→ Ιούλης 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

 

35 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Ηράκλειο : Στο Λιμάνι του Ηρακλείου το Juliano στο 09/07/2011 στις 21:29

    Το σκάφος μετέχει στο Στόλο της Ελευθερίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα του ΠΝ έχουν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο κλοιό γύρω του
    Ενημερώθηκε: 09.07.2011 // 20:44
    Προς το Λιμάνι του Ηρακλείου το “Τζουλιάνο”

    Σε “οδύσσεια” τείνει να μετατραπεί το ταξίδι του πλοίου “Τζουλιάνο” που συμμετέχει στο Στόλο της Ελευθερίας .

    Στο πλοίο που βρισκόταν ανοιχτά του κόλπου των Λινοπεραμάτων, μετέβη για διαβουλεύσεις ο Λιμενάρχης Ηρακλείου καθώς στην περιοχή είχαν σπεύσει , σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αποτρέψουν την συνέχιση του ταξιδιού του προς τη Γάζα.

    Νωρίτερα οι ακτιβιστές που επιβαίνουν σε αυτό, είχαν καταγγείλει ότι οι λιμενικές αρχές δεν τους επέτρεψαν τον ελλιμενισμό στα Χανιά.

    Το «Τζουλιάνο» ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τα Κύθηρα με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Ωστόσο, με εντολή από το Λιμενικό, όπως αναφέρουν, άλλαξαν την πορεία τους .

    Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ενώ το σκάφος έφτανε στα Χανιά ξέμεινε από καύσιμα. Το Λιμεναρχείο Χανίων, ωστόσο, τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κενή θέση στο λιμάνι, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρατηρίου καυσίμων, με το οποίο είχε ήδη γίνει συνεννόηση για τον ανεφοδιασμό.

    http://www.cretalive.gr/new/42394/crete/Exo_apo_ta_Linoperamata_to_Tzouliano_

    • Ηράκλειο : Συμμορία Ελλήνων λήστεψε Αφγανούς στο 09/07/2011 στις 13:55

    Δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου Έλληνα σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, αφού ο 19χρονος αναγνωρίστηκε από θύμα του ως ένας από τους 10 “συμμορίτες” που είχαν ληστέψει δύο Αφγανούς 22 και 18 ετών.

    Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο Αφγανών, περίπου 10 άτομα, πάνω σε μοτοσικλέτες τους πλησίασαν, ενώ οι δύο νεαροί περπατούσαν και με την απειλή μαχαιριού τους λήστεψαν.

    Οι Αφγανοί αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα οι δράστες να τραυματίσουν τον 22χρονο και να τους κλέψουν 180 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 200 ευρώ.

    Ο 19χρονος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ως ο φυσικός αυτουργός της ληστείας και του τραυματισμού του με μαχαίρι.

    Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, ωστόσο ο νεαρός δε συνελήφθη λόγ παρέλευσης ορίων αυτοφώρου.
    http://www.cretalive.gr/new/42359/crete/Summoria_Ellinon_eklepse_Afganous

    • Λασίθι : Απέπλευσε το Dignite - Al - Karama από το λιμάνι της Σητείας με προορισμό τη Ρόδο στο 09/07/2011 στις 13:54

    Απέπλευσε από το λιμάνι της Σητείας με προορισμό, όμως, τη Ρόδο
    Ενημερώθηκε: 09.07.2011 // 07:07
    “Πράσινο φως” για το Dignite

    “Πράσινο φως” δόθηκε στο πλοίο Dignite – Al – Karama, σημαίας Γαλλίας, για να αποπλεύσει από το λιμάνι της Σητείας, όπου κατέπλευσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και “κόλλησε” έως ότου ελεγχθεί από τις λιμενικές αρχές.

