδήγησαν τους διαδηλωτές να σφάζονται μεταξύ τους – οι του ΠΑΜΕ εναντίων των υπόλοιπων και αντίστροφα – ενώ τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το εμετικό παραμύθι πως μόνο οι του ΚΚΕ που φρουρούν τη βουλή είναι πραγματικοί διαδηλωτές, ενώ οι άλλοι (μιλάμε για χιλιάδες διαδηλωτών), είναι “κουκουλοφόροι”, κατσαπλιάδες και άσχετοι με τη διαδήλωση που ήρθαν να την αμαυρώσουν (sic!).

Ένας νεκρός από δακρυγόνα της αστυνομίας, ένας σοβαρά τραυματίας από επίθεση των μελών του ΠΑΜΕ και δεκάδες τραυματίες ο απολογισμός της “περιφρούρησης” της βουλής

Για πρώτη φορά σε μια απεργία, χάρη στην “περιφρούρηση” του ΠΑΜΕ, τραυματίστηκαν τόσοι πολλοί διαδηλωτές και μάλιστα από συγκρούσεις μεταξύ τους. Σε μια επίθεση των μελών του ΠΑΜΕ έσπρωχναν διαδηλωτές να πέσουν από 4 μέτρα ύψος και εκεί κάποιοι ΄΄έβγαλαν΄΄ τα πόδια τους, ενώ ένας άνθρωπος σακατεύτηκε πέφτοντας με το κεφάλι, παθαίνοντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο μπλοκ του ΠΑΜΕ σταματάει η καρδιά (οξύ ισχαιμικό επεισόδιο σε μια υγειή καρδιά σύμφωνα με τον ιατροδικαστή) του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, άνεργου οικοδόμου από το Βύρωνα. Σε μια στιγμή που όλη η κοινωνία έχει παγώσει το ΚΚΕ μέσω της Γ.Γ. πετάει στα αζήτητα το νεκρό του, λέγοντας πως υπεύθυνοι για το θάνατο ήταν όχι τα απαγορευμένα χημικά των μπάτσων, αλλά… οι διαδηλωτές που επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ. Για το θάνατο του άνεργου οικοδόμου όμως, υπεύθυνη είσαι και εσύ Γ.Γ. του ΚΚΕ. Με δική σου ευθύνη έγιναν οι συμπλοκές ανάμεσα σε διαφορετικά μπλοκ διαδηλωτών, με δική σου ευθύνη τραυματίστηκαν και σακατεύτηκαν τόσοι άνθρωποι και από τις δυο μεριές. Και με δική σου ευθύνη και με όχημα το ψέμμα, γίνεται προσπάθεια να απενοχοποιηθεί το κράτος από το θάνατο ενός άνεργου οικοδόμου μέλους του ΠΑΜΕ, αθωώνοντας την αστυνομία με τα χημικά της, όπως και να συσκοτιστούν οι προδοτικές επιλογές της δικές σας, μαζί και της υπόλοιπης ηγεσίας του κόμματός σας.

Για τους κρατικούς ρουφιάνους του ΚΚΕ

Τα παραμύθια για “παρακρατικούς” πλέον δεν πείθουν παρά μόνο τα λοβοτομημένα πρόβατα που πιστεύουν τα ΜΜΕ ή τα κομματικά τους μαντριά. Ο τηλεθεατής όσο τυφλωμένος και να είναι, βλέπει κρανοφόρους του ΚΚΕ να επιτίθονται σε άλλους διαδηλωτές, οι περισσότεροι των οποίων δε φοράνε καν κράνη.
Το ΚΚΕ επέλεξε να επιτεθεί μεταξύ άλλων στο αναρχικό κίνημα.
Το αναρχικό κίνημα μετράει τα τελευταία χρόνια δεκάδες φυλακισμένους και αρκετούς νεκρούς που αντιστάθηκαν στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ταξικής πάλης. Στα δικαστήρια, στις φυλακές, απέναντι στους μισθοφόρους του κράτους και σε όλους του κοινωνικούς αγώνες των καταπιεσμένων το αναρχικό κίνημα είναι πάντα παρών. Αντίθετα το ΚΚΕ επιλέγει να απουσιάζει, να υπονομεύει και να καταγγέλει ότι δεν ελέγχει (΄΄σκοτεινές δυνάμεις που δεν έχουν σχέση με το εργατικό κίνημα…προβοκάτορες…αναρχοφασίστες σε διατεταγμένη υπηρεσία…κλπ΄΄). Ευτυχώς, τουλάχιστο τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που είναι λιγότερο ευάλλωτα στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ και στα ψεύδη του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄, γνωρίζουν την αλήθεια.

