Ενημέρωση απο τις πορείες της Γενικής Απεργίας στην Κρήτη

Hράκλειο – 11/5/11 : H συγκέντρωση για την σημερινή απεργία στην οποία  συμμετείχαν, Συλλόγοι φοιτητών,ΕΛΜΕ ,Συλλόγοι εκπ/κων,πρωτοβάθμιων σωματίων,σύλλογο αδιορίστων, αριστερών οργανώσεων,αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, ήταν στις 10:00 το πρωί στο εργατικό κέντρο ,στην διάρκεια της συγκέντρωσης οταν πήγε να πάρει τον λόγο ο  προεδρος του Εργατικου Κέντρου εμποδιστηκε να μιλησει απο τον παρευρισκόμενο κόσμο με  έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα αρχικα και στη συνεχεια με σπρωξίες και παλουκίες μετά στους εργατοπατέρες που θέλησαν να τον προστατέψουν για να βγάλει το λογίδριο του , τελικά η ομιλια του διακόπηκε (με μικροτραυματισμούς διαδηλωτων και πρασινοφρουρων )και μετα απο μια ακομη μικροσυμπλοκή κατα την εναρξη  , η πορεία ξεκίνησε  κατά  τις 11:00 με περίπου 1000 ατομα  .Η  διαδρομή ήταν εργατικό κέντρο –  πλατεια ελευθεριας- δικαιοσύνης -καλοκαιρινου-αγιου μηνά -πλατεια κορναρου και κατέληξε στην περιφέρεια Κρητης . Η παρουσία των μπάτσων ηταν διακριτική στην αρχή με ασφαλίτες &  δοιμηρίες να ακολοθούν σε  απόσταση στο πίσω μέρος και μετά παράλληλα κατα μηκος της πορείας .Κατα την διάρκεια της πορείας  φωνάζοταν και γράφονταν συνθήματα ( ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ),σχετική ένταση με τους μπάτσους δεν υπήρξε καθως και δεν έγινε καμία σύγκρουση.

Candia Alternativa

Τετάρτη 11/5/11 : Ηράκλειο -Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 18:00 στην Πλατεία Λιονταριών : Μετα τα γεγονότα της πορείας στην Αθήνα και  την κρατική δολοφονική επίθεση των μπάτσων στον 30χρονο διαδηλωτή που δινει ακόμα  μάχη για να κρατηθει στη ζωή ,περιπου 100 ατομα κυρίως φοιτητές/τριες αριστερών παρατάξεων και αναρχικούς/ές-αντιεξουσιαστές/τριες με κοινό πανώ με το σύνθημα: Διαδηλωτής στην εντατική / Το κράτος δολοφονεί / Όλοι στους δρόμους” πραγματοποιησαν αυθορμητη βραδινή αντικατασταλτική πορεια στις 22:00 στο κέντρο  του Ηρακλειου. Αντιμπατσικά συνθηματα, κειμενα και αρκετος παλμος συνεθεσαν τα χαρακτηριστικά της πορείας .Οι μπατσοι δεν εμφανιστήκαν κατα την διαρκεια της πορείας παρα μόνο προς στο τέλος μόνο ενα τζιπάκι οπκε σε μακρινή απόσταση.

Candia Alternativa

Ρέθυμνο  11/5/11 : έγιναν 2 ξεχωριστές πορείες. Μια του ΠΑΜΕ και μια του Εργατικού Κέντρου. Στο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκε λίγος κόσμος. γύρω στα 150 άτομα. Αυτή τη φορά οι εργατοπατέρες δεν συμμετείχαν στην πορεία: έβγαλαν τα λογύδρια και το έκλεισαν το μαγαζί. Ο υπόλοιπος κόσμος έκανε την κλασική διαδρομή. Σε κάποιο σημείο πετάχτηκαν αυγά και μπογιές σε τράπεζες.

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288952

 Χανιά  11/5/11 : η πρωϊνή πορεία για την Απεργία είχε σχετικά λιγότερο κόσμο απο τις προηγούμενες και ήταν μια βόλτα στην πόλη χωρίς παλμό και μαχητικότητα.Ωστόσο, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του συντρόφου Γ.Κ. στην Αθήνα, καλέστηκε συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς στις 7 με στόχο την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας. Και ενώ ο κόσμος μαζεύονταν, κάποια στιγμή ένα θρασύτατο φασιστοειδές τόλμησε να κάνει την εμφάνιση του σε απόσταση αναπνοής απο την συγκέντρωση για να κόψει φάτσες, όπου και αναγνωρίστηκε , κυνηγήθηκε και πήρε αυτό που του άξιζε. Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία 250-300 ατόμων σε γειτονιές με πολύ παλμό και πάθος. Διμοιρίες άφαντες μόνο ζητάδες και ασφαλήτες. Ευτυχώς το απόγευμα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά και η πορεία είχε τον δυναμισμό που έπρεπε. Ας συμπληρώσει κάποιος άλλος ότι νομίζει πως παρέλειψα.

