1 σχόλιο

    • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πορεία αλληλεγγύης στο 14/02/2011 στις 18:30

    ΤΟΠΙΚΑ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    Πορεία αλληλεγγύης
    ΑΕΣ | 14-02-2011

    Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης για τους 237 μετανάστες, που συνεχίζουν την απεργία πείνας στην Αθήνα ζητώντας τη νομιμοποίησή τους, πραγματοποίησαν προχθές στα Χανιά τοπικοί φορείς και συλλογικότητες. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν οι: Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Πολυτεχνείου, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Πόλης, Δίκτυο Κοινοτήτων Χανίων, Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών – παράρτημα Χανίων, Terra Verde.
    Η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, τα ίσα πολιτικά – εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, επειδή καμία ζωή δεν είναι λαθραία, ήταν, μεταξύ άλλων, τα αιτήματα των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση,
    Οπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ‘από τις 25 Γενάρη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας μετανάστες, ζητώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που δουλεύουν στη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα. Αυτούς τους ανθρώπους τους ξέρουμε. Είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν τις χειρότερες δουλειές και με τους χειρότερους όρους υπερεκμετάλλευσης, εξευτελισμών και απελάσεων. Είναι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στην Ελλάδα που δεν συμπληρώνουν ένσημα για να μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες παραμονής. Οι μετανάστες δεν είναι εδώ για τουρισμό. Είναι τα θύματα των οικονομικών πολιτικών τύπου ΔΝΤ, των πολέμων που κάνουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, των ληστρικών επιδρομών στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους’.
    Και επεσήμαναν: ‘Ας αναρωτηθεί, όμως, ο καθένας μας: Είναι οι μετανάστες υπεύθυνοι για τις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού και του πορτοκαλιού, για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, για το ότι κλείνουν εργοστάσια και απολύονται εργάτες, για το «φόρτωμα» του χρέους στους εργαζομένους κι όχι στους τραπεζίτες και στα κέρδη των πλουσίων; Δεν βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων η εξαίρεση των μεταναστών από τα δικαιώματά τους, αντίθετα είναι τα πρώτα θύματα της επίθεσης που έχει στόχο όλους μας. Η αναγνώριση της παρουσίας και συνεισφοράς τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχεια και στην εκμετάλλευση’.
    Ελ.Φ.
    http://www.haniotika-nea.gr/61122-%CE%A0%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82%20.html

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.