Tο Underground Union παρουσιάζει 2 μέρες LIVE ( 7 & 8/10/2011 ) και όποιος αντέξει !

Tο Underground Union παρουσιάζει 2 μέρες LIVE 7 & 8/10/2011  και όποιος αντέξει !Ώρα Έναρξης: 21:00 -Γυμναστήριο (Φουαγιέ) του ΤΕΙ Ηρακλείου.

  • Παρασκευή 7 / 10

Oi! Askimoi! (oi/street punk – ροδος)
The Sushi Killers (garage – ρεθυμνο)
Φουντούκια ( surf rock – ηρακλειο)
Dingo Pirate and the Lucky Dodo ( bastard blues – ηρακλειο)

  • Σάββατο 8 / 10

Voodoo Healers (punk ‘ n ‘ roll – θεσσαλονίκη)
Χαλιαμακγουρες (hardcore punk – από παντού)
Black Frog (stoner – ηρακλειο)
Naturally Blonds ( alternative – ηρακλειο )

Underground Union – Υποστήριξε την ανεξάρτητη σκηνή της περιοχής σου !

Το Underground Union είναι μια ομάδα η οποία επιδιώκει την προώθηση της εναλλακτικής μουσικής σκηνής μέσω διάφορων εκδηλώσεων, όπως party και συναυλίες στη πόλη του Ηρακλείου, καθώς και την ανάδειξη και στήριξη συγκροτημάτων.
Οι εκδηλώσεις μας οργανώνονται με τη λογική να είναι προσβάσιμες στον καθένα, γι ‘αυτό και προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, ενώ είναι χρηματοδοτούμενες από τα ίδια τα μέλη της ομάδας και μόνο. Ούτε χορηγίες ούτε κάποια πανεπιστημιακή διοίκηση συμβάλουν οικονομικά. Και αυτό όχι τυχαία, θέλουμε μέσα από τη δουλειά μας να αναδειχθεί το γεγονός ότι μπορούν εκδηλώσεις να είναι πολύ καλά οργανωμένες από ερασιτέχνες που εργάζονται ανιδιοτελώς και με κίνητρο μόνο το μεράκι τους και την αγάπη τους γι ‘αυτό που κάνουν. Κέρδος, αν υπάρχει, χρηματοδοτεί τα αμέσως επόμενα εγχειρήματα με σκοπό να είναι καλύτερα από τα προηγούμενα.

Στα 2 περίπου χρόνια δράσης της ομάδας βασικότερο από όλα, ακόμα και από αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος ο οποίος στηρίζει ή συμμετέχει. Και αυτός ο κόσμος είναι ο καθένας που θα συνεισφέρει παίρνοντας ένα ποτό από το μπαρ μέχρι αυτόν που μας βοηθάει με τεχνικές γνώσεις για να στήσουμε καλύτερα μια συναυλία. Χωρίς αυτόν τον κόσμο το Underground Union απλά δεν θα υπήρχε.

Σε εποχές που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας υποφέρει οικονομικά, η ανάγκη για συνεύρεση, διασκέδαση και επικοινωνία περιμένει μια αφορμή να εκδηλωθεί. Θέλουμε οι εκδηλώσεις μας να γίνουν αυτή η αφορμή. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και κριτική, καθώς και σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει.

Λίγα λόγια για το Underground Union…

Το Underground Union είναι μια ανεξάρτητη ομάδα από το Ηράκλειο Κρήτης . Σκοπός μας είναι να προωθούμε μπάντες από όλη την Ελλάδα (και ίσως και από το εξωτερικό , γιατί όχι ? ) διοργανώνοντας συναυλίες, πάρτυ και γενικότερα εκδηλώσεις στο Ηράκλειο.Στο UU συμετέχουν μπάντες αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται για μουσικές όπως punk, surf, rock’n’roll, hardcore, hiphop ακόμα και πιο “παραδοσιακά” ακούσματα . Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος του Ηρακλειου αυτές τις μουσικές , να γνωριστούν “μουσικοί” μεταξύ τους και να δημιουργηθούν μπάντες στις οποίες θα δίνεται η δυνατότητα να παίξουν live και να ηχογραφίσουν αξιοπρεπώς, να βοηθάει ο ένας τον άλλο σε τεχνικά θέματα κτλ . Λειτουργούμε αντιιεραρχικά και σε τελική ανάλυση αυτοργανωμένα όμως δεν θέλουμε να έχουμε συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα . Οι πολιτικές απόψεις και ιδεολογίες είναι θέμα του καθενός ξεχωριστά , αλλά όχι της ομάδας σαν σύνολο . Ο καθένας λοιπόν μπορεί να είναι πολιτικά όσο ενεργός θέλει αλλά όχι στα πλαίσια της ομάδας . Βέβαια ρατσιστικές ή συντιριτικές απόψεις σίγουρα δεν χωράνε μεταξύ μας .Θεωρούμε τη λογική μας D.I.Y. αλλά με το δικό μας τρόπο , είμαστε αντίθετοι με ακραίες και ιδεολιπτικές λογικές που φτάνουν σε σημείο να γινονται χειρότερες και από θρησκεία σχετικά με την “πολιτική καθαρότητα” μιας μπάντας ή ενός ατόμου και τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαχωρίζουν το κόσμο που γουστάρει αυτή τη φάση . Στη τελική D.I.Y. σημαίνει “φτιαξτο μόνος σου” δηλαδή μακριά από τη μουσική βιομηχανία και λογικές εμπορεύματοποίησης και όχι ταύτιση με μια ιδεολογία . Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε συμφωνεί με τα παραπάνω και θέλει να βοηθήσει ή να τον βοηθήσουμε.

πηγή :

http://www.undergroundunion.org/

http://www.myspace.com/565933507