    Το πλοίο του “Στολίσκου της Ελευθερίας” λέγεται ότι σταμάτησε στη Σητεία για ανεφοδιασμό, βρέθηκε όμως αντιμέτωπο με τις λιμενικές αρχές της περιοχής που έθεσαν σε εφαρμογή την απαγόρευση απόπλου οποιουδήποτε πλοίου για τη Γάζα, από ελληνικό λιμάνι.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μετά την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων του σκάφους Dignite, χθες το βράδυ δόθηκε άδεια απόπλου για τη Ρόδο με 10 επιβαίνοντες, με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του σκάφους εν ισχύ.
    http://www.cretalive.gr/new/42315/crete/Prasino_fos_gia_to_Dignite

    • Λασίθι : Ξανά από ελέγχους σήμερα το Ταχρίρ στο 09/07/2011 στις 13:53

    Για να του επιτραπεί ο απόπλους από τον Άγιο Νικόλαο
    Ενημερώθηκε: 09.07.2011 // 12:52
    Ξανά από ελέγχους σήμερα το Ταχρίρ

    Από ελέγχους θα περάσει, ξανά σήμερα, το πλοίο Ταχρίρ, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και να του επιτραπεί ο απόπλους από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

    Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση απόπλου από ελληνικό λιμάνι για τη Γάζα, κι έτσι μπορεί να επιτραπεί στο Ταχρίρ να αποπλεύσει μόνο για κάποιο λιμάνι εντός της επικράτειας.

    Όμοια τακτική ακολουθήθηκε με το πλοίο Dignite που απέπλευσε από το λιμάνι της Σητείας με προορισμό τη Ρόδο.
    http://www.cretalive.gr/new/42360/crete/Xana_apo_elegchous_simera_to_Tachrir

    • Ρέθυμνο : Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η θαλάσσια περιοχή Κουμπέ στο 09/07/2011 στις 13:52

    Ακατάλληλα για κολύμβηση παραμένουν τα νερά τόσο στη «Δεσποτική Κολύμπα» όσο και στη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ, σε απόσταση 200 μέτρων απο τη συγκεκριμένη παραλία, σύμφωνα με τα “Ρεθεμνιώτικα Νέα” Τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης του δείγματος που απέστειλε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο περιφερειακό εργαστήριο, έδειξαν πολύ υψηλό ποσοστό παθογόνων μικροοργανισμών, γεγονός που καθιστά αδύνατη προς το παρόν την άρση των μέτρων απαγόρευσης κολύμβησης.

    Σύμφωνα με τον επόπτη κ. Νίκο Βουμβουράκη, η κολύμβηση στην περιοχή του Κουμπέ θεωρείται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και οι λουόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν άλλες παραλίες για το μπάνιο τους έως ότου τα αποτελέσματα των αναλύσεων δείξουν ότι η ρύπανση απο αστικά λύματα έχει ξεπεραστεί. Νέα δειγματοληψία στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε το δείγμα θα σταλεί εκ νέου στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας που εδρεύει στο Ηράκλειο.

    Ο κ. Βουμβουράκης μιλώντας στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ανέφερε: «τα πρώτα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης καθιστούν τη «δεσποτική κολύμπα» ακατάλληλη για κολύμβηση. Μάλιστα, τα ποσοστά παθογόνων μικροοργανισμών είναι πολύ υψηλά, επομένως δεν θα αρθεί η απαγόρευση στο συγκεκριμένο σημείο καθώς και στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 200 μέτρων. Είναι καλοκαιρινή περίοδος και ο κόσμος ανησυχεί και διαμαρτύρεται, όμως εμείς δεν μπορούμε να άρουμε τον αποκλεισμό της παραλίας απο τη στιγμή που τα ποσοστά των αποτελεσμάτων είναι τόσο υψηλά, που καθιστούν τα νερά απο ακατάλληλα έως επικίνδυνα. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να κολυμπάει στις συγκεκριμένες περιοχές του Κουμπέ ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να εμφανιστούν προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματίσουμε νέες δειγματοληψίες, και τα μέτρα απαγόρευσης κολύμβησης θα απομακρυνθούν μόλις τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά».
    Μοιράστε το

    http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=25343&cid=305

    • Ρέθυμνο :Η πρωτοβουλία για τα συσσίτια από τη συνέλευση της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη στο 08/07/2011 στις 10:08

    Η πρωτοβουλία για τα συσσίτια από τη συνέλευση της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη
    08/07/11

    Προς αποκατάσταση της «σύγχυσης» που δημιουργήθηκε σχετικά με τα συσσίτια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προς τους άπορους συμπολίτες μας, γίνεται σαφές πως η αξιέπαινη πρωτοβουλία αφορά τους πολίτες που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία του Αγνώστου στρατιώτη στο Ρέθυμνο και όχι στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Το Ιατρείο είναι αρωγός στην προσπάθεια, σε επαφή όμως με τους καταστηματάρχες της εστίασης για το συσσίτιο στους άπορους που τον υπόλοιπο καιρό σιτίζονται στις κατά τόπους ενορίες έρχονται οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας.