Χαρακτηριστκό είναι επίσης πως στο ΄΄Ριζοσπάστη΄΄, δημοσιεύεται φωτογραφία που δείχνει καπνογόνο που εκτοξεύεται προς τους διαδηλωτές του μπλοκ των αναρχικών, ενώ η λεζάντα της κομματικής εφημερίδας γράφει ψευδώς πως έφυγε από το μπλοκ που το δέχεται. Τα παραμύθια του Ριζοσπάστη πως το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη διαδήλωση δε χαύονται πλέον τόσο εύκολα.

Το ΠΑΜΕ δεν περιφρούρησε την διαδήλωση αλλά την ελληνική βουλή από τους διαδηλωτές!!! Την περιφρούρησε μέχρις ότου αυτή να θάψει τα εργατικά δικαιώματα που είχαν κερδηθεί με αίμα. Το ΠΑΜΕ περιφρούρησε την βαρβαρότητα σε βάρος της εργατικής τάξης και μάλιστα στο όνομά της, μιας και αυτόκλητα την επικαλείται. Βεβαίως τα εύσημα δεν τα πήρε από την εργατιά, αλλά από τους εκπροσώπους των αφεντικών της. Από την κυβέρνηση, μέχρι τους φασίστες του Καρατζαφέρη μέχρι την Τρέμη και τους λοιπούς Πρετεντέρηδες. Τέτοιας εμβέλειας και ποιότητας ήταν ο ζήλος των αυτόκλητων υπερασπιτών του κοινοβουλείου.

Για τους μαλάκες που πέταγαν μολότωφ στους μαλάκες του ΠΑΜΕ… και μερικά συμπεράσματα

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών εκτοξεύονται πέτρες και καπνογόνα στα τυφλά και από τις δυο μεριές.
Όμως. Από τη μεριά των διαδηλωτών που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ εκτοξεύονται μολότωφ και κροτίδες. Θεωρούμε απαράδεκτο σε μια συμπλοκή να χρησιμοποιούνται εμπρηστικοί μηχανισμοί και κροτίδες εναντίων άλλων διαδηλωτών, ακόμα και όταν αυτοί οι άλλοι επιτίθενται με δολοφονικές διαθέσεις, όπως πολλοί τραμπούκοι του ΠΑΜΕ. Εφόσον το ΠΑΜΕ επιτέθηκε με παλούκια και πέτρες και κάποια καπνογόνα, είναι άνισο να χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα.

Οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ πέταγαν πέτρες στα τυφλά μέσα στην πλατεία και σε διαδηλωτές που δε συμμετείχαν στις συμπλοκές.
Το ίδιο είδαμε όμως και από την άλλη πλευρά. Να φεύγουν πέτρες όχι προς τους κρανοφόρους τραμπούκους του ΠΑΜΕ αλλά προς διαδηλωτές του ΚΚΕ που δεν είχαν καμία διάθεση για σύγκρουση.
Είναι αλήθεια πως έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Είναι όμως ζήτημα κινηματικής και πολιτικής ηθικής να αποστασιοποιηθούμε από τέτοιες πρακτικές και να δηλώσουμε την απέχθεια μας.

Δυστυχώς στις κανιβαλλικές εποχές που ζούμε θα δούμε πολλές φορές τους καταπιεσμένους να ευθυγραμμίζονται με την απάνθρωπη ηθική του διώκτη τους.
Όσο για το πόσο ενωμένο μπορεί να είναι το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, πήραμε μια καλή γεύση χθες, όπως και για το που μπορεί να φτάσει ο διασπαστικός ρόλος των φωστήρων του κομματικού συγκεντρωτισμού. Όταν το κόμμα λέει πως η εργατική τάξη πρέπει να οργανωθεί, εννοεί πως πρέπει να μπει κάτω από το στρατιωτικό έλεγχο της ηγεσίας που συμμετέχει στο κρατικό νταλαβέρι.

