→ Μάης 2011 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

29 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • “Ο φασισμός δε θα σηκώσει κεφάλι. Είμαστε όλοι εδώ!” στο 14/05/2011 στις 00:05

    Όσοι βρεθήκαμε την Παρασκευή 6/5 ανάμεσα σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, σε αυτούς τους περήφανους αγωνιστές, νιώσαμε το μεγαλείο της ταξικής υπερηφάνειας και αλληλεγγύης, όπως εκφραζόταν ασταμάτητα και ακούραστα επί δύο ώρες από τους 150 περίπου πρώην απεργούς που βρέθηκαν στους δρόμους των Χανίων, απαιτώντας την υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση.

    Άλλοι τόσοι περίπου αλληλέγγυοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην κίνηση αυτή των πρώην απεργών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά “πως έχουν έρθει για να μείνουν” – και κυριολεκτικά αλλά και κινηματικά, ας μας επιτραπεί!

    Τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας φυσικά δεν θα μπορούσαν να επαναληφθούν και τα φασιστοειδή που άρπαξαν την ευκαιρία που τους πρόσφερε το ψεύτικο, διασπαστικό και προβοκατόρικο κάλεσμα μιας θλιβερής γκρούπας “αλληλέγγυων”, κρύφτηκαν – και πάντα θα κρύβονται – μπροστά στη συλλογική παρουσία ενός υποκειμένου που μας μαθαίνει οργάνωση, αγώνα, αξιοπρέπεια.
    http://fmkritis.wordpress.com/2011/05/10/%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83/

    • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ " ΝΕΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ " στο 13/05/2011 στις 23:59

    Δημοσίευμα Νέας Επαρχίας 12 Απριλίου

    ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ
    “Χώρος ελεύθερος και δημιουργικός από την ίδια του τη φύση, το Διαδίκτυο χωράει τους πάντες. Από εκεί πηγάζουν πάσης φύσεως φωνές, υπέρ και ενάντια στο καθετί,
    γεγονός που κάνει τους ειδικούς να το αποκαλούν “πάρτι της δημοκρατίας”(ΝΕΑ, 3.4.2011)
    Αυτή είναι η μια όψη, η φωτεινή. Υπάρχει όμως δυστυχώς και η άλλη όψη, η σκοτεινή:
    Στο ίδιο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (3.4.2011) διαβάζομε “Συκοφαντίες και χαλκευμένα δημοσιεύματα, ψέματα, μύθοι, προπαγάνδα και υπερβολές συνεχίζουν να
    διαιωνίζονται, άλλοτε από άγνοια και άλλοτε από στράτευση σε κάποιον ειδικό σκοπό….”

    Κρίμα. Κρίμα που οι συκοφάντες, οι ψεύτες και οι χαλκευτές και οι κάθε είδους ανήθικοι και εμπαθείς κηλιδώνουν και διαστρέφουν το νέο και ισχυρό αυτό βήμα της
    δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Και δυο φορές κρίμα που η θλιβερή αυτή διαστροφή έχει εμφανιστεί και στον τόπο μας.

    Περιφρόνηση
    Και επειδή οι συκοφαντίες είναι ανώνυμες οι συκοφαντούμενοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ούτε στο σκαμνί μπορούν να καθίσουν τους συκοφάντες που
    κρύβονται μέσα στο σκοτάδι της ανωνυμίας ούτε φυσικά, διάλογο μπορούν να ανοίξουν με τέτοιου είδους ανθρώπους.
    Μπορούν όμως να αντιδρούν οι πολίτες. Πώς; Μα με την περιφρόνησή τους προς τέτοιου είδους θλιβερά δημοσιεύματα. Που συνήθως σερβίρονται με τον
    μανδύα της πολιτικής και κοινωνικής – και μάλιστα “προοδευτικής”! – κριτικής. Ευτελίζοντας έτσι και το βασικό αυτό μέσον της δημοκρατίας και της προόδου.
    Κρίμα.

    Φιλτράρισμα:

    Στο στόχαστρο το sitiavendetta. Ή αλλιώς, ποινικοποίηση της έκφρασης με πρόσχημα μεμονωμένες δεοντολογίες για έκφραση, ή αλλιώς λαϊκίστικα φίμωτρα, ή απροκάλυπτα ταγμένες φυλλάδες με μπατσοκρατικές ιδεοληψίες, ή δογματικοί διαιτητές σε καιρούς αμφισβήτησης των αλληλέγγυων αφεντικών τους, ή γεροντοκρατία με καθαρεύουσα. Ή, σου χαλάνε τη βολή που όλα τα χρόνια δεν ανοίγει μύτη στην ‘’απολιτίκ’’ Σητεία και ξαφνικά ‘’δεν το ‘χεις’’ στην αντίκρουση.

    Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, ως γνωστός προπαγανδιστής πασοκόμουλος και όχι ειδησεογράφος , εκτίθεται ενθυμούμενος τις παιδονομικές, ένδοξες εποχές της αστυνομικής του αίγλης.

    Η θέση που παίρνεται σ’ αυτό το κείμενο, δεν είναι απολογία αλλά ευκαιρία γνωστοποίησης της αυτοακύρωσης του ρόλου ενός ακόμη γραφιά, στο επίπεδο δηλαδή του κοινωνικού αγώνα που όφειλε να διεκπεραιώνει.