    Το ιατρείο δέχεται στο χώρο του προσφορές τροφίμων που δεν θέλουν συντήρηση (μακαρόνια, ρύζι) για μελλοντική χρήση και εξακολουθεί να ζητά φάρμακα για τους συμπολίτες που είναι ανασφάλιστοι και έχουν ανάγκη από θεραπευτική αγωγή.

    http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,55801,0,0,1,0

    • Χανιά :οχι στην απολυση των 4 εργαζομένων επειδή απέργησαν στην 48ωρη απεργία στο 08/07/2011 στις 01:16

    Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές απολύσεις 4 εργαζόμενων φοιτητών, μελών του ΜΑΣ αλλά και τον αυταρχισμό και τις απειλές σε δεκάδες ακόμα άλλους εργαζόμενους φοιτητές. Οι απολυμένοι συνάδελφοι μας που είναι φοιτητές στα ΤΕΙ Αθήνας, την Πάντειο, την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική απολύθηκαν επειδή απέργησαν στην 48ωρη απεργία. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της ΣΓΤΚΣ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ.

    Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, είναι συνυφασμένη με τη συνολική προσπάθεια τρομοκρατίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος μέσω των απολύσεων και γενικότερων μηχανισμών (εκβιασμοί κτλ), που έχουν ως σκοπό την κάμψη της θέλησης και της αγωνιστικής ανάτασης του λαού.

    Οι απολύσεις που γίνονται από την εργοδοσία πάνε χέρι χέρι με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των μονοπωλίων, με τα οποία ο νέος θα αναγκάζεται να δουλέψει με 500 ευρώ ανασφάλιστος και σε συνθήκες γαλέρας.
    Η 48ωρη απεργία 28-29 Ιούνη ήταν πετυχημένη καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι άφησαν στην άκρη την εργοδοτική τρομοκρατία, την μοιρολατρία και την απογοήτευση και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία συμμετέχοντας στην απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Φάνηκε ποιος αγώνας είναι αυτός που τους ενοχλεί, που τους βάζει εμπόδια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει.

    Είναι αυτός ο αγώνας που αναδεικνύει τον υπεύθυνο καλεί τους εργαζόμενους σε ουσιαστική σύγκρουση, βάζει το σύνολο των πραγματικών αναγκών να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

    Γι’ αυτό η εργοδοσία, τα κόμματα της δεν φοβούνται την “πλατεία”. Για αυτό και ο λαός δεν θα πρέπει να αρκεστεί και να μείνει εκεί, απλά στην αγανάκτηση. Θα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής ο ίδιος και οργανωτής μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που εκφράζεται η καταπίεση, εκεί που εκφράζονται τα μέτρα, εκεί που τους πονάει και ο αγώνας μας μπορεί να καρπίσει.
    Καλούμε όλους τους σπουδαστές από εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που σήμερα χτυπιούνται από την πολιτική του κεφαλαίου να οργανώσουν την πάλη τους, να παλέψουν ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να παλέψουν όχι απλά για αλλαγή μιας αστικής κυβέρνησης αλλά για αλλαγή τάξης στην εξουσία.
    Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών ΠΚ παίρνει απόφαση αλληλεγγύης και καταδίκης, ζητάμε ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.
    http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/07/4-48.html

    • Σητεία : κατέπλευσε χθές το σκάφος Dignite Al-Karama του στόλου για Γάζα στο 07/07/2011 στις 16:25

    Στο λιμάνι της Σητείας κατέπλευσε στις 12 το βράδυ το γαλλικό σκάφος Dignite Al-Karama με 8 επιβαίνοντες.

    Άνδρες του λιμενικού σώματος πραγματοποιούν επιθεώρηση στα χαρτιά του πλοίου καθώς και στο σκάφος.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε το σκάφος και τη διαδρομή του, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος αναχώρησε από την Κορσική στις 25/06. Το σκάφος Dignite Al-Karama ανήκει στο στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα».