πηγή : https://athens.indymedia.org

(+) προσθέστε περισσότερες πληροφορίες σχολιάζωντας το άρθρο

1 σχόλιο

    • Xανιά : 11/05-πορεία στο 14/05/2011 στις 16:05

    Χθες 11/05 στα χανιά στις 19:00 το απόγευμα καλέστηκε πορεία από στόμα σε στόμα για τους ξυλοδαρμούς αγωνιστών στην απεργιακή πορεία στην αθήνα που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 100 να πάνε στο νοσοκομείο (οι περισσότεροι με τραύματα στο κεφάλι με απίστευτη βία) και τρεις από αυτούς να μπουν στο χειρουργείο: μια νεαρή γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη από πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ένας 29χρονος του οποίου αφαιρέθηκε η σπλήνα και ένας 30χρονος που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται και έφτανε γύρω στα 40 άτομα εθεάθη σε κοντινή απόσταση φασιστοειδές πάνω στο μηχανάκι του να κάνει τηλέφωνα. Η αντίδραση ήταν άμεση με το μηχανάκι του να ρίχνεται στο έδαφος από συντρόφους μαζί με αυτόν. Αφού στην αρχή έλεγε ότι ήταν εκεί και κανόνιζε για καφέ με φίλο του και ότι δεν έχει καμία σχέση, άρπαξε μερικές και παραδέχτηκε εν τέλει ότι ήταν στη συγκέντρωση των φασιστών στις 05/05 στην αγορά και αφού πάρθηκαν τα στοιχειά του έφυγε με λιγότερες από ότι του άξιζε.

    Στη συνέχεια σεκιτες, μουλουδες, ναρίτες, αφού έκραξαν τους συντρόφους που την έπεσαν στο φασιστοειδές και έφαγαν με τη σειρά τους το ανάλογο κράξιμο, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την πορεία ενώ ο κόσμος είχε φτάσει γύρω τους 60 και ενώ γνώριζαν ότι ερχόταν κι άλλος κόσμος.

    Η πορεία λοιπόν ξεκίνησε και τα αντιμπατσικά συνθήματα που φωναζόταν με ένταση από τον κόσμο κάλυβαν τις ντουντούκες τους. Σε κάποιους όμως δεν άρεσε αυτό και θέλοντας να εκτονώσουν τα πράγματα, όπως συνηθίζουν να κάνουν σε ανάλογες καταστάσεις που δε μπορούν να διαχειριστούν, σταμάτησαν την πορεία στην πλατεία 1866 με σκοπό να τη στρίψουν προς το λιμάνι. Στρίβουν λοιπόν τα πανο του κκε μλ και του σεκ και μένει το πανό των φοιτητών. Στο σημείο αυτό ξεκινάει ένα σοου τσακωμού με αυτούς που στρίψαν και τα κεφάλια από τουςναρίτες να προσπαθούν να πείσουν τη βάση τους να τους ακολουθήσει. Αυτό το σκηνικό πρέπει να κράτησε γύρω στα δέκα λεπτά με ένα τέταρτο και με τον κόσμο να ξενερώνει.

    Σε κάποια στιγμή ορισμένοι σύντροφοι μαζί με κόσμο αποφάσισαν να γράψουν τους άλλους που τσακώνονταν και συνέχισαν την πορεία κανονικά. Ο κόσμος ακολούθησε αφήνοντας τα κεφάλια να πάει στο λιμάνι για καφέ ή στα σπίτια τους. Έτσι η πορεία που όλο και αυξανόταν σε αριθμό, αγγίζοντας γύρω στα 250-300 άτομα, συνεχίστηκε μέσα στους δρόμους της πόλης και σε γειτονιές (κέντρο, κτελ, πίσω από δημαρχείο, αποκορώνου, σολομού, δικαστήρια, ηρώων πολυτεχνείου, άνω κουμ καπι ,τάφρος, αγορά).

    Εργαζόμενοι, άνεργοι φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, ενώθηκαν σε ένα ενιαίο μπλογκ χωρίς πανό, ντουντούκες και καθοδηγητές. Η πορεία ήταν δυναμική, με ένταση, πάθος, ασταμάτητα αντιμπατσικά συνθήματα και εμένα προσωπικά με πήγε χρόνια πίσω μετά το θάνατο του αλέξη.

    Συνθήματα που φωναζόντουσαν:

    Το αίμα κυλάει

    Εκδίκηση ζητάει

    Ελάς ελλήνων αστυνομικών

    Ρουφιανών δολοφόνων και βασανιστών

    Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία

    Η χούντα δεν τελείωσε το 73

    Ξύλο σε αγωνιστές και σφαίρες στο ψαχνό

    Τον πόλεμο το ζούμε κάθε μέρα εδώ

    Όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας

    Τότε θα βγείτε και σεις απ’ τα κλουβιά σας

    Μπάτσοι TVνεοναζί

    Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

    Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές

    Οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες

    Κ.τ.λ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.