    Η νομιμοφροσύνη ομοειδών δημοσιοκάφρων για χάρη των ευεργετών τους, είναι η νάρκωση των συνειδήσεων, η ίδια η ενσάρκωση μιας εγωιστικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, εκπροσωπεί την απειλή για όσους τοποθετούνται εναντίον του γραμματέα του Μπατσόκ Καρχιμάκη, του Βακόντιου (προέδρου της Ένωσης) και άλλων πασοκοθρεμμένων και γενικότερα μοιάζει με γραφιάς-τακτοποιητής όσων ξύνουν χρόνιες, ακούνητες εστίες που τον έθρεψαν.

    Η σύμπτυξη απόψεων του δημοσιογράφου με το κράτος, είναι ο άτυπος διορισμός του, ένας ακόμη ουσιαστικά γραμματέας που προσλαμβάνεται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα για να διωχθεί ευέλικτα σε περίπτωση διαταραχής της ηθικής του. Στη δικιά μας περίπτωση όμως, μιλάμε για ένα ολέθριο χόμπι από πλευράς του αρχιγραφιά της ΝΕΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ αφού έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια λόγω κομματικής σαπίλας. Θα τα αραδιάσουμε εκτενέστερα και παρακάτω..

    Αναφέρει η στρατευμένη αυτή φιγούρα, το “πάρτι της δημοκρατίας” από τα ΝΕΑ “που χωρά πάσης φύσεως φωνές”. Προβάλει αντίστροφα όμως παρακάτω “μια σκοτεινή όψη (αυτής της ελευθερίας) που εμπεριέχει συκοφαντίες και χαλκευμένα δημοσιεύματα”..

    Συκοφαντία λοιπόν φαίνεται να θεωρεί την πολιτική τοποθέτηση αφού δεν έχει συνηθίσει τον αντίλογο. “Χαλκευμένα δημοσιεύματα, ψέματα και μύθοι”, για μας είναι λέξεις σε τιμή ευκαιρίας. Διότι τις αλητοδουλειές των αλληλέγγυών του(τις οποίες θα μπορούσε να αναλύσει καλύτερα), τις ακούμε πρώτα στο δρόμο, στις συνελεύσεις που ποτέ δε θα παραστεί γιατί σφίγγουν το λουρί τ’ αφεντικά, από δεκάδες άνεργων αλλά μάχιμων και μετά τις περνάμε στο χαρτί. Θα μας πεις και ποιοι είναι εκείνοι οι δεκάδες? Οι δεκάδες που αγωνίζονται να οργανωθούν, εκείνοι που παίζουν το τελευταίο χαρτί. Κι εμείς δεν ακούμε όσους μετρούν αρθριτικά στο σκαμπό αλλά στον αγρό. Εκείνους που άργησαν να αντιληφθούν την αλαζονεία των αφεντικών που στήριζαν και που τώρα πήραν το μήνυμα με τη βία, με απλουστεύσεις του “μαζί τα φάγαμε” και τρέχουν όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να καταστείλουν τη συσπείρωσή μας. (Χρειάστηκε μια γερή πραγμάτωση της αντινομίας του καπιταλισμού(οικονομική κρίση), για να ξεκινήσει η απομυθοποίηση των εθνοσωτήρων αφεντικών που τον συνυπογράφουν).

    Προχωρούμε στις φράσεις που χρησιμοποίησε επίσης από τα ΝΕΑ σαν σκοτεινή όψη: “προπαγάνδα και υπερβολές συνεχίζουν να διαιωνίζονται, άλλοτε από άγνοια, και άλλοτε από στράτευση σε κάποιον ειδικό σκοπό…”. Αναφέρει τη λέξη “προπαγάνδα” ενώ αν πέσει μια φευγαλέα ματιά στα δημοσιεύματα του, διακρίνονται άφοβα οι δηλώσεις του για τα “επιτεύγματα” του Γ. Παπανδρέου, το ήθος του, τις κοπιαστικές του προσπάθειες.. Την βαθιά του θλίψη λέμε εμείς ως τσιράκι των πολυεθνικών, που φοβάται μην τα κάνουμε Λιβύη.. (να και τα καλά του κακού αλλά πού.. . Οι Άραβες σκανδάλη εμείς enter. Σημειωτέον ότι ο Γ. Παπανδρέου βοήθησε στην καταστολή της εξέγερσης κι εδώ λέγανε για κρίση).

    Ποιος παίρνει θέση καθαρά λοιπόν υπέρ της εξουσίας?
    Σχετικά με τις “υπερβολές”, δηλώνουμε μετάνοια που δεν ξεκινήσαμε νωρίτερα την αντιπληροφόρηση ώστε να δημοσιεύονται οι πελατειακές πολιτικές των αφεντικών με μία ηπιότερη συχνότητα που διασφαλίζει ένα λιγότερο συνωμοτικό προφίλ. Για την “άγνοια” που αναφέρει, θεωρούμε πως η γνώση πάσχει από ηθική. Αυτό σηματοδοτεί τη διαφορά μας από ένα καθεστωτικό (πλεονασμός) δημοσιογράφο, ότι δηλαδή έχουμε την ΙΔΙΑ γνώση πάνω στα γεγονότα, μόνο που αυτός θα τα παρέθετε και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αν πουλούσε τη συμμορία του. Για την πιθανή “στράτευσή” μας “σε κάποιον ειδικό σκοπό”, λέμε ότι αν θέλει ετούτος και όλοι αυτοί να θεωρούν ειδικό σκοπό την αποτίναξη της εξουσιαστικής σκλαβιάς από τα δικά μας χέρια επειδή οι ίδιοι ονειρεύονται ένα κόσμο όπου ο λάκκος σου είναι η ζωή μου σε μια κόντρα αφεντικών, τότε ναι, υιοθετούμε την επίπληξη. Διότι κάλπικη ηθική, δεν υφίσταται για μας κύριε μπάτσε-γραφιά.Μόνο η συνδιαμόρφωση, η αλληλεγγύη, η άρθρωση της εργατικής μας συνείδησης αλλά όχι αυτή που φορτώνεις σαν ατάκα της αριστεράς ως εύκολη ανταπάντηση για το αναγνωστικό σου κοινό. Το οποίο ποτίζεις με εύπεπτα μηνύματα, στης ησυχίας του τον ύπνο αλά ελληνικά. Είναι τυχαίο που πολιτικές φράσεις οι οποίες υπονοούν συσπείρωση προβάλλονται ως παρακατιανές, ως υπόθεση στο αρχείο, ως αριστερίστικος ψηφοθηρισμός(σ’ αυτό δε θα χες άδικο), ως δεδομένη ήττα αντί πολιτικός λόγος?