    Στην Κρήτη βρίσκονται άλλα δύο πλοία που ανήκουν στο στολίσκο και στα οποία έχει απαγορευτεί ο απόπλους για τη Γάζα. Πρόκειται για το πλοίο Γκουέρνικα που βρίσκεται στο λιμάνι Κολυμπαρίου στα Χανιά και το πλοίο «Ταχρίρ» στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

    http://kritonperiferia.gr/2011/07/07/sti-sitia-skafos-tou-stolou-gia-gaza/

    • Ηράκλειο : Πορεία για τους συλληφθέντες του "Ταχρίρ" στο 06/07/2011 στις 23:16

    Πορεία για τους συλληφθέντες του “Ταχρίρ”
    Από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ως τη Νεάπολη
    Ενημερώθηκε: 06.07.2011 // 11:41
    Πορεία για τους συλληφθέντες του “Ταχρίρ”

    Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιείται σήμερα, με αφετηρία το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου και προορισμό τη Νεάπολη, από μέλη της πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα” και πολίτες.

    Η πορεία πραγματοποιείται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, οι οποίοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

    http://www.cretalive.gr/new/41963/crete/Poreia_gia_tous_sullifthentes_tou_Tachrir

    • Λασίθι-Χανιά : Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης. στο 06/07/2011 στις 23:14

    Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προκλητική στάση της Κυβέρνησης Παπανδρέου, που ενεργεί σαν τσιράκι των Σιωνιστών του Ισραήλ
    Print
    Email
    Published on Wednesday, 06 July 2011
    Η ελληνική κυβέρνηση έκανε το τελικό βήμα. Ενεργώντας σαν πιστό τσιράκι των Σιωνιστών, εξέδωσε (διά χειρός Χρ. Παπουτσή) ανακοίνωση απαγόρευσης απόπλου για όλα τα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ», που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια.

    Το Λιμενικό, με την απειλή των όπλων, ακινητοποίησε το αμερικανικό πλοίο, λίγη ώρα αφότου απέπλευσε από το Πέραμα, και συνέλαβε τον καπετάνιο. Ομοίως, κομάντος του Λιμενικού κατεδίωξαν το καναδέζικο πλοίο στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, το κατέλαβαν και το γύρισαν στο λιμάνι, θέτοντας τα μέλη της αποστολής σε ολονύχτια ομηρία στο ίδιο τους το πλοίο, υπό την απειλή της τοπικής εισαγγελέως ότι θα τους συλλάβει όλους.

    Η απόφαση αυτή, παράνομη από κάθε άποψη (δεν μπορείς ν’ απαγορεύσεις σε ιδιωτικά σκάφη να ταξιδέψουν), ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας. Η πρόταση του ΥΠ.ΕΞ να διοχετευτεί η ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφέρει ο «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ» μέσω «νόμιμων διαύλων» προς στη Γάζα, νομιμοποιεί την παράνομη πολιορκία της Γάζας από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ και βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με όσα λέει το σιωνιστικό κράτος.

    Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

    Απαιτούμε να αφεθούν τα πλοία να ταξιδέψουν για όποιον προορισμό επιλέξουν οι επιβαίνοντες σ’ αυτά.
    Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή 7 μ.μ. (αρχικό ραντεβού στο Σύνταγμα, ύψος Μεγάλης Βρετανίας). Θα είναι ντροπή για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου καταφέρει να εμποδίσει τα πλοία να αποπλεύσουν, κάνοντας αυτή τη δουλειά των Σιωνιστών.

    ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    • Λασίθι : Συνελευση κατοίκων για τα αιολικα πάρκα -8/7/11 στο 06/07/2011 στις 14:28

    Σε λαϊκή συνέλευση θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει η τοπική κοινωνία της Κριτσάς στη δρομολογούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε κορυφογραμμές του Οροπεδίου Καθαρού.

    Ως γνωστόν, η εταιρία που σχεδιάζει την αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού στο Νομό Λασιθίου εκτός από την ορεινή περιοχή του Κρούστα έχει δεσμεύσει συγκεκριμένες θέσεις και στα όρια των Δήμων Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, όπου σκοπεύει να εγκαταστήσει 24 ανεμογεννήτριες. Πρόκειται για δύο θέσεις στην ορεινή ζώνη των δύο Δήμων, βορειοδυτικά του Καθαρού, στις θέσεις «Καδή Λάκκος» και «Αβασάρμι».

