Καταληψη της Α’ ΔΟΥ στο Ηράκλειο

Η καταληψη της Α’ ΔΟΥ στο Ηράκλειο ξεκινησε περιπου στις 7,30 το πρωι.Κλεισαμε την εξωπορτα και μεχρι τις 2 το μεσημερι που κλεινει η εφορια για το κοινο δεν αφησαμε κανεναν να περασει. Καποιος κοσμος που ερχοταν για να κανει τις δουλειες του γκρινιαζε λιγο αλλα γενικοτερα ο περισσοτερος το αντιμετωπιζε θετικα.

Τυπώθηκαν πολλα κειμενα και τα μοιραζαμε απεξω στους περαστικους,ενω συντροφοι/σσες πηγαν και μοιραζαν στα λιονταρια,αλλοι συντροφοι/σσες γεμισαν με κειμενα ολα τα παρμπριζ των παρκαρισμενων αυτοκινητων στους γυρω απο την εφορια δρομους.

Καποιοι ασφαλιτες κοιτουσαν απο αποσταση αλλα χωρις να γινει κατι ενω κατα τις 12 περασαν και δυο Διαδες απο μπροστα χωρις ομως να σταματησουν (αν και πηγαιναν σιγα γιατι ο δρομος εκει ειναι στενος) ενω ακουσαν και καποια περιπαιχτικα σχολιακια απο τον κοσμο που εστεκε εξω και απεναντι απο την εφορια.Γενικοτερα δεν υπηρξε καποιο προβλημα και ολα πηγαν καλα.

Ξερουμε οτι δεν ειναι τιποτε αυτο που καναμε σε σχεση με οσα μας εχει κανει το μπατσοκ και η τροϊκα αλλα ειναι η κινηση μια μικρη αντισταση εναντια στο χουντικο καπιταλιστικο κρατος. Μονο και μονο που τους στερησαμε εσοδα μιας ημερας.

Φυσικα γνωριζουμε οτι θα τα παρουν τις επομενες μερες και πολυ θα θελαμε να γινουν καταληψεις διαρκειας στις εφοριες,τη ΔΕΗ και οπου αλλου εισπρατουν λεφτα αλλα οι δυναμεις μας δεν επαρκουν για αυτα.

Αντιθετα θα ειμασταν παρα πολλοι να τα καναμε αυτα και σε διαρκεια αν ο τρομοκρατημενος και σοκαρισμενος απο την οικονομικη επιθεση που δεχεται κοσμος  αποφασισει οτι μονο αυτος μπορει να ανατρεψει ολη αυτη τη φαυλοτητα κατεβαινοντας μαζικα στο δρομο και αυτη πρεπει να ειναι η μονη ελπιδα που πρεπει να πιστεψει,μακρυα απο τους διαφορους “σωτηρες” πολιτικαντιδες και ηγετισκους της ξοφλημενης κομματοκρατιας.

Δεν μας φτανει να φυγει το μνημονιο,το ΔΝΤ και η Τροϊκα

Δεν μας λεει τιποτε να ξαναγυρισουμε στιν πριν δεκα χρονων πλαστη “ευημερια”.

Θελουμε να αλλαξουμε ολο αυτο το συστημα που τοσα χρονια εγκληματει εναντιον των ανθρωπων και λεγεται καπιταλισμος.

Θελουμε μια αλλη κοινωνια βασισμενη στην κοινωνικη ελευθερια στην οικονομικη και πολιτικη ισοτητα στην αλληλεγγυη χωρις ηγετες και αρχηγους με μονη εξουσια τις λαϊκες συνελευσεις ολων μας.

Θελουμε ενα κοσμο οπου θα μπορουμε να χαιρομαστε τη ζωη χωρις να τη πουλαμε για να αγοραζουμε επιβιωση.

Πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1338369