    Συνεχίζουμε: πολλά “κρίμα” εκφράζει για τους “ψεύτες”, “χαλκευτές”, “ανήθικους”, “εμπαθείς” που “διαστρέφουν αυτό το ισχυρό βήμα της δημοκρατίας και έκφρασης των πολιτών”. Με όσες περισσότερες μπίζνες ανοίγονται τα σητειακά αφεντικά, τόσο πιο “εμπαθείς” θα αποκαλούμαστε και ‘μεις.. . Μιλούμε για σωρεία πληροφοριών λοιπόν κι όχι για δυνάμεις του καλού και του κακού..

    Μιλήσαμε περί ηθικής παραπάνω, όμως.. για να θυμηθούμε.. .Πού έγκειται αυτή η βδελυρή προσκόλληση στο ΠΑΣΟΚ? Μα στους διορισμούς του Καρχιμάκη υπέρ της οικογένειάς του και στην πρόωρη σύνταξή του υπό την εντολή του ΠΑΣΟΚ λόγω της “αντιστασιακής” του δράσης όταν διετέλεσε χωροφύλαξ επί χούντας. Ποτισμένο λοιπόν το αίμα του με την επαναστατική ηθική, οδεύει ακατάπαυστα στη διαφύλαξη των ίδιων αφεντικών που σήμερα προβληματίζονται για το αν θα σου φέρουν τους μπάτσους στην οικεία για να σε μαζέψουν σε περίπτωση κατοχής πουλερικών για προσωπική χρήση.

    Προς το παρόν στέκεται πλάι στο βουλευτή μη ζητώντας του τουλάχιστον τα ρέστα για την ανέκαθεν καθοδική πορεία της Ένωσης ιδίως όταν υπήρξε Υφυπουργός Αγροτικών και γνώριζε από πρώτο χέρι τη χρεοκοπία που επερχόταν. Στέκεται επίσης πλάι στο διευθυντή της Ένωσης συνεταιρισμών Μπελιμπασάκη, στον πρόεδρό της, με μία σταθερή διαφήμιση της Ένωσης στις φυλλάδες του αποδίδοντας ευθύνες για την υποβάθμισή της, στη γνωστή κρίση.. Έτσι. Απλουστευμένα για καλή χώνεψη είπαμε, όπως χαρακτηριστικά και με εκλαϊκευμένο καημό, αναφέρει την υποτίμηση του λαδιού και της σταφίδας σαν “αποσβουρά”.

    Έτσι συνεχίζουν ανώδυνα, τα θρέμματα του ΠΑΣΟΚ την παρακμή της αγροτικής πολιτικής και την περιβαλλοντική καταστροφή όπως την έχουμε αναλύσει με βάση τα σχέδια της κλίκας του δημάρχου. (Επιβάρυνση ΧΥΤΑ, πράσινη ανάπτυξη, διατήρηση εργοστασίου στον Αθερινόλακκο κλπ).

    Με τα φωτοβολταικά να κερδίζουν έδαφος με τους Πετράκηδες, ο γραφιάς είναι δεινός υποστηρικτής των τακτικών τους, όμως πουλάει την αλληλεγγύη του σε βάρος του Νίκου Πετράκη που δηλώνει ευθέως πως τον ανέχεται.. όχι πως έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για μας, όμως δε μπορούμε να μην προβάλουμε τον “αντιεπαγγελματισμό” της εχεμύθειας των γιάπηδων, αφού εκείνος φτάνει στ’ αυτιά ημών των ξερακιανών του υπόκοσμου!

    Πάμε για τα υπόλοιπα, όπου γράφει για ανώνυμους συκοφάντες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τα θύματά τους. Που ούτε μπορούν αυτοί οι ταλαίπωροι να μας “καθίσουν στο σκαμνί και δε μπορούν να ανοίξουν συζήτηση με τέτοιου είδους ανθρώπους…”. Το ότι δε μπορείτε να φτάσετε κάποιους στο σκαμνί, σημαίνει πως κινούνται σε πλαίσια νομιμότητας. Το ότι δε βγαίνουμε ανοιχτά για κουβεντούλα, συμβαίνει πρώτον διότι δεν έχουμε ‘’μεγάλες’’ βλέψεις, δεύτερον επειδή δε μπορούμε να κατονομάσουμε τη διαφθορά ασχολούμενοι παράλληλα με μηνύσεις ανθρώπων που δεν αντέχουν την πολιτική κριτική και θίγονται προσωπικά. Μάλλον η συγκεκριμένη τάση για παραδειγματισμό φανερώνει επί της ουσίας ενόχληση, για την καθόλου ουτοπική ύπαρξη όσων αποκαλύπτονται.

