Ηράκλειο : Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στις Εξορύξει | 12 Ιούλη στις 7μμ, στο θεατράκι του Καράβολα

Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στις Εξορύξεις!
Παρασκευή 12 Ιούλη στις 7μμ, στο θεατράκι του Καράβολα στο Ηράκλειο!
Η Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σας προσκαλεί στην Ανοιχτή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιούλη στις 7μμ, στο θεατράκι στον Καράβολα.
Στη συνάντηση αυτή θα κάνουμε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στα παραχωρημένα – από το ελληνικό κράτος στις πετρελαϊκές εταιρείες ExxonMobil και Helleniq Energy- “θαλάσσια οικόπεδα” δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Σκοπός μας είναι να διερευνήσουμε από κοινού την προοπτική ενδυνάμωσης και ανοίγματος της συλλογικής διαδικασίας στο Ηράκλειο που ασχολείται ενεργά με το ζήτημα από το 2019, εν όψει της απόφασης των πετρελαϊκών εταιρειών να προχωρήσουν σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις στις θάλασσες μας.
Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες βρίσκονται στη διαδικασία ανάλυσης των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες που προηγήθηκαν, για να επιλέξουν τους στόχους με τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου όπου θα βάλουν τα τρυπάνια τους σε βάθος που θα φτάνει έως και τα 4.500 μέτρα.
Αν θέλουμε να αντισταθούμε στα, καταστροφικά για το περιβάλλον, την υγεία, την ειρήνη και την τοπική οικονομία, σχέδια των πολυεθνικών του πετρελαίου για το νησί μας πρέπει να βρεθούμε, να ενημερωθούμε, να οργανωθούμε και να δράσουμε.
Να μην επιτρέψουμε να γίνει η Κρήτη το τελευταίο θύμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας.
Περισσότερα και πιο αναλυτικά για όλα αυτά τα θέματα, θα πούμε από κοντά κατά τη διάρκεια της συνάντησης την Παρασκευή 12 Ιούλη στις 7μμ στο θεατράκι στον Καράβολα.
Καλή αντάμωση και καλή δύναμη!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
πηγή:https://www.facebook.com/no.oil.crete