Εβδομάδα δράσεων ενάντια στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο 18-23 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική του μνημονίου, μετά την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, στοχοποιεί και την εκπαίδευση. 

Η υπουργός παιδείας δήλωσε ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές είναι για την κυβέρνηση «η μάχη των μαχών». Όσοι και όσες υπερασπιστήκαμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση το 2006-2007 και είμαστε αντίθετοι με τα αποικιοκρατικά μέτρα του μνημονίου, αποδεχόμεαστε την πρόκληση που μας απεύθηνε υπουργός και δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε με μαζικούς, συλλογικούς και δυναμικούς αγώνες.

Καλούμε όλη την κοινωνία να αντισταθεί και να ανατρέψει τις κυβερνητικές πολιτικές που αποδιαρθρώνουν τον κοινωνικό ιστό, θυσιάζοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και τα δημόσια αγαθά στο βωμό των επιχειρηματιών και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Εν’ όψει της συνόδου των πρυτάνεων (Ρέθυμνο 22-23 Οτωβρίου 2010) διοργανώνουμε εβδομάδα αντισυνόδου.

·  Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 συζητάμε στο Εργατικό Κέντρο για να συντονίσουμε τη δράση μας.

·  Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, διεκδικούμε τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων σε σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές με θέμα τα νέα μέτρα και την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας μας.

·  Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 ξεκινάμε έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου πορεία στους δρόμους της πόλης και συμμετέχουμε στην ανοικτή Γενική Συνέλευση στην Πλατεία Μικρασιατών, μετά τη λήξη της πορείας, με θέμα την ανάλυση των νέων μέτρων και τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κινήματος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

·  Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στις 11:30 ξεκινάμε από το προαύλιο των ΑΤΕΙ στα Περιβόλια πανελλαδική πορεία προς το ξενοδοχείο Creta Palace όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων με την παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου.

Πρωτοβουλία για την Aντισύνοδο  στο Ρέθυμνο

 

1 σχόλιο

    • Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την "Αντισύνοδο" στο Ρέθυμνο στο 22/10/2010 στις 10:30

    Με «Αντισύνοδο» υποδέχονται από σήμερα, την 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, οι φοιτητικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κρήτη θα φτάσουν φοιτητές και κοινωνικές ομάδες από την υπόλοιπη χώρα.

    Η προγραμματισμένη παρουσία της υπουργού Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Σύνοδο, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους φοιτητές αλλά και πολλούς πανεπιστημιακούς καθηγητές, οι οποίοι εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γι αυτό τον λόγο και επιδιώκουν μια «μεγαλειώδη» πορεία διαμαρτυρίας.

    Οι φοιτητικές παρατάξεις όπως αποφάσισαν στις γενικές τους συνελεύσεις, θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα, με συμμετοχή φοιτητών απ’ όλη την Κρήτη καθώς και της ΕΛΜΕ, συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το βράδυ θα καταλήξουν στην Πλατεία Μικρασιατών όπου έχουν προγραμματίσει ανοιχτή γενική συνέλευση.

    Παράλληλα, στις 10 αύριο το πρωί, η φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή διαμαρτυρία στον χώρο του λιμανιού.

    Υπό τον φόβο επεισοδίων, η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ, ήδη, φυλάσσεται το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους 23 πρυτάνεις και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην Σύνοδο.

    Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου έχει ζητήσει ενίσχυση ανδρών των ΜΑΤ, ομάδες των οποίων θα έρθουν στο Ρέθυμνο από την Αθήνα και την υπόλοιπη Κρήτη.

    Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται στον χώρο της Συνόδου στις 5, αύριο το απόγευμα.

    Ρεθεμνιώτικα Νέα

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.