    Όσο για την αδυναμία συζήτησης μέσα στο blog είναι αφελές να εξηγήσουμε αν υφίσταται, αφού παρόμοιες με του γραφιά ενστάσεις έχουν διατυπωθεί ξανά για τα δημοσιεύματα και έχουν δοθεί και απαντήσεις επ’ αυτών, μέσα σ’ αυτό. Όλος ο συρμός περί λασπολογίας του blog βρίσκεται ακόμα εκεί με ατόφιους τους διαλόγους και είναι ορθάνοιχτα εκτεθειμένο σ’ αυτή την αρνητική κριτική προτού αρχίσει ο επαναστάτης “εφημεριδοπώλης” να μιλά για σκοτεινούς blogger. Επομένως, οι υποδείξεις στον κόσμο για “περιφρόνηση απέναντί μας”, ακούγονται τουλάχιστον σαν αποστειρωμένη χειραγώγηση του όχλου επί δεκαετίας 70’. Κάτι σε… “φίλα το χέρι του παπά διότι πάει άσκημα”.. Κι αν είναι όλα τόσο επικίνδυνα, άσε τον κόσμο να διαλέξει εκείνος τη συμπεριφορά του, γιατί έτσι εκτίθεσαι με φόβο…

    Έπειτα, διατυπώνει ο “αγωνιστής” τη φράση “θλιβερά δημοσιεύματα”.. Για τα θλιβερά όμως αυτά δημοσιεύματα υπάρχει αρκετός κόσμος που δείχνει την αλληλεγγύη του γράφοντας. Αν παρακολουθούνταν το blog μόνο για την πρόκληση θα είχε σταματήσει προ πολλού να “κινείται”. Μήπως χάνει πελατεία και αγχώνεται? Τι σου κάνουν τα μιάσματα του περιθωρίου..

    Εντοπίστηκε και το ειρωνικό σχολιάκι που αφορά το σερβίρισμα των δημοσιευμάτων με τον “μανδύα της πολιτικής και κοινωνικής-και μάλιστα ΄΄προοδευτικής΄΄!-κριτικής. Ευτελίζοντας έτσι και το βασικό αυτό μέσον της δημοκρατίας και της προόδου.” Ένας συντηρητικός γραφιάς, μόνο αντίθετος μπορεί να είναι από έναν “προοδευτικό”(εύστοχο τον λέμε εμείς), αφού η διαφορά τους δεν υφίσταται μόνο στο ύφος της κριτικής αλλά κυρίως στις πολιτικές τους πεποιθήσεις και δράσεις. Υπάρχουν βέβαια και τα “κρατήστε με μην τον τσακίσω” της αριστεράς αλλά τίθεται εκτός συναγωνισμού, αφού μένει μόνο στα “σκληρά”, προοδευτικά, κινηματικά λόγια. Ένας συντηρητικός επίσης, δε γνωρίζει την προοδευτική γραφή, απλώς την αναγνωρίζει. Προτιμά να παίζει σε διπλό ταμπλό δείχνοντας την οικειότητά του μ’ αυτήν ώστε να πετύχει ένα πιο εμπορικό προφίλ στους πελάτες της εφημερίδας, όμως ισχύει το “όσα δε φτάνει η αλεπού κλπ κλπ……” και το “δε βαριέσαι, ας μην υπερφορτώνουμε τον ελληνικό εγκέφαλο”.. Επιστροφή στην απλουστευμένη γραφή της ημιμάθειας.

    Μην ξεχνάμε πως αυτός ο δικαστής της ανωνυμίας και εχθρός της ανεντιμότητας, εκμεταλλεύτηκε πριν 3 χρόνια περίπου ένα δημοσίευμα από blog που συκοφαντούσε τον Πλακιωτάκη της ΝΔ. Αμέσως έσπευσε να το χρησιμοποιήσει, όταν η φήμη αυτή παρουσίαζε τον Πλακιωτάκη σαν εμπλεκόμενο σε καυγά στη διάρκεια του οποίου τον μαχαίρωσαν. Στόλισε λοιπόν ένα αρθράκι για πάρτη του λέγοντας πως την πληροφορία ξέθαψε από blog..
    Δεν ήταν όμως τότε ανώνυμοι και συκοφάντες εκείνοι που τα έγραψαν αυτά(?). Ούτε ο ίδιος που τα χρησιμοποίησε..(?)

    Κι αυτό θα πρέπει να θεωρείται πολιτικός λόγος.. Και ο εκπρόσωπός του, γνώστης και υποστηρικτής της “προοδευτικής” κριτικής..

    Οι πολυεθνικές όπως και να ‘χει “πάνε γι’ άλλα”. Στην Κερατέα ηλικιωμένες πετάνε πέτρες κι εδώ λένε για “ειδικούς σκοπούς”. Το ελαιόλαδο της Σητείας όφειλε να είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Κερατέας. Τα αφεντικά κάνουν διακοπές στη Σητεία ανενόχλητα το Πάσχα.(Τουλάχιστον ήταν εμφανής η περιφρόνηση που εξέλαβαν από τους περισσότερους κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο).

    Εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο διδάσκουν τον πόλεμο κι εδώ “μετράμε” λέξεις μη μας στήσουν οι γραφιάδες-μούλοι των τζογαδόρων στο “σκαμνί”, οι οποίοι ουδέποτε απαντούν πολιτικά επί των ζητημάτων παρά μόνο αναμασάνε αερολογίες και αξίες της δημοκρατίας(!).