Χθες, με τις ευλογίες και του ΄΄ταξικού΄΄ κόμματος λοιπόν, θεσμοθετήθηκε η μεγαλειώδης ήττα των εργατών και των εργατριών. Αυτά τα μέτρα δεν έσκασαν από το πουθενά, αποτελούν φυσικό επακόλοθο των εκπτώσεων της ταξικής συνείδησης με ευθύνη όλων των κομματιών του ανταγωνιστικού κινήματος. Αυτή τη φορά ο δαίμονας δεν ήταν οι μετανάστες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά οι “κουκουλοφόροι” που αμφισβήτησαν την περιφρούρηση της βουλής από το ΠΑΜΕ.

Θα ζήσουμε και άλλους βίαιους εμφύλιους στο εσωτερικό της κοινωνίας. Το μουρμουρητό διαμαρτυρίας στις ξεπουλημένες – κανονισμένες από το κράτος απεργίες των ντόπιων μεσαίων και εργατικών στρωμάτων σε ανούσια βίαια ή ειρηνικά τελετουργικά μπροστά στη βουλή, οργανωμένα είτε από το ΠΑΜΕ είτε από τη ΓΣΕΕ δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν τη εντατικοποίηση της βάρβαρης υποτίμησης της ζωής και της εργασίας.
Το ΚΚΕ από τις 20 Οκτώβρη θεώρησε πως ήρθε η ώρα να δείξει ανερυθρίαστα πως θα παίξει ρόλο και στο δρόμο ως σύμμαχος των αφεντικών, των ακρο-δεξιών σωμάτων ασφαλείας και των κατασταλτικών μηχανισμών.
Η απάντηση παραμένει η ίδια και προφανής: Κοινοί αγώνες όλων των καταπιεσμένων ενάντια στις εξουσίες και την αθλιότητα των ημερών. Και ας μη παρασύρονται οι σταλινικοί γραφειοκράτες από την αίγλη της συμμαχίας τους με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την ιδεολογική προπαγάνδα των ΜΜΕ, γιατί θα κάψουν πολύ δικό τους κόσμο.
Η κοινωνία δεν αποτελείται μόνο απο μπάτσους, ρουφιάνους, εθνικιστές, κυρ-παντελήδες και μεγαλο-δημοσιογράφους που ηδονίζονται στη θέα της περιφρούρησης του ελληνικού καπιταλισμού από τη φανερή συμμαχία ΚΚΕ και ΜΑΤ. Και ας προσέχει η ηγεσία του ΚΚΕ όταν εκτοξεύει απειλές, γιατί τα γραφειοκρατικά του χέρια είναι κομμένα εκεί που υπάρχει οργανωμένο αυτόνομο κίνημα….

Πηγή : http://rosanera.squat.gr/

3 σχόλια

  1. This really is my first time i click here. I discovered so a number of associated with enjoyable stuff in your blog, particularly its dialogue. by using the actual a lot of comments in your content articles, I suppose I’m not the only one getting all of the leisure time right here! Continue the beneficial function.

    • σοβαρό; στο 25/10/2011 στις 13:39

    σοβαρό;
    Του Γιώργου Πρασσά

    1. Εργασιακή εφεδρεία:

    2. Α/αναζητήσεις:

    Κι ‘ αν κάνουμε κάτι λάθος σύντροφοι;
    Αυτό το κείμενο γράφεται μια μέρα μετά την 48ωρη τις 19-20 και έχει σκοπό να εκφράσει κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την δράση αυτού του κομματιού του κινήματος που θα έπρεπε να δρά επαναστατικά. Επιχειρεί να εκφράσει την αγωνία για την τεράστια ανεπάρκεια ενός κόσμου που ενώ θα έπρεπε να δρά βάση ενός τουλάχιστον υποτυπώδους σχεδιασμού, αντιθέτως συμμετέχει άκριτα ακόμα και με τεράστια αυτοθυσία ή αρκείται σε ρόλο παρατηρητή κοινωνικών φαινομένων. Εν τέλει προσπαθεί ναθέσει το ερώτημα : αν θέλουμε να κάνουμε επανάσταση σύντροφοι , δεν πρέπει να δούμε πως θα την κάνουμε;
    η συνέχεια εδώ: Κι ‘ αν κάνουμε κάτι λάθος σύντροφοι;