    Διχογνωμία μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κριτσάς κατεγράφη στην τελευταία συνεδρίασή του σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο Καθαρό. Κάποιοι τοπικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της εγκατάστασης, ενώ η πλειοψηφία με πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου Χρήστου Τζώρτζη αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα σε λαϊκή συνέλευση λόγω και της σοβαρότητάς του. Η συνέλευση ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο.

    anatolh.com

    • Λασίθι : Στο Αυτόφωρο γιατί προσπάθησαν να βοηθήσουν το "Ταχρίρ" στο 06/07/2011 στις 14:27

    Στο Αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα δύο κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας και κατηγορούνται ότι με ένα κανό προσπάθησαν να εμποδίσουν τα σκάφη του Λιμενικού να καταδιώξουν το καναδικό πλοίο “Ταχρίρ”, όταν το τελευταίο προσπάθησε να αποπλεύσει χωρίς άδεια για την Γάζα.

    Σημειώνεται ότι χθες αφέθηκαν λεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι επιβαίνοντες ακτιβιστές στο καναδικό πλοίο, το οποίο παραμένει δεμένο στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου

    Επίσης δεμένο στο λιμάνι του Κολυμπαρίου Χανίων παραμένει για 18η μέρα το πλοίο “Γκέρνικα” μετά την απαγόρευση του απόπλου για τη Γάζα που επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στα πλοία του «Στόλου Ελευθερίας ΙΙ».

    http://www.cretalive.gr/new/41917/crete/Sto_Autoforo_giati_prospathisan_na_boithisoun_to_Tachrir

    • Χανιά : 22 μεταναστες συννελήφθησαν νότια των κυθήρων και βρισκονται στη Σουδα στο 05/07/2011 στις 09:45

    Ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με σημαία Ιταλίας εντόπισε χθες η Frontex στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων. Το ιστιοπλοϊκό δε φιλοξενούσε κάποια παρέα που έκανε διακοπές, αλλά … μετανάστες συνοδευόμενους από Τούρκους δουλέμπορους.

    Στο ιστιοπλοϊκό επέβαιναν 24 άτομα, εκ των οποίων οι 2 ή 3 είναι Τούρκοι δουλέμποροι. Από τους λαθρομετανάστες, δέκα είναι άνδρες, τρεις γυναίκες και οι υπόλοιποι μικρά παιδιά.

    Το σκάφος οδηγήθηκε από τη Frontex στη Σούδα, ενώ οι λαθρομετανάστες φιλοξενούνται στο παλιό δημαρχείο της περιοχής.
    φιλοξενούνται στο παλιό δημαρχείο της Σούδας

    http://cretalive.gr/new/41790/crete/Sti_Souda_istioploiko_me_lathrometanastes

    • Λασίθι : το ξανασκεφτονται για επένδυση στη Μονή Τοπλού στο 05/07/2011 στις 01:48

    Ευκαιρία για αναβίωση του μεγάλου τουριστικού έργου της στην Σητεία της Κρήτης που έχει κολλήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας βλέπει Minoan Group λόγω του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Η εταιρεία, σύμφωνα με το σημείωμα του προέδρου της κ. Christopher W Egleton στην εξαμηνιαία της έκθεση, σχεδιάζει να καταθέσει εντός των επόμενων δέκα ημερών νέο επενδυτικό σχέδιο μέσω της διαδικασίας Fast Track.

    Ο κ. Egleton κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό και στην τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την οποία κρίνει θετική για το μέλλον του έργου σημειώνοντας παράλληλα ότι ο νέος υπουργός έχει προαναγγείλει την υιοθέτηση διαδικασιών-εξπρές για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

    Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην εξαμηνιαία της έκθεση με ημερομηνία 28/6, θα καταθέσει εκ νέου φάκελο στo Invest in Greece. Το νέο masterplan θα προβλέπει την ανάπτυξη ενός μικρότερου από το αρχικό και περιβαλλοντικά βιώσιμου έργου. Μάλιστα, η Minoan Group αναφέρει ότι τα δικαιώματα της στην έκταση της Μονής Τοπλού μπορεί να φτάσουν τα €100 εκατ. σύμφωνα με εκτίμηση της CB Richard Ellis-Axies.