    Μήπως ο Καρχιμάκης αποφεύγει κάποια ανώμαλη προσγείωση για οριστικό αραλίκι, στην πόλη που τον “συγκινεί” και στην οποία δημιουργεί ήδη και τις υποδομές κεφαλαιακά για την ενασχόληση με καφετέριες?

    Μήπως τα αφεντικά φοβούνται αρκετά το internet? Μήπως μας οργανώνει ταχύτατα αυτό το μέσο σε καιρούς οξυμένης σήψης των αφεντικών και όχι μόνο? Μήπως η φράση “παπαγαλάκια των ΜΜΕ” γίνεται ευρέως υιοθετούμενη? Μήπως να ανησυχώ που με κάθε νέο μέτρο της κυβέρνησης η γιαγιά μου ξέρει ότι θα χει και ο μπόγιας δυο πυρήνες(ΣΠΦ) σακιασμένους? Πόσα “σκαμνιά” θα θέλανε να χώσουν τα αφεντικά στο wikileaks? Τι ρόλο είχε το internet στην εξέγερση της Αιγύπτου?

    Υ.Γ.1 Ο φασιστικός τρόπος επιλογής των άρθρων που στέλνονται στο “δημοσιογράφο” Ρεμπελάκη προς δημοσίευση, είναι γνωστός. Δύσκολα πληροίς τις προυποθέσεις του…

    Υ.Γ.2 Η διαστρέβλωση με την οποία ο δημοσιογράφος Ρεμπελάκης “μεταλλάσει” την άκρατη και δίχως όρους ενημέρωσή μας σε εμπάθεια, μας οδηγεί να πούμε το εξής: Αυτό που ονομάζει ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος “εμπάθεια”, για μας είναι συνέπεια στην ηθική.

    antiMATer
    http://sitiavendetta.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    • Ηράκλειο : ΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ή ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ στο 13/05/2011 στις 23:58

    Με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ της 31-01-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΛΨ1-ΧΗ) είχε οριστεί νέα ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία συντήρηση και εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης καθώς και μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών συνδέσεων αυτού», δηλαδή για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, η 07 -06-2011. Με την ίδια απόφαση ορίστηκε ως ημερομηνία λήξης της «Περιόδου Σχολιασμού του Σχεδίου Σύμβασης» η 11-03-2011.

    Από την απόφαση αυτή έγιναν γνωστά πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα όπως το ποιές είναι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ή τουλάχιστος αυτές που υπέβαλαν αίτημα παράτασης. Πρόκειται για τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ, J&P ΑΒΑΞ, VINCI CONCESSIONS, ARCHIRODON GROUP INC, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., BOUYGUES BATIMENT INTERNATIONAL. Παράλληλα μάθαμε ότι «λαμβάνεται υπόψη» η ΚΥΑ 143779/28-8-2009 με την οποία εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι -πρόκειται για την απόφαση του κ. Σουφλιά- αλλά και άλλη απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ που δεν ήταν γνωστή αλλά ανάγεται κι αυτή στον Αύγουστο του 2009 (ΕΠΠ/ΑΚ/Φ1/οικ 155/25-8-2009) με την οποία εγκρίθηκε η δημοπράτηση του Έργου με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή.

    Για όσους δεν ήθελαν να καταλάβουν ότι «η διαβούλευση έχει τελειώσει», όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο κ. Λαμπρόπουλος τον περασμένο Οκτώβριο στο ΤΕΕ/ΤΑΚ, τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να το καταλάβουν. Παρ’ όλα αυτά προέκυψαν και άλλα στοιχεία στη συνέχεια που αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο έργο της παρούσας κυβέρνησης προχωράει σύμφωνα με το «μοντέλο Σπάτων», και θα καταλήξει σε μία Σύμβαση Παραχώρησης που θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.

    Σύμφωνα με τη Διακήρυξη του έργου, που επιβεβαιώνει τα στοιχεία που ήδη γνωρίζαμε από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είχε δημοσιοποιηθεί και για την οποία έχουν υποβληθεί προσφυγές που δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί, η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 35 χρόνια. Επιβεβαιώνεται επίσης η παράλληλη λειτουργία του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Καστελλίου, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με την προοπτική των οικισμών της περιοχής. Πολλές αναφορές γίνονται στο Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης το οποίο προφανώς δεν έχει γίνει γνωστό.

    Στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας θα υποβληθεί Βασικό Σχέδιο Ανάπτυξης Αεροδρομίου, Σχέδιο Επέκτασης Αεροδρομίου και Προμελέτη Οδικού Δικτύου Σύνδεσης.

    Το Βασικό Σχέδιο Ανάπτυξης Αεροδρομίου που θα περιλαμβάνει Μελέτη Πρόβλεψης Κίνησης, Σχέδιο Γενικής Διάταξης Αεροδρομίου, Σχέδιο Εναερίου Χώρου Αεροδρομίου και Σχέδιο Διάταξης Αεροσταθμού θα εκπονηθεί σε επίπεδο Γενικής Προμελέτης. Στη Διακήρυξη διευκρινίζεται ότι «Για τους σκοπούς του Διαγωνισμού, οι Τεχνικές Προσφορές δεν θα εξεταστούν ως προς το σύνολο των Ελαχίστων Τεχνικών Απαιτήσεων, καθώς ορισμένες εξ’ αυτών αποτελούν αντικείμενο επόμενων φάσεων του Αεροδρομίου, όπως η εκπόνηση οριστικών μελετών, η κατασκευή και η λειτουργία του». Αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τόσο η μελέτη όσο και η κατασκευή θα ελέγχεται από «Ανεξάρτητο Μηχανικό» αποδεικνύει ότι ούτε καν κατά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης από τη Βουλή θα μάθουμε τις λεπτομέρειες του έργου, που θα μείνουν απόλυτη έκπληξη μέχρι τα …αποκαλυπτήρια!