    3. και συνοπτική ιστορία:
    Ενας κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα

    Ναι είμαι ένας κουκουλοφόρος απο τα ιουλιανά ,ένας απο τους 300 προβοκάτορες του Πολυτεχνείου, ένας αριστεροχουντικός της μεταπολίτευσης και των εργοστασιακών σωματείων ένας κουκουλοφόρος τον Δεκέμβρη του 2008 , προχθές ένας χρυσαυγίτης ωστόσο σύντροφοι δεν έφαγα γιουβαρελάκια από τα χέρια της Μαρίκας.

    Προχθές βρέθηκα στο Σύνταγμα δέχτηκα στο πρώσοπο τη φυσούνα . Έτρεξα να φύγω και έπεσα επάνω στο δικό σας μπλοκ ,το μπλοκ του Π.Α.Μ.Ε , με προπηλακίσατε και μου δώσατε κάποιες ψιλές. Τι στο καλό δεν θα αναγνώριζε η περιφρούρηση ένα χαφιέ που που για 45 χρόνια παρίστανε τον οικοδόμο.

    Συγχαρητήρια σύντροφοι
    Στέργιος Κατσαρός
    (περισσότερα εδώ: ΕΓΩ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ, Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ)

    4. Η γραμμή του “ανοικτού” ΚΚΕ (δόγμα τζ. μπους τζ.)
    Βάρα μας Μαλάμη

    5. και πάρα πολλά κείμενα + σχόλια για ένα ευχάριστο επερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτώβρη (παρέλαση ή διαδήλωση;) http://parallhlografos.wordpress.com/

    ΥΓ
    το γνωστό ευχάριστο μουσικό διάλειμμα:

    http://enosy.blogspot.com/

    • Πέσατε θύματα, αδέρφια, εσείς... στο 23/10/2011 στις 13:30

    Πέσατε θύματα, αδέρφια, εσείς…
    Του ΤΑΥΓΕΤΗΣ.

    Το ΚΚΕ υποταγμένο απόλυτα στις εντολές και επιταγές της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του Κ.Κ. της Σοβιετικής Ένωσης, ακολούθησε πιστά, κατά καιρούς, τις εκκαθαρίσεις στελεχών, που με αιματηρό τρόπο είχε εγκαινιάσει ο Stalin για τους συντρόφους του. Είναι απορίας άξιο να πληροφορηθούμε πως η σημερινή Διοίκηση του Κ.Κ.Ε. αποτιμά και καταγράψει την προσωπική ιστορία και προσφορά στο Κόμμα γνωστών στελεχών που χαρακτηρίστηκαν «πράχτορες» του εχθρού και «χαφιέδες». Ο κατάλογος των θυμάτων είναι χαρακτηριστικός της έκτασης των διώξεων και των κατηγοριών με χυδαίες ύβρεις εκείνων που αποτελούσαν σε μια εποχή την κομματική ηγεσία. Πώς δικαιολογούνται οι αυθαίρετες συλλήψεις συντρόφων, η εξορία, τα καταναγκαστικά έργα, οι δίκες και οι καταδίκες, η φυλακή, φαινόμενα που παρατηρήθησαν σε μεγάλη έκταση στη περίοδο της προσφυγιάς του Κ.Κ.Ε. και των αγωνιστών του λεγομένου «Δημοκρατικού Στρατού»,
    θα αφήσουμε να τα εξηγήσει ένας από τους γνωστούς «αγωνιστές με σημαντικό συγγραφικό έργο μεταξύ των άλλων και του βιβλίου «Γιατί με σκοτώνεις σύντροφε»(εκδόσεις «Γλάρος»-1983)όπου καταγράφεται, μεταξύ άλλων, το χρονικό του κατατρεγμού νιλιάδων συντρόφων στο βουνό και την πολιτική προσφυγιά.