    Η επένδυση της Minoan Group στη περιοχή της Μονής Τοπλού αρχικά προέβλεπε τουριστική ανάπτυξη σε περίπου 25.000 στρέμματα με ολόκληρα παραθεριστικά χωριά, ξενοδοχεία 5 αστέρων, γήπεδο γκολφ, συνεδριακά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π. Ωστόσο τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας “πάγωσαν” λόγω της απόφασης του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου λόγω του ότι στον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής προβλέπονται μόνο ήπιες χρήσεις.

    Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στο ποινικό σκέλος με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων και του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκου Αλαβάνου για μεταβίβαση της επίμαχης έκτασης στο κοινοφελές ίδρυμα της Μονής Τοπλού με αδιαφανείς διαδικασίες.

    http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/07/blog-post_2314.html#more

    • Λασίθι : απόπλευσε το ταχριρ στο 04/07/2011 στις 21:35

    Μετά από “καταδίωξη” από σκάφος του Λιμενικού- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου υπέρ του απόπλου των πλοίων
    Ενημερώθηκε: 04.07.2011 // 20:43

    Παρά τα μέτρα φύλαξης, στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, το ένα από πλοία που επρόκειτο να αποπλεύσουν για τον στολίσκο με προορισμό τη Γάζα, το “Ταχρίρ” -άγνωστο πώς- έφυγε νωρίς το απόγευμα, σημαίνοντας ‘συναγερμό’ στις λιμενικές αρχές της Κρήτης.

    Μετά από επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, το πλοίο τελικά βρέθηκε κοντά στην Κρήτη και επέστρεψε, συνοδεία του Λιμενικού, στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, όπου άργησε όμως να ‘δέσει’, καθώς στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος και υπήρξε ο φόβος επεισοδίου..

    Το πλοίο «Ταχρίρ» (από τη γνωστή πλατεία του Καΐρου) απέπλευσε από την Κρήτη με περίπου 50 επιβαίνοντες, κυρίως Καναδούς.

    Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το Λιμενικό ακινητοποίησε άλλο ένα πλοίο που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Λωρίζα της Γάζας.

    Αναμένονται συλλήψεις.

    Την ίδια ώρα, το ΕΚΗ επισήμανε ότι

    “Το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του απαγόρευσε τον απόπλου την Παρασκευή 1/07/2011 σε πλοία Ελληνικής και Ξένης σημαίας που βρίσκονται σε Ελληνικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων και δυο λιμανιών της Κρήτης ( Αγίου Νικολάου και Χανίων ) και τα οποία συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, χωρίς καν να επικαλείται κάποιο νομικό, διαδικαστικό, τεχνικό ή έστω προσχηματικό λόγο.

    Η Ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την Ελληνική Κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των δυο πλοίων τις προηγούμενες μέρες δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, ανέλαβε η ίδια η Κυβέρνηση να εκτελέσει το έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι Ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις σε λίγες μέρες στη θάλασσα.

    Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο Παλαιστινιακός λαός πρέπει να ζήσει ελεύθερος.

    Ας καταλάβουν επιτέλους ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στη γη τους.

    Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακή φιλία και αλληλέγγυα στάση της Ελληνικής κοινωνίας στην Παλαιστινιακή υπόθεση.

    Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζοντας τη βούληση της κοινωνίας μας που συμπαραστέκεται σταθερά στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, δηλώνει ότι, παρά τις όποιες απαγορεύσεις παραμένει αλληλέγγυο στον αγώνα « Στολίσκου της Ελευθερίας II » και της Ελληνικής πρωτοβουλίας « Ένα καράβι για τη Γάζα » για την άρση του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας μέχρι το λιμάνι της να γίνει ένας ελεύθερος προορισμός και η Μεσόγειος μια ελεύθερη θάλασσα”
    http://www.cretalive.gr/new/41718/crete/Efuge_to_ploio_Tachrir_apo_ton_Agio_Nikolao

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.