8 Μάρτη " Ημέρα της Κωνσταντίνας "


Όλοι αυτή τη χρονιά έχουν αποφασίσει να είναι αφιερωμένη αυτή η μέρα στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στη γυναίκα, μετανάστρια, συνδικαλίστρια, μάνα. Η Κωνσταντίνα μια γυναίκα δική μας, εργαζόμενη στην ΟΙΚΟΜΕΤ, δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στις 22 του Δεκέμβρη, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Αλήθεια πόσα έχουν αλλάξει από τις αρχές του περασμένου αιώνα, που ξεσηκώθηκαν οι γυναίκες εργαζόμενες στις Η.Π.Α. ; Αγωνιζόμαστε για να μη θυμόμαστε την κάθε Κωνσταντίνα, μόνο κάθε 8 Μάρτη.»

Για την ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη, ημέρα της γυναίκας.

Όλοι αυτή τη χρονιά έχουν αποφασίσει να είναι αφιερωμένη αυτή η μέρα στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στη γυναίκα, μετανάστρια, συνδικαλίστρια, μάνα. Η Κωνσταντίνα μια γυναίκα δική μας, εργαζόμενη στην ΟΙΚΟΜΕΤ, δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στις 22 του Δεκέμβρη, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Αλήθεια πόσα έχουν αλλάξει από τις αρχές του περασμένου αιώνα, που ξεσηκώθηκαν οι γυναίκες εργαζόμενες στις Η.Π.Α. ;

Αγωνιζόμαστε για να μη θυμόμαστε την κάθε Κωνσταντίνα, μόνο κάθε 8 Μάρτη.

Γιατί οι επέτειοι θυμίζουν νεκρούς, και εμάς μας αρέσει η ζωή. Γι αυτό φύγαμε από τον τόπο μας. Για μια καλύτερη ζωή, για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς.

Υποσχόμαστε στην Κωνσταντίνα, που τώρα πια πράγματι δεν είναι μόνη της, έπρεπε όμως πρώτα να δεχτεί την επίθεση με το βιτριόλι, ότι στους καθημερινούς μας αγώνες θα είναι παράδειγμα, όπως και τόσες ανώνυμες και επώνυμες γυναίκες, που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση, στη βία (στη δουλειά και στο σπίτι), στο ρατσισμό (και από την κοινωνία και από την οικογένεια). Γιατί τίποτα από τα παραπάνω δε θα εξαφανιστεί μόνο του και όποιος παρακολουθεί απαθής την αγριότητα να μεγαλώνει γύρω του, στην πραγματικότητα γίνεται συνένοχος. Ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η αλληλεγγύη και οι από κοινού αγώνες για βελτίωση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής για έλληνες και μετανάστες.

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΧΑΝΙΑ 6-3-09

(πηγή : http://indy.gr/analysis/apo-to-foroym-metanastn-krtis-gia-tin-imera-tis-gynaikas)