Γενική Απεργία – 15 &16 Ιούνη 2011 – Πορείες στην Κρήτη

 Γενική  Απεργία- 15 & 16 Ιούνη 2011

– Πορείες στην Κρήτη :

————–Κάλεσμα σε 48ωρη απεργία αύριο (πανελλαδική) και μεθαύριο (παγκρήτια) απευθύνουν με  ανακοίνωσή τους ,τα Εργατικά Κέντρά της Κρήτης και τά  Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.   ——————-

Χανιά : συγκέντρωση  στις 10:00 π.μ.στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ρέθυμνο : συγκέντρωση  στις 10:00 π.μ.Πλατεία αγνωστου στρατιώτη (καλούν οι αγανακτισμένοι πολίτες Ρεθύμνου)& συγκέντρωση  στις 10:00 π.μ.στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Hράκλειο : συγκέντρωση  στις 10 :00 π.μ. στη Πλατεία Ελευθερίας- (καλούν οι αγανακτισμένοι πολίτες Ηρακλείου) & συγκέντρωση  στις 10 :00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

*Αγιος Νικόλαος : συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία & συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην εισοδο του Νοσοκομείου(καλούν οι εργαζόμενοι)

*Ιεράπετρα : συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο.

*Σητεία : συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

* στην περίπτωση που στα συγκεκριμένα  καλέσματα εχει αλλάξει η ώρα  & ο τόπος της συγκέντρωσης διορθώστε το σχολιάζοντας το άρθρο.

1 σχόλιο

    • Ενημέρωση από Ηράκλειο-Κρήτη στο 16/06/2011 στις 20:12

    Περίπου στις 11 και κάτι ξεκίνησε η πορεία στο Ηράκλειο, από την πλατεία Ελευθερίας. Ο κόσμος της προσυγκέντρωσης ήταν ήδη αρκετός και όταν κατέβηκε στο δρόμο πολλαπλασιάστηκε γρήγορα. Δεν αποκλείεται να είμασταν και 10.000 στο δρόμο.

    Έγινε η κλασική διαδρομή, με πολύ πάθος και παλμό. Γράφτηκαν και φωνάζονταν συνέχεια συνθήματα. Οι μπάτσοι ήταν κρυμμένοι στα γύρω στενά και δεν τολμούσαν να βγουν απο τις τρύπες τους.

    Όταν φτάσαμε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κόσμος παρέμεινε εκεί και πέταγε αυγά.

    Αμέσως μετά που φτάσαμε στην πλατεία, διαδηλωτές εισέβαλλαν στα γραφεία του Κεκέρογλου (υφυπ. εργασίας), κατέβηκαν οι φάτσες των Παπανδρέου, κατέβηκαν οι σημαιες (ελληνική, ΕΕ και ΠΑΣΟΚ) και κάηκαν ενώ γράφτηκαν συνθήματα στην ταμπέλα του γραφείου του.

    Το επόμενο βήμα ήταν η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κόσμος μπήκε μέσα, χωρίς να γίνει καμία φθορά, κρεμάστηκαν πανό και πολύς κόσμος παραμένει είτε μέσα στην Περιφέρεια είτε στην πλατεία όπου σε λίγο θα ξεκινήσει η συνέλευση της πλατείας.

    Τη διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησαν οι εργατοπατέρες οι οποίοι μετά το τέλος της αποχώρησαν, ενώ το ΠΑΜΕ κατά την προσφιλή του συνήθεια έκανε μόνο του νωρίτερα μια βόλτα στην πόλη.

    Περισσότερη ενημέρωση θα γίνει σε λίγο καθώς και φωτογραφίες θα ανέβουν το βράδυ.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1305154

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.