    Ο Θωμάς Δρίτσιος θα μιλήσει με θάρρος μπροστά στην αλήθεια, για τη φρίκη των βασανιστηρίων, τις σταγόνες νερού που τρελαίνουν, τους συντρόφους που κρεμάστηκαν και την «παιδαγωγική» του κόμματος.

    Εξηγεί ότι όταν νεαρός προσχώρησε στο Κ.Κ.Ε. αποδέχθηκε και τα «οργανωτικά μέτρα» που προβλέπονταν από το Καταστατικό και που θα μπορούσαν να ασκήσουν την «διαπαιδαγωγική πρωταρχικά επίδραση» τους όταν παίρνονταν με πνεύμα κομματικής δικαιοσύνης.

    «Στο σταλινικό όμως Κ.Κ.Ε., γράφει, δεν πρυτανεύει κατά κανόνα τέτοιο πνεύμα. Τα «οργανωτικά μέτρα» επιβάλλονται όχι τόσο για να υπηρετηθεί η υπόθεση της επανάστασης, όσο για να διασφαλιστεί η ισόβια παραμονή της ηγετικής ομάδας. Γι’αυτό λειτούργησαν και λειτουργούν σαν καθαρή τιμωρία και φίμωτρο, σαν μέσο τρομοκράτησης. Σαν εξοντωτικός πολιτικός διωγμός των αντιφρονούντων».

    «Στα μέτρα που πάρθηκαν στους πρόσφυγες αγωνιστές περιλαμβάνονταν το διώξιμο από τη δουλειά, ο αποκλεισμός του ίδιου και των παιδιών του από την ανώτατη παιδεία, από συμμετοχή σε διανομές ανθρωπινότερης κατοικίας. Και συχνά, συχνότατα ακολουθούσε και η αυθαίρετη σύλληψη,
    εξορία, τα καταναγκαστικά έργα, οι δίκες και οι καταδίκες, η φυλακή» (ό.π. σελ.188-190).

    Ονόματα στους σταλινικούς διωγμούς.

    Πρόκειται για χιλιάδες στελέχη και μέλη του Κ.Κ.Ε. που τους εξαφάνισε βιολογικά και ηθικά η αυθαίρετη, απρόσωπη, εγκληματική απόψαση κάποιου Πολιτικού Γραψείου, που εδέχετο αδιαμαρτύρητα τις εντολές της Μόσχας.

    Από τα πρώιμα στελέχη της δεκαετίας του 1920 που εξαφα¬νίστηκαν οε κάποιες εκκαθαρίσεις του Στάλιν, στους άλλους που πολέμησαν στις γραμμές των «δημοκρατικών» στον Εμφύλιο Ισπανικό Πόλεμο, στους «στρατηγούς» του «Δημοκρατικού Στρατού» ή σ’ εκείνους που στα μεταπολεμικά χρόνια εδημιούρ-γησαν την ομάδα των «αναθεωρητών» καταδικάζοντας τις μεθο¬δεύσεις και την μονολιθικότητα του Κόμματος.

    Μόνο ενδεικτικά θα αναφερθούν μερικά ονόματα:

    Νίκος Ζαχαριάδης: Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε,, διορισμένος από την Κ.Δ., το 1931, μετά την καθαίρεση της «νομίμου» ηγεσίας του, Το 1934 ανακηρύχθηκε αρχηγός του ΚΚΕ. Το 1956 απε-πέμψθη και το 1957 διεγράφη από το ΚΚΕ ως «τυχοδιωχτικό, αντισσβιετικό ύποπτο στοιχείο, που οι πολιτικές τυχοδιωχτικές ενέργειες του αγγίζουν ή ξεπερνούν τα όρια της προβοκάτσιας». Το 1973, χρόνια εξόριστος στην παγωμένη Σιβηρία, αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει, . Γ. Σιάντος: Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, το 1928-1931, το 1938-1939 και 1941-1945. Ήταν τυπικός αρχηγός του Κόμματος στην Κατοχή. Ενώ με το θάνατο του το 1947 το Κόμμα τον κήδευσε με τιμές. Αργότερα χαρακτηρίστηκε ως «μεγαλοπροβοκάτορας του ΚΚΕ» τον οποίο «πρίν τριάντα χρόνια έστειλε ο εχθρός στο ΚΚΕ».