    Ωστόσο, ήδη από τον Ιανουάριο, τα ΜΜΕ αναφερόταν σε απαιτήσεις των διαγωνιζομένων εταιρειών όπως το «πακετάρισμα» του αεροδρομίου με το υφιστάμενο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και το αεροδρόμιο των Χανίων, πιθανόν και αυτό της Σητείας, δηλαδή όλων των αεροδρομίων του νησιού. Αναφερόταν και σε προβληματισμό της κυβέρνησης ότι σε τέτοια περίπτωση θα προκύψει θέμα μονοπωλίου στις αερομεταφορές της Κρήτης που αντιστοιχεί στο 25-30% της συνολικής ετήσιας αεροπορικής κίνησης προς την Ελλάδα.
    (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=243983)

    Εξ’ άλλου, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ειπωθεί ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα κλείσει και πολλοί ήταν όσοι είχαν αρχίσει να ονειρεύονται την «αξιοποίησή» του, σήμερα φαίνεται η προοπτική του χώρου του υφιστάμενου αεροδρομίου να συνδέεται με την προοπτική του νέου αφού, σύμφωνα με άλλη απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ (ΑΔΑ: 4Α921-Δ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να αποφασίσει για τη δανειοδότηση του νέου αεροδρομίου, ζήτησε να εκτιμηθεί η αξία της γης του υφιστάμενου αλλά και της γύρω περιοχής.

    ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, 09-05-2011,
    Πηγή: http://www.amak.tee.gr/

    • Ηράκλειο : εργατικό ατυχημα μεταναστη στο 13/05/2011 στις 23:33

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διεκομίσθη ένας αλλοδαπός, αγνώστων στοιχείων, με καταγωγή από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν. Ο νεαρός άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά, υπό άγνωστες συνθήκες, στην Αγία Βαρβάρα, χθες το απόγευμα, ακρωτηριάζοντας δάχτυλα του χεριού του, όμως σύμφωνα με πληροφορίες “ο τραυματισμός στο χέρι ήταν το λιγότερο”, καθώς ο άνδρας φέρει πολλαπλές κακώσεις, καθώς καταπλακώθηκε στο στήθος από γεωργικό μηχάνημα. Στο νοσοκομείο τον μετέφερε 40χρονος αγρότης, με τον οποίο πιθανότατα ο νεαρός αλλοδαπός εκτελούσε τις εργασίας. Ο τραυματίας χειρουργήθηκε στο ΠΑΓΝΗ και λίγο πριν τη 1 μετά το μεσημέρι έφυγε από το Ηράκλειο με προορισμό το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στη ΜΕΘ του οποίου υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι.

    • Κρήτη : Στο 15,2% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο στο 13/05/2011 στις 23:30

    Στο 15,2% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο στην Κρήτη, έναντι 14,3% το Φεβρουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

    Ειδικότερα και όσο αφορά στη χώρα, το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2011 ανήλθε σε 15,9%, έναντι 12,1% το Φεβρουάριο του 2010 και 15,1% τον Ιανουάριο του 2010.

    Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Φεβρουάριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.178.312 άτομα.

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 787.229 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.363.858 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 225.739 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2010 (μείωση 5,1%) και κατά 89.272 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (μείωση 2,1%).

    Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 181.952 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2010 (αύξηση 30,1%) και κατά 30.435 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (αύξηση 4,0%).

    • Κρήτη : κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από αμπελόφυλλα στο 13/05/2011 στις 23:29

    Καταγγελίες καταναλωτών για κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από αμπελόφυλλα έφθασαν στην Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου.

    Οι καταναλωτές είπαν ότι είχαν προμηθευτεί τα αμπελόφυλλα από λαϊκές αγορές και από οπωροπωλεία – μανάβικα της πόλης.

    Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στο τόπο μας και επιβάλλουν τον συχνό ψεκασμό με χημικά φυτοπροστατευτικά από τους παραγωγούς, η Ένωση Καταναλωτών συνιστά την προσοχή των καταναλωτών για το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς και για τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά προϊόντα.

    • Στη Κρήτη ο Α/ΓΕΕΘΑ, για να συγχαρεί τους Μισθοφόρους Δολοφόνους στο 13/05/2011 στις 23:28

    Απίστευτα εμετική και συνάμα προκλητική είναι η πολιτική που ακολουθεί το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Δε φτάνει που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς κανένα ενδοιασμό αποφάσισε την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αναλαμβάνοντας αποφασιστικής σημασίας ρόλο στο βομβαρδισμό του λαού της Λιβύης, έρχονται τώρα να μοιράσουν και συγχαρητήρια σε Έλληνες και Γάλλους Μισθοφόρους δολοφόνους. Σε αυτούς που λαμβάνουν μέρος σε τρομοκρατικής υφής επιχειρήσεις, που στρέφονται συχνά κατά εχθρών και φίλων, με θύματα αμάχους που δήθεν προστατεύουν.

    Και ενώ οι βομβαρδισμοί δείχνουν αναποτελεσματικοί ως προς τον πολιτικό τους στόχο, το ΝΑΤΟ δείχνει ανίκανο να φέρει εις πέρας τη φονική αποστολή του και βασανίζεται από τις ενδοιμπεριαλιστικές του αντιθέσεις, την «ανόρθωση του ηθικού» ανέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, που επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Κρήτης και την 115 ΠΜ. Σκοπός της επίσκεψης σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν η άμεση επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με το Ελληνικό προσωπικό που λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση “UNIFIED PROTECTOR”.

    Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, όπου αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε το πλήρωμα, μετέφερε τα εγκωμιαστικά σχόλια της Στρατιωτικής Ηγεσίας της Συμμαχίας για την αποτελεσματική και επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους. Επιπλέον, επισκέφτηκε τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ, με σκοπό την παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της ανάληψης καθηκόντων στην επιχείρηση, σε αντικατάσταση της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ.

    Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό του Αεροσκάφους ΑΣΕΠΕ και Ελικοπτέρου SUPER PUMA στην 115 ΠΜ, τους οποίους συνεχάρη, εξαίροντας τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των επιχειρήσεων. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κρήτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε το Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

    Βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς γιατί τους συγχαρεί; Για τα εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης ή για αυτά ενάντια στους πρόσφυγες;

    Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ο θάνατος 61 Αφρικανών προσφύγων από πείνα και δίψα στη Μεσόγειο λόγω εγκληματικής αδιαφορίας του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι αγνοούνται στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές μετά τις 25 Μαρτίου.

    Όμως στη δημοσιότητα έρχονται στοιχεία σχετικά με μια μεγαλύτερη τραγωδία. Πρόσφυγες που έφτασαν το Σαββατοκύριακο στη Λαμπεντούζα είπαν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ότι είδαν να βυθίζεται πλοίο με 600 Αφρικανούς φυγάδες στα ανοιχτά της Τρίπολης την προηγούμενη εβδομάδα, με τους περισσότερους επιβάτες του να θεωρούνται νεκροί.

    «Καλούμε επειγόντως το ΝΑΤΟ και τα ευρωπαϊκά κράτη να εγκαταστήσουν αξιόπιστους μηχανισμούς διάσωσης στη Μεσόγειο. Η ιταλική και η μαλτέζικη ακτοφυλακή δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος» απηύθυνε επείγουσα έκκληση η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «Το τραγικό είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο αυτήν την περίοδο» συμπλήρωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

    Βεβαίως είναι να απορεί κανείς πως μπορεί να πνίγονται τόσες εκατοντάδες άνθρωποι και τα δεκάδες πλοία του ΝΑΤΟ που περιπολούν στην περιοχή να μην το γνωρίζουν. Πως μπορεί η Ιταλία, ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα ευρωπαϊκά κράτη, με λαμπρό Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα.

    Αβίαστα προκύπτει το ερώτημα:

    Μήπως τους αφήνουν να πνίγονται για Παραδειγματισμό, για να αποθαρρύνουν τους χιλιάδες απελπισμένους που ωθούνται σε φυγή εξαιτίας του πολέμου, της πείνας και της καταπίεσης;

    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    diktiospartakos.blogspot.com/

    • Ηρακλειο : Παρασκευή 13/5 6μμ λιοντάρια. στο 13/05/2011 στις 16:39

    Παρασκευή 13/5 6μμ λιοντάρια.
    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
    Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Αναρχικοι

    • Ηράκλειο: 11/5/11-ωρα 20:00 συγκεντρωση για την κρατική καραστολή της απεργειας στην Αθηνα στο 11/05/2011 στις 20:24

    Ηράκλειο Κρήτης – Συγκέντρωση 11/5-στις 20:00 στα λιοντάρια, για την καταστολή της απεργιακής πορείας στην Αθήνα

    • Xανιά : προβολή του ντοκυμαντέρ Την τρίτη 10 Μάη στις 9μ.μ. στην Γαλλική στο 10/05/2011 στις 01:15

    Προβολή ταινίας
    Χανιά, Τρίτη 10 Μαΐου 2011, 21:00
    στάλθηκε από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης (steki_pk@espiv.net)
    Ακριβής τοποθεσία: Αρχιτεκτονική Σχολή-Γαλλική-Χαλέπα
    Διοργάνωση: Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης

    Την τρίτη 10 Μάη στις 9μ.μ. στην Γαλλική, θα γίνει προβολή του ντοκυμαντέρ στις 9μ.μ. :

    «ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ»

    Ο καιρός μάλλον θα είναι καλός οπότε η προβολή θα γίνει στην αυλή.

    http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=29758

    • Ηράκλειο : διαμαρτυρία των πολιτων για την επαναδραστηριοποίηση του Λατομείου Γουρνών στο 10/05/2011 στις 01:09

    Οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» διαμαρτύρονται για την επαναδραστηριοποίηση του Λατομείου Γουρνών. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τη μαρτυρία κατοίκων της περιοχής, περιλάμβαναν εργασίες εξόρυξης με ισχυρές εκρήξεις.
    Όμως το λατομείο έχει προσωρινή άδεια λειτουργίας μόνο για τη θραύση, κοπή και κατεργασία των αδρανών υλικών που έχουν ήδη εξορυχτεί και δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία εργασία εξόρυξης νέου υλικού.
    Οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» παρακολουθούν από κοντά το θέμα και θα βρίσκονται σε εγρήγορση, μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε επιτέλους να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος σε ένα χώρο εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Θεωρούν απαραίτητη την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου ώστε να σταματήσει η κάθε παράνομη και επιβλαβής δραστηριότητα στην περιοχή.
    http://www.2810.gr/crete/krhth/latomeio-goyrnwn-diamartyria-gia-thn-epanadrasthriopoihsh-toy

    • Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, έως και την Τετάρτη 11 Μαϊου στο 07/05/2011 στις 15:27

    Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, έως και την Τετάρτη 11 Μαϊου, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

    Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς. Την Τρίτη, μάλιστα, στις 11 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.

    Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Στις 10:30 το πρωί, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Πεδίον του Άρεως όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πανεργατικό συλλαλητήριο.
    http://www.2810.gr/crete/ellada/kleistoi-ews-11-maioy

    • Nέες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο 07/05/2011 στις 15:27

    Περίπου 100 εκπρόσωποι φορέων και πολίτες από την Ιεράπετρα και το Μακρύ Γιαλό συμμετείχαν στην συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και στην οποία εκφράστηκαν για μία ακόμη φορά προβληματισμοί και προτάσεις για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που «βιώνει» το Νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας περί συγχωνεύσεων και ενιαίας διοίκησης.

    Οι προτάσεις της επιτροπής έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία των παρόντων και κατέληξαν στο ψήφισμα που κινείται σε 3 βασικούς άξονες.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Θέλουν και διεκδικούν το νέο κεντρικό δημόσιο νοσοκομείο στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού.
    Μέχρι την δημιουργία του λένε όχι στην ενιαία διοίκηση γιατί θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και ζητούν να εφημερεύουν ολόκληρο τον μήνα οι βασικές κλινικές .

    Εξήγγειλαν δυναμικές διεκδικητικές κινητοποιήσεις εντός του μήνα Μάιο και έγινε διεύρυνση της επιτροπής με σκοπό να οργανωθεί και να γίνει.

    Πηγή: radiolasithi.gr

    • Καταδικάζει το ΕΚΑΒ Κρήτης τις επιθέσεις των ΜΑΤ στους Î´Î¹Î±Î¼Î±ÏÏ„Ï…ÏÏŒÎ¼ÎµÎ½Î¿Ï…Ï στο 07/05/2011 στις 15:26

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθήσαμε τα τραγικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, στις 06/05/2011 κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων από τους συναδέλφους μας.

    Κατά την διάρκεια της επίδοσης του ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας δεχθήκαν επιθέσεις από τους άνδρες των ΜΑΤ αντιμετωπίζοντάς τους ως κακοποιούς.

    Πραγματικά διερωτόμαστε ποιος διέταξε την επίθεση εναντίων των συναδέλφων μας;
    Άραγε θα πληρώσει κάποιος την άνανδρη επίθεση που έγινε;
    Αυτό είναι το Κράτος δικαίου και η Δημοκρατία μας;
    Αυτός είναι ο διάλογος και η προσπάθεια επίλυση των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι;

    Φτάνει ποια ο εμπαιγμός ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία στον Κλάδο μας. Τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες εποχές.

    Να θυμίσουμε ότι ο Κλάδος μας διεκδικεί την καταβολή των δεδουλευμένων μας και ποιο συγκεκριμένα τα εξαιρέσιμα από τον Δεκέμβριο του 2010 (Σαββατοκύριακα-νυχτερινά-αργίες) καθώς επίσης και την καταβολή των εκτός έδρας που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.

    Το σωματείο μας συμπαραστέκεται ηθικά στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν άνανδρα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

    Ευελπιστούμε κάποια στιγμή το Κράτος και η Πολιτεία να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και όχι εφαρμόζοντας τέτοιες πολιτικές και συμπεριφορές ενάντια στην εργατική τάξη απαξιώνοντας τα οικονομικά αλλά και τα εργασιακά κεκτημένα τα οποία χάθηκαν όλα μέσα σε λίγους μήνες.

    • Καταδικάζει το ΕΚΑΒ Κρήτης τις επιθέσεις των ΜΑΤ στους Î´Î¹Î±Î¼Î±ÏÏ„Ï…ÏÏŒÎ¼ÎµÎ½Î¿Ï…Ï στο 07/05/2011 στις 15:26

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθήσαμε τα τραγικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, στις 06/05/2011 κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων από τους συναδέλφους μας.

    Κατά την διάρκεια της επίδοσης του ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας δεχθήκαν επιθέσεις από τους άνδρες των ΜΑΤ αντιμετωπίζοντάς τους ως κακοποιούς.

    Πραγματικά διερωτόμαστε ποιος διέταξε την επίθεση εναντίων των συναδέλφων μας;
    Άραγε θα πληρώσει κάποιος την άνανδρη επίθεση που έγινε;
    Αυτό είναι το Κράτος δικαίου και η Δημοκρατία μας;
    Αυτός είναι ο διάλογος και η προσπάθεια επίλυση των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι;

    Φτάνει ποια ο εμπαιγμός ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία στον Κλάδο μας. Τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες εποχές.

    Να θυμίσουμε ότι ο Κλάδος μας διεκδικεί την καταβολή των δεδουλευμένων μας και ποιο συγκεκριμένα τα εξαιρέσιμα από τον Δεκέμβριο του 2010 (Σαββατοκύριακα-νυχτερινά-αργίες) καθώς επίσης και την καταβολή των εκτός έδρας που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.

    Το σωματείο μας συμπαραστέκεται ηθικά στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν άνανδρα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

    Ευελπιστούμε κάποια στιγμή το Κράτος και η Πολιτεία να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και όχι εφαρμόζοντας τέτοιες πολιτικές και συμπεριφορές ενάντια στην εργατική τάξη απαξιώνοντας τα οικονομικά αλλά και τα εργασιακά κεκτημένα τα οποία χάθηκαν όλα μέσα σε λίγους μήνες.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.