    Μάρκος Βαφειάδης: Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «αρχιστράτηγος» του συμμοριτισμού και «πρωθυπουργός». Διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1949 σαν «αριβίστας, τυχοδιώκτης, πανικόβλητος,
    συνθηκολόγος, φραξιονιστής, τροτσκιστής, μεγαλοπροβοκάτορας.Έχει χαρακτηρισθεί ανίκανος, στρατιωτικός, τενεκές, σιχαμερό σκουλήκι κλπ. Το 1956 αποκαταστάθηκε χαρακτηρισθείς ως
    θύμα του Ζαχαριάδη, για να κατηγορηθεί όμως μετά από λίγο ως αρχηγός των αναθεωρητών του ΚΚΕ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον έχρησε Βουλευτή Επικρατείας στην Ελληνική Βουλή!

    Γιάννης Ιωαννίδης: Οργανωτικός Γραμματέας του ΚΚΕ επί σειρά ετών, και κατά τον συμμοριτοπόλεμο ο δεύτερος κατά σειράν «πρωθυπουργός» του συμμοριτισμού μετά την αποπομπή του Μάρκου Βαφειάδη. Χαρακτηρίσθηκε ότι φέρει «έκδηλα τα φαινόμενα της ηθικής και κομματικής αποσύνθεσης». Αφησε τις «Αναμνήσεις» του, την πιο αποκαλυπτική εξιστόρηση για τα έργα του ΚΚΕ στη 10ετία 1940-50.

    Δημήτρης Βλαντάς: Μέλος του ΠΓ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επί σειρά ετών. Αντιστράτηγος του συμμοριτισμού. Διαγράφηκε από το ΚΚΕ και χαρακτηρίσθηκε ως άτομο «που δεν πιστεύει σε τίποτα και κάνει δέκα στροφές στο εικοσιτετράωρο» και είναι «φουσκωμένος διάνος».

    Βασίλης Μπαρτίώτας (γνωστός ως Φάνης της Αθήνας): Οργανωτικός γραμματέας του ΚΚΕ. Χαρακτηρίσθηκε ως το «θυμιατήρι» και ο «χασάπης» του Ζαχαριάδη που με το ένα χέρι «λιβάνιζε» το Ζαχαριάδη και με το άλλο κρατούσε τσεκούρι και έπαιρνε τα κεφάλια εκείνων που έκαναν κριτική. Θεωρείται ο οργανωτής των σφαγών του «Δεκέμβρη».

    Γιάννης Ζέβγος: Μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θεωρητικός του ΚΚΕ, Χαρακτηρίσθηκε ως ο «θεωρητικός του δεξιού οπορτουνισμού» και ως ο «θεωρητικός υπερασπιστής της Μεγάλης Ιδέας».

    Δημήτρης Παρτσαλίδης: Μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ «Πρωθυπουργός» του συμμοριτοττόλεμου. Διαγράφηκε το 1953 από το ΚΚΕ ως στοιχείο «αντικομματικό, ψραξιονιστικό, εχθρικό». Χαρακτηρίσθηκε «ζαλισμένη κότα, απελπισμένος μικροαστός, σπεκουλάντης της Σοβιετικής Ένωσης και του λαϊκού κινήματος».

    Βασίλης Νεψελούδης: Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, το 1936-38. Αποπέμψθηκε από το ΚΚΕ διότι συμβιβάσθηκε με την 4η Αυγούστου και διότι χρησιμοποιήθηκε από την Ιντέλλιντζενς
    Σέρβις στην Αίγυπτο και «προβοκάρισε» το «κίνημα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων» Μ.Ανατολής. Πέθανε πρόσφατα (2004) αφού εγκατέλειψε το ΚΚΕ και εντάχθηκε στους αναθεωρητές (Κ.Κ.εσωτερικού, Συνασπισμός).

    Δημήτρης Γληνός: Μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Μετά το θάνατο του χαρακτηρίσθηκε ως «ιδεαλιστής» «προοδευτικός διανοούμενος» επηρεασμένος από την αντιμαρξιστική ιδεαλιστική σχολή της Αυστροουγγαρίας και Γερμανίας. Ο Ιωαννίδης στις «Αναμνήσεις>> του αναφέρει ότι μαζί αποφάσισαν την εκκαθάριση χιλιάδων αντιφρονούντων.

    Ανδρέας Τσίπας: Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ το 1941.Χαρακτηρίσθηκε ως «τυχοδιωκτικό και αλήτικο στοιχείο».Ήταν ένας από τους αποψυλακισθέντες της Ακροναυπλίας τον Ιούλιο του 1941 από τους γερμανούς – βουλγάρους ως σλαβομακεδό-νας.(σημ.Οταν οι Βουλγαροι τον απεφυλακσιαν μαζιε με αλλυς 27 Σλαους από την Ακρομνναυπλια αυτος ηρθε στην Αθηαν Η Χωροφυλακη τον ξανσυνελαβε βγαινοντας από ένα μπουρδέλο!

    Απόστολος Γκρόζος: Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη το 1956. Αυτός κατά τη γνώμη του Κ. Καραγιώργη είναι «σκάρτος».

    Λευτέρης Αποστόλου: Ανώτατο θεωρητικό στέλεχος του ΚΚΕ.Χαρακτηρίσθηκε από το ΚΚΕ, ως ο πιο «ανόητος διανοούμενος του ΚΚΕ. Αυτός υπέγραψε την ιδρυτική πράξη του ΕΑΜ ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Το 1979 το Κόμμα τον είχε εγκαταλείψει σ’ένα υπόγειο για να πεθάνει.

    Κώστας Καραγιώργης: Ανώτατο πολιτικό, στρατιωτικό και δημοσιογραφικό στέλεχος του ΚΚΕ. Διαγράφηκε το 1950 ως ο «πιο λυσσασμένος πράκτορας του εχθρού μέσα στο κόμμα». Συνέπεια αυτής της κατηγορίας εκτελέσθηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ στα υπόγεια της Ρουμανικής Ασφάλειας. Υπήρξε χρόνια Διευθυντής του «Ριζοσπάστη».

    Νίκος Πλουμπίδης: Μέλος της ΠΓ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
    Χαρακτηρίσθηκε ως ο από εικοσαετίας «πράκτορας του εχθρού στις γραμμές του ΚΚΕ». Όταν εκτελέστηκε το 1953 στην Αθήνα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του ΚΚΕ από τη Ρουμανία έλεγε ότι ήταν «πράχτορας» και ότι ποτέ δεν εκτελέστηκε αλλά η Ελληνική Ασφάλεια τον έστειλε κρυφά στην Αργεντινή.

    Γιάννης Κορδάτος: Γραμματέας του ΚΚΕ, το 1922. Αποβλήθηκε από το ΚΚΕ ως «σωβινιστής», «οππορτουνιστής». Χαρακτηρίσθηκε «πλαστογράφος της ιστορίας του Μπολσεβικικού Κόμματος».

    Το Who’s Who των στελεχών:

    Θα είναι ενδιαφέρον αν κάποτε εκδοθεί ένα ολοκληρωμένο Βιογραφικό έργο (Who ‘s Who ) όλων των επωνύμων στελεχών του Κ.Κ.Ε. και του τρόπου που τα μεταχειρίστηκε η κατά καιρούς σοβιετόδουλη ηγεσία του Κόμματος.

    Μέσα από τις γραμμές αυτού του «Βιογραφικού» θα αναδειχθεί και πάλι το ότι η ιστορία του Κ.Κ.Ε. είναι μια ιστορία προδοσίας και εγκλημάτων σε βάρος της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού, τα οποία διέπραξε με εντολή του Διεθνούς Κομμουνισμού.

    Όλα τα παλιά κομμουνιστικά καθεστώτα της Ευρώπης έχουν πια αποκαλύψει τα Αρχεία τους και τα έργα τους.

    Το ΚΚΕ συνεχίζει να κρατάει κλειστά και απόρθητα τα Αρχεία του, όπου ασφαλώς, θα αποκαλυφθεί ο πρακτορειακός και προδοτικός ρόλος του Κόμματος που υπήρξε και η αιτία των χρόνιων εσωκομματικών κρίσεων και των συνεχών εκκαθαρίσεων των ηγετών του.
    http://www.abisso.gr/index.php?itemid=81

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.